SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    limcia trzymam za was kciuki podwójne :) wytrzymacie jeszcze trochę napewno. przykre to jest ze im bliżej końca tym coraz trudniej u nas.

ja dzisiaj w domu cały dzień siedzę i odpoczywam ale stwierdzam że lepiej się czuje jak latam i nie mam czasu na nic

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska jz tez lepiej sie czuje jak mam duzo na głowie biegam i zalatwiam....siedzac w domu nie bardzo wiem co ze soba zrobic

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nasłuchuje siebie wyszukuje wtedy co mnie boli itp a jak latam i zajęta jestem to nie myślę nawet

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki u mie też dziś wiosenna pogoda :)

Gratuluję nowych tygodni i udanych wizyt

limcia trzymam kciuki aby wszystko było dobrze i aby dzidziusie jak najdłużej były w brzuszku

Co do koszuli do karmienia to ja kupiłam taką za 30 zł w textil markecie

Witaminy biorę nadal bo jeszcze mam 1 listek ale jak się skończą to będe brała tylko żelazo bo mam słabą hemoglobine

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 15:57

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Limcia trzymam kciuki za Wasza trojke!

Co do termoopakowabia to linki mi sie nie otwieraja ale takie czarne, na zamek. Ale mi sie przydalo pozno... Jak maly mial ponad rok

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie pochwale że nareszcie mam skąpletowaną całą wyprawkę dla siebie i dla małej

Emartea, Madzik82, gosiaczek31, patryśka83, Niunia86, loszcz lubią tę wiadomość

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz po wizycie...

moje sloneczko wazy juz 2124g i u niego wszystko super... ;*

ale u mnie dobra passa sie skonczyla ;((

na ostatniej wizycie szyjka miala 2.45cm a dzis powiedzial ze jest baardzo krotka, nawet nie chcial mierzyc dopochwowo bo sie bal...

opieprzyl mnie ze sobie za bardzo pozwolilam przez te 3 tygodnie i mam bezwzgledny nakaz lezenia...

bo druga zla wiadomoscia jest twardy brzuch...

oczywicie przepisal mi magnez i nospe po 2><1... i zrobil mi juz wymaz na GBS Kktory jest potrzebny do porodu...

ogolnie wizyta za 2 tygodnie i powiedzial ze jesli chce sie jeszcze z nim zobaczyc mam caly czas lezec.
    kazal mi spakowac torbe do szpitala i wsluchiwac sie w organizm i w razie W nawet do niego nie dzwonic tylko od razu na IP.

no i tak... spelnily sie moje najgorsze obawy... ;( moj m biedny powiedzial ze bedzie nawet gotowal choc w zyciu nigdy nie zrobil obiadu ... ale powiedziial ze jak mu bede mowic co i jak to da rade... kochany;*
    ale on zagipsowany nie moze sporo rzeczy zrobic... ;/ az mi sie ryczec chce ze akurat teraz taka kumulacja zlych wiadomosci... ;(

jedyne co mnie pociesza to ze moj skarbus kochany pieknie urosl i jest juz silny i zdrowy ;* ;*

mimo wszystko dzieki za kciuki dziewczyny...

Madzik82, gosiaczek31, noa8, anet525, loszcz lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek witamy wsrod lezacych!
    ze spokojem, wytrzymasz jeszcze 2-3 tygodnie.i ciaza bedzie donoszona :)

Bobas ma juz ponad 2kg wiec teraz juz niech tylko nabiera mocy z kazdym dniem bo i tak jest juz bezpieczny :)
    damy rade!
    ja tez teraz nie gotuje bo nie moge, maz nie umie. Wiec robimy tylko ryz, warzywa na patelnie i kurczaki z piexa bo z tym nie ma roboty. Ewentualnie kanapki albo cos mrozonego, nie bardzo zdrowego ale trudno :)

madziutek 23, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limcia trzymajcie sie jeszcze w 3 paku:-) moze jeszcze z przeplywami sie unormuje.

Madziutek a Ty lez i nie mysl o pracach w domu. Maz bedzie musial to poradzi sobie nawet w gipsie. Dziecko jest wazniejsze. Maz dorosly da rade:-) przynajmniej nauczy sie radzic w trudnych sytuacjach:-)

madziutek 23, limcia lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wychodze z zalozenia ze mezczyzna ma 2 raczki i 2 nóżki tsk samo jak my i niby dlaxzego ma nie umiec ugotowac czy posprzątać. ...

noa8, madziutek 23 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek trzymam kciuki abyś jak najdłużej wytrzymała w dwupaku

Hm ciekawe jak tam bedzie sie miała moja szyjka za dwa tygodnie

madziutek 23 lubi tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Anastazja tylko maz Madziutka jest polamany i w gipsie wiec tsk srednio z tymi 2 lapkami ;)
    ale jak bedzie troche brudno w domu to nie umrzecie. Na kanapkach tez da sie zyc ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja dopisuje się do listy mam leżących. Mam jednak nadzieję że na 2/4 dni maksymalnie. Czułam się dobrze a dopadło mnie dziś takie przeziębienie jakiego lata nie miałam. Próbowałam walczyć mlekiem z miodem etc. ale to nic nie daje więc czekam na wizytę u lekarza. Powinnam być jutro w pracy ale Junior ważniejszy więc odwołałam wszystkie spotkania. Mam tylko nadzieje że w poniedziałek będę jak nowo nagrodzona.

A za chwilę ogarnę co pisałaście przez cały dzień

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Hehe Anastazja tylko maz Madziutka jest polamany i w gipsie wiec tsk srednio z tymi 2 lapkami ;)
    ale jak bedzie troche brudno w domu to nie umrzecie. Na kanapkach tez da sie zyc ;)
    napisalsm tak ogolnie o mezczyznach bo widze po koleżanka ch ze mezczyzni w domy totalnie sobie nie radzą. ..

Madzik82, madziutek 23 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limcia i Madziutek trzymajcie się jeszcze trochę i nie zaczynajcie za szybko rozpakowywania na naszym wątku! Zostało już tak mało czasu że na pewno dacie radę !

Co do witamin to ja biorę. Mam do tego podobny stosunek jak Emartea. Nie odżywiam się jakoś super, jest zima i mało słabej jakości warzyw i owoców więc czuje się bezpiecznie wspomagając się witaminami. Póki co u mnie to działa to przez całą ciążę mam dobre wyniki krwi i moczu a Junior póki co idealnie mieści się w średnich wymiarach dla swojego wieku.

A i nie wierze że mężczyźni nie potrafią gotować :) proste danie każdy zrobi. Wszystko jest kwestią chęci. Ja nie lubię gotować, nie jestm w tym ekspertem ale jak trzeba to trzeba. Przepis łatwo znaleźć.

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek a mialas jakies objawy skracajacej sie szyjki? Cos Cie bolalo,klulo albo cos?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarlett zdrówka życzę :)

• Emrica Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Limcia trzymaj się dasz radę wytrzymać jeszcze pare tygodni, madziulek ty też leż jak lekarz kazał, też jestem zdania że faceci to tylko mają taką wymówkę że nie potrafią, że nie wiedzą, ale jak trzeba to świetnie sobie dają radę, zwłaszcza że można gotowac prosto a zdrowo.

Witaminy też łykam, te DHA też, uważam że nie zaszkodzą bo przecież organizm też czerpie z nich to co mu brakuje a reszte wydala, mi lekarka też mówiła że mogą wpływac na większą wagę dziecka, ale na razie też dzidziuś był w normie,

Scarlet lepiej poleżeć dwa dni niż męczyć sie póżniej dłużej, dobra decyzja że zdecydowałaś się iść do lekarza, Ty pracuś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 18:12

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limcia trzymam kciuki za maluchy :) Oby jeszcze troszkę wytrzymały w brzusku. Każdy dzień jest teraz ważny :)

Madziutek łączę się z Tobą w leżeniu. Ja już tydzien w łóżku i jest ciężko ale lepiej w domu niż w szpitalu. Na szczęście Twój Maluch waży już ponad 2kg więc na pewno sobie poradzi. Ja mam troszkę gorzej ale jestem dobrej myśl :)
    Trzymam kciuki:) leż i odpoczywaj :)

Scarlet zdrówka życzę :)

Ja jutro mam wizyte.. Ciekawa jestem ile w tydzień Lena przybrała :D

madziutek 23, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro wizytę u lekarza, zobaczymy jak moje wody płodowe mam nadzieje że wzrosły, solidnie piłam dużo i leżałam, no i czy dzidzia się obróciła czy ciągle leży pośladkowo, nie mogę się doczekać wizyty.

Madzik82, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
‹‹ 1003 1004 1005 1006 1007 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ