X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 01:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej spać nie moge...na dodatrk dopadly mnie zgsga i ból brzucha

860isg18r6bpss11.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 03:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a tak z ciekawosci... Bo czytam, ze u Was w szpitalach nie dostajecie podkladow. A jak Wam zabraknie to co? Szpitale nic nie maja?

Dorka1979 lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 03:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti,a ty w końcu będziesz miała tą planowaną cesarkę w marcu czy naturalnie w kwietniu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 03:30

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna bezsenna noc.
    O 2 w nocy smazylam sobie udka kurczaka bo mi się zachciało ;-)
    Postaram się teraz zasnąć.

Dorka1979, SunSun, Krysti, Madzik82 lubią tę wiadomość

201503231678.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Dziewczyny a tak z ciekawosci... Bo czytam, ze u Was w szpitalach nie dostajecie podkladow. A jak Wam zabraknie to co? Szpitale nic nie maja?
    Wtedy dostaniesz gaze ;-) też pytałam o to ;-)

Tess lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się już melduje na forum...coś kiepsko się czuje...jakoś mnie mdli..no i powróciły te dziwne zakwasy na pipce;/ nieprzyjemne to jest jak jestem w jakimkolwiek ruchu...;/

ja mam wizytę 2.02 matko to już będzie 34tc według OM..

co do porodu..to ja się bardzo boję cc..:( tak bardzo jestem nastawiona na sn (nie wiem czemu) i nie umiem się przeprogramować że najprawdopodobniej nie urodzę tak jak chce...:(

życzę Wam żeby dzieciaczki się poodwracały...

Loszcz Ty to masz te nocki fatalne widzę...współczuję..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 07:52

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Rubi ja też mam wizytę 2.02 :) i będzie to już skończony 34 tydzień :) całkiem poważnie to brzmi :)

Loszcz ja co prawda nocnych kolacyjek sobie nie urządzam ale wczoraj siedząc w domu miałam mega głoda. Co chwilę coś jadłam :)

Miłego dnia! :)

Rubi lubi tę wiadomość

• sylwia85 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    Wiecie, ze zrobilam juz z 5 zdjęć z postanowieniem wrzucenia ich na forum i cos mi nie wychodzi. ;-)
    Chyba za leniwa jestem.Tyle z tym roboty.z apatatu do laptopa potem zmiejszac cudowac wgrywac na setwer.za duzo zachodu jak dla mnie

a myślałam ze tylko ja taki leniwiec jak mam foto na kompie to jeszcze wrzuce a jak robić itd itp to kilka razy zrobiłam ale jeszcze nigdy nie wrzuciłąm zdjęcia brzuchola

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypadałoby tą moją torbę po szpitalu rozpakować, poprać i z powrotem zapakować, ale coś się zebrać nie mogę...

ja też miałam problemy z bezsennością, ale teraz staram się coś robić do 22 lub 23, chociaż czasem o 18 mam ochotę się położyć spać... i jakoś z powrotem zaczynam przesypiać noce (z przerwami na siku oczywiście), nie robię sobie też drzemek w dzień i jakoś powiem wam, że jak się taka mega padnięta położę, to lepiej się śpi, nawet w szpitalu jako tako spałam, mimo niewygodnych łóżek

Scarlett2014, loszcz lubią tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja chyba jestem szczęściarą bo poza tym że zdarza mi się obudzić o 4/5 i być w pełni wyspana to bardzo dobrze przesypiam noce i nie budzę się nawet do WC.

Nadal czuje się średnio ale w porównaniu do wcześniejszych dni jest poprawa więc może zrobię jeszcze ostatnie zakupy na Allegro i ogarnę coś w domu. Męża nie ma cały dzień a nie chcę wychodzić więc pewnie na obiad zjem pizze :)

• ines31 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) nie było mnie troszkę ale laptop mi padł :( i dopiero dziś go odebrałam.
    Trzymam kciuki za wszystkie leżące mamusie (i te nie leżące tez ;) )
    Ja dziś byłam na badaniu crp, hbs i morfologi i moczu jutro się okaże.
    Wizytę mam 20,01 i mam nadzieję że mały urósł, w pasie mam 3 cm więcej niż 3 tygodnie temu więc jest nadzieja (mam nadzieje że to nie mój tłuszcz ;) )
    Ostatnio czuję jakieś dziwne kłucie tam...na dole mam nadzieje że to nic groźnego :/ Macie też takie cuś ?
    Cieszę się że znowu mogę być z wami :)
    Miłego dzionka wszystkim życzę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 09:05

Madzik82, loszcz lubią tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi, lekarze wam liczą ciąże w karcie ciąży tak jak bella czy -2 tygodnie?

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    Krysti,a ty w końcu będziesz miała tą planowaną cesarkę w marcu czy naturalnie w kwietniu?
    W poniedzialek mi powiedzà wszystko :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieñ Dobry Kobietki :) jakos przespalam nic ale z pobudkami ,sny durnowate nad ranem :)

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines mi lekarze oraz szpital licza skonczone tygodnie czyli dzis mam 33tyg i 5dni a wiec to jest 33 tydzien ciazy. Belly mowi, ze 34...
    tak czytam o tych ppdkladach do szpitala to Wy chyba musicie wziac duza torbe do szpitala albo jedna extra. No bo ppdklady, podklady na lozko, pieluchy, ciuchy dla dziecka... Ja to wszystko mam w szpitalu. Nawet koszule do spania moge sobie codziennie wziac czysta szpitalna ale wole swoja...
    Moze w innym szpitalu nie bedziecie musiamy tyle ze soba zabierac?

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines mi lekarz wpisuje tygodnie jak Belly czyli np. dziś napisałby 32+0 bo zaczynam nowy tydzień:) Kurcze ppoczątek ciąży mi się dlużył a teraz kolejne tygodnie mijają mi w błyskawicznym tempie.

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Pocahontas ciesze się,ze takie dobre wiadomości przyniosłaś:) Od razu lepszy humor :)

Sun trzymaj się. JA też w szpitalu 4 dni spędziłam i jestem zadowolona. Lepsze to niż przedwczesny poród :) Trzymam kciuki,zeby skurcze ustały :)

Gratuluję udanych wizyt. Oby tak do 36 tyg:)

Ja też mam wizytę 2.02 i wg usg będe miała skończone 34tyg -później jeszcze 2tyg zdejmuje mi gin pessar. A wtedy mogę już czekac na dzidzie:) Ale ten czas zleciał. ja sobie powtarzam-byle do walentynek bo wtedy gin pozwoli l l się "rozpakowac" :D
    Miłego dnia :)

SunSun, Pocahontas lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuski!
    ja dobrze spala, i zauwazylam tak jak Pocahontas, zejesli nie spie w ciagu dnia to w nocy spie o wiele lepiej.

Mi zostaly tylko 2 pralki do prania :-)

ja tez mam wizyte 26 :-)

Ines31 ja tez mam takie klucie, zazwyczaj wieczorem i jest to zawsze polaczone z dosc energicznymi ruchami Malego wiec sobie tlumacze, ze pewnie mi cos uciska ;-)

U mnie w szpitalu chyba nic nie daja, musze miec dla Juniora ciuszki bo bedzie w nie przebrany zaraz po porodzie (po 2godz kangurowania), i podobno tez dobrze miec swoja koszule do porodu- niby sa ale czasem ich brakuje :-) wiec ja chyba bede miala wielka torbe do szpitala, badz 3 mniejsze tak jak ktoras z Was doradzala- 1 na porod, 2 na po i 3 dla Mlego- bardzo mi sie spodobal ten pomysl :-)

• Rubi Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi lekarz liczy tak jak mam na suwaczku czyli skończone tyg. bo belly pokazuje już 32t co jest nieprawdą..miesiące liczy się od rozpoczętego

Madzik82 lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Od 2h mala tak bolesnie sie rozpycha w brzuchu, ze krzycze z bolu ... Moze sie w koncu zabiera za obrot glowa w dol! Na to licze...
    U mnie wczoraj caly dzien sie Nadula wyginala, bolalo niesamowicie, az mowoe do siebie Boze kiedy to dziecko spi :p

Madzik82 lubi tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
‹‹ 1015 1016 1017 1018 1019 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ