Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Rubi jak brazowe lub kaakowe to podobno nie ma co sie martwic.
ja tez mam teraz z rana takie brazowe jasne plamienie a potem ustaje.
(rowno miesiac po pobycie w szpitalu)
podobno w 1 trymestrze to normalne- bo jajo plodowe nie wypelnia calej przestrzeni i blona sluzowa moze sie troche zluszczac
takze narazie nie panikuje
Rubi lubi tę wiadomość
-
cześć,
do wszystkich robiących usg co tydzień: ja robiłam tak w poprzedniej ciąży. Do 8 tygodnia miałam za sobą 5, bo najpierw, oczywiście, było za wczesnie, nawet gdyby ciąża była zdrowa, poszłam więc po kilku dniach - nadal nic nie było widać. Poczekałam kolejny tydzień, pokazał się zarodek, ale i krwiak więc po tygodniu miałam kolejne badanie...I jak wiemy - nic z tego nie wyszło.
Wczoraj byłam u mojej Pani doktor. Zaleciła poczekać z USG min. do 7 tygodnia, bo jak powiedziala - ona nie jest za zbędnym naświetlaniem tak wczesnej ciąży..
Niby wszyscy mówią, że USG nie szkodzi, ale ja, w tym pierwszym etapie (TYM RAZEM) powstrzymam się. Umówiłam się już na USG w Koszalinie (będę niedaleko na urlopie), na 08/08.
Póki co mam brać 2x1 Duphastonu i 1x ACARD.
Objawów nadal brak - pani doktor natomiast stwierdziła lekko powiększoną macicę )
miłego! (....umieram w tym ukropie)Anulka26 lubi tę wiadomość
-
czytam tak o tym USG i już się zastanawiam czy dobrze zrobiłam, bo umówiłam się w czwartek najpierw do gina na NFZ bo chcę skierowania na badania to będzie moja pierwsza wizyta u niej w ciąży więc pewnie też założy kartę ciąży i zrobi USG a potem wieczorem idę do gina prywatnie, bo mam do tej babki większe zaufanie i ma lepszy sprzęt więc sama już nie wiem czy mogę mieć robione USG tego samego dnia dwa razy? czy nie zaszkodzę sobie?
-
witam,
u nas noc z głowy - córka się przeziębiła i nie spałam całej nocy.Mała płakała, że ma nosek zapchany katarkiem:(( Ja już profilaktycznie zjadłam kanapkę z masłem i czosnkiem. Wysłałam męża do apteki po prenalen lub coś podobnego.
Tylko nam tego jeszcze brakuje, żebyśmy się pochorowały we dwie.
Poza tym mieliśmy w czwartek jechać na mazury ale w tej sytuacji to już sama nie wiem.
U nas potwornie duszno:((( W nocy myślałam, że zwymiotuje. Wszystko mi stało w gardle. Dziś tylko owsianka na mleku na śniadanie.
Mam nadzieję, że te upały miną szybko.
Miłego dnia kochane!!!! -
słoneczna 85 wrote:Emily powinno byc chociaz 10 dni przerwy - w spzitalu mi tak powiedzieli
chociaz jak lezalam to mialam robione we wt i w pt no ale mimo wsyztsko kilka dni odstepu musi byc zeby maluszka tez nie "maltretowac" sonda= tak dr mowila
no to już nie wiem co mam zrobić? na NFZ nie przełożą mi na za tydzień, a prywatnie też muszę iść bo tabletki duphaston mi się kończą -
Hej Kobietki :* nie było mnie bo grałam na weselu dwudniowym, dziś rano miałam też brązowe upławy, ale tłumaczę sobie tym weekendem. Bo np. wieczorami czułam jak mi się brzuch napinał. Był strasznie twardy. Jestem dobrej myśli, wierzę, że teraz musi być dobrze.
Krokodylica lubi tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
nick nieaktualnyEmily a nie możesz iść prywatnie tylko po tabletki i umówić się za tydzień np?
Kurcze no i potwierdzacie moje obawy co do częstego USG:/
Ja najpierw jak byłam nic nie było widać, poszłam po dwóch tygodniach i miałam drugie USG ale potem (5 dni później) źle się czułam i miałam kolejnego USG. Więc teraz spróbuje odczekać dłużej. No chyba że cokolwiek będzie mnie niepokoić, bo wtedy moim zdaniem nie ma coś się zastanawiać i zwlekać. -
ja się dopiero po waszych wpisach zaczęłam nad tym zastanawiać, bo jak umawiałam na jeden dzień tu i tu to nie widziałam żadnego problemu tym bardziej że nie miałam i nie mam żadnych plamień nawet po USG i czułam się zawsze dobrze po badaniu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 11:54
-
ale na NFZ nie da mi zdjęcia z badania i wogóle nie mam dobrego zdania o tej babce a chce iść tylko dlatego, aby mieć większość badań na NFZ. U mnie przy każdej wizycie robiła USG, ale chodzę do niej rzadko, może dlatego...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 11:57
-
Witam sie z wami po powrocie z nad morza na szczescie moje brazowe uplawy zniknely juz w poniedzialek nic nie bylo takze nie zaluje ze pojechalam na wczasy dalej biore duphaston 2x/dzien i luteine 2x/dzien ogolnie czuje sie dobrze ale od polowy pobytu nad morzem zaczelam wybrzydzac z jedzeniem ;/ odrzuca mnie od wiekszosci mięs, smazonych rzeczy bleee ;/ dzis jest juz troche lepiej ale ta goraczka masakra jak ja tesknie za 20stopniami a nie ponad 30 ;/ ponadto obudzilam sie z migrena ktora trzyma mnie dalej;/ najbardziej jak wstaje i na swiatlo ;/
jutro rano mam wizyte i bardzo sie ciesze ale jednoczesnie obawiam sie bo od niej zalezy cala moja ciaza mam nadzieje ze kropeczek ladnie sie rozwinal przez 1,5tyg dodam jeszcze ze na wyjezdzie najlepiej wchodzila mi pomidorowa 4x ja jadlam
Gratuluje pomyslnych wizyt i nowym mamuskommizzelka, kaczamila lubią tę wiadomość
-
Rubi te plamienia to na pewno po badaniu:)
czytam Was wszystkie ale nie ograniam wszystkich nikow jak juz jakies zapamietam i mam cos napisac do danej osoby to czytam nastepny post i juz zapominam o nastepnym dlatego narazie pisze ogolnie:)
chcialabym zebysmy byly juz na tym etapie ze nie bedziemy baly sie wizyt. ja myslke ze jeszcze piatkowa 1.08 i usg genetyczne bedzie strasujace dla mnie a potem juz w miare ok:)
komus jeszcze cos mialam napisac i zapomnialam:) -
powiem wam jeszcze taka masakryczna rzecz: jak bylam w szpitalu na izbie przyjec w sobote to gin przepisal mi duphaston a jakas lekarka musiala potem w innym pomieszczeniu wypisac mi recepte i pojechalam zaraz z mezem do apteki wykupil mi lek i w drodze do domu patrze ze dostalam jakis lek o nazwie cos: Dostastolin na jakies jelito masakra jakas i okazalo sie ze lekarka wypisala recepte na inny lek niz powinna i musielismy wracac do szpitala i za nowa recepta czekac masakra jakas tacy sa nasi lekarze w szpitalach niech naucza sie wyrazniej pisac i czytac bo ja sie doczytalam ze gin napisal duphaston