Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie, ale chwile na początku byłam z wami.
Dziś rano odczytalam znów pozytywny tescik
Patrząc na wasze suwaczki nachodzą mnie wspomnienia, miałabym juz tak nie wiele do mety...
Strasznie się cieszcze ale i boję wiec ja trzymam kciuki za wasze w miare możliwości łatwe porody a wy trzymajcie kciuki aby tym razem los byldla mnie laskawszy
Buziakidiamonds, jasmin, noa8, czekaja, Tess, ines31, Juusti69, bella82, Rubi, Niunia86, gosiaczek31, MamaAdasia, SunSun, Madzik82, Emartea, kasss, madziutek 23, Scarlett2014, MisiaMonisia, Sarah88, patryśka83, Dorka1979, Pocahontas, loszcz, Emca lubią tę wiadomość
-
noa8 wrote:Wyobraź sobie , że tak...
Justi mnie widziała a ja z tych emocji po wizycie , nikogo nie widziałam na korytarzu...
haha no a był spory tłum ludziAle Noa promienieje w tej ciąży że hoho!
ej czy tylko ja jestem jakaś dziwna, że bardziej boje się cesarki niż porodu naturalnego? u mnie jeszcze nie wiadomo, gin ma mi mierzyć miednice 'blizej terminu' i wtedy zadecydować. Moja mama upiera sie za NA PEWNO bede mieć CC, a mnie to przeraża, że będa mi cieli brzuch, macice, pozniej zaszywali.. o matko i córko!! i jakos nie chce mi sie wierzyc ze po cc sie szybciej dochodzi do siebie? przeciez to jest poważna operacja. no nie wiemNiech się wypowiedzą doświadczone mamusie, bo może ja mam zły ogląd na sprawe.
noa8 lubi tę wiadomość
-
Dorka, Scarlett, Emartea - my też mieścimy się na 34 m2
w tym dwa pokoje, aneks kuchenny i łazienka... ale z sypialni musieliśmy wywalić małżeńskie łóżko i będziemy zamawiać rozkładane, bo się nie zmieścimy z juniorem
Akurat co do gromadzenia rzeczy to ja jestem chomikiem, a mój M wyrzuca wszystko co widzi (ostatnio nawet moją kartę bibliotecznę
), więc panuje jako taka równowaga w przyrodzie
Rubi - a wiesz, że wróciłam wczoraj z ćwiczeń i myślałam, że dziś będzie fatalnie, a o dziwo mniej mnie to spojenie i pachwiny bolą? Jestem w szoku... prowadząca mówiła, że przy bólu spojenia lepiej obracać się czy wstawać ze złączonymi kolanami i że trzeba wyrobić sobie gorset mięśniowy, bo w menopauzie te objawy nawracają.
Dziewczyny - powtórzę jeszcze raz - UWAŻAJCIE na ilość kupowanych produktów w Gemini, bo im się system wiesza i niektóre rzeczy nabija podwójnie, sprawdzajcie przed ostatecznym zamówieniem.
A tak to jestem raczej zadowolona z ich przesyłki - pytałyście o gratisy, ja dostałam oprócz próbek kremów na zmarszczki, próbkę balsamu BiałegoJelenia i próbkę odplamiacza Dzidziuś (zamówienie było na 400zł, bo kupiłam trochę rzeczy dla nas i dla rodziców)
Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
Hej ja juz po wizycie. Wiec tak malutka juz się przekręciła głową do dołu. Waży 2 kg i jest według wymiarów tydzień starsza. Ok 33 tydzień wiec moge urodzić kolo 10 marca. Ciekawe...
Wczoraj byłam na zakupach i mimo ze masz juz wszystko nie mogłam się oprzeć kocykowi i ubrankom wiec kupiłam to: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ad2d6e9076b4.jpgnoa8, Niunia86, gosiaczek31, jasmin, bella82, SunSun, Justyska89, Ewelaa, kasss, Scarlett2014, ines31, MisiaMonisia, loszcz, Dorka1979, Emca lubią tę wiadomość
-
noa8 wrote:Witajcie
Dziewczyny wy jak karmiłyście piersią swoje starsze dzieci to czy miałyście wmożony apetyt? Bo moja siostra (matka 2 dzieci) twierdzi , że podczas karmienia nie ida się zrzucić kg , bo cały czas była głodna. Zrzuciła dopiero jak odstawiła.. Jestem ciekawa jak było u Was?
ja karmiłam piersią to 7 miesiąca ( bo potem mi pokarm znikl) trzymałam sie diety do karmiących wiec bardzo pomogli mi to schudnąć. Przez cały okres karmienia traciłam zbędne kilogramy i nie miałam wilczego apetytunoa8, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Anastacia....super! uważaj teraz na siebie i nie bagatelizuj niczego co Cię zaniepokoi...my już tu się przekonałyśmy wiele razy, że lepiej jechAĆ NA IP O RAZ ZA DUŻO NIŻ O RAZ ZA MAŁO...OCZYWIŚCIE ŻYCZĘ CI SPOKOJNEJ CIĄŻY I ZERO WIZYT NA IP...GRATULACJE!!!
MamaAdasia, Anastazjaaa, Dorka1979 lubią tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualnyanet525 wrote:Hej ja juz po wizycie. Wiec tak malutka juz się przekręciła głową do dołu. Waży 2 kg i jest według wymiarów tydzień starsza. Ok 33 tydzień wiec moge urodzić kolo 10 marca. Ciekawe...
Wczoraj byłam na zakupach i mimo ze masz juz wszystko nie mogłam się oprzeć kocykowi i ubrankom wiec kupiłam to: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ad2d6e9076b4.jpg
Anet te spodenki kupiłaś w smyku ????
-
Anet gratuluję udanej wizyty i zakupów
Anastazjaaa trzymam kciukiza Ciebie i za maleństwo. Musi być dobrze.
Juusti każda ingerencja skalpelem w ciało jest poważna,przynajmniej tak mi się wydaje. Moje wszystkie bliskie koleżanki miały cc i każda sobie chwaliła,może dlatego,że nie miały porównania z sn. Ile kobiet pewnie tyle opinii .Każda z Nas jest również inna,ma inny próg bólu,więc to pewnie bardzo indywidualna sprawaanet525, Anastazjaaa lubią tę wiadomość
-
Juusti69 wrote:haha no a był spory tłum ludzi
Ale Noa promienieje w tej ciąży że hoho!
ej czy tylko ja jestem jakaś dziwna, że bardziej boje się cesarki niż porodu naturalnego? u mnie jeszcze nie wiadomo, gin ma mi mierzyć miednice 'blizej terminu' i wtedy zadecydować. Moja mama upiera sie za NA PEWNO bede mieć CC, a mnie to przeraża, że będa mi cieli brzuch, macice, pozniej zaszywali.. o matko i córko!! i jakos nie chce mi sie wierzyc ze po cc sie szybciej dochodzi do siebie? przeciez to jest poważna operacja. no nie wiemNiech się wypowiedzą doświadczone mamusie, bo może ja mam zły ogląd na sprawe.
a ja juz raz bylam "rozcinana" i wiem jak to boli, chodzi nie mozna
-
Ja przy karmieniu jadlam non stop, po dwue drozdzowki dziennieca waga i tak leciala w dol.
Justynka samo cc nie jest zle. Gorzej potem bo ciezko sie ruszac. Ale z drugiej strony jak przy porodzie sn bardzo nacinaja to z tymi szwami chyva tez nie jest lekko.
ja we wtorek sie dowiem czy znowu cc czy moze sie uda snMamaAdasia, noa8, Dorka1979 lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
nick nieaktualnyAnastazja gratulacje. Trzymam kciuki.
Dorka ja biore dopegyt 2x dziennie. I nie zauwazylam jakos specjalnie skutkow ubocznych. Ja po spaniu mam zwykle nizsze ale to normalne bo w nocy cisnienie spada:-) i to bardzo. Widzialam w raporcie z holtera. Najwyzsze mam zawsze popoludniu i wieczorem jak juz zmeczen mnie bierze i zwykle dziecko, maz albo tesciowa podokuczaja:-) wczoraj np mimo lekow mialam 139/89 i puls pow. 110
Dopegyt widac ze obniza ladnie bo zdarza mi sie miec czesto np 118/69. Ja codziennie zapisuje cisnienie bo mi internistka sprawdza:-) tak jak mowilam zadnych ubocznych objawow nie zaobserwowalam.Anastazjaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny