SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczynki!! oby u wszystkich byly same dobre wiadomosci!!! trzymam kciuki:) scarlet duzo zdrowka

ja tez czytalam o tej elektronicznej niani babyono i opinie sa slabe. szumi nie lapie i kiepska jakos dzwieku.

ja planuje kupic http://www.bazarek.pl/produkt/2498869/promocja--philips-elektroniczna-niania-scd468.html.

Loszcz jesli chodzi o laktator ja zdecydowalam sie na medela mini electric. moja siostra uzywala i byla zadowolona. czytalam opinie i sa ok.

ja powoli juz szykuje sie pod powrotu do formy po ciazy. buty do biegania kupione porzadny stanik sportowy kupiony i teraz tylko mam nadzieje ze po porodzie bede mogla szybko wrocic do aktywnosci fizycznej bo sama dieta nic nie zdzialam:) za bardzo lubie jesc:) wole zjesc czekolade i godzine cwiczyc:)

milego dnia dziewczynki i dbajcie o siebie:)

Niunia86 lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Emartea Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekają a ja słyszałam, że jakiś okres po porodzie nie można biegać ani wykonywać "skaczących" ćwiczeń. Na początek tylko rozciąganie i wzmacnianie. W środku wszystko się musi ładnie zagoić a wstrząsy temu nie służą.

4e3f84b95f.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    Powodzenia dziewczynki!! oby u wszystkich byly same dobre wiadomosci!!! trzymam kciuki:) scarlet duzo zdrowka

ja tez czytalam o tej elektronicznej niani babyono i opinie sa slabe. szumi nie lapie i kiepska jakos dzwieku.

ja planuje kupic http://www.bazarek.pl/produkt/2498869/promocja--philips-elektroniczna-niania-scd468.html.

Loszcz jesli chodzi o laktator ja zdecydowalam sie na medela mini electric. moja siostra uzywala i byla zadowolona. czytalam opinie i sa ok.

ja powoli juz szykuje sie pod powrotu do formy po ciazy. buty do biegania kupione porzadny stanik sportowy kupiony i teraz tylko mam nadzieje ze po porodzie bede mogla szybko wrocic do aktywnosci fizycznej bo sama dieta nic nie zdzialam:) za bardzo lubie jesc:) wole zjesc czekolade i godzine cwiczyc:)

milego dnia dziewczynki i dbajcie o siebie:)
    Pamietaj ze przynajmniej te 6 tygodni musisz poczekac z aktywnoscia fizyczna.

czekaja lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zreszta jak sobie przypomne pierwsze tygodnie po porodzie i moje dosc obfite krwawienie to sobie nie wyobrazam biegania czy skakania.zreszta organizm musi sie zregenerowac a macica obkurczyc oczyscic i wrocic do swojego rozmiaru sprzed ciazy.a no i moj swiat przez pierwsze tyg krecil sie wokol maluszka dokladajac do tego zmeczenie i permanentny brak snu nie pomyslalam nawet przez chwile o tym aby pocwiczyc...na to bedzieczas pozniej

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witam się z Wami.

Trzymam mocno kciuki za wizyty, oby były same dobre wieści.
    Ja od paru dni zauważyłam na papierze i bieliźnie większą ilość śluzu. Wczoraj jak się podcierałam to normalnie był "płat" takiego grubego twardawego śluzu.
    Leżę i się pilnuję i cały czas sprawdzam czy wszystko jest ok.

Co do biustonosza to bardzo spodobały mi sie tej firmy Alles o której pisała dorka ale np ten model:
    http://allegro.pl/biustonosz-do-karmienia-alles-mama-caffe-latte-70h-i4905130209.html

i kupię sobie taki na wyjścia żebym się czuła bardziej kobieco

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaja ja ciągle mam plan przebiec na jesieni krakowski bieg trzech kopców :) kolega z pracy, weteran tego biegu obiecał mnie wspierać w przygotowaniach :) a jak wyjdzie zobaczymy. Gdzieś tak od maja będę chciała wznowić kartę Multisport i wynegocjować z mężem czas na basen czy ćwiczenia :) choć u mnie lepiej niż ćwiczenia działa dieta ale też mam tylko n problem że lubię jeść. A jem tym więcej i gorzej im bardziej jestem zmęczona co przy małym może mnie zgubić.

W każdym razie póki co kicham cały czas więc leżę na kanapie i oglądam Tv. Zrobiłam pranie a po poludniu może zrobię pierwsze pranie rzeczy dla Juniora. Jeszcze się waham bo wydaje mi się że jest wcześniej i że jeśli zrobię to już teraz to nie będzie w marcu świeże i pachnące.

Zapłaciłam w końcu za zamówienie z Gemini które od dwóch tygodni leżało w koszyku. Teraz pewnie przypomnę sobie o wszelkich rzeczach których zapomniałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 11:18

• czekaja Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem spokojnie nie zamierzam wyjsc z porodowki i beigac czy cwiczyc skoki w dal. najpierw dlugie spacery z maluchem w dosyc szybki tempie a jak minie okres pologu i dostane zgode od lekarza to powoli zaczne wsprowadzac corazd bardziej intensywne cwiczenia. cwiczylam duzo przed ciaza wiec bedzie mi o tyle latwiej.

nie zamierzam jednak tlumaczyc sobie swojego lensistwa tym ze mam dziecko albo tym ze jestem 3 miesiace po prodzie i nie moge jeszcze cwiczyc. wszystko z umiarem i powoloutku. w koncu szczesliwa mama to szczesliwae dziecko a ja jestem szczesliwa kiedy moge pocwiczyc:)

na poczatek bedzie najnowsza plyta chodakowkiej secret w kotra sie juz zaopatrzylam. to pilates wiec mysle ze na poczatek ok:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• czekaja Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczmila obserwuj się ale badz spokojna to na pewno nic groznego:) ja tez planuje kupic stanik do karmienia alles. podobno sa najlepsze:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• czekaja Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet ja mam siostre w bloku obok ktora biega po 40 kilometrow tygodniowo i juz zapowiedziala ze mnie przygotuje do biegu niepodległościowego 11 listopada:) wiem ze tez pomoze mi w regularnych cwiczeniach przez zabranie malej na spacer albo zabawianie jej gdy będzie moje 45 minut na ćwiczenia:)

wspoczuje choroby. ja tylko raz bylam przeziebiona w tej ciazy i starsznie sie meczylam:(

chyba pojawily sie pierwsze rozstepy:( pocieszam sie mysla ze jak brzuch bedzie zgrabny i zadbany po ciazy to rozstepy beda nawet moja duma:)

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po stanik do karmienia pójdę po wyjściu ze szpitala :) tydzień czy dwa dam radę w zwykłym. A jak będę karmić to myślę że spokojnie znajdę w Triumphie coś ładnego i dobrze dobranego :)

Teraz muszę jeszcze kupić naprawdę drobnostki choć znając życie pójdzie na to z 500 zł :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dawno już chciałam zacząć biegać na powietrzu bo dobrze mi robiło bieganie na bieżni ale jakoś mi to to nie wychodziło. Może dlatego że biegam dość szybko z głośną muzyką w słuchawkach i pewnie na zewnątrz łatwiej byłoby mi się uszkodzić :) nie lubię ćwiczeń w średnim tempie. Ćwiczę krótko ale intensywnie a wychodząc z siłowni wyglądam jakbym miała stan przed zawałowy :)

czekaja, Anastacia33 lubią tę wiadomość

• anet525 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    Sarah trzymam kciuki:0

Anet i jak tam? O której masz wizyte?
    wizytę mam o 14. Więcej leze niż chodzę. Ale tam nic mi się nie zmienia czekam jak na szpilkach na wizytę. Noc byla koszmarna jak nie skurcze to kopniaki od malej jestem wykonczona

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie potrzebujące i wasze bobaski :)

relg2n0abn31771x.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    anet a jak tam po nocy??
    Ciezka noc dam znac po wizycie jak tam

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet to koniecznie daj znać co Ci lekarz powiedział. Ja mam wizyte dopiero 15.50 :/

anet525 lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet trzymamy kciuki:)

scarlet mam podobnie musze sie mocno spocic a najlepiej zeby koszulka byla cala mokra wtedy czuje ze ćwiczyłam i ze spalam kalorie:)

anet525 lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Rubi Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Was :)

dajcie koniecznie znać po wizytach jak się sprawy mają...

co do biegania....ja nienawidzę na powietrzu, bo mam coś z uszami i mnie zaraz głowa strasznie boli i umieram potem przez pół godziny;/ a na bieżni czuję się jak debil, który biegnie do nikąd w jednym miejscu :P czuję jakbym odbywała jakąś karę jak Syzyf :P zdecydowanie wolę zajęcia ruchowe typu fitness..

Scarlet kuruj się kobieto..

Ja niani nie kupuję mam za małe mieszkanko..

co do stanika to też planuje kupić jakiś jeden porządny na wyjścia a takto mam jeden ten szmaciany z allegro do karmienia...po domu będzie wygodnie

ja już myślałam że jestem do przodu z praniem, a przypomniało mi się wczoraj, że przecież jeszcze pościel!! zastanawiam się jednak czy prać kocyki..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M mnie naciska i siedzę właśnie nad zamówieniem rzeczy do szpitala. Ile tych majtek siateczkowych kupiłyście?

4e3f84b95f.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamowila 2op wielorazowych, czyli 4 szt. Mam nadzieje ze starczy do szpitala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 12:15

Emartea, Dorka1979 lubią tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Anet trzymaj się ram trzymam kciuki żeby nie powiekszylo się grono leżących mam

‹‹ 1007 1008 1009 1010 1011 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ