Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Kass moje zamówienie, które powoli kończę wynosi obecnie 150 zł. chyba już na tym zakończę. Tylko ja nie kupuję kosmetyków dla dzidzi. Moja siostra rodziła 1,5 roku temu w tym szpitalu, w którym ja planuję i mówi, że tam na wyjściu dostaje się wyprawkę z mnóstwem próbek kosmetyków, co wystarcza na ok. 2 tyg. Można wtedy wypróbować i wybrać te najbardziej odpowiadające i dziecku i nam. Zamierzam tak zrobić i dopiero coś kupić.
MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
Ja polecam tę stronkę z porównaniem podkladów poporodowych:
http://wyprawkabobasa.blogspot.com/2013/01/jakie-podkady-poporodowe-kupic.html
Osobiście zakupiłam 1xHartmanna(Molimed czy jakoś tak) tylko ich jest mniej, 1xSeniLady oraz 2xBellaMamma... wolę mieć to jedno opakowanie więcej i porównam sobie firmy. Choć myśle, że i tak wszystkie wykorzystam
Mój M właśnie doczyszcza wózek dla młodego... kupiliśmy go używany, ale za taką cenę, że aż grzech byłoby się nie zdecydować
Madzik - gdzie Ty masz brzuch??!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 14:39
Madzik82 lubi tę wiadomość
-
hej a ja dziś szalałam z porządkami od rana w szafach układałam na górze bo już nic nie mogłam znaleźć więc kompleksowo u wszystkich i wreszcie przejrzałam leki i kosmetyli rzadziej używane i mam cały worek przeterminowanych do tego drugi worek na ciuchy nie chodzone także czystki w szafach zliczone
do tego uprałam naszą pościel i wyprasowałam dla małej + rozki i ręczniki pokukładałam w komodach teraz jeszcze tylko wózek musze uprać i nosidełko i gotowe
a tak na poprawe humoru polecam filmiki fajnie klientka opowiada
https://www.youtube.com/watch?v=HXQ_bSiUYUs&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=N8WUNVwzkSM
https://www.youtube.com/watch?v=CS4p4mLHtx0
MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySunSun dziś miała położyć się w szpitalu żeby dostać sterydy dla malutkiej. Więc pewnie póki co wdraża się w nową sytuację.
Madzik a nie miałaś potem problemów z biodrami czy nadgarstkami? Moja przyjaciółka z natury jest bardzo drobna i niby przytyła 14 kg ale potem karmiła, mały miał alergie i bardzo schudła. W konsekwencji dokuczał jest straszliwie nadgarstki. Ale nie zmienia to faktu że Twój brzuszek mniej zachwyca
Ja mam brzuch w stylu Eweli i uważam że też są urocze
choć pewnie bardziej ciążą 
Ja w Gemini zapłaciłam prawie 400 zł ale wzięłam dużo dodatkowych rzeczy typu płyn do soczewek czy balsam dla mnie. Witaminy, magnez etc. No i wzięłam duże Oilatum. Jeśli synek przyjaciółki który miał uczulenie na wszystko a Oilatum toleruje to musi być dobre
-
nick nieaktualny
-
Faktycznie co do chodakowskiej to gada tak ze wrecz odechciewa sie cwiczyc...wole Mel B ta to daje powera do cwiczenMartaM wrote:Hej Dziewczyny! Co tutaj się dzieje? Same kiepskie wiadomości. Trzymajcie się ciepło i uważajcie na siebie.
Mnie dopadło przeziębienie, mam zawalone zatoki, bóle głowy i napady gorąca. Drugi dzień nie wychylam nosa z domu. W dodatku cały czas walczę z projektami, żeby zaliczyć praktyki zawodowe, ale coś nie mogę się z tym uporać, bo co chwilę coś mi dokucza. Nawet nadmuchałam dziś piłkę gimnastyczną i siedzę na niej przy stoliku jak mnie zaczynają plecy/miednica boleć.
A pranie rzeczy dla małej odkładam już drugi tydzień, ale zacznę w weekend, no może w poniedziałek
Nianie kupię razem z monitorem oddechu, a na laktator chyba się jednak zdecyduję elektryczny z canpola, bo ręczny tommee tippee czy avent to wydatek 80-100 zł, a ten z canpola 144 zł, a opinie ma świetne. Więc czeka mnie jeszcze jedno duże zamówienie w gemini.
Co do staników to na początek kupię bawełniany dwupak z hm. A jakiś lepszy "na wyjścia" wybiorę po porodzie. Jeszcze muszę kupić koszule i kilka rzeczy do szpitala dla siebie, ale to w przyszłym tygodniu załatwię stacjonarnie.
Jakoś nie potrafię ćwiczyć z chodakowską, szybko mnie nudzi, mam wrażenie, że ćwiczenia we wszystkich zestawach się powtarzają, a ona "mówi do mnie" jakby chciała mnie do sekty wciągnąć
Ale bielizna sportowa, buty biegowe i do ćwiczeń domowych już są w pogotowiu i czekają na akcję powrót do formy 
-
nick nieaktualny
-
Nie Scarlet zadnych problemow nie mialam ze,zdrowiem. Jedyne co mnie denerwowalo to wiszace ciuchy i chuda twarz w lustrze. Piersia karmilam rok, odstawilam i zaszlam w druga ciaze wiec nie zdazylam przytycNadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
u mnie narazie sie uspokoily te twardnienia... ufff
widocznie magnez i nospa dzialaja... jedynie lekki bol podbrzusza ale tez jakby przechodzi...
kass moj maz jest teraz kochany... chyba nie jest gotowy byc jeszcze tata bo robi rzeczy ktorych od 6 lat nigdy go nie widzialam robic
i to z gipsem na rece... 
nawet przed chwila mi powiedzial ze przyniesie mi miske i bede sikac do miski a on bedzie wynosil zebym nie musiala wstawac
ogolnie byl dzis u lekarza i byc moze z lokcia gips mu wczesniej zdejma niz za 5 tyg ale za to z nadgarstkiem jest gorzej...
sylwia ty sobie uwazaj bo ja ostatnio tez sie chwalilam swoim powerem i teraz sa efekty... ciezka prace rozkladaj sobie na pare dni... ;*
Madzik82, MamaAdasia, loszcz, czekaja, sylwia85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoją przyjaciółke bardziej niż chudosc wykończyło chyba to że nic nie mogła jeść bardzo wielu rzeczy - mały miał mi.in podejrzenie skazy białkowej, nietolerancji glukozy etc.. Za wszelką cenę chciała karmić przynajmniej rok ale w pewnym momencie zaczęła ważyć trochę ponad 40 kg i zdrowie się jej posypało. Wytrzymała 11 miesięcy, odstawiła małego i powoli wróciła do siebie. Niestety jej synek nadal ma probkemy jak zje cos nieodpowiedniego. Choć te 11 miesięcy było dla niego bezcenne. Jest dużo lepiej.
-
Aaaa... przyszedł kurier z ciuszkami!

Baaardzo Wam dziękuję dziewczyny, bo parę stronek wcześniej poleciłyście mi parę sprzedawców na all, a teraz tak patrzę na te ciuszki i myślę, że może trzeba było więcej zamówić?
Ale co racja to racja - ten rozmiar 62 faktycznie sporawy i pewnie część rzeczy będzie dobra bliżej wakacji. Nawet nie wiem czy nie zaryzykować z dokupieniem czegoś poniżej 56... Muszę się pochwalić 

Wieczorem Was poproszę o pomoc w wybraniu koszuli nocnej, bo jak standardowa baba nie mogę się na nic zdecydować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 15:26
MamaAdasia, Emartea, Ewelaa, kasss, madziutek 23, kaczamila, gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Madzik, no to wykorzystuj męża, póki jest
Mój całe dnie w robocie, ale nawet jak byl to uciekał 
Maleńki masz brzusio, faktycznie, ale taka Twa uroda
Ja nie ćwiczyłam po porodzie i szybko schudłam, tak jak Madzik pisze przy porodzie chyba z 7-8 kg a resztę zaraz po, mój syn wisiał co chwila na cycku do 1.5 roku...
-
Tess, widzę że u tego sprzedawcy zamawiałaś ciuszki co Ci poleciłam, mam podobne kolory body itd, są świetne i masz poduszkę w sówki, właśnie taki mam rożek identyczny i prześcieradło niebieskie w sówki
Tess lubi tę wiadomość
-
Alergie sa okropne! Moj synek mogl jesc wszystko i nie bylo problemu a teraz nagle jakies wysypki mu wychodza.
Dzisiaj wykorzystuje meza i leze ale juz mnie dupa boli a robota lezy...
Madziutek dobrze, ze skurcze ustaly i jeszcze nie rodzisz!
Super ciuszkio Tess! Plakac mi sie chce jak pomysle o prasowaniu
MamaAdasia, madziutek 23 lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
dziewczyny tak podczytuję was o tych twardych brzuchach.... nie wiem czy pamiętacie co mi się przytrafiło na połówkowym jak mały wchodził w kanał rodny... od tamtej pory prawie cały czas leżę i 3 razy dziennie mam nospę forte i aspargin... polecam wam... ulga jest ogromna... a wiem o czym piszecie bo ja w 20 tc to samo przerabiałam, a po tym zestawie jest super
oczywiście luteinę nadal mam ale to swoją drogą...
madziutek 23 lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
nick nieaktualnyCześć dziewczynki miałam dziś okropny dzień wyjechałam z domu o 6 rano do diabetologa a dopiero o 15 wruciłam do domu myślałam że tam zemdleje w tej poradni pełno ludzi duszno masakra i na dodatek musze wstrzykiwać sobie insuline bo cukier mi skacze pani diabetolog jest bardzo nie miła chce jakieś wyniki z kosmosu których ja nie mam

tess fajne ciuszki
sarah super że wizyta udana
super brzuszki macie dziewczynkiWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 15:52
-
Madziutek to super że mąż sie stara mimo gipsu na ręce nie ma rzeczy nie mozliwych jak sie chce to wszystko da sie zrobić moj tez gotował na poczatku a ja mowilam co ma robic
Mój M właśnie wrócił od teściowej i przywiózł rozek i dwa komplety pościeli jak to zobaczyłam to sie załamałam lepiej niech już nic nie kupuje wszystkie kolory tęczy na tym rozku sa a posciel w misie
w ogóle to tesciowa ma kupić łóżeczko i pytała jakie chcemy to M wysłał link z allegro na zwykle białe a ona mowi ze chciała z misiem ale jak już takie chcemy to takie kupi no bez przesady chyba takie rzeczy sami powinnismy wybrac mąż sie śmieje że zostanie objechana na forum przeze mnie ale cieszy mnie to ze ma takie zdanie jak ja i kupimy wszystko nowe
madziutek 23, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
[/url]

-
MamaAdasia wrote:Tess, widzę że u tego sprzedawcy zamawiałaś ciuszki co Ci poleciłam, mam podobne kolory body itd, są świetne i masz poduszkę w sówki, właśnie taki mam rożek identyczny i prześcieradło niebieskie w sówki

Ano oszaleliśmy z M na punkcie sówek
W ten sam wzór wzięliśmy pościel i trochę pieluch - ja już dziś sprawdziłam ten kojec-poduchę i choć myślałam, że to fanaberia, ale faktycznie wygodniej mi się spało i uda nie bolą. A ciuszki są rewelacyjne i fajna jakość, więc żałuje tych kilku dodatkowych pajaców co mogłam zamówić, ale cóż... muszę coś zostawić na prezenty
Nie kupiłam ani jednego body wkładanego przez głowę, wszystkie rozpinane lub kopertowe bo się stresuję ubieraniem małego chuchraka na początku 
A macie jakieś sprawdzone sposoby na czyszczenie tapicerki w wózku? Niby bardzo brudna nie jest, ale M się uparł że wszystko musi lśnić i pachnieć więc szoruje zawzięcie każdą śrubkę (ja mu oczywiście jak dobra żona nie przeszkadzam
)
MamaAdasia, Ewelaa, madziutek 23, gosiaczek31, Krysti lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH