Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyniunia super Karoca dla małej ja nawet zamówionej nie mam mamy zamiar zamówić w lutym rodzenia pod koniec marca wiec luty chyba nie jest takim zlym momentem.
dzisiaj byłam na szkole rodzenia stwierdzam że ciężko mi podczas ćwiczeń z tym bólem spojenia. przed szkołą rodzenia zaszłam do smyka i oczywiście mamusia oszalała bi nowa kolekcja jest i nie mogłam się powstrzymać i kilka rzeczy musiałam kupić. a taka śliczna kurteczke wiosenna widziałam ze niewiem co zrobić najmniejszy rozmiar to był 68 a mała 68 będzie miała gdzieś w lipcu. Stwierdziłam ze poczekam bo jak więcej rzeczy z nowej kolekcji wejdzie to może i rzuca rozmiar 62 a jak nie dadzą 62 to niewiem na jesień będzie taka nosiła hehWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 21:53
Niunia86 lubi tę wiadomość
-
Mi moja polozna mowila ze w zaawansowanej ciazy moze byc ciezej oddychac.madziutek 23 wrote:hmmm musze jutrobspytac lekarza czy to normalne bo macica uciska... ale strasznie to jest meczace... t/k jakbym caly czas musiala pamietac zeby oddychac...
-
Dobry wieczór dziewczyny

Właśnie M przyniósł pierwszą, niedużą paczkę ,,ciążową", no i nie jest źle
Co prawda wkładki z Hartmana które zamówiłam są OLBRZYMIE, ale co tam... siatkowe majtki wcale nie takie brzydkie
No i przyszedł bardzo ładny kocyk - umówiliśmy się, że to będzie prezent od jednych dziadków. Cieszę się, bo jest w całości z bawełny, ale mimo to mega mięciutki. Tylko czekać na resztę przesyłek 
Zostały mi jeszcze do skompletowania nasze łóżko (lepiej nie pytajcie
), wózek no i szlafrok, koszule i staniki do karmienia...
z tymi biustonoszami mam największą zagwozdkę, bo wg wymiarów powinnam mieć coś koło 75E @@ ło matko, zawsze mi się zdawało, że mam mały biust, teraz owszem sporo urósł, ale żeby tak? I jeszcze podobno lepiej kupić trochę większą miseczkę by się wkładki zmieściły... co Wy na to? -
Witam się z rana.
Niestety biedna jest nasza przepona i płucka. ściskane, kopane i miętoszone
Masakra. Pójście do sklepu zajmuje mi 10 minut, kiedyś 5. Ciężko też pozycję znaleźć, by było wygodnie mi oddychać.
Co do biustonoszy. Niestety tu jest jak z butami. Co firma to inny rozmiar. Kupowałam niedawno zwykłe, bo wyrosłam ze swoich. Jeden ma 75C drugi 80C. Po przyłożeniu do siebie ... są takie same. Więc jak chcecie na allegro kupić, to polecam dokładnie się zmierzyć i podać wymiary przy zamówieniu, by nie odsyłać "bo zły rozmiar". Ale to pewnie wiecie.
Wczoraj przyszedł materacyk. A przed chwilką dostałam sms'a że mam czekać na łóżeczko. Jupi !!!!
Szkoda tylko że nie rozłożę go, bo mały pokój nawet nie przygotowany jest
Jak znajdę biurko, to zacznę remoncik. A te biurka są takie beznadziejne ...
Tess lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czekam na wiesci z Waszych wizyt i ze szpitala!
Mi dzisiaj pierwszy raz snil sie porod wiec zaczynam akcje pranie, prasowanie, pakowanie torby. W ciagu 2 dni ogarnelam zakupy na allegro wiec juz wszystko mam
madziutek 23, MamaAdasia, limcia lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Ja dzis mialam straszny sen, ze bylam we wczesnej ciazy i plamic zaczelam i balam sie ze strace moja coreczke;( ale autentycznie w 12 tc zaczelam plamic, ale okazalo sie ze pojawil mi sie malenki krwiaczek i chyba z niego jedorazowo polecialo, ale co przezylam to przezylam.
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny witam się z Wami.
Niunia fajna fura dla bejbi:)
co do snów to mi też coraz częściej śni się poród, wzięłam się ostatnio za pranie ciuszków i normalnie jak z mężem je wieszaliśmy to się tak śmialiśmy jak wieszało się te małe bodziaki czy łapki
u mnie dalej brak koszul nocnych i biustonoszy do karmienia. jeżeli chodzi o pizamy to myślę o takich:
http://allegro.pl/koszula-ciazowa-nocna-do-karmienia-porodu-rozm-l-i4900141007.html
http://allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-ciazowa-do-karmienia-l-xl-i4947347598.html
nie są drogie pisze ze bawełniane a wiem, że będą to tylko typowo szpitalne koszule które pójdą do wyrzucenia po jakimś czasie. co myślicie? tylko nie wiem czy kwestia guzików jest dobrym rozwiązaniem? nie są przez środek tylko po bokach u góry...
Niunia86 lubi tę wiadomość
-
Witajcie

Jeśli chodzi o piersi to nie widze u siebie znacznego powiekszenia choc pełniejsze są, jednak nie wyobrażam sobie kupować biustonoszy przez internet. Dobranie rozmiaru w moim przypadku nie stanowi problemu jednak dla mnie musi być wygodny , mimo ze rozmiar jest dobry to czasem zdarza się że źle się w nim czuje. To takie moje zdanie..
Wczoraj byłam na zajęciach w szkole rodzenia i położna zachęcała do masażu krocza ,jej zdaniem czym wcześniej zaczniemy tym większe będą efekty.. Tak więc myśle , że jeśli zależy Wam tym aby poród odbył się bez pękniecia krocza czy bolesnego ucisku to jest właśnie odpowiedni moment. Można do tego zaangażować partnera jak kto lubi
Położna przytoczyła jeszcze jedną taką cielawostke apropo płci. Twierdzi żeby nie nastawiać się na 100% na dziewczynki , bo w swojej 17 letniej pracy zdarzało się mnustwo razy że podczas porodu rodzicie zdziwili się że mają syna , a miała być córeczka co czasem skutkowało depresją poporodową, Dlatego mówiła, żeby się nie nastawiać, bo z dziewczynkami nigdy nic nie wiadomo
Rubi, madziutek 23, Juusti69, MamaAdasia, loszcz lubią tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia
-
Noo jesli chodzi o dziewczynke, to ja swoj gin pytalm wlasnie , czy u mnie na pewno jest plec zenska, bo wlasnie slyszlam ze przy porodzie dxiewczynki okazywaly sie chlopcami, to ona powoedziala, ze ona jak nie jest pewna plci to nie mowi rodzicom i ich nie nastawia. Mowi wtedy gdy jest 100% pewna.noa8 wrote:Witajcie

Jeśli chodzi o piersi to nie widze u siebie znacznego powiekszenia choc pełniejsze są, jednak nie wyobrażam sobie kupować biustonoszy przez internet. Dobranie rozmiaru w moim przypadku nie stanowi problemu jednak dla mnie musi być wygodny , mimo ze rozmiar jest dobry to czasem zdarza się że źle się w nim czuje. To takie moje zdanie..
Wczoraj byłam na zajęciach w szkole rodzenia i położna zachęcała do masażu krocza ,jej zdaniem czym wcześniej zaczniemy tym większe będą efekty.. Tak więc myśle , że jeśli zależy Wam tym aby poród odbył się bez pękniecia krocza czy bolesnego ucisku to jest właśnie odpowiedni moment. Można do tego zaangażować partnera jak kto lubi
Położna przytoczyła jeszcze jedną taką cielawostke apropo płci. Twierdzi żeby nie nastawiać się na 100% na dziewczynki , bo w swojej 17 letniej pracy zdarzało się mnustwo razy że podczas porodu rodzicie zdziwili się że mają syna , a miała być córeczka co czasem skutkowało depresją poporodową, Dlatego mówiła, żeby się nie nastawiać, bo z dziewczynkami nigdy nic nie wiadomo
noa8 lubi tę wiadomość
-
No właśnie to nie wiem czy ryzykować z tymi biustonoszami, choć w sumie to 2 pary za 2 dychy, więc do przeżycia.
Kaczamila - ja mam wrażenie, że wszystkie kobiety będą na porodówkach w tych samych typach koszul
Co do płci to wydaje mi się, że zależy od aparatu usg i tego jak się dziecko ułoży - bo jak widać na dokładnym aparacie usg, za przeproszeniem - wargi sromowe
to wątpliwości raczej nie ma, a jak tylko ,,nic nie wystaje" bo się dziecko nie chce obrócić, to już gorzej. Choć znam przypadki gdzie siusiak pokazał się na usg dopiero w 7 miesiącu, a i taki gdzie chłopiec wyjechał ze szpitala w różowych falbankach
kaczamila lubi tę wiadomość
-
a ja teraz na usg mówie do lekarza, że chciałabym jakieś ładne zdjęcie na koniec, bo Franek się przez wszystkie badania odwracał pupcią i nie mam żadnej pamiątki...no i co...lekarz mówi, no i widzi pani co ja mogę jak mały jest odwrócony i patrzy na pani kręgosłup...i że najchętniej to on pokazuje jajka
mówie do męża, że mam nadzieję, że jak dorośnie to nie będzie taki chętny żeby pokazywać te jajka np. w parku
ale mąż dumny jak paw, że Franek ma jajka duże po tatusiu...no upadłam
Ewelaa, madziutek 23, Emartea, gosiaczek31, Tess, kaczamila, Madzik82, loszcz lubią tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Mogę wam jeszcze powiedzieć coś czego dowiedziałam się w temacie witamin, a mianowicie , że zażywanie dużej ilości witamin nie jest wcale takie dobre. Jak by nie patrzeć to jest chemia , która daje tylko małą namiastkę witamin przez co dziecko wchłania tylko 10% . Kobiety które faszerowały się witaminami przez całą ciąże mogą urodzić duże dzieci. Najwiekszą przyswajalność witaminek będziemy miały w pokarmach i głównie w ten sposób dostarczymy najwięcej wartości odżywczych dla dziecka.
To są słowa położnej , która zrobiła na mnie wczoraj dobre wrażenie...
Rubi, Ewelaa, madziutek 23, gosiaczek31, kaczamila, loszcz lubią tę wiadomość
-
A no i witam się tak ogóle w nowym tygodniu...
życzę wszystkim udanych wizyt i dobrego samopoczucia..
noa8, Ewelaa, madziutek 23, gosiaczek31, loszcz lubią tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Rubi wrote:noa ja to ostatnio wyczytałam właśnie...że tabsy mają wpływ na wagę płodu...
Ja brałam Vitaminer + DHA w 2 trymestrze co drugi dzień, zawsze miałam problem z braniem jakichkolwiek leków a co mówić codziennie po 2 tabletki w 3 trymestrze już nie biorę wogóle. Byłąm wczoraj jedną z nielicznych która nie bierze już witamin. Położna oczywiście pochwaliła..20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia
-
ja też kupiłam viraminer w II trym...i najpierw brałam co drugi dzień...ale potem jak to ja i tabletki (nie lubimy się) pożegnaliśmy się i nawet nie dokończyłam jednego op
za to teraz niestety biorę ten magnes, furagine, biofer (żelazo), lek na tarczycę i żuravit ;/ ale nie mogę już tego odstawić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 10:57
Styczeń 2014 [*] 9t
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
madziutek 23 wrote:dziewczyny a czy wy tez macie problemy z oddychaniem ?? juz nie mowie przy jakis czynnosciach ale czesto jak leze czy siedzie nagle brakuje mi tchu i musze ciezko oddychac i nabierac powietrza...
i mam ogolnie wrazenie jakbym "odplywala".. tzn czuje sie taka slaba...
mam taki sam problem z oddychaniem i wiem , że to normalne na tym etapie. W takiej sytuacji staram się podłożyć więcej poduszek żeby nie spać na płasko, mi to troche pomaga.
madziutek 23 lubi tę wiadomość