Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry

Druga noc z rzędu praktycznie przespana od 1 do 8.30 JEJJJJKU
W pracy bylam kilka dni trochę porobilam i podzialalo nasennie niestety synek domaga się jedzenia i budzi mnie głód. Skóra na brzuchu tak swędzi że smaruje ją 4 razy dziennie a rozstępy pojawiają się z każdym dniem jak krzyzyki w kalendarzu. Dzis zaczynamy 32 tydzień(31 skończony). 8 kg na+ i 115 cm brzuchaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 09:52
gosiaczek31 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry Drogie Panie
ja po raz pierwszy od tygodni obudziłam się ok 8smej a nie o 6stej. I jestem w doskonałym nastroju. Zupełnie nieoczekiwanie wybraliśmy się wczoraj do znajomych i było tak miło że wróciliśmy koło drugiej. Co więcej Ci moim znajomi są tak kochani że przez większość wieczoru właściwie leżałam bo co chwilę podkładali mi poduszki pod plecy 
Bella spróbuj może zażyć dodatkowy magnez jeśli lekarz dał Ci taką możliwość. Ale chwilę delikatnie pochodzić. Mi to pomaga i to plus nosoe radzi mój lekarz. Ewentualnie kąpiel ale ciepłą nie gorącą.
Dorka ja mogę wkleić listę z Gemini ale dopiero jutro jak będę w pracy. Mój mąż zapomniał zapłacić za Internet i chwilowo czytam Was tylko z komórki
Co do proszków to ja za radą gosiaczka postawiłam na płyny do prania: mam Bobini, Dzidziusia i Białego Jelenia. Będę testować
ale Lovi też kupię choć proszku nie używałam z 3 lata
jestem fanką kapsułek do prania 
Poza tym mój mąż nadal chodzi za mną i pyta kiedy spakuje torbę d szpitala
normalnie jak nie przestanie to dostanie moją spakowaną torbę zamiast prezentu na środowe urodziny
w ogóle wczoraj moi rodzice trochę go zestresowali tłumacząc mu że to będą takie specjalne urodziny bo teraz wszystko się zmieni i będzie tatusiem. Może dlatego musiał odreagować wieczorem z kolegą.
A tak w ogóle to jestem w szoku jakie są różnice w cenach w sklepie i w Internecie. Za Oilatum zapłaciłam w Gemini ok 45 zł a w Rossmanie jest za 64 zł ! Opłaca się zamówić nawet kupując tylko jedną rzecz i płacąc za przesyłkę!
Ja nie mam ani kupionego an wybranego laktatora. Czekam na po porodzie
jedyne co kupiłam z karmieniowych rzeczy to wkładki laktacyjne i może spróbuję kupić jeszcze herbatkę na laktacje. Coś polecacie? Chciałabym po porodzie wykonać zmasowany atak na moje piersi żeby dać im szanse wykazać się nim ewentualnie postawie na nich krzyżyk 
Miłego dnia
moja teściowa miała wczoraj urodziny więc idziemy do niej na obiad
loszcz, gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Witam i ja
Moja noc też fatalna. W nocy w dole brzucha miałam jakieś kurcze i mnie ciągnęło.Dodatkowo brzuch był twardy i ciężki jak kamień.Już mi przez myśl przeszło,że się zaczyna ale jakoś do rana przeszło i teraz jest ok. Wyczytałam,że skurcze w podbrzusza odpowiadają za rozwarcie... Mam nadzieje,że to jednak nie to.
Wczoraj więcej chodziłam i może to przez to. Dzisiaj więcej poodpoczywam i zobaczymy.
Spokojnej niedzieli Wam życzę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 10:28
-
Zapowiada się piękna niedziela

Dziewczyny leżące...dużo wytrwałości dla Was i maluszków.
Dla reszty koleżanek udanego dnia
Co do laktatora też poczekam ,aż synuś urodzi się i zobaczymy co będzie z karmieniem. Bardzo chcę karmić ale póki co mój biust urósł niedużo i zastanawiam się ,gdzie to mleko tam się pomieści
U mnie również nowy tydzień
i z dnia na dzień bliżej celu.
loszcz, ines31, Niunia86, Scarlett2014, Dorka1979, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
ale lovela to nie tylko proszki,ja akurat kupilam plyny bo tez je bardziej woleScarlett2014 wrote:
Co do proszków to ja za radą gosiaczka postawiłam na płyny do prania: mam Bobini, Dzidziusia i Białego Jelenia. Będę testować
ale Lovi też kupię choć proszku nie używałam z 3 lata
jestem fanką kapsułek do prania 
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 10:59
MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
Witam mamuśki

Wczoraj odebrałam wyniki morfologii i moczu i okazało się że w moczu nie mam piasku jak ostatnio
a morfologia też lepsza niż ostatnio, czyżbym lepiej się odżywiała 
Mi nie twardnieje tak często brzuch odkąd biorę regularnie magnez b6 ale za to ostatnio mam uczucie że szczypie mnie skóra na brzuchu
, też tak macie? Jestem ciekawa dlaczego.
Miłej niedzieli wszystkim
loszcz, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
Witam Was dziewczyny znad talerza owsianki z owocami

Ja się przyznam bez bicia, że sen mam mocny i na siku rzadko wstaję, niestety zupełnie mi się przestawiło i sypiam od 1-2 w nocy do 10 w dzień
Ledwo zdążę zjeść i się naszykować już zaczyna się robić ciemno...
Scarlett - ooo, testuj, testuj te proszki i płyny bom sama ciekawa, ja się dziś wybieram po Bobini na pierwszą partię ciuszków, a Lovela słyszałam, że zbyt intensywnie pachnie. Mi polecała koleżanka jeszcze JELP, ale muszę obczaić jak to cenowo wychodzi.
Swoją drogą - dla tych co polują na wyprzedaże dziecięce i nie tylko polecam stronkę gdzie zamieszczają promocje z marketów: alleceny.pl
Ostatnio widziałam jakąś promocję na pieluchy w Piotrze I Pawle
Scarlett2014 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Witam w 31 tygodniu. Jejku ale nam czas leci. Podczytuje was i piszecie o proszkach. Przyznam szczerze ze ja kupiłam bobini plyn i lovele mam 2 op. Bo je kupowałam przy starszej jak byłam malutka i bylo ok. Jelp jest dla mnie za drogi. Ale tak naprawde czesc ubranek poprałam w zwykłym proszku i zaobserwuje czy cos jej wyskoczy czy nie. Bo nie chce się z nią jak sterylnie obchodzić. Przez pierwszy miesiąc czy dwa będę prała w tych dla dzieci ale potem jak nic jej nie będzie przejdę na zwykły proszek.
Jakie wkładki laktacyjne kupowałyście?
ines31, gosiaczek31, noa8, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Ja kupiłam bella i żałuje bo nie wyglądają na wygodne. Koleżanka która ma 3 miesięcznego malucha powiedziała mi że wypróbowała wiele firm i ze johnson są najlepsze.anet525 wrote:Hej dziewczyny. Witam w 31 tygodniu. Jejku ale nam czas leci. Podczytuje was i piszecie o proszkach. Przyznam szczerze ze ja kupiłam bobini plyn i lovele mam 2 op. Bo je kupowałam przy starszej jak byłam malutka i bylo ok. Jelp jest dla mnie za drogi. Ale tak naprawde czesc ubranek poprałam w zwykłym proszku i zaobserwuje czy cos jej wyskoczy czy nie. Bo nie chce się z nią jak sterylnie obchodzić. Przez pierwszy miesiąc czy dwa będę prała w tych dla dzieci ale potem jak nic jej nie będzie przejdę na zwykły proszek.
Jakie wkładki laktacyjne kupowałyście?
gosiaczek31 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMmmm ciasto pycha... Ale chcialoby sie zjesc.
To prawda, jelp cenowo wychodzi najdrozej chyba. Mi lovela odpowiadala, zapach tez:-) a teraz piore w dzidziusiu i tez ok, ciuszki ladnie delikatnie pachna. Bobini tez uzywalam. Wlasciwie nie widze miedzy nimi zadnej roznicy jesli chodzi o jakosc, skutcznosc prania. Wiec wybieram teraz te tansze. Na poczatek sa ok, pozniej jak dziecko zaczyna jesc samo to gorzej bo one sa tak delikatne ze powazniejszych plam nie dopieraja:-) sama teraz widze po pieluchach tetrowych i niektorych ciuszkach tych wiekszych. Wiec na pozniej i tak jakis odplamiacz jest konieczny:-)
A kapsulki to prania tez pokochalam. Wygodie jest wrzucic do srodka jedna kapsuleczke i z glowy. Szufladki w pralce nie sa upaprane osadem:-)
U Was piekne pogody a u mnie deszczowo szaro i ponuro. Sennie.
Ja pozno chodze spac zwykle okolo 24 i przesypiam raczej cala noc do 7-8. O ile moje dziecko spokojnie spi:-) tz rzadko:-) ale nie budze sie z powodu ciazy w kazdym badz razie. Ostatnio nie zdarza mi sie wstawac na siku. Spojenie mniej dokucza chyba ze duzo chodze. Poza tym jest ok. Nawet zgaga jakos odpuscila. Pewnie wroci pod koniec jak mala jeszcze podrosnie i nogi mi wsadzi w zoladek:-)
MamaAdasia, anet525 lubią tę wiadomość
-
Dorka1979 wrote:Możesz jeszcze raz wkleić tu tą listę
Lista Scarlett
Moje zamówienie na ten moment wygląda następująco:
1. OILATUM Baby, emulsja do kąpieli, 500ml
2. Tantum Rosa, 10 saszetek
3. LINOMAG BOBO, krem A+ E, 50ml
4. Sudocrem, krem, 60g
5. Alantan - Plus, maść, 30g
6. OCTENISEPT, Płyn, 50ml
7. CLEANIC Kindii, Baby Sensitive, płatki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk
8. DISNEMAR, woda morska w aerozolu do nosa dla dzieci, 25ml
9. HIPP Krem pielęgnacyjny do twarzy i ciała 75ml
10. BABY ONO majtki wielorazowe siateczkowe rozmiar M 2 sztuki
11. DZIDZIUŚ płyn do prania 750ml
12. PALMERS COCOA, balsam do ciała ujędrniający z koenzymem Q10, 315ml + 25%
13. BIAŁY JELEŃ Prebiotyczna Hipoalergiczna emulsja do higieny intymnej 300ml
14. CLEANIC Kindii, Baby Sensitive, patyczki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk
15. Natrium Chloratum, Gilbert 0,9%, 100 ampułek po 5ml
16. PregnaPLUS, 30 kapsułek
17. Asmag forte, 50 tabletek
mam jeszcze rzeczy nieciążowe ale to dla męża - magnez i potas, witaminy
W domu mam już:
1. Panda – podkłady do przewijania (1 opakowanie, 10 sztuk, 60x60)
2. Bella Mamma – podkłady higieniczne (2 opakowania, 20 sztuk)
3. Canpol – wkładki laktacyjne (1 opakowanie, 60 sztuk)
4. Podkłady higieniczne SENI SOFT 90cmx60cm (4 sztuki)
5. Podkłady higieniczne SENI SOFT 40cmx60cm (4 sztuk)
6. Mustella – balsam do brodawek piersiowych (1 opakowanie, 30 ml)
7. BabyOno – majtki wielorazowe siateczkowe (1 opakowanie, 2 sztuki)
8. Horizon – majtki higieniczne, poporodowe, siateczka, oddychające (1 opakowanie, 2 sztuki)Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 15:43
Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak johnsona sa najlepsze z tych ktore ja uzywalam. Bella sa cienkie i potrafia przeciec przy nawale mleka. W johnsonie nigdy mi sie to nie przytrafilo. Nie przesuwaja sie i trzymaja swoja forme:-) reszta potrafi sie odkleic, zgniesc w staniku albo rozwarstwic ten wklad w srodku.
Niunia86 lubi tę wiadomość
-
Ja też mam wkładki johnsona bo chyba MamaAdasia je polecała.A że jest doświadczoną mamusią i pewnie próbowała kilku to wierze na słowo i też od razu je kupiłam

A co do proszków to fakt-jelp jest drogi ale znajoma mówiła,że w jej przypadku najlepszy.Ponoć dopierał wszystkie plamy-nawet z marchewki
Więc wypróbuje jelpa na początek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 15:55
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNie martw się, pomieści się, na potrzeby mleczarni powiększy się jeszcze bardziejjasmin wrote:Zapowiada się piękna niedziela

Dziewczyny leżące...dużo wytrwałości dla Was i maluszków.
Dla reszty koleżanek udanego dnia
Co do laktatora też poczekam ,aż synuś urodzi się i zobaczymy co będzie z karmieniem. Bardzo chcę karmić ale póki co mój biust urósł niedużo i zastanawiam się ,gdzie to mleko tam się pomieści
U mnie również nowy tydzień
i z dnia na dzień bliżej celu.
jasmin lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyloszcz wrote:Dzień dobry

Druga noc z rzędu praktycznie przespana od 1 do 8.30 JEJJJJKU
W pracy bylam kilka dni trochę porobilam i podzialalo nasennie niestety synek domaga się jedzenia i budzi mnie głód. Skóra na brzuchu tak swędzi że smaruje ją 4 razy dziennie a rozstępy pojawiają się z każdym dniem jak krzyzyki w kalendarzu. Dzis zaczynamy 32 tydzień(31 skończony). 8 kg na+ i 115 cm brzucha
loszcz u mie ostatnio pojawiły sie rozstepy na brzuchu i pod piersiami ale na szczescie jest ich mało i sa słabo widoczne i gratuluje nowego tygodnia
loszcz lubi tę wiadomość

tylko większe rozmiary