Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie Mamuśki,
wczorajszy dzień był mega zwariowany i pracowity. Najpierw wizyta imieninowa u babci a później do teściów. Wieczorem odwiedziła nas moja siostra z mężem i synkiem.
W nocy kręciło mnie w brzuchu a rano dopadło mnie rozwolnienie. Na szczęście przeszło po coca-coli:) A myślałam, że będzie gorzej.
Niestety zaczynam być bardziej wyczulona na różne zapachy. Wszystko zaczyna mi śmierdzieć i kończy się na odruchach wymiotnych. Z resztą mam wrażenie, że wszystko co zjem mam w przełyku a nie w żołądku.
Współczuje mamuśkom, które wymiotują(((
Teraz jestem sama w domku i chyba się zdrzemnę. Jakoś ta pogoda nie dobrze na mnie wpływa.
3majcie się kobitki!!!! -
Witam,
Ja z drugiej strony Wawy(pn-wsch),okolice Wołomina.
Niunia - a Ty skąd jesteś?
Strasznie dziś duszno.. nie ma czym oddychać
Witam nową mamusię.
Miłej niedzieli !Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 11:20
-
fasolaewity wrote:Cześć wszystkim mamusiom
dołanczam do Was jako marcóweczka
Zazdroszczę Wam tych wizyt u lekarza. Ja mieszkam w Szwecji a tu pierwsza wizyta w 12 tygodniu i to bez usg, samo pobieranie krwi i wywiad. Pierwsze usg robią w 16 tygodniu zastanawiam sie czy nie poleciec do Polski w okolicach 9 tygodnia na szczegółowe badania, bo mam strasznego stracha.
Ogólnie czuję się świetnie, no może cyce troche zwiększyły obiętość czasem kreci sie w głowie a kawę którą kochałam znienawidziłam poza tym jest super
Jezeli moge Ci doradzic to zdecyduj sie na usg w Polsce okolo 12 tygodnia. Wtedy zrobisz na usg przeziernosc karkowa czyli badanie prenatalne. W 9tym tyg bedzie na to za wczesnie,a po 13tym za pozno. A mimo wszystko fajnie to badanie zrobic.
Gratuluje przede wszystkim
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
kasss wrote:hej dziewczyny ja tylko na chwile napisac co z nami otóż wczoraj pojechaliśmy do szpitala z ostrym bólem brzucha wystraszyłam sie bardzo bo mój gin dzien wczesniej dał mi antybiotyk na biegunki podejrzenie salmonelli. w szpitalu lekarz z polecenia nas olał dosłownie nawet mnie nie zbadał zrobił tylko usg powiedział że ciąża żywa no super inaczej nie mógł tego powiedziec powiedział ze na tym etapie wszystko dobrze a co bedzie pózniej tego nikt nie wie no co za cham antybiotyk kazał brac dalej jak zapytałam co z ta salmonella to powiedział skad ja mam wiedziec w sanepidzie nie pracuje na masakra jakaś ja to mam pecha do tych lekarzy. pociesza mnie tylko że z dzidzią dobrze ma juz 1.17cm a brzuch ma bolec tak powiedział i kazał nospe brac
Co za burak ten lekarz. Masakra co się dzieje u nas w służbie "zdrowia". -
nick nieaktualnyEndi84 wrote:Niestety zaczynam być bardziej wyczulona na różne zapachy. Wszystko zaczyna mi śmierdzieć i kończy się na odruchach wymiotnych. Z resztą mam wrażenie, że wszystko co zjem mam w przełyku a nie w żołądku.
Mam dokładnie to samo:/ przygotowanie w tej sytuacji imprezy rodzinnej bylo nielada wyzwaniem. Wczoraj była u nas pierwsza część gości, dziś druga:)
-
Anastacia33 wrote:Dziewczyny poradzcie....mam umowe o prace do października dokladnie w momencie konca umowy bede juz w 4 miesiacu ciazy. Wedlug prawa pracodawca powinien przedluzyc mi umowe do dnia porodu.co jesli powiem teraz ze jestem w ciazy? Moze mnie zwolnic?[/url]