SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a długo trzyma ciepło? bo podobno krótko

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    Czyli anet polecasz takie piżamki? :)
    Jak najbardziej tak. Wygodna ciało sie nie poci, miejsce dla brzucha i dostęp do karmienia.

kaczamila lubi tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:

Was też czasem brzuchy swędzą?

Ja miewam swędzenia,ale nie często :)

relg2n0abn31771x.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Kaczamila nie wiem czy to przez furagine sikasz ale ja nic nie biore i tez latam jak najęta w nocy. Nigdy w domu tyle papieru nie szło co teraz haha ;-)

brzuch tez mnie swędzi a sikam co 10 min. W nocy nie mogłam znaleźć wygodnej pozycji do spania. Jak leżałam na bok córcia mnie kopala bo chyba bylo jej nie wygodnie jak na plecach to skurcz nogi mnie wziak. Jak jyz bylo ok to zaraz lecialam do toalety potem chciało mi sie pic znow siku i znów szukanie pozycji. Masakra jakas juz chciałabym by bylo po wszystkim.

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do koszul to tak jaqk wczoraj pisałam, nie będę wydawała kasy chyba na to...bo znalazłam stare sukienki 2 przy biuście mają kopertowo więc łatwo wyjmuje się cycki, a trzecia z 3 guzikami z przodu. ale waham, się czy właśnie za duży dekolt nie będzie przeszkodą, chociaż nie mam ogromnych piersi, a paradować w tym nie będę tylko zawsze nałożę szlafrok...co myślicie?

ps. puściłam 3 pralke,a jeszcze 3 przede mną, coraz gorzej się czuje, noce całe nieprzespane, zjadłam pomarańczke i się całą noc drapałam po nogach ,rękach, plecach, w dodatku ta rwa kulszowa nie pozwala mi się normalnie obrócić...masakra jakaś, jak nie miałam typowych objawów tak teraz kumulacja złego, jutro ide do lekarza w końcu...dziś w nocy to myślałam że już urodze...jestem wykamana, dorbze że mama mi przyszła wyprasować ciuszki bo bym nie dała rady wystać...w dodatku usta, kąciki i dłonie mam popękane mimo intensywnego nawilżania, ta końcówka jest fatalna!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 13:17

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarah współczuje Ci tego swędzenia...;/

a no właśnie..ja się ostatnio pochwaliłam, że wszystko już mam a przecież jeszcze jedną koszulę muszę kupić, szlafrok i jakiś stanik porządny..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    sarah współczuje Ci tego swędzenia...;/

a no właśnie..ja się ostatnio pochwaliłam, że wszystko już mam a przecież jeszcze jedną koszulę muszę kupić, szlafrok i jakiś stanik porządny..
    ja wyprałam sobie miękkie staniki co tylko fiszbiny mają i uważam że są w porzadku, nie mam już kasy na takie typowo do karmienia, a te tanie mi się nie podobają bo antyseksy :P jakby mój mąż powiedział, wolałabym taki ładnyy

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah ja jestem zadowolona. Cieplo trzyma jak dka mnie bardzo dobrze. Na spaxerach zima synek ma przynajmniej cieple picie.
    wszystkie mamy na moim placu zabaw korzystaja z tego opakowania

Sarah88, loszcz lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Tess Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, dla mojego M prawie każdy stanik jest sexy :D Ja chyba kupię takie najtańsze bawełniane bez fiszbinów, bo z moją ,,skaczącą" rozmiarówką to nie mam pojęcia na jakim rozmiarze wyląduję po porodzie :) Najwyżej sobie przyszyję trochę koronki lub wstążkę ;)

Przyszła druga paczka z pościelą i pieluchami, teraz czekam jeszcze tylko na ciuszki i leki, sa sa sa...

Sarah - pomysł z sukienkami nie najgorszy, muszę przejrzeć co tam mi zalega w szafie z letnich kiecek, no i czy mam szansę się w nie zmieścić... Szlafroka jak nie kupię, to najwyżej ukradnę mężowi, a co :)

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/termoopakowanie-tommee-tippee-termotorba-promocja-i4993160862.html

o takie dokladnie chodzi czy jest jeszcze inne?

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Kaczamila nie wiem czy to przez furagine sikasz ale ja nic nie biore i tez latam jak najęta w nocy. Nigdy w domu tyle papieru nie szło co teraz haha ;-)

Mnie bardzo swedzi brzuch choc ostatnio smarujed sie zarowno rano jak i wieczorem

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Sarah ja jestem zadowolona. Cieplo trzyma jak dka mnie bardzo dobrze. Na spaxerach zima synek ma przynajmniej cieple picie.
    wszystkie mamy na moim placu zabaw korzystaja z tego opakowania
    http://www.ceneo.pl/1773087
    O to termoopakowanie chodzi?

860isg18r6bpss11.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    a co do koszul to tak jaqk wczoraj pisałam, nie będę wydawała kasy chyba na to...bo znalazłam stare sukienki 2 przy biuście mają kopertowo więc łatwo wyjmuje się cycki, a trzecia z 3 guzikami z przodu. ale waham, się czy właśnie za duży dekolt nie będzie przeszkodą, chociaż nie mam ogromnych piersi, a paradować w tym nie będę tylko zawsze nałożę szlafrok...co myślicie?

Ja też robie tak jak Ty, poszukam w domu coś co się bedzie nadawać do karmienia, a tak to będę w szlafroku gdzieś chodzić.Nie kupuje specjalnie 2-3 koszul na 2-3doby w szpitalu.

Sarah88 lubi tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;)

ja mam karuzele rainforest fishera:) uwielbiam ja i juz wisi nad lozeczkiem;)

dobrze ze piszecie o tych witaminach bo myslalam ze tylko ja jestem taka wyrodna matka i noc nie lykam:) czasem jak mi sie przypomni tylko;)

u mnie slonce na zmiane z deszczem ale pachnie wiosna:) jak bedzie wiosna to bedziemy z wozeczkami smigac:)

noa8, anet525, loszcz lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• sylwia85 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny

u mnie z witaminami tez bywa różnie w II trymestrze kupiłam opakowanie 60 tabl i jeszcze mam połowe do porodu mi starczy

ja też mam takie koszule i niekoniecznie są jednorazowe w domu do karmienia też sie przydają choć ja wolę spodnie+bluzka mam jedną piżame ze spodniami typowo do karmienia z pierwszej ciąży teraz jak znalazł i drugą mam nie ciążową ale 2 guziki przy piersiach to do karmienią bedzie super koszul mam 3 szt z czego jedą nowa od męza dostałam

a ja dziś sie wziełam za prasowanie prawie 3 godz mi zajeło tylko ciuchy i pieluchy a jeszce pościel mi zostala ale to już nie dzisiaj

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas mała karuzele połamała ale teraz nie kupuje chyba że dostanie od kogoś to będzie

biustonosze mam 4 zwykłe bawełniane po pierwszej ciąży na razie wystarcza zawsze można dokupić

termoopakowania na razie też nie kupuje nastawiam sie na karmienie piersią zobaczymy ige karmiłam 9 mcy

a co do oddychania to moja mnie teraz tak kopie po żebrach że tchu nieraz brak a tu jeszcze 1,5 miesiąca do porodu

MamaAdasia lubi tę wiadomość

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja biorę cały czas witaminy. Wiem, że nie odżywiam się do końca prawidłowo i wydaje mi się, że przynajmniej w ten sposób dostarczam organizmowi niezbędne składniki. A lekarz twierdzi, że dzidzia jest mała i jak to określił "Rambo to nie będzie".
    Powiedzcie dziewczyny czy do samego porodu może być taka zwykła bawełniana koszulka w większym rozmiarze?
    U mnie też dziś wiosennie. Jest słońce i ok 12 stopni. Aż się humor poprawia.

4e3f84b95f.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess wrote:
    Mnie się podobają koszule tego typu:
    http://allegro.pl/100-bawelniana-rozpinana-koszulka-nocna-m-38-i4983351681.html

ale trochę dużo jak na jednorazówkę :)

fajna
    a jak będziesz rok karmić to nie przyda sie?

Tess lubi tę wiadomość

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess wrote:
    Mnie się podobają koszule tego typu:
    http://allegro.pl/100-bawelniana-rozpinana-koszulka-nocna-m-38-i4983351681.html

ale trochę dużo jak na jednorazówkę :)
    mi się też tego typu podobają

http://allegro.pl/nowosc-koszula-rona-rozpinany-dekolt-esotiq-s-b-i4944178290.html

Tess lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • limcia Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 jesli chodzi o moje blizniaki to ja sie juz nie pytam o plec,bo naprawde juz tyle bylo wersji,wiec juz w ani jedna niewierze i bede wiedziala po porodzie.
    madzik82 jesli chodzi o pobyt w szpitalu to ja juz wczoraj mialam niezlego dola,bo cukry i cisnienie sie ustabilizowalo tp wyszlo,ze u jednego sa slabe przeplywy pepowinowe i juz chcieli mi cesarke wczoraj robic,ale una szczesciee przedyskutowali,podali magnez i sterydy 3raz i na razie sie nie pogarsza.mam nadzieje ze jeszcze troche wytrwaja

Madzik82, gosiaczek31, loszcz lubią tę wiadomość

1usazbmhhgo5jhw6.png
‹‹ 1002 1003 1004 1005 1006 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ