X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również polecam jelp i wkladki johnsona

Niunia86 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od jutra zaczynam prasowac górę ciuszków rozloze sobie na 2 lub 3 dni.dzis bylam na taki dluzszym sspacerzepotem pieklam ciasto i robilam obiad....teraz siedze i czuje Fabianka brzusio boli...spojenie tez

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak na marginesie to witam się w nawym 35 tygodniu

loszcz, nick nieaktualny, ines31, bella82, nick nieaktualny, jasmin, MamaAdasia, anet525 lubią tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkladki Johnson tylko!! Testowalam wszystkie, nawet Lovi. Tylko Johnson.

Dzuewczyny octenisept 50ml sie nie oplaca, strasznie drogo wychodzi. Octenisept i sudocream polecam w wiekszych opakowaniach

nick nieaktualny, Rubi lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    A tak na marginesie to witam się w nawym 35 tygodniu
    Eh Dorka blisko porodu jestes....teraz to juz szybko zleci

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.bezpiecznymaluch.com.pl/blog/butelka-samonagrzewajaca-sie.html
    Co myslicie? To tylko gazet czy przydatna rzecz

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj zleci szybko:-) pewnie kwestia 2-3 tyg i zacznie sie u nas jazda na porodowki:-) w poprzedniej ciazy jak bylam forumowe porody zaczely sie w 36 tc i poszlo po kolei co chwile ktoras sie szczesliwie rozpakowywala:-)
    Mi to sie ciagle jeszcze wydaje ze duzo czasu, prawie 2 miesiace. Ale te tygodnie leca nie wiem kiedy. A patrze na belly i pisze z do porodu 50 dni. Jakos mi to lepiej brzmi niz w miesiacach:-)

nick nieaktualny, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    36 tydz to juz taki bezpieczny czas na urodzenie

Niunia86, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle ze 36 tydzień wpisują jeszcze ze wczesniak:-) choćby i 4 kg wazyl bobas:-) a w 37 juz donoszone:-) i poród w terminie:-)
    Ja sama jestem ciekawa czy moja malutka tez będzie uparcie siedziala do samego końca albo i dluzej:-) jak poprzednia. My nawet imienia jeszcze nie wybralismy...

nick nieaktualny, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• ines31 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie "obserwuję" mojego dudusia i zastanawiam się czy nie fiknął główką w dół. Jakoś w innych miejscach ruchy i czkawkę czuje :) . We wtorek się okaże :)

Niunia86, nick nieaktualny, nick nieaktualny, MamaAdasia lubią tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Tyle ze 36 tydzień wpisują jeszcze ze wczesniak:-) choćby i 4 kg wazyl bobas:-) a w 37 juz donoszone:-) i poród w terminie:-)
    Ja sama jestem ciekawa czy moja malutka tez będzie huparcie siedziala do samego końca albo i dluzej:-) jak poprzednia. My nawet imienia jeszcze nie wybralismy...
    Ja moja Oliwke urodziłam ns poczatku 39 tyg od samego poczatku chcialsm i czulsm ze szybciej urodze.teraz tez chcislabym wczesniej urodzic tym bardziej ze ta ciążę gorzej znosze

860isg18r6bpss11.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, a ja kupiłam wkładki laktacyjne Tommee Tippee, bo gdzieś czytałam, że niezłe :) a od koleżanki dostałam w spadku też Lansinoh (ale one chyba są z tych droższych).

Co do rozstępów, a raczej ich zapobieganiu, podobno bardzo dobrze sprawuje się Olej ze słodkich migdałów - trzeba wklepać lub wmasować w suchą skórę, a że był niedrogi to go stosuję już jakiś czas na zmianę z Ziają i nawet zadowolona jestem, przy okazji robię masaż brzucha, takie ,,szczypanie" by skórę uelastycznić.
    Na brzuchu rozstępów na razie brak, na piersiach są od bardzo dawna w formie ,,pajęczynek" :)

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess wrote:
    Ha, a ja kupiłam wkładki laktacyjne Tommee Tippee, bo gdzieś czytałam, że niezłe :) a od koleżanki dostałam w spadku też Lansinoh (ale one chyba są z tych droższych).

Co do rozstępów, a raczej ich zapobieganiu, podobno bardzo dobrze sprawuje się Olej ze słodkich migdałów - trzeba wklepać lub wmasować w suchą skórę, a że był niedrogi to go stosuję już jakiś czas na zmianę z Ziają i nawet zadowolona jestem, przy okazji robię masaż brzucha, takie ,,szczypanie" by skórę uelastycznić.
    Na brzuchu rozstępów na razie brak, na piersiach są od bardzo dawna w formie ,,pajęczynek" :)
    Olej kokosowy tez podobno jest rewelacyjny.u mnie na piersiach i brzuchu rozstepow brak.kilka drownych kreseczek pojawilo sie na biodrach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 17:48

Tess lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie naturalne olejki ponoć dużo lepsze niż kremy, a taki z migdałów to chyba za niecałe 10 zł kupiłam. Podobno do masażu krocza też jak znalazł :)

Anastacia33 lubi tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olek kokosy nierafinowany tloczony na zimno tani nie jest

860isg18r6bpss11.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam również wkładki johnsona,poszłam za radą Madzik82 ;)

Madzik82 lubi tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • patryśka83 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny.

Gratuluje nowych tygodni:)
    Ja dzisiaj pospalam dośc dobrze. Mam tak chyba co drugi dzień. Raz śpię dobrze, a raz w ogóle.
    U mnie 37 tydzień za równy m-c. Do tego czasu muszę wytrzymać. Innej opcji nie ma:)

Chciałabym Wam pokazać swój brzuch, ale potrzebuję podpowiedzi jak wstawić zdjęcie:)

jasmin lubi tę wiadomość

1usa3e5edaup0yxb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff wróciłam od teściowej! :) oczywiście syn siostry mojebo B. jest idealny i zapewne powinniśmy brać z nich przykład. Choć oczywiście i tak nasz Junior temu małemu nigdy nie dorówna :) ehm dobrze że miałam dziś dobry humor po wczorajszym miłym spotkaniu :) a teraz robię zupę na jutro :) z kaszą i kukurydzą. Jestem ciekawa czy wyjdzie bo to mój pierwszy raz z tym przepisem :)

Z dobrych wiadomości to ja chyba nadal nie ma rozstępów. Albo mam tylko w takim miejscu że nie widzę :) używam głównie produktów Palmersa. Czasami starego olejku z Nuxa. Gdzie mogę kupić olej migdałowy? Kokosowy ma dla mnie zbyt intensywny zapach.

A tak w ogóle to za radą lekarki kupiłam na przeziębienie Miramile - to mieszanka różnych olejków naturalnych do gardła. Smakuje obrzydliwe ale chyba działa bo mi pomogło. Co prawda ja nie miałam zakażenia gardła ale coś mnie mocno w nim drapało pewnie przez suche powietrze i w ogóle powietrze w Krakowie. A dziś jest super.

A co do proszków to ja stwierdziłam że kombinezonów które dostałam od mamy (wyprane w normalnym proszku) nie będę prała raz jeszcze. Testuje wszystko :)

Nadal nie mam prezentu dla męża :/ ale za to chyba mam rodzinną imprezę w sobotę. Na poprawę humoru wezmę sobie chyba urlop w piątek i pójdę do fryzjera przed wielkim gotowaniem.

Niunia86 lubi tę wiadomość

• patryśka83 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja i mój brzuch. Nie wiem jak obrócić zdjęcie.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b369047779f0.jpg

Emartea, Anastacia33, nick nieaktualny, Ewelaa, SunSun, noa8, Niunia86, jasmin, Madzik82, nick nieaktualny, Emca, nick nieaktualny, MamaAdasia, Tess, Rubi, Pocahontas, kasss, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

1usa3e5edaup0yxb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Oj zleci szybko:-) pewnie kwestia 2-3 tyg i zacznie sie u nas jazda na porodowki:-) w poprzedniej ciazy jak bylam forumowe porody zaczely sie w 36 tc i poszlo po kolei co chwile ktoras sie szczesliwie rozpakowywala:-)
    Mi to sie ciagle jeszcze wydaje ze duzo czasu, prawie 2 miesiace. Ale te tygodnie leca nie wiem kiedy. A patrze na belly i pisze z do porodu 50 dni. Jakos mi to lepiej brzmi niz w miesiacach:-)
    No tak mi zostało od 3 tygodni jeśli przed czasem do 7 jeśli po czasie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 19:18

‹‹ 1030 1031 1032 1033 1034 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ