X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny, a ja dzis wyladowalam na IP w szpitalu- zle sie czulam, strasznie mnie mdlilo i nie mialam na nic sily i postanowilam to sprawdzic. dostalam kroplowke, zrobili mi badania i USG- Kruszynka ma sie dobrze, serduszko bije 124 :-) po 3 godz wrocilismy do domu:-)

Krokodylica, kasss lubią tę wiadomość

• czekaja Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass wlasnie tez przed sekunda na to spojrzalam:) czy tez podswiadomie chcesz dziewczynke?? ja chcialabym oczywiscie przede wszystkim zdrowego maluszka ale dziewczynka bylaby super:) pewnie bedzie chlopiec bo chce dziewczynke;)

Bella dobrze ze sprawdzilas na pewno sie uspokoilas:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• bella82 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    Kass wlasnie tez przed sekunda na to spojrzalam:) czy tez podswiadomie chcesz dziewczynke?? ja chcialabym oczywiscie przede wszystkim zdrowego maluszka ale dziewczynka bylaby super:) pewnie bedzie chlopiec bo chce dziewczynke;)

Bella dobrze ze sprawdzilas na pewno sie uspokoilas:)

Bardzo :-) ale to jak sie stresowalam przed badaniem to masakra.

Ja chcialabym miec zdrowego maluszka, niewazne czy chlopca czy dziewczynke :-) ostatnio postanowilismy z mezem, ze nie poznamy plci ale nie wiem czy wytrzymam ;-)

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Witam,

Ja z drugiej strony Wawy(pn-wsch),okolice Wołomina.

Niunia - a Ty skąd jesteś?
    !

Ja troszkę dalej mieszkam. 70km na południe od Wawy - bliżej Radomia :)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też sie zastanawiałam czy chcę znać płeć ale też chyba nie wytrzymam:)
    Do następnej wizyty niecałe 3 tyg - kolejne odliczanie. Już nie moge się doczekać :D

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    czesc dziewczyny, a ja dzis wyladowalam na IP w szpitalu- zle sie czulam, strasznie mnie mdlilo i nie mialam na nic sily i postanowilam to sprawdzic. dostalam kroplowke, zrobili mi badania i USG- Kruszynka ma sie dobrze, serduszko bije 124 :-) po 3 godz wrocilismy do domu:-)

Cieszę się że wszystko dobrze.

Co do płci to ja na pewno będę chciała poznać, mam takie przeczucie że będzie chłopak. :)
    Ale oczywiście jak każda marzę tylko o tym by dzidziuś był zdrowy.

• kasss Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    Bella to przynajmniej jesteś spokojniejsza bo nam ostatnio laske robił ze nas przyjął ale karzy lekarz jest inny dobrze ze trafiłaś na normalnego

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam przeczucie że będzie chłopak ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Bella to przynajmniej jesteś spokojniejsza bo nam ostatnio laske robił ze nas przyjął ale karzy lekarz jest inny dobrze ze trafiłaś na normalnego

nie moge narzekac bo akurat lekarka dosc dobrze sie mna zajela, nigdy bym nie pomyslala, ze da mi kroplowke i zrobi badania. USG tez trwalo dluzej niz zazwyczaj, zaluje tylko, ze nie dala mi kopii :-/ no ale najwazniejsze, ze wszystko dobrze <3

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dzisiaj trochę martwię, od rana mam jakies bóle w dole brzucha, nie ciągłe tylko takie pulsacyjne. Nie mam na szczęście żadnych plamień ani nic, ale się martwię.
    Wczoraj cały dzień na nogach, potem jeszcze wzięłam na ręce bratanicę 3 latka, trochę waży, więc się boję czy to nie od tego.
    Cóż trzymajcie kciuki żeby było ok.
    Może któraś z Was miała takie bóle?

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kroko miejmy nadzieję że to macica się powiększa, daj znać jutro jak się będziesz czuła

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczęta można jeszcze dołączyć?

ja mam termin na 3 marca to moja druga ciąża Igula skończyła 4 latka i chce siostrzyczke zobaczymy co będzie...

na pierwszym usg już była ale za wcześnie pod koniec 5 tyg widać było tylko pęcherzyk ciażowy teraz usg mam 31 lipca w czwartek mam nadzieje że już zobacze serducho

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    A ja się dzisiaj trochę martwię, od rana mam jakies bóle w dole brzucha, nie ciągłe tylko takie pulsacyjne. Nie mam na szczęście żadnych plamień ani nic, ale się martwię.
    Wczoraj cały dzień na nogach, potem jeszcze wzięłam na ręce bratanicę 3 latka, trochę waży, więc się boję czy to nie od tego.
    Cóż trzymajcie kciuki żeby było ok.
    Może któraś z Was miała takie bóle?

Kochana ja niestety nie pomoge :-/ ale trzymam bardzo mocno kciuki, na pewno wszystko bedzie dobrze <3 postaraj sie zrelaksowac

• bella82 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia85 witam i gratuluje :-)

• noa8 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie.
    Krokodylica mnie tez dzisiaj pulsacyjnie boli praktycznie caly dzien w dole brzucha a nawet w jajniku , czytalam ze klucie jajnika swiadczy o tym ze normalnie w tym czasie dostawalam owulacje i jajnik podrzebuje czasu zeby sie przestawic, a w dole brzucha to normalne..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 22:10

Krokodylica lubi tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • kasss Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekają takie mam przeczucie co do dziewczynki snila mi się juz 2 razy a przed ciąża mówiłam ze będe mieć chłopca. Sylwia u Ciebie na pewno będzie serduszko to prawie 9 rydz powodzenia;-)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :)

mozna dolaczyc? od tygodnia wiem, ze groszek w brzuszku rosnie :) termin mam na 01.04 jest to moja trzecia ciaza (mam 2 synow: 5l i 3l). w tygodniu chce sie wybrac do lekarza na pierwsza wizyte. poki co robilam badanie hcg oraz progesteron :)

Krokodylku, ja mam rozne bole w dole brzucha. czasem boli tak, ze az sie zwijam z bolu. biore nospe 3x1 tab. w dawce 40mg

noa8, anka418, Krokodylica, mizzelka, Emily83, SunSun lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • beszka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie jajniki bolaly w terminie @ teraz czasem mam ciagnacy bol w okolicahc jajnikow.

co do plci, to nie mam zadnych przeczuc. chce tylko by ciaza szczesliwie minela i dzidzius urodzil sie zdrowy <3

za to objawy w tej ciazy mam dosc wczesnie: mdlosci, biegunka, brak apetytu - zmuszam sie do jedzenia, nerwowa jestem ze hoho, brak energii, zawroty glowy i generalnie jakis nastroj do niczego...

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Madziq Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella82 - super, że wszystko dobrze! :)
    Krokodylica, a kiedy masz następną wizytę? Jesteś w stanie wbić się niedługo? Bo ból brzucha w ciąży to z jednej strony zupełnie normalne, bo macica się powiększa, a z drugiej strony - nigdy nic nie wiadomo.
    Broń Boże nie chcę Cię przestraszyć, ale ja raz miałam tak, że z piątku na sobotę obudził mnie ostry ból brzucha, ale taki jak na miesiączkę. Potem usnęłam, a rano jeszcze 2 razy brzuch mnie zabolał, tak mocno w odstępie 1 godz. Stwierdziłam, że tak musi być, przecież tam się cuda dzieją. Ale jak we wtorek zobaczyłam brązowy śluz i poszłam do lekarza, okazało się, że mam krwiaka podkosmówkowego i lekarz powiedział mi, że jak tak bolało - wtedy mógł się zrobić. Teraz jak mnie zaboli kazał brać od razu Nospę, żeby mięśnie macice nie pracowały, żeby nie było skórczów i dzwonić do niego. Ale taki ból jak wtedy już się nie powtórzył na szczęście.

Mam ogromną nadzieję, że Cię nie przestraszyłam, zastanawiałam się czy to napisać, ale myślę, że lepiej chuchać na zimne :)

gann3e3k88vy5y5g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Dziewczyny poradzcie....mam umowe o prace do października dokladnie w momencie konca umowy bede juz w 4 miesiacu ciazy. Wedlug prawa pracodawca powinien przedluzyc mi umowe do dnia porodu.co jesli powiem teraz ze jestem w ciazy? Moze mnie zwolnic?
    Nie może Cię zwolnić przed czasem dlatego, że jesteś w ciąży. Na to są paragrafy jak by chciał to zrobić. A nie możesz się z nim dogadać żeby Ci przedłużył umowę do dania porodu ,że z chwilą gdy skończy Ci się ta umowa to pójdziesz na L4 i np. Jeśli pójdzie Ci na rękę to ten miesiąc chorobowego co musi pracodawca Ci zapłacić to że nie będzie musiał a od następnego to już ZUS-owi będziesz podlegać. Zaraz po porodzie może Cię zwolnić bo macierzyński i tak będzie Ci się należał.

‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ