SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Tess Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss, też mam pościel tej wielkości, bo dostaniemy taką kołderkę po kuzynie, ale na początek mam bawełniany kocyk, nad rożkiem/śpiworkiem jeszcze pomyślę, bo widziałam fajne używane :)

kasss lubi tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Tess super zakupy z wózkiem nie pomoge
    dziewczyny a jaki rozmiar poscieli do lozeczka kupujecie tesciowa kupila 90x130 i jest ogromna

kasss ja mam ten sam rozmiar pościeli do łóżeczka kupiony

kasss lubi tę wiadomość

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kass to bedzie u was w domu stac i wam sie ma podobac a nie tesciowej...

jak ja wam wspolczuje z tymi tesciowymi... ;(

moja wlasnie myje garnki w kuchni... ;) przyszla na herbatke i m ja wykorzystal do mycia garow z calego dnia.. myslalam ze padne ;D

Ewcia no niestety niektorzy lekarze sa okropni... ;( zero powolania... tylka kasa i kasa... ;/

kasss lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasa ja też mam taką pościel, ale jak na razie to ona chyba tylko na ozdobę będzie.
    Doświadczone mamy, testowała któraś pieluszki Tesco Loves Baby? Dostałam kilka próbek new born w SR. Porównałam je wizualnie z Pampersem i wyglądają chyba nieźle. Są mięciutkie, mają wycięcie na pępek i jakiś wskaźnik wilgotności (jeszcze nie wiem jak to działa). Czytam w necie i mają bardzo dobre opinie i dosyć fajną cenę. Co sądzicie?

kasss lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to strasznie ogromne polowa z tego by wystarczyła ja mam kocyk i podusie minky mysle ze na poczatek bedzie lepsza ale i tak tesciowa tym swoim zakupem mnie zmotywowała i jeszcze dzis musze zamowic komplet poscieli z ochraniaczem koldra podusia bo jak znowu z czymś wyskoczy to wole miec swoje masakra ale mnie to wkurzylo
    madziutek i dobrze niech myje;)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea ja ci nie moge bo nie znam tych rodzaju pieluch. Sarah cieszę się ze wizyta uda.
    Tess super zakupy
    Ja juz po wizycie. Szyjka sie obnizyla i dlatego tam na dole jest wszystko opuchnięte. Na szczęście jest zamknięta. Ale oczywiście musze więcej leżeć przepisał mi luteine dopochwowo 2 razy dziennie po dwie tabletki plus magnes. Za półtora tyg mam przyjść i mnie zbada czy jest poprawa. Jak nie to szpital. Malo tego malutka sie stawia i lekarz obawia sie bym wytrzymała chociaz do 36 tyg

Tess lubi tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Widzę ze zla passa wciąż panuje na forum i wiele różnych dolegliwości :-(

Dziewczyny sliczne zdjęcia brzuszków dodajecie :-)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. SunSun, Niunia86 wszystko ok?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 16:54

201503231678.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet co oznacza ze mala sie stawia??

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass mi tez wróciły wymioty .Nie sa tak uciążliwe jak w pierwszym trymestrze ale występują na zmianę ze zgaga. Żołądek nie ma miejsca, wszystko w środku posciskane a potem takie efekty.

201503231678.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa wrote:
    Anet co oznacza ze mala sie stawia??
    brzuch jest bardzo twardy a dziecko się napina przy tym są delikatne skurcze macicy. Nie można dotykać brzucha i dostaje sie magnes nospe lub luteine na rozluźnienie macicy

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz mnie tez znow zbiera na wymioty do tego zgaga i skurcze nogi ehhh

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze ja nadal nie wiem czy nie bagatelizuje tego brzucha...nie umiem tego ocenić...;/ czasem mam taki bardzo napięty i sztywny ale nic mnie nie boli tylko niewygodnie mi się np. siedzi...no i często wydaje mi się, że młody coś po prostu wypina a może to właśnie macica się stawia...? nie wiem muszę pogadać o tym z lekarzem za 2 tyg..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czuje jak Nadia i to dosc czesto cos wypina-wtedy mam twardy brzuch max, ale moja gin nic na to nie powiedziala

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Kasa ja też mam taką pościel, ale jak na razie to ona chyba tylko na ozdobę będzie.
    Doświadczone mamy, testowała któraś pieluszki Tesco Loves Baby? Dostałam kilka próbek new born w SR. Porównałam je wizualnie z Pampersem i wyglądają chyba nieźle. Są mięciutkie, mają wycięcie na pępek i jakiś wskaźnik wilgotności (jeszcze nie wiem jak to działa). Czytam w necie i mają bardzo dobre opinie i dosyć fajną cenę. Co sądzicie?
    ja poki co mam tylko takie,dostalam te pojedynczo pakowane,mam ich chyba z 50 i te biore do szpitala :)

Emartea lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet odpoczywaj i bedzie dobrze, musimy jeszcze trochę wytrzymać.

A u nas właśnie się dowiedziałam że w lasku za domem w rzeczce znaleziono martwego chłopaka- z mojego rocznika z równoległej klasy z gimnazjum... masakra

anet525 lubi tę wiadomość

• czekaja Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi ja tez sie zastanawiam czy nie bagatelizuje twardniejacego brzucha. bardzo czesto mam twardy i czasem bole miesiaczkowe ale jest to tak nieregularnie ze zawsze mysle ze to te przepowiadajace. ja wbilam sobie do glowy ze urodze po terminie dlatego moze nie biore pod uwagi faktu ze cos moze zaczac sie szybciej. za tydzien wizyta to sie dowiem czy wszystko ok. o tyle mozemy byc spokojne ze nasze maluchy juz w miare dobrze rozwiniete sa ale niech jeszcze siedza w brzuchach bo pogoda jeszcze niewiosenna:)
    mnie tez irytuje troche glos chodakowskie rzeczywiscie gada jakby z sekty byla ale lubie z nia cwiczyc:) a mel b jest super:) kobieta z powerem:) i jeszcze jest fajna tiffany rother cwiczenia z nia na boczki trwaja 10 minut a na drugi dzien takie zakwasy ze szok;)

Kass chyba mamy podobny gust:) ja tez nie lubie wszystkich barw teczy na ubrankach poscieli czy czymoklwiek:) wszystko mam w bezach brazie pastelowym rozu:) nie lubie ubranek w rozne wzory takie juz mam zboczenie:)

a co do wymiotow to u mnie tez powrocily rano:( nie cierpie tego uczucia i az trudno uwierzyc ze po ciazy wszystko przejdzie...

Anet odpoczywaj:)

anet525 lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po wizycie. Szyjka zamknięta i z pessarem ma 2cm. Na szczęście wszystko wygląda dobrze. mam dużo odpoczywac. Wolno mi chodzic po domu i tyle. Mała waży 1550g i lekarz powiedział,że muszę wytrzymac te 4 tyg do pełnych 36. Wtedy zdejmuje pessar i moge rodzic :)
    Poza tym zrobił mi od razu posiew na te paciorkowce bo to ponoc przy porodzie wazne. Dał też w razie co skierowane do swojego szpitala jakby się mała zaczeła rodzic przed 36 tyg.
    Także bardzo źle nie jest. Mogę wizyte zaliczyc w sumie do udanych bo najważniejsze to to,ze szyjka zamknięta :)

Anet oszczędzaj się i te które macie przykaz odpoczynku też. Nie ma co się wyrywac do 36 tyg :D

Ewelaa, Krysti, gosiaczek31, kaczamila, kasss, czekaja, MamaAdasia, madziutek 23, patryśka83, SunSun, loszcz, Madzik82, Emca, Emartea, Justyska89, Rubi, Emrica lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak ze jak nie zjem dluzej czegoś to mnie mdli a jak sobie chapne cosik w ciagu dnia na za kąske to jest dobrze .

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis pierwszy raz stanelam na wadze na początku ciazy waga moja byla 63 a teraz 75 kg .przytylo się .

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu my z Ignaśiem <3 http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a7806ba0fe7f.jpg

patryśka83, gosiaczek31, Smoczyca1, Ewelaa, SunSun, loszcz, czekaja, Tess, Niunia86, kasss, madziutek 23, Anastacia33, Madzik82, Emca, Emartea, bella82, Justyska89, Rubi, Dorka1979, Emrica lubią tę wiadomość

‹‹ 1011 1012 1013 1014 1015 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ