SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Madziutek a mialas jakies objawy skracajacej sie szyjki? Cos Cie bolalo,klulo albo cos?

Madzik no wlasnie nie... ;/ smigalam za dwoch bo sie extra czulam... no jedynie w ostatnich 3 dniach czesto mi twardnial ten brzuch... ale w sumie calymi dniami jezdzilam samochodem po lekarzach z moim i na jego firme pozalatwiac pare spraw i myslalam ze to przez dlugie siedzenie...

boje sie ze nie zareaguje odpowied:io wczesnie i nie bede wiedziala czy jechac na IP czy nie... ze zbagatelizuje objawy i jak pojade to juz bedzie srodek porodu ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za te leżące te które mają jutro wizyty. Mam do was mega osobiste pytanie: Czy jak szłyscie teraz na wizytę do swojego gin to dałyście rade sie tam...ogolic...? Bo ja chyba na czwart. wizytę taki mam zamiar sie ogolić tylko ze mi ciężko przez duży brzuch i nie wiem jak sobie poradzić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 18:22

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet ja sie goliłam na ślepo pod prysznicem a później mąż poprawiał :P

Madziutek to leż kochana i odpoczywaj, wiem że będzie trudno ale dasz radę, jeszcze troszkę...

anet525, madziutek 23, Emrica lubią tę wiadomość

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica wrote:
    Ja mam jutro wizytę u lekarza, zobaczymy jak moje wody płodowe mam nadzieje że wzrosły, solidnie piłam dużo i leżałam, no i czy dzidzia się obróciła czy ciągle leży pośladkowo, nie mogę się doczekać wizyty.

oby wszystko bylo ok ;*

masakra... ja moge byc caly tydzien sama w domu i spoko ale bezczynne lezenie to jest dramat ;(

zycze wam zeby juz nikt nie dolaczyl do grona lezacych.... pilnujcie sie i odpoczywajcie ;*

anet ja sie golilam wczoraj i sie smialam przed kapaniem z moim m ze ja tam nic nie widze i mi ciezko... ;) po kąpaniu ogolilam sie na czuja i jak zobaczylam w lusterku ten krzywy pasek ktory zostal to myslalam ze padne ;D

i musialam ogolic sie na zero ;))

niunia u Ciebie tez napewno bedzie dobrze ;*

Emrica, Niunia86 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Trzymam kciuki za te leżące te które mają jutro wizyty. Mam do was mega osobiste pytanie: Czy jak szłyscie teraz na wizytę do swojego gin to dałyście rade sie tam...ogolic...? Bo ja chyba na czwart. wizytę taki mam zamiar sie ogolić tylko ze mi ciężko przez duży brzuch i nie wiem jak sobie poradzić
    Mnie golil narzeczony, bo ja zupelnie nic juz nie widze :p

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze daje radę, ale też tak na czuja :)

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Kochana lusterko i jakos dasz rade.ja ostatnio tylko z lusterkiem choc troche się nawyginac musialam

860isg18r6bpss11.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek też mam taką nadzieję
    Pilnuje się maksymalnie :-)

Ja się gole na ślepo. Później oglądam w lusterku to co wyszło i poprawiam ;-)
    Akurat jutro wizyta i golenie ale M powiedział, że służy pomocą. Tylko jakoś tak mi niezręcznie, żeby tak patrzył i golił wiec postaram się zrobić to sama ;-)

madziutek 23 lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jade na slepo hehe

Kurcze martwie sie troche. Lekarz kazal mi lezec a ja biegam za synkiem i dupa z tego lezenia wychodzi.

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzik no lepiej uwazaj na siebie...

ja dzis po tym jak mnie gin nastraszyl stwierdzilam ze psychicznie nie jestem jeszcze gotowa na dziecko.. ;) tzn nie juz... wogole nie bralam pod uwage wczesniejszego porodu... raczej ciaze przenoszona...

i dlatego mysl ze mogloby to nastapic w ciagu kilku dni to jestem przerazona... :) aczkolwiek porodu nie boje sie wogole... ;)

a wogole to byla przed chwila tesciowa i m jej mowi ze sie martwi bo lepiej urodzic w siudmym niz w 8 miesiacu ze wzgledu na pluca itd...

i ona uswiadomila mi ze w sumie to 9 miesiac juz za 10 dni !! ;D (wedlug terminu bo 24.02.15)

MASAKRA... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 19:09

Madzik82, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Ja tez jade na slepo hehe

Kurcze martwie sie troche. Lekarz kazal mi lezec a ja biegam za synkiem i dupa z tego lezenia wychodzi.

Madzik uważaj bo ja jak byłam w szpitalu, to właśnie dużo kobitek leżało tak po 30 tygodniu wałsnie głównie dlatego że w domu by nie leżały bo mają dzieci i lekarze wiedząc o tym wysyłali je na odpoczynek do szpitala

Madzik82 lubi tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole to Kasha jak tam polozenie malucha?
    pocahontas co mowia w szlitalu? Ninunia jak plamienia?
    Piszcie dziewczyny jak sie czujecie! No i jutro czekam na wiesci o wodach Emrici i reszty dziewczyn w tym tygodniu!

Ja dopiero 27.01... Oszaleje z nerwow do tego czasu

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leze dziewczyby plackiem bo mnie Madziutek wystraszyl... Tez sie porodu nie boje. Przeraza mnie wizja kilku tygodni przy inkubatorze z wczesniakiem

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Leze dziewczyby plackiem bo mnie Madziutek wystraszyl... Tez sie porodu nie boje. Przeraza mnie wizja kilku tygodni przy inkubatorze z wczesniakiem
    To nie moga ci podac tak w razie "wu" sterydy na plucka?

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżcie, leżcie babki jak musicie. Scarlet ty zdrowiej szybko. A potrójne dziewuszki niech się trzymają jeszcze troche.
    Mam jak na razie to szczęście, że jestem na chodzie i nic się mnie nie ima. Mam nadzieję, że tak zostanie chociaż wiem, że skoro już to napisałam, to pewnie coś się wydarzy.
    W niedzielę też się sama ogoliłam na czuja i sprawdzałam w lusterku. Nawet nieźle mi to wyszło (to słowa M), ale było ciężko.

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to powodzenia na wizytach!

Ja mam infekcje bakteryjną. Na szczęście gardło, oskrzela i płuca czyste ale kicham dosłownie co 2 minuty. Nie wychodzę jutro z łóżka. Jak poleże to w poniedziałek powinnam być jak nowa. Ale przyznam się Wam że jak czytam o Waszych problemach to coraz bardziej boje się funkcjonować jak dotychczas. W pracy mamy ostatnio trochę problemów i naprawdę mam co robić. Co prawda poza tym przeziębieniem czuje się doskonale ale coraz częściej uświadamiam sobie że to już bardzo zaawansowana ciąża. Moi szefowie są jednak niesamowici i chyba tylko dzięki temu że tak im ufam odważe się jeszcze pójść do pracy w poniedziałek. O ile oczywiście przejdzie mi ta infekcja :) wiecie dziewczyna które ma mnie zastępować na razie siedzi na przystawce a jak pójdę na l4 miała siedzieć przy moim biurku. Wyobrazcie sobie że mój szef przyszedł dziś do nas i powiedział że znalazł jej inne miejsce bo moje biurko ma zawsze na mnie czekać nawet gdybym chciała przyjść tylko na kawę. To pierdółka ale nawet sobie nie wyobrażacie jak zrobiło mi się miło. Nie mówiąc już o tym że moi szefowie 10 razy dziennie pytają jak się czuje, zapewniają mnie że gdybym tylko poczuła się gorzej to natychmiast odstawią mnie do domu albo lekarza....

Co do depilacji to cóż :) ja robie to na czuja. I cieszę się że nie widzę efektów :)

Ewelaa, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też boję się tego o czym piszecie :) że nie rozpoznam prawidłowo jakiś ważnych symptomów. Pamiętam jak przyjaciółka zadzwoniła do mnie zapłakana że ma już dość ciąży i chce już urodzić bo nawet nie umie już utrzymać moczu.... potem okazało się że właśnie wody zaczęły jej odchodzić :)

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett szefostwo masz rewelacyjne. ...

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Ja też boję się tego o czym piszecie :) że nie rozpoznam prawidłowo jakiś ważnych symptomów. Pamiętam jak przyjaciółka zadzwoniła do mnie zapłakana że ma już dość ciąży i chce już urodzić bo nawet nie umie już utrzymać moczu.... potem okazało się że właśnie wody zaczęły jej odchodzić :)
    Scarlett u mnie przy pierwszej ciazy wody sie delikatnie sączyly i byly delikatnie podbarwione krwią. ..

860isg18r6bpss11.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje wody byly przezroczyste i przez godzine w srodku nocy sie zastanawialam czy to wody czy popuszczam... Haha
    ale po jakins czasie co kilka krokow ze mnie kapalo wiec watpliwosci szybko sie rozwialy

‹‹ 1004 1005 1006 1007 1008 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ