SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi, nie wiem co na hemoroidy, też się nie znam.

Emily, trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze.

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Tess Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily spokojnie, nie znam się, ale wydaje mi się, że to dolegliwość występująca tylko w ciąży.

Endi - ja mam tę upierdliwą przypadłość od dawna, ale teraz nie biorę leków. Ze środków łagodzących to po pierwsze nie doprowadzać do zaparć, jak najmniej siedzieć i nie brać gorących kąpieli i prysznicy (rozszerzają naczynka) - ja pod koniec prysznica oblewam się letnią wodą w tamtych rejonach, a nogi to w ogóle zimną :) Niewiele pomogę, ale zawsze to daje na jakiś czas ulgę.

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 01:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    Dorka fajna ta strona nawet są moje rozmiary, tylko kurczę boję się ze nie trafię, bo na razie nie miałam na sobie dobrego biustonosza a tym bardziej do karmienia
    Ja jak kupuję w internecie według rozmiarówki którą podaje sprzedawca to są na mnie dobre te które mi nie pasują odsyłam i jest zwrot kasy. A też potrzebuję konkretnego rozmiaru bo 75i

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 02:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Mamuśki ile wody pijecie?
    za nami juz 80% ciąży szybko zleciało zostało tylko 20%
    Czekaja super że pokoik gotowy pochwal się;)
    Niunia najważniejsze że nic złego się nie dzieje a plmienie od krążka odpoczywaj;)
    Nie wiele mi wychodzi może 1 litr, po prostu nie mogę bo mam zgagę od wody tzn jak za dużo wypiję

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 02:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess wrote:
    Dziewczyny, a jaki rozmiar kupujecie na wyprawkę do szpitala - 56 czy 62?
    Jeśli lekarka bliżej rozwiązania powie że w przybliżeniu urodzi się taka jak poprzednia dwójka, 3850g i 53cm dł to kupuję 56

Tess lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 03:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily spokojnie tylko, wszystko bedzie dobrze. Idz do lekarza i beda wiedzieli co robic. Szpital to wiadomo nic przyjemnego ale przynajmniej bezpicznie dla dziecka bedzie.
    Justi moja mala jest niewiele wieksza, mialam w czwartek na usg 1600 a to byl 31t3d i lekarka powiedzia ze przecietnie ani duzo ani malo. Wiec co lekarz to ma inne normy. Zawsze ta waga dziecka jest wyliczana przez program i jest ryzyko bledu +/- 200 lub 300 gram. Moze corcia bedzie filigranowa poprostu. Co do szyjki nie mam pojecia, Nie znam sie. nie wiem nawet ile moja ma. Ale to chyba tez indywidualna sprawa. I trzeba obserwowac u lekarza czy sie skraca w szybkim tempie czy taka poprostu jest. Na wszelki wypadek sie oszczedzaj i lez jak najwiecej.

Endi ja w pierwszej ciazy mialam z tym problem, a raczej po ciazy. Po zaparciach jakie mnie meczyly. Posterisan tez nie pomagal. Wzielam za rada w aptece proctoglywenol i szybko przeszlo. Moze tez tobie pomoze zmiana na masc z innym skladem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 03:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 03:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka1990 wrote:
    Mam pytanie do mam które mają już pociechy jak często zmieniałyście w ciągu doby w szpitalu ubranka waszym dzieciaczką ? Bo nie wiem ile wziąść sztuk ciuszków
    U nas pielęgniarki po kąpieli zmieniały ma czyste

• Kasha Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami z rana. Mój A mnie obudził i nie zasnę. Dziś wizyta u pani doktor.
    Endi84 wrote:
    Emily to straszne:( ale będąc w szpitalu będziesz się czuła spokojniejsza.

Ja mam inny problem hemoroidy:(((( strasznie mi dokuczaja. Stosuje posterisan w maści i oklady z herbaty ale efekty są kiepskie. Poradzcie co jeszcze mogę wziąć
    ....

Tu polecam wypiąć pupcię lekarzowi. Uważam że czopki są najlepsze, bo w mateczki się "nie wchłaniają" jak maść. Miałam kiedyś. Brałam maść, czopki i jakieś tabletki. Teraz muszę się uśmiechnąć do lekarza na ten temat.

Dorka1979, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że 1000-na strona już "pękła". Ale dajecie czadu na tym forum. :) Do 10 czas mam to postaram się Was nadrobić.

Dorka1979 lubi tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa wrote:
    Dziewczyny czy ktoras ma problemy z wynikami moczu?? Ja za kazdym razem mam zle, ciagle leukocyty i dosc liczne bakterie, przed swietami robilam posiew moczu, bo mialam duuzo leukocytow i posiew wyszedl ok, dzis znowu robilam badanoe ogolne moczu i dosc liczne bakterie, leukocyty 6-9 w pw mam dosc juz tego. Nic nie boli, nie swedzi a tu takie wyniki. Zawsze podmywam sie przed pobraniem moczu, srodkowy strumien. Moja gin nic sobienz tego nie robi, bo mowi ze jak posiew jest ok, to jwst dobrze. Alw ja sie boje zeby cos tam na moja Nadulke nie przeszlo :( jutro mam wizyte i pewnie znowu powie to samo

Nie przejmuj się. Ma to samo. Byłam u urologa, zrobił USG. Powiedział że mam coś na nerkach, ale to nie jest przyczyną bakterii. Mimo tego po porodzie mam się zgłosić na leczenie tego. Póki co mam pić wody ponad 3 litry dziennie i się nie martwić. Mały kamyczek był i się wypłukał. Pęcherz ok. Do nefrologa polecił iść.
    Leukocyty... tu może być wszystko. Nawet mała dziurka w zębie. Ciekawe czy moje spadną. Miałam 10-15. Naprawiłam ząbki i parę siwych włosków doszło. :) Ale też może przez te nerki mam tyle leukocytów.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis mam wizyte na 15:20 . Prosze bardzo mocno o kciuki za nas ;-) Zeby ten 13 okazal sie szczesliwy, nie pechowy!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 08:14

gosiaczek31, anet525, Scarlett2014, Anastacia33, kasss, Madzik82, Emca lubią tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, emily nie martw się w szpitalu ci wszystko wyjaśnia i zaopiekuja bedzie dobrze.
    Co do hemoroidów nie pomogę bo się nie znam. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Ja mam w czwartek.
    Co do staników kusi mnie jedna aukcja na allegro bo są w bardzo dobrej cenie ale nie wiem jak się to ma do wygody taki: http://allegro.pl/75b-2szt-b-cz-biustonosz-stanik-do-karmienia-19-90-i4945529368.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 09:29

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily jestem z Toba! Daj znac co Ci powiedza w szpitalu

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily trzymam kciuki, daj znac!

Endi na hEmoroidy niestety nie doradze :-/

ja dzis pelna para zaczelam przygotowywac sie do pojawienia Juniora na swiecie. wlasnie puscilam 2ga pralke, pozniej jak przeschnie zaczynam prasowanie :-)

musze Wam sie przyznac, ze bardzo mnie to cieszy ale... rok temu przezylam najgorszy dzien w zyciu... dokladnie rok temu dowiedzialam sie, ze serduszko mojego pierwszego Juniorka przestalo bic :-( (*) przepraszam, ze o tym wspominam ale musialam sie komus wyzalic :-/ bardzo sie ciesze ta ciaza ale dzis mam kiepski dzien...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 09:46

• Rubi Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, kochana...jestem z Tobą...myślę, że tu wiele z nas jest po przejściach i ma "swój" smutny dzień :(...mnie 29 stycznia minie rok od zabiegu :( nie da się o tym zapomnieć, a jak pomyślę co się wtedy działo to mam ciarki i jestem rozbita...

aaaaale cieszmy się naszymi kruszynkami w brzuszku...one nam to wynagradzają...a o aniołkach zawsze będziemy pamiętać...ściskam Cię ciepło :*

widzę, że tu od rana mało wpisów, więc mam nadzieję, że to dzięki super przespanym nockom..?

dziewczyny mi lekarz przepisał wczoraj nagle 3x1 magnez jak mu powiedziałam, że miałam przez 2 dni "zakwasy w pachwinach"...gdybym o tym nie wspomniała to by nie było mowy o magnezie....myślicie, że mogę brać tylko jedną tabletkę? nie jestem zbytnio za faszerowaniem się czymkolwiek i zawsze patrze podejrzliwie na wszystkie tabletki...;/ a jeszcze mąż mi kupił jakiś "slow-mag" czy któraś to brała?

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mama aniolka nie jestem i tylko moge probowac wyobrazic sobie co moglybyscie wtedy przezywac :( Moja kuzynka 2 razy poronila i to bylo straszne przezycie dla calej rodziny, a za 3 razem wie udalo i teraz juz tuli swoja coreczke i kocha ja ponad wszystko !!

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)

Justi nie martw się. Moja mała ma ok 1450g i lekarz ostatnio powiedział,że mieści sie w normie:) też jest kilka dni młodsza. poza tym uświadomił mnie w szpitalu,żeby patrzec nie na to ile waży ale na to czy przybiera na wadze. Jesli tak to nie ma sie czym martwic. Głowa od góry :) Będziemy miały Kochane Maleństwa zamiast 5kg szkraba :)

Emily ze mą na sali leżała dziewczyna z cholestazą to trzymali ją chyba tydzień aż wyniki wątrobowe sie polepszyły. Trzymam kciuki,żeby wszystko wróciło do normy:)

Ja czekam na mojego M bo pojechał po łóżeczko i wózek. Już się nie mogę doczekac:)
    Powodzenia na kolejnych wizytach :)

Ps. U mnie nowy tydz ale z usg mała 5dni młodsza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 10:38

gosiaczek31, loszcz lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    Emily trzymam kciuki, daj znac!

Endi na hEmoroidy niestety nie doradze :-/

ja dzis pelna para zaczelam przygotowywac sie do pojawienia Juniora na swiecie. wlasnie puscilam 2ga pralke, pozniej jak przeschnie zaczynam prasowanie :-)

musze Wam sie przyznac, ze bardzo mnie to cieszy ale... rok temu przezylam najgorszy dzien w zyciu... dokladnie rok temu dowiedzialam sie, ze serduszko mojego pierwszego Juniorka przestalo bic :-( (*) przepraszam, ze o tym wspominam ale musialam sie komus wyzalic :-/ bardzo sie ciesze ta ciaza ale dzis mam kiepski dzien...

Bella wiem co czujesz a swoja drugą córeczkę straciłam 8 miesięcy temu ale zyje w naszych sercach. Cieszę się ze jestem mamą trojki cudownych coreczek mimo ze jedna jest aniolkiem i nad nami czuwa...

Ewelaa lubi tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi Endi trzymam za was kciuki;-)
    i za wdzystkie dzisiejsze wizyty;-)Bella trzymaj się ja też nie straciłam dzieciątka ale na pewno to straszne przeżycie ale cieszmy się ze nasze maleństwa dobrze się rozwijają i juz nie długo z nami beda;-)

Ewelaa lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella wspieram cię z całych sił. Buziaki

Ja też mam kiepski dzień. Nie dość, że dziś ten pogrzeb i to już mnie tak jakoś przytłacza to jeszcze remont... A raczej jego brak. Wczoraj był robotnik, pozrywał tapety, obdrapał sufit, ogólnie zrobił bałagan jak to przy remoncie i dziś nie przyszedł bo ma przepuklinę i trafił do szpitala. Wszystko mamy rozgrzebane, w jednym pokoju się nie mieścimy i wszędzie jest syf i pył. Do tego wszystko się przesuwa, a ja zostawiłam na ostatnią chwilę pranie, prasowanie i wszystkie przygotowania do porodu. Poziom mojej paniki wzrasta i jestem coraz bardziej rozdrażniona. :-(

4e3f84b95f.png
‹‹ 996 997 998 999 1000 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ