SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik niestety główką jest do góry. Kopniaczki wyraźnie czuję pod pępkiem i niżej. Dzisiaj wyjątkowo nie dobra jest dla mnie. Nie ma chwili by się nie "prostowała". Żebra mnie strasznie dziś bolą.

Madzik82 lubi tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet zdrowka:-)

Ja wlasnie boje sie ze przocze odejscie wod jesli beda sie saczyly. Poprzednio mialam przebity worek owodniowy wiec juz na porodowce poszlo wszystko ciurkiem tylko cieplo poczulam na dupie za przeproszeniem:-) teraz w domu moge nie odroznic od wodnistych uplawow, moczu sama nie wiem. Wiec chyba lepiej jak chlusnie na raz:-) Skurcze wiem jak wygdaja wiec tego jakos sie nie obawiam ze przeocze

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i tak macie przewagę :) ja nie mam pojęcia jak wygląda czop, skurcze czy odejście wód. Podejrzewam że albo spanikuje i będziemy w szpitalu za wcześnie albo będziemy jechać na złamanie karku bo przez kilka godzin będę twierdziła że nic się nie dzieje :)

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

• anet525 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet instynkt ci podpowie. Ja podczas golenia zauwazylam coś dziwnego przy ujściu pochwy jak jakis kokon. Nie mam nawet dziurki zastanawiam sie czy to łożysko czy co bo obciera mnie nawet jak chodzę. Dobrze ze jutro czwartek mam wizytę to zapytam mojego gina co to i czy to normalne. Wystraszyłam sie lekko.
    Dziewczyny w tym okresie ciąży faktycznie kazda z nas powinna sie oszczędzać. Nie oszukujmy sie ale nasz organizm i ciało dostają nieźle i spuśćmy troszkę tempo bo to juz nie żarty. Tym bardziej te mamusie co maja pierwszy poród za sobą to z drugim dzieje sie to podobno szybciej.

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu Aneta to lez jsk cos z Ciebie wystaje! Niunia chyba tez tak miala. I daj znac koniecznie jutro po wizycie!

Kasha witaj w klubie polozonych miednicowo! Jestem z Toba

Gosiaczek ja co chwile latam do lazienki zestresowana, ze to nie sluz a wody. A sluzu mam ostatnio wiecej wiec non stop stres

To racja, czas sie oszczedzac nawet jak czujemy sie swietnie!

anet525 lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko dziewczyny ale się porobiło...leżcie, te które muszą, a cała reszta w tym ja musimy zwolnić...o już końcówka i musimy na siebie uważać...

ja mam te same obawy...że zacznie coś boleć a ja nie skapuje że coś złego na tyle się dzieję żeby jechać na IP..mam nadzieję, że wtedy mąż mnie huknie..:P

a gole się z lusterkiem już od przeszło 2 m-cy...wychodzi spoko..:)

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak czytam ze wam coś wystaje to się przerazam. masakra normalnie aż bać się zaczynam o was i w sumie o siebie. bo mimo że lekarz powiedział. ze książkowa ciąża to jak czytam co piszecie to mam stracha ze coś nie zauwaze i przeczę i będzie za późno

coraz więcej was leżących trzymam za was wszystkie kciuki a wy trzymać nogi zaciśnięte i nie wypuszczać jeszcze maluszków

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet ja miałam podobnie. Ale co ciekawe lekarz nic na ten temat nie powiedział a ja zauważyłam że mam to cały czas tyle,że mniejsze, Nie wystaje tak i nie jestem tam opuchnięta jak wtedy ja do szpitala trafiłam. Być może to wina tej krótkiej szyjki? Nie wiem. Jutro mam wreszcie wizytę u mojego gina to wreszcie ktoś mi powie co to jest i wytłumaczy jal to jest z tym pessarem bo w szpitalu jakoś za specjalnie nie wyjaśnili co i jak i czy mi wolno coś więcej oprócz leżenia.
    Madzik odkąd leżę plamienie ustapilo i wszytko wróciło do normy.

Madzik82, anet525 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też na macanego sie gole

u mnie powiedziała że szyjka lekko uchylona o leżeniu nie wspomniała to latam o ile moge ale bardzo śpioch mnie łapie to i poleże do południa albo po południu jak dzisiaj

współczuje mamusiom leżącym i wytrwałości życzę

co do porodu to ja nie wiem co to skurcze co to bóle itd itp to nie podpowiem nic cesarka ze wskazaniem ma swoje zalety ;)

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mam jeszcze takie pytanie o pampersy dada, bo są różne...które wypróbować?

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Emca Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Scarlet instynkt ci podpowie. Ja podczas golenia zauwazylam coś dziwnego przy ujściu pochwy jak jakis kokon. Nie mam nawet dziurki zastanawiam sie czy to łożysko czy co bo obciera mnie nawet jak chodzę. Dobrze ze jutro czwartek mam wizytę to zapytam mojego gina co to i czy to normalne. Wystraszyłam sie lekko.
    Dziewczyny w tym okresie ciąży faktycznie kazda z nas powinna sie oszczędzać. Nie oszukujmy sie ale nasz organizm i ciało dostają nieźle i spuśćmy troszkę tempo bo to juz nie żarty. Tym bardziej te mamusie co maja pierwszy poród za sobą to z drugim dzieje sie to podobno szybciej.

Ja bym z tym dziś pojechała na Twoim miejscu. Ale ja też panikara jestem i nie zasnelabym do rana niewiedząc co to.

f2wl20mm925bvyc3.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia ja czytam o tym i pisza ze jak ujścia pochwy nie widac( znaczy dziurki) to moze to znaczyc ze mam łożysko przodujące co nie jest dobrą wiadomością. Juz nic nie chce czytać w necie bo za bardzo sie stresuję. Jutro się wszystkiego dowiem. Ale kurcze nawet jak bym chciala z mezem serduszkowac to nie ma opcji by tam sie dostać. Wszystko jest opuchnięte. Nie wiem czy to łożysko czy szyjka jest tak krotka. Ale martwię się

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    a mam jeszcze takie pytanie o pampersy dada, bo są różne...które wypróbować?
    rubi ja kupiłam rozm 2 dade i pampersy. Będę podawać na zmianę i zobaczę. Co jedynek kupuje paczke pampersów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 22:21

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuski, nie mam jak Was nadrobic ale widze, ze kilka z nas lezy- trzymajcie sie, ostatnia prosta nam zostala!

Anet koniecznie poinformuj o tym lekarza! albo moze faktycznie przejedz sie na IP?

ja jakos dziwnie spokojna jestem jesli chodzi o porod :-)

od poniedzialku piore i prasuje, i wiem, ze ostro przesadzilam z ciuszkami- spokojnie bliniaki moglabym miec ;-) jak tak piore i widze ile tego jest to az zla jestem na siebie! tyle kasy poszlo a pewnie polowy nawet nie zaloze Juniorowi :-/

Dzis bylam z Emca w szpitalu w ktorym bedziemy rodzic i "zwiedzalysmy" oddzial :-) calkiem fajnie wyglada :-) kurcze juz coraz blizej! :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 22:22

Emca, Madzik82, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• Emca Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my w poniedziałek zaczęliśmy szkolę rodzenia. Zajęcia 2 razy w tygodniu przez 10 tygodni. Także pewnie nie wytrwam do końca. W pn było nudno, a dziś godzina lekkich ćwiczeń plus teoria o rozwoju dzidzi w poszczegolnych tyg. ciąży. Co tydzień też zajęcia pod tytułem "pospiewaj mi mamo, pośpiewaj mi tato", co mi się akurat podoba. Przy okazji podbicia zaświadczenia, że mogę ćwiczyć, mój lekarz mnie zbadał i szyjka prawie 33 mm, a już miała 26. Mały waży 1630g :)
    Zwiedzałyśmy też z Bella salę porodową, ale rodzinne były akurat zajęte. Jest ich tylko dwie więc niewiadomo jak wyjdzie ze wspólnym porodem.

Trzymam mocno kciuki za nasze forumowe bliźniaki i ich mamy, oraz za nas wszystkie żebyśmy jeszcze te kilka tygodni nóżki zaciskały.

Madzik82, bella82, loszcz, Ewelaa, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

f2wl20mm925bvyc3.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet tylko że ja wysłałam męża do biedry na zwiady i mówi, że paczka 60szt kosztuje 30zł...to raczej nie mało...;/ i dlatego pytam cy może sa jakieś różne rodzaje ale nie chodzi mi o rozmiar...

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet ja też nie mogłam się dostać bo miałam "zatkaną dziurkę " ale położyłam się do łóżka i teraz spokojnie mogę się w miarę dostać do środka. Musze brać globulki raz na 3 dni,żeby nie bylo infekcji przy tym krążku. Mi nic na ten temat lekarz nie powiedział mimo,że pytałam co to jest... On wepchnal paluchy i nic nie powiedział oprócz tego,że szyjki prawie nie mam ale zamknięta. Byle do jutra. Połóż się i nie wstawaj aż do wizyty.

iv09cbxm68yuj78z.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki niunia . O 14.00 mam wizytę to zobaczę co mi powie. Trzymajcie za mnie kciuki byle bym do szpitala nie musiała iść.

Rubi co do pieluch to mam dady rozm 2 156 szt za 45 zl bo byla taka promocja to wzięłam. I mam 72 szt pampersow tez w rozm 2. Rodzaju dady chyba nie ma tylko różne rozmiary. Cena 30 zl to chyba norma za taka ilość szt. Czasem robią promocje mega paczek wtedy się to bardziej sie opłaca. Bo pampersy 150 szt w mega paczce kosztowały ok 90zl a ja dady kupiłam za 45. Wiec polowe taniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 23:07

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyzby wszystkie mamusie grzecznie spaly i tylko ja mam problem z zaśnięciem?

860isg18r6bpss11.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektóre dopiero zbierają się spać :)

Dziewczyny... co do golenia to przyznam się bez bicia, że sobie odpuściłam przed wizytami do gina i jestem ,,saute" czy tam ,,natural" :) Moja gin zaprawiona w bojach i nie takie rzeczy w życiu widziała, a i ja mam spokój z krostami i uczuleniem na jakiś czas... łapię łączność z matką naturą, he he :)
    Oczywiście to się nie tyczy nóg, te muszę ogolić, tylko chyba rozłożę tę czynność na dwa dni :)

loszcz, Ewelaa lubią tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
‹‹ 1005 1006 1007 1008 1009 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ