Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie widziałam nic. Pierwsza lekarka prowadząca dość długo zatrzymała się na serduszku. Zwróciłam uwagę że "gałkę" trzymała dość nisko. Pomierzyła nic więcej. A dopochwowo, ponieważ lekarz drugi chciał się upewnić że szyjka zamknięta i dobrej długości. Sprawdzał wziernikiem wpierw. Bolało strasznie.
-
Bella współczuję tak nieprzyjemnej rocznicy.Serce mi peka na sama myśl o twojej stracie. Straszne, ze az tyle z was mamuski musialo doswiadczyc utraty dziecka.Nie wiem jak znalazlyscie w sobie siłę aby dalej próbować. Najwazniejsze ze wszystkie tetaz mamy nasze skarby pod sercem i juz niedługo będą w naszych ramionach.
gosiaczek31 lubi tę wiadomość
-
Moja lezy juz glowka w dol i moja gines tez w sumie jezdzi ta swoja galka dosc nisko. Zaraz lece na wizyte to przyjrze sie jej, gdzie ta galka jezdzi :pKasha wrote:Nie widziałam nic. Pierwsza lekarka prowadząca dość długo zatrzymała się na serduszku. Zwróciłam uwagę że "gałkę" trzymała dość nisko. Pomierzyła nic więcej. A dopochwowo, ponieważ lekarz drugi chciał się upewnić że szyjka zamknięta i dobrej długości. Sprawdzał wziernikiem wpierw. Bolało strasznie.
-
Hahaha. Loszcz ale się Ciebie żarty trzymają

Jeszcze dziś rano czułam łepetynkę pod żebrami (tak mi się zdaje). Teraz córcia śpi, więc dokładnie nie powiem.
Poszukam jakiegoś prywaciarza dobrego jak radzicie. Kolejna wizyta za 2 tygodnie. Seria znów mnie czeka, paciorkowiec, krew, mocz. Brrrr jeszcze 6 tygodni wg mojej prowadzącej.
A co z lekami? Brać czy odpuścić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 14:47
-
mi tez zawsze mowi na podstawie wymacania.Akurat pozycja brzdaca to jedyne w czym wwszyscy u mnie się zgadzajaEwelaa wrote:Nooo bylyby jaja :p mi polozna ostatnio powiedziala mnie wiecej jak lezy moja Nadia- bez usg!!! Poprostu dotykajac brzucha wyczula jej polozenie.

-
Dzięki dziewczyny za rady.
mam nadzieję, że po porodzie będzie tylko lepiej chociaż po pierwszej ciąży mogę zakładać podobny scenariusz - distreptaza w czopku w tyłek i do przodu:)
Emily wiem co czujesz - ja w 27 tygodniu znalazłam się u dermatologa. Na ramionach wyskoczyła mi dziwna swędząca pokrzywka z obrzękami. W nocy nie mogłam spać, ciągle się drapałam. W końcu zbadałam sobie aspat alat i coś jeszcze i było ok.
W moim przypadku to było uczulenie na proszek:(( do prania. Teraz piorę swoje rzeczy w dzidziusiu.
W ogóle stwierdzam że w tej ciąży co 3 tyg coś mi się przytrafia. Widocznie tak musi być.
Pocahontas 3 mam kciuki za twoje skarby.
Kasha ja chyba też bym się umówiła na wizytę prywatną u jakiegoś dobrego ginekologa.
Bella współczuję tak niefortunnej daty.
-
Rubi wrote:Bella, kochana...jestem z Tobą...myślę, że tu wiele z nas jest po przejściach i ma "swój" smutny dzień
...mnie 29 stycznia minie rok od zabiegu
nie da się o tym zapomnieć, a jak pomyślę co się wtedy działo to mam ciarki i jestem rozbita...
aaaaale cieszmy się naszymi kruszynkami w brzuszku...one nam to wynagradzają...a o aniołkach zawsze będziemy pamiętać...ściskam Cię ciepło :*
widzę, że tu od rana mało wpisów, więc mam nadzieję, że to dzięki super przespanym nockom..?
dziewczyny mi lekarz przepisał wczoraj nagle 3x1 magnez jak mu powiedziałam, że miałam przez 2 dni "zakwasy w pachwinach"...gdybym o tym nie wspomniała to by nie było mowy o magnezie....myślicie, że mogę brać tylko jedną tabletkę? nie jestem zbytnio za faszerowaniem się czymkolwiek i zawsze patrze podejrzliwie na wszystkie tabletki...;/ a jeszcze mąż mi kupił jakiś "slow-mag" czy któraś to brała?
A mój ginekolog, wiedząc o tym że mam twardnienia brzucha i skurcze, (teraz jeszcze ta malutka szyjka) powiedział mi że NIE WIE PO CO JA BIORE MAGNEZ? że on nie szkodzi, ale też nie pomaga?! zdziwiłam się troche.. tym bardziej że poprzedni gin u którego byłam wręcz mi zalecał 3x dziennie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPocahontas daj znac jak w szpitalu i czemu cie tam skierowali, no i cierpliwie czekajcie jeszcze pare tygodni.
Kasha dziwna sprawa, umow sie prywatnie i bedzie jasne.
Co do buscopanu nie jestem pewna czy mozna w ciazy... Na ulotce pisze ze nie choc jest bardzo skuteczny jako lek rozkuczowy. Ja mialam bole brzucha na poczatku ciazy ale nie mialam nospy, kolezanka dala mi buscopan ale przeczytalam i nie wzielam. Jednak nospa bezpiczniejsza i pewna -
U mnie też już po wizycie.
Franio waży 1930, szyjka ma 3cm z rozwarciem od wewnetrznej strony.Mam brać dalej leki i dużo odpoczywać a powinno być oki.Za 3 tygodnie wizyta i wtedy też odstawiam wszystko co łykam
Niunia86, Emca, gosiaczek31, kaczamila, Scarlett2014, Ewelaa, Madzik82, MamaAdasia, loszcz, kasss lubią tę wiadomość
-
Dotarła fura Lenki więc sie chwale

patryśka83, Emca, Emartea, sylwia85, Kasha, Juusti69, Anastacia33, gosiaczek31, kaczamila, Ewelaa, madziutek 23, noa8, Scarlett2014, Justyska89, MamaAdasia, loszcz, kasss, limcia, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
hej dziewczęta ale żeście naprodukowały nadrobiłam was troche
ja wczoraj miałam nerwa miałam wizytę a moja gin sie pyta czy mam zaświadczenie od okulisty do cesarki a ja oczy jak pięć złotych i jeszcze do mnie że ciekawe czy teraz zdążę sie omówić na wizytę, no szkoda że mi tydzień przed porodem nie powiedziała
wyszłam od niej i ide na bezczela do okulisty władowałam sie do gabinetu (w kolejce tam im pewnie gul skoczył) powiedział żebym sie zarejestrowała a tam kolejka bo światło nie było minute i im sie komputery pozawieszały ale sie udało ide do niego mówie co i jak a on mi daje historie choroby pytam czy to napewno to bo ona o zaświadczeniu mówiła to mi odpowiedział żeby zanieść do gina (okulista fachowiec dobry ale mruk taki że ciężko żeby ci jasno na pytanie odpowiedział) więc lece z tą kartką do gina bo jak coś to wróce do niego a ona że to dopiero jak na szpital będe szła mówie że wiem tylko niech luknie czy to na pewno o to jej chodziło ech z tymi lekarzami to wykończyc sie można
a na badaniu to mi powiedziała tylko że szyjka lekko uchylona dała skierowanie na morfologie i mocz -
Niunia86 fajna fura u nas też będzie Lenka
co do hemoroidów to moja teściowa właśnie to przechodzi 20 idzie do szpitala na zabieg jaki dokładnie nie wiem jakoś jej to bedą usówać chyba bo nic jej nie pomaga
ja na szczęście nie miałam nigdy tego problemu
Niunia86 lubi tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH