X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuśki :)
    Mam termin na 31 marca 2015.
    Wpadłam się odhaczyć i przywitać i oczywiście miłego dzionka życzyć :)

Emily83, mizzelka, konwalianka, Krokodylica, kaczamila lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dołączam do marcowych mamusiek :)

Emily83, MamaAdasia, kaczamila, SunSun, SunSun lubią tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • mala czarna Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flores wrote:
    ...dziewczyny. nie wyrobię tu dzisiaj. siedzę w pracy, mam juz 31 stopni w biurze!!!!
    łącze się z Tobą w bólu :)

mala czarna
    85993e3k24ci8hp9.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do mowienia o ciazy. bardzo sie opieralam nie chcialam mowic do 12 tc ale po ostatniej wizycie w szpitalu stwierdzilam ze nie bylabym w stanie udawac ze nie bylam w ciazy jakby cos sie stalo.
    wie tylko rodzenstwo i rodzice. w koncu to najblizsza rodzina

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• flores Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily83 wrote:
    http://www.ciazowy.pl/artykul,usg-w-ciazy-czy-czeste-podgladanie-szkodzi,1082,1.html

coś do poczytania

nie napisali jednak, czy może mieć wpływ na bardzo wczesną ciążę...

f2w39n735mpdiyvo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja mam termin na 4 kwietnia,ale pod czepiam się do Was :) póki co lekarz kazał brać kwas foliowy i dał skierowanie na usg ale dopiero 14 sierpnia idę, kluje mnie w brzuszku,ale to podobno normalne,chociaz mnie martwi ;)

mizzelka, MamaAdasia, SunSun lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny:) widzę, że trochę rzutem na taśmę ale robi się nas całkiem spora grupa:)

hwesta - każdą z nas coś kłuje albo pobolewa, wszystkie wiemy, że to normalne ale chyba wszystkie troszeczkę się martwimy :)

Z opowieści o objawach: ja na zmianę albo śpię po 10/11 godzin, albo budzę się w środku nocy i nie mogę w ogóle spać - nadrabiam zaległości w lekturze, ostatnio głównie Cobena:)

czekaja w ogóle wydaje mi się, że ciężko jest długo zachować tajemnice, zwłaszcza przed kimś z kim masz stały, częsty kontakt. Bo jednak nasze, a przynajmniej moje zachowanie trochę się zmienia. Raz to już pisałam, że mnie zgięło w pół na zapach coli i nie ciężko się było domyślić co się dzieje :) inny przykład: nie sączę wieczorami i na imprezach mojego ukochanego białego wina, kładę się o wczesnych porach co też do mnie nie pasuje, nie noszę walizek, worków z zakupami etc. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 13:06

czekaja lubi tę wiadomość

• czekaja Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odsetek poronień wśród kobiet, które usłyszały bicie serca swojego dziecka wynosi mniej niż 1%.

jak to fajnie sie czyta:)

Scarlett2014, Rubi, Krokodylica lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napiszę Wam jeszcze, że ja rodzicom nie powiedziałam tylko i wyłącznie, żeby ich chronić. Nie mam rodzeństwa i wiem, że oni straszliwie chcieliby być już dziadkami. Wiem też, że jak im powiem to oszaleją ze szczęścia.
    Miałam ochotę powiedzieć im w weekend, ale stwierdziłam, że jeszcze zaczekam. Mieszkamy w innych miastach więc sami się nie domyślą.

• czekaja Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet calkowicie cie rozumie. ja mojej mamie tez nie chcialam mowiec przed puerwszym usg. poczekalam do usg w ktorym bilo serduszko. wiem jak bardzo by sie denerwowala. powiedzialam w 7tc ze wzgledu na to zeby nie bylo jej przykro ze tak pozno sie dowiedziala a pozatym moja mama jest pielegniarka i pobiera mi krew na badania tak ze nie musze czekac w kolejce do laboratorium:)

inaczej czekalabym jeszcze pewnie do 10 11tc:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• mala czarna Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swojej od razu powiedziałam, głównie dla tego że też pobiera krew i od razu mi zrobiła bete :) ona się mniej stresuje niż ja :P

mala czarna
    85993e3k24ci8hp9.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swoim rodzicom powiedziałam przy pierwszym usg w 5 tyg. Tata był troszkę zszokowany, mama zaś stwierdziła że jest za młoda by być babcią, ale się cieszy.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do USG szkodzi jeżeli się słucha serca, nie za bardzo żeby gin słuchał w bardzo wczesnym etapie ciąży, ale oglądać i mierzyć to już mniej drastyczne dla wczesnego płodu.. więc jezeli i jeden i drugi gin bd chcial posluchać serca to odradzam.. ale podkreslam na wczesnego etapu ciąży, nie mówię że jak dziecko bd mierzone w 7 tyg czy w 8 tyg to wielkie zagrozenie bron boze, tyle że jakby byly dwa USG tego samego dnia to nie za bardzo ;/ bo może się tam w środku za bardzo nagrzać i już jest ryzyk fizyk.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 13:41

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarlet ja tez sie wziełam ostatnio za czytanie tylko książki mnie nie denerwują a tak to jakoś mnie tak wszystko drażni i wszyscy że nie mam ochoty z nikim gadać i zła jestem a nie wiem o co i nie moge sobie z tym poradzic tylko chodze taka nabuzowana melise zacząć pić na uspokojenie czy co?

Mmarina lubi tę wiadomość

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja,

U mnie strasznie duszno... masakra...

Witam nowe mamusie i życzę spokojnych ciąż :D

U mnie wie już większość osób, mój mąż wszystkim się chwali, że ,,zrobił" :)

To żadna tajemnica :)

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melisa nie zaszkodzi :D ja chyba tez bd pic bo mąż już za bardzo mnie irytuje :D

MamaAdasia, czekaja lubią tę wiadomość

• sylwia85 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Melisa nie zaszkodzi :D ja chyba tez bd pic bo mąż już za bardzo mnie irytuje :D

ja do męża dorzucam jeszcze teściową

MamaAdasia, Krokodylica lubią tę wiadomość

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na teściową zawsze chętnie ponarzekam :)

Na męża chwilowo nie... sama na siebie jestem bardziej zła, że ciągle jestem zmęczona, apatyczna i ogółem kiepski ze mnie obecnie przykład żony :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 14:08

• Mmarina Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki. U nas dzisiaj w miarę. Tylko zauwazylam ze strasznie przetluszczaja mi się włosy i skora. Wcześniej tak nie mialam. A poza tym myślę ze ok wszystko

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia(moja imienniczko) znam ten ból ;/

‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ