Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
OOooo matusiu co tu się dzieje dziewczyny!!!

Wczoraj zmartwienie bo Emily ma choleostaze ,pocahotas w szpitalu,Justi "się skraca",Kasha ma niekopetentnych lekarzy i jeszcze kilka innychT nieprzyjemnych informacji a dziś to już dramat po prostu!Maartwie się o Was dziewczyny.Leżących coraz więcej...
Jest was tak dużo ,że gdybym miała do każdej pisać imiennie to bym całą stronę sama zapisała
Trzymam kciuki za wszystkie razem i każdą z osobna.Wytrzymajcie jeszcze troche.Powodzenia na jutrzejszych wizytach.Anet,Limcia dajcie znać co i jak.
limcia, anet525 lubią tę wiadomość
-
Chciałam się pochwalić,że u mnie jest już duuuuużo lepiej,wciąż pracuję ale mam nadzieję,że już nie długo.Znalazłam dziewczynę na zastępstwo,przyjddzie na próbę w sobote to zobaczymy czy się nadaje.
Dziś się stała rzecz niesamowita a mianowicie przyszedł wózek z Polski !
2 tyg za szybko.Przewidywany termin dostawy to był koniec stycznia :-)Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona (choć zabrakło w przesyłce parasola za który extra płaciłam,myślę że to tylko mała pomyłka i jeszcze go otrzymam)
Do tego wyprałam 2 pralki maciupeńkich ubranek a jutro mam jeszcze jedną do wstawienia.Moja przyjaciółka już zaoferowała pomoc w prasowaniu (którą z resztą z wielką chęcią przyjmę).Kupiłam kilka kosmetyków w Tesco,smoczki,pampersy itd więc w sumie to mam wszystko dla małego.Dla siebie nie mam koszuli i staników ale myślę,że kiedyś podskoczę do mothercare i kupie wszystko w ciągu kilku minut (wezme cokolwiek będzie w miare wygodne i w miare dostępne cenowo),nienawidzę zakupów więc staram się spędzać minimalny czas w sklepach.
Zostały tylko 2 rzeczy które kosztują majątek a prawdopodobie będę musiała zakupić jest to elektroniczna niania i ewentualnie jesli bedzie mleczko to laktator elektryczny,nie wiem które z tych produktów mam wybrać bo jest ich tyle do wyboru,a że mam tylko 30 dni na zwrot w razie wady wolę kupić prosto przed porodem (niania) lub po (laktator) aby miec czas na wypróbownie i ewentualną wymianę tych produktów.
limcia, Madzik82, gosiaczek31, Rubi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa taką właśnie sobie kupiłam do porodu, bo do szpitala po porodzie mam inne z których będę korzystać na codzień czyli takie dwie sztukikaczamila wrote:Hej dziewczyny witam się z Wami.
Niunia fajna fura dla bejbi:)
co do snów to mi też coraz częściej śni się poród, wzięłam się ostatnio za pranie ciuszków i normalnie jak z mężem je wieszaliśmy to się tak śmialiśmy jak wieszało się te małe bodziaki czy łapki
u mnie dalej brak koszul nocnych i biustonoszy do karmienia. jeżeli chodzi o pizamy to myślę o takich:
http://allegro.pl/koszula-ciazowa-nocna-do-karmienia-porodu-rozm-l-i4900141007.html
http://allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-ciazowa-do-karmienia-l-xl-i4947347598.html
nie są drogie pisze ze bawełniane a wiem, że będą to tylko typowo szpitalne koszule które pójdą do wyrzucenia po jakimś czasie. co myślicie? tylko nie wiem czy kwestia guzików jest dobrym rozwiązaniem? nie są przez środek tylko po bokach u góry...
http://allegro.pl/showitem/description/4970989883.html
A takie staniki do karmienia http://allegro.pl/showitem/description/4933304467.html
No i chyba tej nocy wszystko kupiłam na allegro, pewnie coś się jeszcze znajdzie do kupienia ale tej nocy wydałam ponad 3500 zł na to wszystko. O matko jak mi się stan konta zmniejszył. I jeszcze wózek muszę kupić ale z tym to nie muszę się spieszyć bo głęboki dostaję razem z nosidełkiem od znajomej więc ze spacerówką mogę poczekać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 07:16
limcia, anet525 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAle upomnij się o ten parasol bo tak sami z siebie to Ci nie doślą i kłuj na gorąco bo potem powiedzą że nie dadzą bo od razu nie mówiłaś o tym.loszcz wrote:Chciałam się pochwalić,że u mnie jest już duuuuużo lepiej,wciąż pracuję ale mam nadzieję,że już nie długo.Znalazłam dziewczynę na zastępstwo,przyjddzie na próbę w sobote to zobaczymy czy się nadaje.
2 tyg za szybko.Przewidywany termin dostawy to był koniec stycznia :-)Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona (choć zabrakło w przesyłce parasola za który extra płaciłam,myślę że to tylko mała pomyłka i jeszcze go otrzymam)
Do tego wyprałam 2 pralki maciupeńkich ubranek a jutro mam jeszcze jedną do wstawienia.Moja przyjaciółka już zaoferowała pomoc w prasowaniu (którą z resztą z wielką chęcią przyjmę).Kupiłam kilka kosmetyków w Tesco,smoczki,pampersy itd więc w sumie to mam wszystko dla małego.Dla siebie nie mam koszuli i staników ale myślę,że kiedyś podskoczę do mothercare i kupie wszystko w ciągu kilku minut (wezme cokolwiek będzie w miare wygodne i w miare dostępne cenowo),nienawidzę zakupów więc staram się spędzać minimalny czas w sklepach.
Zostały tylko 2 rzeczy które kosztują majątek a prawdopodobie będę musiała zakupić jest to elektroniczna niania i ewentualnie jesli bedzie mleczko to laktator elektryczny,nie wiem które z tych produktów mam wybrać bo jest ich tyle do wyboru,a że mam tylko 30 dni na zwrot w razie wady wolę kupić prosto przed porodem (niania) lub po (laktator) aby miec czas na wypróbownie i ewentualną wymianę tych produktów.
Ja nianię elektr. kupiłam za 129 zł plus przesyłka http://allegro.pl/showitem/description/4969910154.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 07:22
Anastacia33 lubi tę wiadomość
-
Dorka za ile kupiłaś ten biustonosz?
Loszcz , Dorka ma racje upomnij sie o parasol jak za niego dopłaciłaś. Z elektryczną nianią nie pomogę bo nie kupuje a laktator mam ręczny wiec tez nie doradzę -
nick nieaktualny
-
dziewczyny to piszcie koniecznie zaraz po wizycie... ;*
a ja nie wiem... wczoraj pierwszy raz bolalo mnie badanie reką . i od wczorajszej wizyty praktycznie caly czas mnie kluje tam na dole... grrr
oby dziewczyny przyniosly dobre wiesci i przerwaly ta zla passe !!! -
loszcz wrote:Chciałam się pochwalić,że u mnie jest już duuuuużo lepiej,wciąż pracuję ale mam nadzieję,że już nie długo.Znalazłam dziewczynę na zastępstwo,przyjddzie na próbę w sobote to zobaczymy czy się nadaje.
Ja mam elektroniczna nianie z aventa i jest super,dzwiek rewelacyjny,
-
Stanik do karmienia rewelacyjnyDorka1979 wrote:Ja taką właśnie sobie kupiłam do porodu, bo do szpitala po porodzie mam inne z których będę korzystać na codzień czyli takie dwie sztuki
http://allegro.pl/showitem/description/4970989883.html
A takie staniki do karmienia http://allegro.pl/showitem/description/4933304467.html
No i chyba tej nocy wszystko kupiłam na allegro, pewnie coś się jeszcze znajdzie do kupienia ale tej nocy wydałam ponad 3500 zł na to wszystko. O matko jak mi się stan konta zmniejszył. I jeszcze wózek muszę kupić ale z tym to nie muszę się spieszyć bo głęboki dostaję razem z nosidełkiem od znajomej więc ze spacerówką mogę poczekać.
Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny trzymam kciuki żeby dzisiaj usłyszeć od was wszystkich dobre wieści. Trzymajcie się kochane.
Emca wrote:Zwiedzałyśmy też z Bella salę porodową, ale rodzinne były akurat zajęte. Jest ich tylko dwie więc niewiadomo jak wyjdzie ze wspólnym porodem.
Ha ha, zabrzmiało to jak byście z Bellą razem chciały rodzić
Niunia86, madziutek 23, Emca lubią tę wiadomość
-
Nie chce straszyc ale mialam ta nianie i u mnie sie nie sprawdzila...nie lapala czasem dziecka jak cichutko plakalo,potrafila zlapac glos placzacego dzieckas za sciana...ogolnie duzo zaklocen i niskas jaksc dzwieku.Dorka1979 wrote:Ale upomnij się o ten parasol bo tak sami z siebie to Ci nie doślą i kłuj na gorąco bo potem powiedzą że nie dadzą bo od razu nie mówiłaś o tym.
Ja nianię elektr. kupiłam za 129 zł plus przesyłka http://allegro.pl/showitem/description/4969910154.html
Ja polecam taka
http://elektronicznaniania.pl/philips-avent-scd560-cyfrowa-niania-elektroniczna/ -
Emartea wrote:Dziewczyny trzymam kciuki żeby dzisiaj usłyszeć od was wszystkich dobre wieści. Trzymajcie się kochane.
Ha ha, zabrzmiało to jak byście z Bellą razem chciały rodzić
ja od samego poczatku mowilam, ze z Emca na porodowce sie spotkamy
Emartea, Emca lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH