SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet to zupełnie tak jak ja...:P ale mnie również każda rzecz sprawia ogromną przyjemność...:) ale muszę się opamiętać...:P

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny henna w ciąży jest bezpieczna prawda? Planuje zabiegi przed porodem aby po porodzie nie straszyć ludzi :) na pewno w lutym pójdę do frzyjera plus może do kosmetyczki na henne brwi plus może rzęsy.

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pakowaniem mam to samo, choć bym nie wiadomo jak się starala to mi miejsca w torbie brak. A Staram się ograniczać do minimum

Scarlett2014, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• Emrica Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Emrica ja też trzymam za to kciuki :)

Rubi ja też ciągle powtarzam że już nic nie kupuje a ciągle coś sobie przypominam :) no i w konsekwencji boje się wejść na konto bankowe :) ale pocieszające jest to że koniec zakupów już naprawdę blisko. Tzn. Pocieszające finansowo bo poza tym te zakupy są całkiem przyjemne.

)
    Scarlet to jest dopiero poczatek naszych zakupow, teraz zakupy pampersow, witamin, kosmetykow iciuszkow dla naszych malenstw to tak juz co miesiac :)
    Henna jak najbardziej bezpieczna to tylko taki malutki fragmencik na buzi :)

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet - dzięki za info... bo ja już zaliczam lekką załamkę z tymi koszulami, albo brzydkie jak noc, albo drogie, a wątpię czy będę ich używać na stałe...

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety te promocje i ceny w Auchan sa inne w kazdym miescie wiwc u mnie ten płyn nie jest w promocji.
    Co do henny to jest bezpieczna , w planach mam tez zamiar odwiedzic fryzjera aby miec spokoj na jakis czas ;-)

Niedlugo tez bede badac mocz ciekawe jak wyjdzie...

Scarlett2014, MamaAdasia lubią tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess ja koszule planuje wykorzystać tylko w szpitalu dlatego kupiłam tanie. Oglądałam droższe. Były trochę ładniejsze ale materiał też mnie nie zachwycił. Stwierdziłam więc że za "jednorazówki" nie będę przepłacać :)

Cóż gdybym myślała racjonalnie pewnie doszłabym do wniosku że nie stać nas na dziecko :) ale w nosie to mam :) jakoś to będzie... zresztą po ciąży będę na pernamentnej diecie więc na oewno zaoszczędzimy na kolacyjkach na mieście :)

Zaczyna mnie boleć gardło więc chyba zrobię sobie mleko z miodem :/

Tess lubi tę wiadomość

• Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z wizyty. Niunia dalej za mała. 1400g. Tak o 9 dni poniżej normy. Na dodatek moja szyjka ma 25mm tylko, któraś chyba miała tyle? nie wiem czy zaczać się martwić?

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Henne mozna robic ja juz robilam dwa razy .

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juusti69 wrote:
    Właśnie wróciłam z wizyty. Niunia dalej za mała. 1400g. Tak o 9 dni poniżej normy. Na dodatek moja szyjka ma 25mm tylko, któraś chyba miała tyle? nie wiem czy zaczać się martwić?
    Odpoczywaj duzo lez i bedzie dobrze wszystko z szyjką .I się nie martw nic .

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi mój lekarz twierdzi że 25 mm to stan w którym powinno nam się zapalić pomarańczowe światło w głowie jeśli chodzi o szyjkę ale to jeszcze żadna tragedia. Przy czym to na pewno jest też w jakimś stopniu kwestia indywidualna. Dużo zależy od tego czy zawsze miałaś taką szyjkę czy zaczęła Ci się teraz skracać.
    Co do wielkości to nie wiem co Ci napisać ale normy wagowe dla każdego tygodnia są dość szerokie więc może po prostu masz drobne maleństwo a nie za małe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi nie przejmuj się , ja jak byłam w ciąży to ciągle mnie straszono że Kornelia ma za mały brzuszek co oczywiście po porodzie okazało sie nie prawdą

• anet525 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justii nawet jak będzie drobna to nic w tym złego. Moja przy porodzie ważyła 2600 49 cm długa i miala 10 punktów. Tez mnie straszyli w ciąży ze jest za malutka ale co miałam poradzić jak mąż do grubasie nie należy ja raczej tez drobna to po kim ma być wieksza? Mi pasowało ze była taka malutka bo łatwiej wyszła i ubranka na dużej starczyły hehe
    dziewczyny pewnie macie juz dosyć tego pytania ale błagam przypomnijcie listę rzeczy potrzebnych do szpitala bo tyle popisałyśmy ze nie mogę tego znalezc

Dorka1979 lubi tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justi co do szyjki to się nie wypowiem ale jeśli chodzi o wagę to może twoje maleństwo będzie malutkie. ty chyba kiedyś pisałaś ile waży las jak się urodziłas i chyba było to mało o ile nie myle z kims innym wiec pewnie po tobie waga bedzie

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi spokojnie :) 9 dni ponizej normy to chyba nie tragedia? :) moja mala jest niewiele wieksza.
    Bedziemy mialy kruszynki :)

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny
    mówiłam wam ostatnio że bardzo boli mnie po prawej stronie pod piersią i że wszystko mnie swędzi, zbadałam enzymy wątrobowe, tak jak kazała mi gin i wyniki są okropnie 10 razy przekroczona norma, jestem przerażona :( jutro jade do gin po skierowanie do szpitala, nie wiem jak długo mnie tam zostawią podejrzenie to cholestaza. Trzymajcie kciuki aby było dobrze, nie wiem jaki to ma wpływ na dziecko :(

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • Endi84 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily to straszne:( ale będąc w szpitalu będziesz się czuła spokojniejsza.

Ja mam inny problem hemoroidy:(((( strasznie mi dokuczaja. Stosuje posterisan w maści i oklady z herbaty ale efekty są kiepskie. Poradzcie co jeszcze mogę wziąć
    ....

atdc2n0ae5za2r0h.png

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily83 wrote:
    cześć dziewczyny
    mówiłam wam ostatnio że bardzo boli mnie po prawej stronie pod piersią i że wszystko mnie swędzi, zbadałam enzymy wątrobowe, tak jak kazała mi gin i wyniki są okropnie 10 razy przekroczona norma, jestem przerażona :( jutro jade do gin po skierowanie do szpitala, nie wiem jak długo mnie tam zostawią podejrzenie to cholestaza. Trzymajcie kciuki aby było dobrze, nie wiem jaki to ma wpływ na dziecko :(
    Glowa do gory bedzie dobrze musi byc.trzymam kciuki

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi84 wrote:
    Emily to straszne:( ale będąc w szpitalu będziesz się czuła spokojniejsza.

Ja mam inny problem hemoroidy:(((( strasznie mi dokuczaja. Stosuje posterisan w maści i oklady z herbaty ale efekty są kiepskie. Poradzcie co jeszcze mogę wziąć
    ....
    Wybacz nie pomoge...na szczescie mnie nie dopadly takze sie nie znam

860isg18r6bpss11.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jussti, to że mała wg USG jest 9 dni młodsza to nie tragedia, ważne że przybiera. Nie każde dziecko jest grube. A lekarze powinni to wyjaśnić pacjentce. Poza tym naprawdę co lekarz to róznice w pomiarach.

Nie martw się i odpoczywaj jak najwięcej.

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
‹‹ 995 996 997 998 999 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ