Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam tyle rzeczy do zrobienia w domu ze az glowa boli i wiecie co robie? Leze sobie:-)
Brud nie królik nie ucieknie, talerze w zlewie tez poczekają na swoją kolej a moj kazal odpoczywać i nie mam zamiaru dziś się mu sprzeciwiać
Krysti, kasss, Emartea, MamaAdasia, bella82, limcia lubią tę wiadomość
-
witam z powrotem w domciu jestem:) może ten mój wpis zapoczątkuje lepsze wiadomości:)
w szpitalu miałam porobione badania, usg, ktg itp, wszystko dobrze, więc wypuścili mnie dziś do domku, mam się zgłosić dopiero 2 lutego:)
i tak... szyjka 35mm!!! Mikuś 1660g a Nikoś 1530
a pamiętacie jak myślałam, by mieli chociaż po 1000g
? jak to moja położna powiedziała w przychodni: "cały brzuch dzieci" 
dostałam też dawkę przypominającą sterydów na płucka.
limcia trzymaj się w trójpaku - jak najdłużej
podczas mojej nieobecności powstawiałyście zdjęcia tych mniejszych brzuszków:) zgrabniutkich:)
jak was czytałam, to cieszę się, że M mnie zmobilizował i ja mam już prawie wszystko poprane i poprasowane:D
przed wyjazdem do szpitala przyszła mi paczka z all:) dziś ją rozpakowałam, no no i muszę jeszcze przeprać prześcieradełka do łóżeczka i na przewijak:)
madziutek 23, kasss, Krysti, Emca, Madzik82, Tess, SunSun, loszcz, MamaAdasia, bella82, Emartea, Sarah88, Justyska89, Rubi, Dorka1979, gosiaczek31, sylwia85, Niunia86, czekaja, Emrica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa niestety nie mogę sobie wybierać bo w moim rozmiarze są tylko te co pokazałam. A, i jest to mój sprawdzony sprzedawca cały czas u niego kupuję bieliznę.kaczamila wrote:Hej dziewczyny witam się z Wami.
Trzymam mocno kciuki za wizyty, oby były same dobre wieści.
Ja od paru dni zauważyłam na papierze i bieliźnie większą ilość śluzu. Wczoraj jak się podcierałam to normalnie był "płat" takiego grubego twardawego śluzu.
Leżę i się pilnuję i cały czas sprawdzam czy wszystko jest ok.
Co do biustonosza to bardzo spodobały mi sie tej firmy Alles o której pisała dorka ale np ten model:
http://allegro.pl/biustonosz-do-karmienia-alles-mama-caffe-latte-70h-i4905130209.html
i kupię sobie taki na wyjścia żebym się czuła bardziej kobieco -
i bardzo dobrze.popieramloszcz wrote:Mam tyle rzeczy do zrobienia w domu ze az glowa boli i wiecie co robie? Leze sobie:-)
Brud nie królik nie ucieknie, talerze w zlewie tez poczekają na swoją kolej a moj kazal odpoczywać i nie mam zamiaru dziś się mu sprzeciwiać
loszcz lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMadziutek mi lekarka powiedziała że jak będę miała twardnienia brzucha 4 w ciągu godziny to do szpitala mam jechać a inaczej to mam się nie martwić bo to książkowe.ale parę dni temu w nocy połączyłam że od 1 do 2 miałam 4 i poszłam spać.madziutek 23 wrote:sarah dobrze ze wizyta udana...
oby tylko Anet przyniosla dobre wiesci... ;/
mi od rana dziwnie sie wydawalo ze czesto twardnieje brzuch i chyba mialam racje... ;/ zaczelam zapisywac i od godz 12stej az 4 razy, tak jakby co 20 min :
12:05, 12:25, 12:45, 13:00 !!!
do tego od rana mulacy staly bol w podbrzuszu (nie jakos bardzo silny ale jednak)
i duzo wodnistego biale go sluzu... ;/
coz kontroluje sie i chyba jak m wroci(pojechal tez do lekarza) i dalej beda te twardnienia
o pojedziemy na IP... ma kupic mi nospe zobaczymy czy pomoze...
mam nadzieje ze przejdzie... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny jesteśmy coraz bliżej celu i coraz więcej z nas ma mniejsze bądź większe problemy. Ale dzisiejszy dzień w sumie pozytywny i przynosi sporo niezłych albo nawet bardzo dobrych jajk w przypadku Pocahontas wiadomości. Gratuluję Wam wszystkich udanych wizyt!
Jeśli chodzi o twardnienia brzucha to u mnie pojawiły się one chyba najwcześniej bo jeszcze przed 20 tygodniem, cały czas normalnie funkcjonuje i pracuje ale póki co nie mają żadnych negatywnych konsekwencji. Szyjka odkąd lekarz zaczął ja mierzyć ma ok 3,8cm. Oczywiście jeśli coś Was niepoki koniecznie to sprawdźcie ale nie martwcie się na zapas. Mój lekarz twierdzi że u niektórych kobiet twardnienie brzucha to objaw fizjologiczny i nie musi wiązać się z niczym złym. A i u mnie cuda działa magnez. Biorę 6 tabletek AsmagForte dziennie ale ważne że działa.
Poza tym, po dobie leżenie zaczynam dochodzić do siebie
przestałam kichać co 2 minuty i liczę że jak jutro się obudze będzie prawie normalnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 21:05
loszcz, Krysti, MamaAdasia, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
Tess leze na Ujastek.Położne pozostawiaja wiele do życzenia ale lekarze ok.
Ze spojeniem znaaacznie lepiej i z tego co mi sprawdzali lekko sie zroslo ale co do porodu to jeszcze będą sprawdzac.Ale nie boli!!! Uff
Tak jestem ze względu na szyjke skracajaca sie i po podpieciu ktg wyszły duże i częste skurcze.I mnie położyli.. min 4 dni a później się zobacZy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 21:21
loszcz, Tess lubią tę wiadomość
-
hej mamuski!
ja nawet nie mam kiedy Was nadrobi, wpadlam w wir prania, prasowania i organizowania pokoju na przyjscie Juniora
zostaly mi jakies 2-3 pralki i bedzie wszystko poprane
nie lubie prasowac ale jak prasuje te male ciuszki to mam takiego rogala na twarzy, ze szok 
a w ten weekend zamawiamy wozek i fotelik
Pocahontas super, ze w domku!
SunSun trzymaj sie tam :-*
Dziewczyny i musze Wam powiedziec, ze super, ze tu jestem
fajnie, ze sie tak wspieramy i nawzajem pocieszamy
nie wiem jak jest na innych forach bo nie zagladam, Was nie zamienilabym na inne forum 
Dobranoc :-*
Emartea, SunSun, Justyska89, Rubi, loszcz, gosiaczek31, Krysti, madziutek 23, Pocahontas, Ewelaa lubią tę wiadomość
-
Krysti, fajny "balonik". Smoczyca Zocha piękna. To niesamowite jak te maluszki są powyginane w brzuchach. Pocachontas gratuluję i długiej szyjki i sporych chłopców. Ważą tyle co nasze pojedyńcze cudeńka. No i fajnie, że jako potrójna tak się dobrze trzymasz.
Ja tam nie wiem, ale chyba nie potrafię rozpoznać twardnienia. Czasem się dziecię rozpycha, przeciąga i wtedy brzuch się robi na chwilę twardszy, ale nie pomyślałam, że to może być twardnienie. Czy to możliwe, żebym na tym etapie nic takiego nie czuła? I jeśli tak to czy to dobrze czy raczej już powinno coś się dziać?
loszcz, Krysti, Pocahontas, Scarlett2014 lubią tę wiadomość
-
Emartea, ja też nie mam twardnień brzucha, często czuję jak mały mi np dupkę czy plecy wypycha, albo nogę.W 1szej ciąży też żadnych twardnień ani skurczy nie miałam, nawet w dniu porodu odeszły mi wody bez skurczy.
Pocahontas, super wieści
SunSun, jesteś w dobrych rękach, trzymam kciuki
Krysti, Smoczyca, cudne zdjęcia.
SunSun lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhej dziewczynki

kristi ladny brzuszek
smoczyca sliczna Zosia
sunsun ty tam ladnie w szpitalu lez a ja z trzymam kciuki za twoja szyjke i ciebie masz jeszcze wytrzymac troszke
pocahontas super ze chlopaki takie duze juz
jeszcze urodzisz jak moja kolezanka blizniaki po 3 kg 
i to w terminie a nie przed. co do szyjki to ty chyba z tych co mi lekarz mowil. bo jak sie balam ze mam za krodka to moj lekarz mi powiedzial ze sa osoby ktore maja same siebie dlugie szyjki i ja tez do takich naleze i mowil ze niektorzy niby ja tez maja szyjki takie ze moga 4-raczki nosic i im sie nie skruci. wiec ty tez do tych nalezysz chyba:)
a ja dzisiaj bylam u mojej neurolog rozmawialam o mojej padaczce i powiedziala ze ona skierowania na c mi nie da bo wedlug niej moge rodzic naturalnie ze 9 na 10 osob rodzi naturalnie i ze osoby ktore maja padaczke i zajda w ciaze to wtedy tak jakby hormony ciazowe dzialaja tak na ta osobe ze ataki zanikaja. a ja do niej ze ja sie boje a ona ze jedyne co mi moze polecic na to to zebym poszla do psychologa na rozmowe i jesli on stwierdzi ze moja obawa jest taka duza ze moze cos mi sie stac to on mi moze zlecic cc. ale pozniej poszlam do poloznej ze szkoly rodzenia i sobie z nia porozmawialam i ona mowi ze jesli mam padaczke i bede naturalnie rodzic i jesli stwierdza podczas porodu ze ja nie dam rady albo bedzie zagrozenie atakiem to oni mi moga w kazdym momecie cesarke zrobic i troche mnie uspokoila. wiec nie bede nic kombinowala z psychologami tylko zaczne myslec pozytywnie o tym porodzie musi byc dobrze
SunSun, gosiaczek31, Krysti, madziutek 23, Pocahontas, Ewelaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny

[/url]