X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też za dzieki Waszemu poleceniu kupiłam wkładki laktacyjne Johnson, sudocrem duży i octeniseptem duży, Oilatum duży. Laktator kupię po porodzie. Oglądałam na YouTube poród i wszystko mi się przypomniało. O kurcze trzeba będzie jeszcze raz przez to przejść

gosiaczek31, Madzik82 lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Też za dzieki Waszemu poleceniu kupiłam wkładki laktacyjne Johnson, sudocrem duży i octeniseptem duży, Oilatum duży. Laktator kupię po porodzie. Oglądałam na YouTube poród i wszystko mi się przypomniało. O kurcze trzeba będzie jeszcze raz przez to przejść
    Ja ogladam na TLC porodowke he he albo polozne na tvn style. ...tylko żeby warunki na porodowce byly takie jak w programie i polozne tak skakaly nad rodzaco q rzeczywistości to byloby super

Dorka1979 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny a ja nigdy nie mogę oglądać programów tego typu. Po prostu od razu oblewają mnie zimne poty,zaczynają mi się trząść ręce i każę przełączać szybko na inny program.
    Nie wiem jak ja przetrzymam poród w roli głównej.

relg2n0abn31771x.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwazam ze skoro kobiety decyduja sie na drugie i kolejne dziecko tzn ze ten porod taki straszny nie jest ;p

Niunia86, Dorka1979 lubią tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dasz rade Jasmin:-) wszystkie damy, bo nie mamy innego wyjscia:-)

Ewelaa, jasmin, patryśka83, Dorka1979, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmin wrote:
    Oj dziewczyny a ja nigdy nie mogę oglądać programów tego typu. Po prostu od razu oblewają mnie zimne poty,zaczynają mi się trząść ręce i każę przełączać szybko na inny program.
    Nie wiem jak ja przetrzymam poród w roli głównej.
    Dasz radę

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracajac do tematu olejkow do i naturalnych preparatoevto mam jeszcze i stosuje olej macadamia 100%

860isg18r6bpss11.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spakowalam torbe do szpitala i teraz mnie olsnilo, ze zapombialam: klapki pod prysznic, kubek, sztucce, pielucha tetrowa... A jeszcze,woda mineralna i na bank cos jeszcze.
    chyba warto sie pajowac wczesniej

Dorka1979, MamaAdasia, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wrzucam do torby wszystkie rzeczy jakie mam dla siebie i też co chwilę sobie o czymś przypominam. Ostatnio o grzebieniu a wcześniej o majtkach poporodowych :) o rzeczach o których pisze Madzik jeszcze sobie nawet nie przypomniałam :) ale ja tłumacze się tym że jeszcze się nie pakuje a na razie trzymam po prostu wszystkie rzeczy które mam w jednym miejscu :)

Programów o porodach nie oglądałam ani nie oglądam. Liczę że uratuje mnie błoga nieświadomość :) i nie chcę się stresować :)

Dorka1979, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• noa8 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że te co nie rodziły to warto żeby dowiedziały się jak wygląda poród , cesarskie cięcie nawet drastyczne sceny z krwią i wszystkim co z nas będzie wypływało.. Lepiej żebyśmg zdały sobie sprawe wcześniej z tego i wiedziały co i jak niż potem mamy przeżyć szok i patrzyć na położne jak na kosmos .. Na szkole rodzenia zapowiedzieli nam , że puszczą nam film tego typu . Cesarskie cięcie krok po kroku ...

Ewelaa, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wogóle gratuluje nowych tygodni... Jeszcze do mnie nie dociera , że to już blisko.. Sprawy przygotowawcze do narodzin typu pranie i pakowanie zostawiam na luty.. Dlatego ze termin mam na koniec marca.. Trzymajcie prosze kciuki za moje usg w środę.. Nie wiem czy się pojawie na forum do tego czasu..

MamaAdasia, Madzik82, gosiaczek31, Niunia86 lubią tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Tess Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett - olejek ze słodkich migdałów, to w niektórych aptekach bywa, ja kupiłam w takim sklepie zielarsko-lekarskim na ul.Królewskiej :)

Ja oglądam na yt tylko dzidziusie po porodzie, jak się zachowują, jak je karmić, przewijać itp. Samego porodu nie czuję się na siłach oglądać, wolę to już przerobić ,,po swojemu" w realu :)

U nas w ,,wyprawce" brakuje jeszcze... łóżka dla nas :) Bo niestety okazało się, że trzeba wymienić na takie rozkładane, bo się nie zmieścimy na szerokość z łóżeczkiem :)

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Ja spakowalam torbe do szpitala i teraz mnie olsnilo, ze zapombialam: klapki pod prysznic, kubek, sztucce, pielucha tetrowa... A jeszcze,woda mineralna i na bank cos jeszcze.
    chyba warto sie pajowac wczesniej
    Święte slowa.jesli szybciej sie spakujemy ttobedziemy miec czas aby nam sie cos jeszcze pprzypomnalo

Madzik82 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się....ja wróciłam z urodzin bratowej...mój brat widze nie może sobie ciągle poradzić z imieniem naszego syna...;/ pyta mnie dziś " ale dlaczego Franek?" więc ja go pytam "a dlaczego Nikola?"(jego córka )więc on mówi że takie imie im się podobało..a ja mu odpowiadam no właśnie..i taka bez sensu rozmowa ;/

Madzik82, gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mam takie pytanko odnośnie pielęgnacji malucha...kąpiemy go, wycieramy, a potem jakiego kremu będziecie używać po kąpieli..? i czy smarować trzeba całe ciałko czy tyko pupcie?

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezeli teraz pakujac sie na spokojnie zapomnialam tyle rzeczy to co dopiero gdybym pakowala sie w pospiechu...
    jutro mam 34tyg i 1 dzien wiec chyba juz czas biorac pod uwage fakt, ze dziecko juz od 2tyg sie pcha na swiat.
    w pierwszej ciazy na spakowanej torbie mialam kartke z rzeczami ktore sie pakuje na koncu np. Szczoteczka do zebow, suszarka, ladowarka do tel, karta ciazy, grupa krwi...
    bardzi mi ta kartka pomogla bo pakowalam automatycznie. Bylam w szoku, wody mi odchodzily wiec cala podloga w calym domu mokra, 3 tygodnie przed terminem, srodek nocy... Mozna stracic glowe a co dopiero pamietac co jeszcze mialam wlozyc do torby

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 22:15

MamaAdasia, gosiaczek31, SunSun, Ewelaa, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi jezeli masz emolient do kapieli to nie smarujesz niczym.
    a jak masz np plyn do kapieli nivea to balsanujesz buzie, csle cialko ale nie zawsze mi sie chcialo. Jak maly plakal bo byk glodny to szybko ubieralam i tyle.
    pupe smarowalam sudocreamem jak byla zaczerwieniona a czasem tak po prostu, profilaktycznie. Psikam tez siusiaka octeniseptem po kapieli i to jest czas kiedy dekikatnie odciagam skorke na siusiaku. Potem po buziaku na kazda slodka stopke i ubieramy :)

MamaAdasia, Rubi, SunSun, kaczamila, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Rubi, zależy w czym się kąpie maluszka, jeśli w emolientach - nie trzeba po kąpieli niczym smarować.Ja w zwykłym Bobini będę kapała i jeśli nic się nie będzie działo, nie smaruję oliwką ani kremem. Bobini ma w sobie jakąś dawkę emolientów, więc zobaczę.

Dziewczyny, czy jak piszecie że Wam twardnieje brzuch to czujecie ze dziecko się wypycha i dlatego twardnieje? Bo ja tak mam, oprócz tego cięgniecia czuję jak mały mi coś wystawia, za chwilę jest ok, ale żadnych skurczy ani bóli przy tym nie odczuwam.

Tak się zastanawiam, ogólnie chyba wszystko jest w normie, bo mały się rozpycha, a nic się nie dzieje.

Madzik82 lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to skórke odciaga sie zaraz po urodzeniu? myslalam ze troszke pozniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 22:16

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤

💊 Euthyrox N100
    💊 Metocard

Starania od : luty 2019 r.

16.10 - widoczny pęcherzyk ciążowy
    5.11. USG . Jest ❤️🥰 (8t+0d)

12.12. I USG prenatalne - Dzidziuś zdrowy ❤️
    Ryzyko wad genetycznych - niskie ❤️

30.01. II USG prenatalne

preg.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia co lekarz to opinia. Kazda polozna mowila co innego. Jedni zeby nie ruszac wcale inni zeby odciagac. U kolezanki widzialam oplakanie skutki nie odciagania... Ale meczenie siusiaka tez mbie nie przekonywalo wiec postanowilam po kapieli delikatnie odciagac skorke, tyle ile sama odchodzi i odkazac octeniseptem. Lekarz polecal tez,zwykly kwas borny.
    no i jest ok poki co.

MisiaMonisia lubi tę wiadomość

‹‹ 1031 1032 1033 1034 1035 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ