Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Wkladki Johnson tylko!! Testowalam wszystkie, nawet Lovi. Tylko Johnson.
Dzuewczyny octenisept 50ml sie nie oplaca, strasznie drogo wychodzi. Octenisept i sudocream polecam w wiekszych opakowaniach
Dorka1979, Rubi lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
nick nieaktualnyOj zleci szybko:-) pewnie kwestia 2-3 tyg i zacznie sie u nas jazda na porodowki:-) w poprzedniej ciazy jak bylam forumowe porody zaczely sie w 36 tc i poszlo po kolei co chwile ktoras sie szczesliwie rozpakowywala:-)
Mi to sie ciagle jeszcze wydaje ze duzo czasu, prawie 2 miesiace. Ale te tygodnie leca nie wiem kiedy. A patrze na belly i pisze z do porodu 50 dni. Jakos mi to lepiej brzmi niz w miesiacach:-)
Dorka1979, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTyle ze 36 tydzień wpisują jeszcze ze wczesniak:-) choćby i 4 kg wazyl bobas:-) a w 37 juz donoszone:-) i poród w terminie:-)
Ja sama jestem ciekawa czy moja malutka tez będzie uparcie siedziala do samego końca albo i dluzej:-) jak poprzednia. My nawet imienia jeszcze nie wybralismy...
Dorka1979, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
Ja moja Oliwke urodziłam ns poczatku 39 tyg od samego poczatku chcialsm i czulsm ze szybciej urodze.teraz tez chcislabym wczesniej urodzic tym bardziej ze ta ciążę gorzej znoszegosiaczek31 wrote:Tyle ze 36 tydzień wpisują jeszcze ze wczesniak:-) choćby i 4 kg wazyl bobas:-) a w 37 juz donoszone:-) i poród w terminie:-)
Ja sama jestem ciekawa czy moja malutka tez będzie huparcie siedziala do samego końca albo i dluzej:-) jak poprzednia. My nawet imienia jeszcze nie wybralismy... -
Ha, a ja kupiłam wkładki laktacyjne Tommee Tippee, bo gdzieś czytałam, że niezłe
a od koleżanki dostałam w spadku też Lansinoh (ale one chyba są z tych droższych).
Co do rozstępów, a raczej ich zapobieganiu, podobno bardzo dobrze sprawuje się Olej ze słodkich migdałów - trzeba wklepać lub wmasować w suchą skórę, a że był niedrogi to go stosuję już jakiś czas na zmianę z Ziają i nawet zadowolona jestem, przy okazji robię masaż brzucha, takie ,,szczypanie" by skórę uelastycznić.
Na brzuchu rozstępów na razie brak, na piersiach są od bardzo dawna w formie ,,pajęczynek"
-
Olej kokosowy tez podobno jest rewelacyjny.u mnie na piersiach i brzuchu rozstepow brak.kilka drownych kreseczek pojawilo sie na biodrachTess wrote:Ha, a ja kupiłam wkładki laktacyjne Tommee Tippee, bo gdzieś czytałam, że niezłe
a od koleżanki dostałam w spadku też Lansinoh (ale one chyba są z tych droższych).
Co do rozstępów, a raczej ich zapobieganiu, podobno bardzo dobrze sprawuje się Olej ze słodkich migdałów - trzeba wklepać lub wmasować w suchą skórę, a że był niedrogi to go stosuję już jakiś czas na zmianę z Ziają i nawet zadowolona jestem, przy okazji robię masaż brzucha, takie ,,szczypanie" by skórę uelastycznić.
Na brzuchu rozstępów na razie brak, na piersiach są od bardzo dawna w formie ,,pajęczynek"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 17:48
Tess lubi tę wiadomość
-
cześć dziewczyny.
Gratuluje nowych tygodni:)
Ja dzisiaj pospalam dośc dobrze. Mam tak chyba co drugi dzień. Raz śpię dobrze, a raz w ogóle.
U mnie 37 tydzień za równy m-c. Do tego czasu muszę wytrzymać. Innej opcji nie ma:)
Chciałabym Wam pokazać swój brzuch, ale potrzebuję podpowiedzi jak wstawić zdjęcie:)
jasmin lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUff wróciłam od teściowej!
oczywiście syn siostry mojebo B. jest idealny i zapewne powinniśmy brać z nich przykład. Choć oczywiście i tak nasz Junior temu małemu nigdy nie dorówna
ehm dobrze że miałam dziś dobry humor po wczorajszym miłym spotkaniu
a teraz robię zupę na jutro
z kaszą i kukurydzą. Jestem ciekawa czy wyjdzie bo to mój pierwszy raz z tym przepisem 
Z dobrych wiadomości to ja chyba nadal nie ma rozstępów. Albo mam tylko w takim miejscu że nie widzę
używam głównie produktów Palmersa. Czasami starego olejku z Nuxa. Gdzie mogę kupić olej migdałowy? Kokosowy ma dla mnie zbyt intensywny zapach.
A tak w ogóle to za radą lekarki kupiłam na przeziębienie Miramile - to mieszanka różnych olejków naturalnych do gardła. Smakuje obrzydliwe ale chyba działa bo mi pomogło. Co prawda ja nie miałam zakażenia gardła ale coś mnie mocno w nim drapało pewnie przez suche powietrze i w ogóle powietrze w Krakowie. A dziś jest super.
A co do proszków to ja stwierdziłam że kombinezonów które dostałam od mamy (wyprane w normalnym proszku) nie będę prała raz jeszcze. Testuje wszystko
Nadal nie mam prezentu dla męża
ale za to chyba mam rodzinną imprezę w sobotę. Na poprawę humoru wezmę sobie chyba urlop w piątek i pójdę do fryzjera przed wielkim gotowaniem.
Niunia86 lubi tę wiadomość
-
To ja i mój brzuch. Nie wiem jak obrócić zdjęcie.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b369047779f0.jpg
Emartea, Anastacia33, gosiaczek31, Ewelaa, SunSun, noa8, Niunia86, jasmin, Madzik82, Scarlett2014, Emca, Justyska89, MamaAdasia, Tess, Rubi, Pocahontas, kasss, kaczamila lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo tak mi zostało od 3 tygodni jeśli przed czasem do 7 jeśli po czasiegosiaczek31 wrote:Oj zleci szybko:-) pewnie kwestia 2-3 tyg i zacznie sie u nas jazda na porodowki:-) w poprzedniej ciazy jak bylam forumowe porody zaczely sie w 36 tc i poszlo po kolei co chwile ktoras sie szczesliwie rozpakowywala:-)
Mi to sie ciagle jeszcze wydaje ze duzo czasu, prawie 2 miesiace. Ale te tygodnie leca nie wiem kiedy. A patrze na belly i pisze z do porodu 50 dni. Jakos mi to lepiej brzmi niz w miesiacach:-)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 19:18