Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnybeszka wrote:hej hej
mozna dolaczyc? od tygodnia wiem, ze groszek w brzuszku rosnie termin mam na 01.04 jest to moja trzecia ciaza (mam 2 synow: 5l i 3l). w tygodniu chce sie wybrac do lekarza na pierwsza wizyte. poki co robilam badanie hcg oraz progesteron
Krokodylku, ja mam rozne bole w dole brzucha. czasem boli tak, ze az sie zwijam z bolu. biore nospe 3x1 tab. w dawce 40mg -
Anastacia33 wrote:Pewnie tak.tylko ze kobiety w polsce nadal wola miec swiety spokoj niz walczyc o swoje
-
mala czarna wrote:I to jest głupota. Ludzie z błahymi sprawami chodzą do sadu, bo nie potrafią sie dogadać a Ci którzy powinni to nie chodzą. Boja sie kosztów itp.
-
Cześć dziewczynki.
Dzięki za odpowiedzi.
Madziq nie przestraszyłaś mnie, gdyby to był taki mocny ból pewnie poszła bym do lekarza natychmiast a tak nie idę. Byłam u lekarza tydzień temu ale jeszcze nic nie było widać na usg, mówiłam lekarzowi o tych bólach brzucha ale on to raczej zignorował, powiedział że dopóki ból nie jest silniejszy niż przy @ to wszystko jest w normie i przyjść do niego dopiero jak by się coś działo w stylu plamienia itd.
A mój gin wróci dopiero 4 sierpnia z urlopu więc czekam na niego, bo tamten mnie troszkę zlewczo potraktował i zainkasował 100zł za wizytę.
beszka witamy. -
hejka
a ja chodze i tak i tak tzn do swojej ginki chodze na nfz a na usg prywatnie na razie bo u nas jest tak że w gabinecie nie ma usg dopiero daje ci skierowanie i trzeba sie zapisać co sie wydłuża a ja chce wiedzieć już
na nfz dała mi skierowanie na badania krwi i moczu ale u nas porobili tak że sie nie odbiera wyników samemu tylko idą do lekarza od razu i lipa myślałam ze sobie bete sprawdzę chociaż czy ok a tak musze czekać do wizyty 7 sierpnia -
Anastacia33 wrote:Pewnie tak.tylko ze kobiety w polsce nadal wola miec swiety spokoj niz walczyc o swoje
sytuacje są różne i nie zawsze takie proste jak nam sie wydaje coś wiem bo też dostałam wypowiedzenie na początku ciąży i byłam u prawnika napisał mi odpowiednie pismo że nie ma prawa mnie zwolnić itd itp ale że do pracy wciągneła mnie moja ciotka (młoda ciotka) to mnie zaszantażowali że jeżeli ja zostane to ją zwolnią a ona utrzymywała całą rodzine z jednej pensji wtedy to odpuściłam ale zus i tak mnie przejął i do dnia porodu byłam normalnie na l4 tylko macierzyński mi nie przysługiwał
a teraz mam własną działalność i nie jestem od nikogo uzależniona -
Witam nowe mamy
i Miłego dnia życzę
Krokodylku ból norma, rozciąga się macica i więzadła które ją podtrzymują, za kilka dni powinno minąć jednym szybciej innym wolniej, mi znow sie te skurcze obudziły i czuje ze na nowo się rozciąga
u mnie dziś zaczyna się 3 miesiąc, ale fajnieczekaja, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam dziewczyny.
U mnie też zaczyna się 3 miesiąc, już 1/3 ciąży za nami:)
a powiedzcie mi macie odruch głaskania się po brzuchu?? bo ja się łapię na tym że jak siedzę i z kimś rozmawiam albo coś robię to jedną ręką głaszczę się po brzuchu:) pozdrawiam serdecznie -
Mizzelka jeden dzien roznicy miedzy nami:)
Krokodylica nie dziwgaj!! ja sie dzwignelam i mialam plamienia to wszystko od tego. nie ma co szalec musimy na siebie wyjatkowo uwazac:)
ja tez chodze prywatnie mam zle doswiadczenia z lekarzami na nfz. nigdy nie poswieci ci tyle czasu co lekarz prywatny. straszne to ale prawdziwe niestetyWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 08:56
-
Kaczmila lekarz kiedys powiedzial mojej szwagierce(bardzo dobry lekarz) zeby za duzo nie dotykala brzucha zeby nie wywolac skurczy a tez miala odruch glaskani aise:) moze niewiele w tym prawdy ale chyba sie jeszcze brzucha nadotykamy:)
Ja poki co czasem zagadam z maluszkiem ale do tej pory ciezko mi uwierzyc ze tam jest moje kochane dzieciatka, ktore bedzie do mnie mowilo mamo mimo ze juz nawet slyszalam jak serduszko bije:) ciezko mi naprawde uwierzyc:) -
ja normalnie funkcjonuje troszkę dźwigam ale taka moja praca i na razie jest wszystko OK, nie było żadnych plamien nawet gin mi mówił że jak kosmówka itp jest ok to nie ma przeciwskazań do pracy fizycznej, tyle że nie ma co szaleć aż tak i oby tak bylo dalej
hihihi czekaja to masz na 8 marca ciekawe czy bd razem czekać długo albo która szybciej urodzi
ja dziś mam przeczucie po raz pierwszy że to będzie syn, nie wiem czemu, nie umiem tego wytłumaczyć....
co do głaskania po brzuchu ja też to robię i staram sie nie trzymac przy wszystkich bo dziwnie na mnie patrzą
ee tam raz na jakiś czas można trzeba by bylo z godzinę masować albo i lepiej żeby te skurcze wywołać już gorsze są chyba przy niż przy delikatnym głaskaniu
ja chodzę prywatnie, nie wyobrazam sobie chodzić na nfz na moje okolice.. nie dość że kolejka kilometrowa to wszystko wredne, nie przyjemne i bez sprzętu na miejscu, ktoś inny by sie bawil i mi USG robil, po co mi ta plątanina.
co prawda drogo prywatnie ale dla mnie czas jest cenny, mam określone godziny przebywania po za domem i wolę mieć konkretnie i na rzeczy co do godziny że mam wizyte i nie muszę czekać dwóch godzin itp bo muszę szybko wracać i się stresować
a tak to wszystko na miejscu tyle że kawałek drogi mam ale jedyny gin który wydaje mi się mądrzejszy i jakoś się bardziej przejmuje losem pacjentkiWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 09:02
Anastacia33, czekaja, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny. Ja mam pakiet w LUX Medzie i na razie tam chodzę do lekarzy. Chciałam iść do jednej lekarski w środę o której mam super opinie bo prowadziła ciąże mojej przyjaciółki (dość ciężką) ale chyba to odwołam. Sama nie wiem. Umówiona jestem z nią na środę, a w środę w ubiegłym tygodniu miałam nieoczekiwaną wizytę u lekarza. Więc nie wiem czy jest sens robić USG tydzień po tygodniu i jeszcze płacić za to 200 zł. Kurcze skończyłam 7 tydzień a już miałam 3 USG, każde z nich mnie uspokoiło ale każde też mnie stresuje. Najchętniej to dla własnego spokoju chodziłabym do lekarza co tydzień ale to chyba lekkie przegięcie. A niestety Pani doktor do której miałam iść w środę potem nie ma wolnych terminów (dopiero 20, a na 22giego z kolei mam wizytę w LUXMedzie)
-
Ja chodze prywatnie mam Dr caly czas pod tel mowila. Jak poszlam na dwie wizyty na nfz to zwątpiłam w lekarzy brak jakiegokolwiek zaint, wizyty expresowe i po kazdej wizycie wychodzilam pelna obaw bo mnie nastraszyla, chodze prywatnie i mam super opieke i wizyty 40min minimum
Krokodylica lubi tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
Dorka1979 wrote:Pewnie że możesz co prawda termin masz na 1 kwietnia ale śmiem twierdzić, że skoro to Twoja trzecia ciąża to jest większe prawdopodobieństwo, że urodzisz w marcu
hehehe sadze ze na koniec marca urodze. poprzednie dwie ciaze, rowniez zakonczyly sie tydzien i 1,5 tyg. przed terminem
no i watku mam kwiatniowych 2015 nie znalazlam, wiec dziekuje za przygarniecie
ja bede chodzila i prywatnie (na te wazniejsze badania) i panstwowo
po brzuchu sie glaszcze co jakis czas i gadam nawet do brzucha (podobnie moj maz - mowi do brzucha ) no a brzuch spory mam pewnie taki bedzie do konca 3 miesiaca...