SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam te wielorazowe hartmanna tak jak dziewczyny polecały...i zamówiłam 4szt

Emartea lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po wizycie, gin badała szyjke i powiedziała że wszystko super, widziałam tylko serduszko i położenie głowkowe, mi to wystarczyt, kolejna wizyta 12 lutego. na tą rwe kulszową przepisala mi b complex bo powiedziała ze tylk oto moge brać, i dała skierowanie na badania (znowu na tą cholestaze bo ją poprosiłam) i mocz, morfolofia i hcv

Emca, Rubi, MamaAdasia, gosiaczek31, kaczamila, loszcz lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)

Ja też kupiłam majty siateczkowe 2op. Seni (4 szt.) i 2 sztuki Hartmanna (w sumie 6), będę mieć porównanie :) Chyba o to jedno opakowanie za dużo, ale co tam, może odpuszczę sobie pranie :) Podobno można używać też później w trakcie miesiączki, np. do spania, czy w lecie. Zwłaszcza jak ktoś należy do takich szczęśliwców jak ja, że po okresie lubi się przyczepić jakaś dolegliwość.

U mnie jutro wizyta regularna u gin. Zobaczę czy mnie ochrzani, bo nie zdążyłam powtórzyć toxoplazmozy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 12:38

Emartea, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    Wiem wiem spokojnie nie zamierzam wyjsc z porodowki i beigac czy cwiczyc skoki w dal. najpierw dlugie spacery z maluchem w dosyc szybki tempie a jak minie okres pologu i dostane zgode od lekarza to powoli zaczne wsprowadzac corazd bardziej intensywne cwiczenia. cwiczylam duzo przed ciaza wiec bedzie mi o tyle latwiej.

nie zamierzam jednak tlumaczyc sobie swojego lensistwa tym ze mam dziecko albo tym ze jestem 3 miesiace po prodzie i nie moge jeszcze cwiczyc. wszystko z umiarem i powoloutku. w koncu szczesliwa mama to szczesliwae dziecko a ja jestem szczesliwa kiedy moge pocwiczyc:)

na poczatek bedzie najnowsza plyta chodakowkiej secret w kotra sie juz zaopatrzylam. to pilates wiec mysle ze na poczatek ok:)
    Ten pilates w wersji Chodakowskiej to 80% cwiczen z jej poprzednich plyt z treningami z ta roznica ze sa wykonywane wolno

860isg18r6bpss11.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah, miejmy nadzieję, że te leki Ci chociaż trochę pomogą...dobrze, że przymarudziłaś o powtórzenie badania...no i dobrze, że szyjka chociaż super ;)

Sarah88 lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    Scarlet ja mam siostre w bloku obok ktora biega po 40 kilometrow tygodniowo i juz zapowiedziala ze mnie przygotuje do biegu niepodległościowego 11 listopada:) wiem ze tez pomoze mi w regularnych cwiczeniach przez zabranie malej na spacer albo zabawianie jej gdy będzie moje 45 minut na ćwiczenia:)

wspoczuje choroby. ja tylko raz bylam przeziebiona w tej ciazy i starsznie sie meczylam:(

chyba pojawily sie pierwsze rozstepy:( pocieszam sie mysla ze jak brzuch bedzie zgrabny i zadbany po ciazy to rozstepy beda nawet moja duma:)
    U mnie na chwile obecna na brzuchu nie pojawily sie rozstepy ale za to na boczkach 3 kreski sie pojawily sa delikatne plytkie i rozowe takze intensywnie smaruje aby sie nie rozrosly

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    witam Was :)

dajcie koniecznie znać po wizytach jak się sprawy mają...

co do biegania....ja nienawidzę na powietrzu, bo mam coś z uszami i mnie zaraz głowa strasznie boli i umieram potem przez pół godziny;/ a na bieżni czuję się jak debil, który biegnie do nikąd w jednym miejscu :P czuję jakbym odbywała jakąś karę jak Syzyf :P zdecydowanie wolę zajęcia ruchowe typu fitness..

Scarlet kuruj się kobieto..

Ja niani nie kupuję mam za małe mieszkanko..

co do stanika to też planuje kupić jakiś jeden porządny na wyjścia a takto mam jeden ten szmaciany z allegro do karmienia...po domu będzie wygodnie

ja już myślałam że jestem do przodu z praniem, a przypomniało mi się wczoraj, że przecież jeszcze pościel!! zastanawiam się jednak czy prać kocyki..
    Ja kocyki tez pralam

860isg18r6bpss11.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja piore wszystko co mi sie przyda w ciągu 3 miesiecy, reszta pochowana w kartonie

Dorka1979 lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Widzę że zaczyna się dziać :
    Leżące mamy, wspieram Was, ja nie mogę wyleżeć więcej niz kilka minut.
    Trzymam kciuki za wizytujące :) Nie będzie tak źle.

U mnie ok, jutro mam USG w południe, więc zobaczę ile mały waży, mi nie dolega nic poza tym,że brzuch mnie straaasznie ciągnie i to coraz częściej.

Ja nie piorę rzeczy po małym, są poskładane, uprałam tylko kocyki, rożek i prześcieradło. Do uprania mam tylko nówki ciuszków, które kupiłam.

Ja powiem Wam, że nadal panicznie boję się porodu, mając wspomnienia z 1szego.

Wszystkim dużo zdrówka życzę !

Madzik82, no właśnie miałam zapytać, jak masz leżeć, skoro jesteś sama z synkiem, moze poproś kogoś o pomoc .

Dziś znów u nas ładnie, świeci słoneczko więc byłam na ryneczku, i kogo nie spotkam to mówi że mam mały brzuch i nie widać, ze zaraz rodzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 12:54

Madzik82, Tess, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Witam,

Widzę że zaczyna się dziać :
    Leżące mamy, wspieram Was, ja nie mogę wyleżeć więcej niz kilka minut.
    Trzymam kciuki za wizytujące :) Nie będzie tak źle.

U mnie ok, jutro mam USG w południe, więc zobaczę ile mały waży, mi nie dolega nic poza tym,że brzuch mnie straaasznie ciągnie i to coraz częściej.

Ja nie piorę rzeczy po małym, są poskładane, uprałam tylko kocyki, rożek i prześcieradło. Do uprania mam tylko nówki ciuszków, które kupiłam.

Ja powiem Wam, że nadal panicznie boję się porodu, mając wspomnienia z 1szego.

Wszystkim dużo zdrówka życzę !

Madzik82, no właśnie miałam zapytać, jak masz leżeć, skoro jesteś sama z synkiem, moze poproś kogoś o pomoc .

Dziś znów u nas ładnie, świeci słoneczko więc byłam na ryneczku, i kogo nie spotkam to mówi że mam mały brzuch i nie widać, ze zaraz rodzę.
    Ja powoem szczerze nie mysle o porodzie i raczej sie nie boje...wiem tyle ze jaki kolwiek bedzie musze dac rade i byc silna dla maluszka

860isg18r6bpss11.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha, dziś jak jechałam samochodem, na mojej ulicy mnie pieski zatrzymały i kazały ,,dmuchać'' haha, jak im powiedziałam,że jestem w ciązy, jeden spojrzał na brzuch i powiedział : ,,nie no, nie będziemy cyrku robić ''

Sarah88, Emartea, Madzik82, Tess, gosiaczek31, Rubi, noa8, Emca, loszcz, czekaja, Dorka1979 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja porodu tez się boje z dwóch względów ze względu na ból i mojej epilepsji a wiem ze skierowania na cc nie dostane napewno bo rozmawiałam z moim gin to powiedział ze 9 na 10 chorych na padaczkę rodzi naturalnie tylko skrajne przypadki nie a ja jestem raczej skrajny przypadek jeśli chodzi o ilość napadów bo mialam 3 w życiu a niektórzy mają 3 dziennie ale jednak stracha juz mam

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cieszę się tylko z tego, że mąż będzie ze mną i mi pomoże , bo wiem już co mnie czeka. Ale nie ma wyjścia, damy radę :)

Sarah, super że wszystko ok u Was :D

czekaja lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarah dobrze ze wizyta udana... ;) oby tylko Anet przyniosla dobre wiesci... ;/

mi od rana dziwnie sie wydawalo ze czesto twardnieje brzuch i chyba mialam racje... ;/ zaczelam zapisywac i od godz 12stej az 4 razy, tak jakby co 20 min :

12:05, 12:25, 12:45, 13:00 !!!

do tego od rana mulacy staly bol w podbrzuszu (nie jakos bardzo silny ale jednak)
    i duzo wodnistego biale go sluzu... ;/

coz kontroluje sie i chyba jak m wroci(pojechal tez do lekarza) i dalej beda te twardnienia
    o pojedziemy na IP... ma kupic mi nospe zobaczymy czy pomoze...
    mam nadzieje ze przejdzie...

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Ja cieszę się tylko z tego, że mąż będzie ze mną i mi pomoże , bo wiem już co mnie czeka. Ale nie ma wyjścia, damy radę :)

Sarah, super że wszystko ok u Was :D
    Ze mna tez bd moj narzeczony i chyba dlatego nie boje sie . Nawet w sumie nie wiem czego mam sie spodsiewac, jaki to bol bd, bo bd pierwszy raz rodzic.

MamaAdasia lubi tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Co tutaj się dzieje? Same kiepskie wiadomości. Trzymajcie się ciepło i uważajcie na siebie.

Mnie dopadło przeziębienie, mam zawalone zatoki, bóle głowy i napady gorąca. Drugi dzień nie wychylam nosa z domu. W dodatku cały czas walczę z projektami, żeby zaliczyć praktyki zawodowe, ale coś nie mogę się z tym uporać, bo co chwilę coś mi dokucza. Nawet nadmuchałam dziś piłkę gimnastyczną i siedzę na niej przy stoliku jak mnie zaczynają plecy/miednica boleć.

A pranie rzeczy dla małej odkładam już drugi tydzień, ale zacznę w weekend, no może w poniedziałek ;)

Nianie kupię razem z monitorem oddechu, a na laktator chyba się jednak zdecyduję elektryczny z canpola, bo ręczny tommee tippee czy avent to wydatek 80-100 zł, a ten z canpola 144 zł, a opinie ma świetne. Więc czeka mnie jeszcze jedno duże zamówienie w gemini.

Co do staników to na początek kupię bawełniany dwupak z hm. A jakiś lepszy "na wyjścia" wybiorę po porodzie. Jeszcze muszę kupić koszule i kilka rzeczy do szpitala dla siebie, ale to w przyszłym tygodniu załatwię stacjonarnie.

Jakoś nie potrafię ćwiczyć z chodakowską, szybko mnie nudzi, mam wrażenie, że ćwiczenia we wszystkich zestawach się powtarzają, a ona "mówi do mnie" jakby chciała mnie do sekty wciągnąć :P Ale bielizna sportowa, buty biegowe i do ćwiczeń domowych już są w pogotowiu i czekają na akcję powrót do formy :P

czekaja lubi tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah no wreszcie jakies dobre wiesci!
    mam nadzieje, ze reszta dzisiejszych i jutrzejsze wizyty tez pojda dobrze.

ManaAdasia teraz maz wzial urlop wiec niby moge troche wiecej polezec ale w prakryce to roznie wyglada.
    Ciuszki zaczelam prac wczoraj i jestem zalamana iloscia rzeczy do prasowania ale nie bede teraz ryzykowac. Wyprasuje 9tego lutego jak ciaza bedzie donoszona

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah dobrze że powtórzysz badania na cholestaze. Przynajmniej będziesz spokojna.

Ja mam majtk siateczkowe Hartmana i Babyono. W sumie 4 sztuki ale zastanawiam się czy nie kupić jeszcze jednego opakowania. Akurat takich rzeczy czy tych podpasek Belli wolę mieć więcej bo wydaje mi się że warto często to zmienić.

A mi z brzuchem kazali dmuchać :) ale może dlatego że miałam w samochodzie męża oo imprezie i po otwarciu szyby spach mógł być alkoholowy :)

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek daj znac jak z tymi skurczami! Moze wez extra dawke magnezu? To zapobiega skurczom

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście trzymam kciuki za Was wszystkie. I wizytujące i odpoczywające w domu &&&.

W wolnych chwilach czytam najszczęśliwsze niemowlę w okolicy i chyba jednak kupię jeden otulaczyk. Może nie woombie, ale czegoś poszukam. I kusi mnie też ten miś szumiś. Niby wiem, że te wszystkie zachwyty to akcja marketingowa, ale chyba trafiła w mój czuły punkt ;) Mała nie ma w pokoju żadnych zabawek/pluszaków prócz piłki oball. No muszę to przemyśleć :P

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
‹‹ 1008 1009 1010 1011 1012 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ