X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Hej,

Rubi, zależy w czym się kąpie maluszka, jeśli w emolientach - nie trzeba po kąpieli niczym smarować.Ja w zwykłym Bobini będę kapała i jeśli nic się nie będzie działo, nie smaruję oliwką ani kremem. Bobini ma w sobie jakąś dawkę emolientów, więc zobaczę.

Dziewczyny, czy jak piszecie że Wam twardnieje brzuch to czujecie ze dziecko się wypycha i dlatego twardnieje? Bo ja tak mam, oprócz tego cięgniecia czuję jak mały mi coś wystawia, za chwilę jest ok, ale żadnych skurczy ani bóli przy tym nie odczuwam.

Tak się zastanawiam, ogólnie chyba wszystko jest w normie, bo mały się rozpycha, a nic się nie dzieje.
    No ja z tym brzuchem właśnie tak mam i mi sie spina bo lekarz tak powiedział.
    Co do majtek poporodowych zamówilam przez allegro wielorazowe a przesłali mi jednorazowe i chyba nie opłaca się wymieniać bo dalam raptem 6 zl za nie. Myślicie ze się nadadzą czy kupic paczke wielorazowych? W Rossmanie jest promocja na wkładki jonshona to je kupie. Z wyprawki dla siebie musze kupic klapki pod prysznic bo moje są stare i wstyd je brać juz. Dostałam od znajomych dzis karuzele Fisher price z projektorem i mąż juz zamocował do łóżeczka i rym bardziej nie mogę doczekać sie juz malutkiej. Jestem juz wykończona nieprzespanymi nocami częstym siusianiem i bólem kręgosłupa. Jedyny plus to ze nie mam rozstępów. Coraz bardziej mnie boli w dole brzucha i zastanawiam się czy czasem mała sie nie obróciła głową o dołu. Możecie to jakos wyczuć?

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet, jeśli się obróciła głowką w dół, to pewnie na wysokości zeber poczujesz nóżki, a na środku brzucha- ja czuję jak nogi przekłada. Na samym dole, niziutko czuję jak macha rękami, jakby miał wyjsć. I czkawkę , czyli regularne pulsowanie czuję na dole, tak jakby w pochwie.

Nie wiem już sama z tym twardnieniem, coraz częściej się pojawia ,ale jak odpocznę jest lepiej, więc zapytam 26.01 na wizycie, będzie mi pobierała GBS więc mi sprawdzi szyjkę.

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam prozbe dajcie jakąś listę najlepszych według was kosmetyków potrzebnych dla dziecka od 1 dnia życia bo ja się kompletnie na tym nie znam w aptece gemini w koszyku mam coś ale szczeze powiem nie wiem co do czego się stosuje

Co do twardnien to pytałam lekarza czy to twardnienie yo może być ze dziecko się rusza i ze mi się wydaje ze to brzuch twardnieje powiedział ze tak może być ale mimo wszystko zbadał dokładnie szyjke

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyśka ja mam kupione:

- mydełko Bambino
    - Płyn do kąpieli Bobini
    - Krem pielęgnacyjny Linomag od 1 dni życia
    - Sudocrem
    - muszę kupić Alantan Plus maść ( natłuszcza)
    - NoseFrida aspirator do noska + filtry wymienne
    - Do pępka mam Octenisept( niektóre położne sugerują rozcieńczony spirytus, inne nic)
    - płatki kosmetyczne do przemywania pupy

I tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 22:49

Justyska89 lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet rozsmieszylas mnie tym, ze masz dosc nieprzespanych nocy hahaha wszystko przed Toba i za chwile poznasz stan takiego zmeczenia jakiego nie mozna sobie wyobrazic :( niestety...
    zmeczenie to jedyne na co nie bylam gotowa po pprodzie. Nie da sie na to przygotowac :(

Ja mam druga ciaze w polozeniu miednicowym. Przy zebrach czuje duza twarda kule, to glowa. Nie czuje zadnych ruchow od pepka w gore oprocz wystawiania glowki. Przekladanie nozek i reszte ruchow czuje bardzo nisko.

MamaAdasia mi brzych robi sie twardy i tsk dziwnie ciagnie przy skurczach przepowiadajacych. Trwaja okolo 30 sekund i puszcza. Ale nie boli mnie to. Tylko takie dziwne uczucie.
    jak leze to czasem nagle pol brzucha mi sie zapada a z drugiej strony wystaje taki twardy rogal czyli plecy pewnie. Wtedy wiem ze sie mala wypina bo tylko pol brzucha jest twarde

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 23:09

MamaAdasia, anet525 lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie smarowalam niczym, poza czasem jak zaraz po urodzeniu luszczyla się Oli skora na zagieciach nadgarstków, stopek. Mimo ze kapalam w emoliencie. Swoja droga kąpiel w emolientach powinna trwać co najmniej 15 min:-) tak piszą na opakowaniu a noworodka się aż tyle nie trzyma w wodzie. Choć może zależy od rodzaju... firmy. Muszę to sprawdzić.
    MamaAdasia bobini jest od 1 dnia? Bo muszę cos kupić do kąpieli i jeszcze nie zdecydowalam co:-)
    Mi twardnieje od gory brzucha i w dol wiec raczej są to skurcze BH mala się wtedy napina ale tez mnie nie boli nic tylko takie nieprzyjemne odczucie mam ze brakuje mi oddechu.ale to krótko trwa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krem pielęgnacyjny linomag to teraz do całego ciała jest ???? Pamiętam kiedyś jak moi kuzyn i byli mali to tylko do pupki się go używało .a i oliwki się nie używa teraz ???? Głupio mi pytać ale kompletnie lewa w tym jestem

• kasss Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Anet ja wyczulam moment kiedy mala się obrucila akurat w sylwestra to było najpierw strasznie słabo mi się zrobiło a później poczułam juz ruchy dużo wyżej nie byłam pewna ale lekarz kilka dni później potwierdził na wizycie;-)
    Justyska ja czytałam różne opinie i zdecydowałam się na kosmetyki hipp
    ja w nocy mam bardzo twardy brzuch i jak wdaje siku to boli mam nadzieję ze to nic takiego wizyta juz w środę ;-)

Justyska89 lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik, to ja chyba czuję tylko jak wystawia plecki/dupkę, w okolicy pępka, tam czuję jak się wypycha. Ale żadnych skurczy nie czuję. A ciągnie mnie wtedy , gdy stoję/ chodze.

Ja skurczów BH nie miałam w 1szej ciązy ,albo nie umiałam rozpoznać , dlatego pytam. Nawet jak mi wody odeszly to bez małego skurczu, akcja zaczęła się po 2 kroplowach z oksy..

Gosiaczek, ja mam ten:
    http://www.globalcosmed.eu/pl/index/html/id:4/cat:68/brand:83/pid:268/Hypoalergiczny_zel_do_mycia_ciala_i_wlosow
    Nie ma informacji, czy jest od 1 dnia życia..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 22:59

Madzik82, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje kosmetyki:
    plyn do kapieli ziaja od 1 dnia zycia
    krem ziaja od 1 dnia zycia
    octenisept
    sudocrem
    platki kosmetyczne
    frida do nosa

Mam jeszcze inne ale to jest zestaw minimum, najpotrzebniejsze rzeczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 22:56

MamaAdasia, Justyska89, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze pytanie czytałam o kosmetykach na ciemieniuche potrzebne to ???

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linomag ma teraz cala serie kosmetyczna: kremy, plyny do kapieli... To juz nie tylko masc z apteki. Mam krem z wit A i E - bardzo fajny!

MamaAdasia nie tak ciagnie i kluje na dole jak za duzo chodze. Ale to takie krotkie pociagniecia. Bolesne ale chwilowe.
    te skurcze trwaja dlugo, okolo pol minuty. Ale w pierwszej ciazy ich nie czulam. Lekarz mi mowil ze nie kazdy je odczuwa a inne kobiety nawet myla je z porodowymi. Zalezy od ciazy
    a to co czujesz to na bank wypinanie :)

Justyska89, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh ale ja do tylu jestem aż mi wdtyd

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ciemieniuche to pozniej. Moze Twoje dziecko nie bedzie mialo z tym problemu.
    moje jest alergiczne i ciemieniucha powraca do dzisiaj.
    polecam Olejuszke z apteki. Wszystkie kremy ciezko sie rozsmarowuje a ta olejuszka sana sie praktycznie rozprowadza miedzy wlosami.
    moj jest kudlaty strasznie wiec nie jest latwo wszedzie dotrzec

Justyska89, gosiaczek31, MisiaMonisia lubią tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mądzik ja też mam ten krem z wit a i e ale on jest chyba do buzki?
    Ja się wlanie boje ze dostane skurczy juz tych porodowych i nie będę wiedziała ze to juz

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Justyna faktycznie wstyd ;) jak moglas nie sledzic rozwoju firmy Ziololek i byc tak w tyle z seria Linomag!? Wstydz sie Mamuska! ;)

Tak Kass, uzywam go do buzi. Czasem na suche lokcie mojego alergika z,atopowym zapaleniem skory :/ Linoderm tez jest super ale drogi po ponad 20zl. Linomag tanszy a producent ten sam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 23:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh powinnam była przed zajściem w ciążę zacząć śledzić nowinki techniczne firm kosmetycznych heh i dopiero zacząć się starać jak wszystko w jednym palcu bym miała heh

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss, spokojnie, skurcze typowo porodowe rozpoznasz na pewno.
    Ja jak mi położna podłączyła kroplówkę z oxy na wywołanie pytałam jej czy cały czas będe tak dobrze się czuć , zero bólu, a ona mówi że nie ma tak dobrze, bez bólu żadna nie urodziła.
    I miała rację.

Madzik82, gosiaczek31, kasss, Dorka1979 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do programów o porodach to ja uwielbiem je oglądać porodowke in vitro itp jakoś mnie to nie przeraza przed ciąża juz je oglądałam wtedy maz mi przełączal teraz ogląda ze mną i ostatnio mówił że bardziej się boi niż ja hehe a taki twardziel byl;-)

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynka ale Ty jestes madrzejsza, nie zasmiecasz sobie glowy glupotami i wykorzystujesz doswiadczone mamuski ktore juz wszystko przetestowaly.
    sztuka jest uczyc sie na bledach - najlepiej cudzych ď)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 23:14

Justyska89, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

‹‹ 1032 1033 1034 1035 1036 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ