X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • kasss Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    kass dokaldnie moze on wżera śluzówkę i dlatego wątroba i żołądek się broni.. a nie bierzesz osłonówek? czy bierzesz?
    Pewnie że biore i biore te wsztstkie tabletki na raty bo 5 tabletek jedna po drugiej to masakra a tak sie cieszyłam że nie mam mdłości do 6 tyg

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Jeeejkuuu 3kg mniej?
    Ja dziś kupiłam wagę i na nią stanęłam i się przeraziłam.
    Belly też mi pokazuje że za duży mam przyrost wagi.
    I jak na sam początek ciąży to jakoś duży mam ten brzuchol.

Ja się przeraziłam jak stanęłam na wage w dniu,w którym się dowiedziałam,ze jestem w ciąży..Myślałam,że mam ze 4-5 kg mniej a tu taki szok.. Teraz niby na wadze mniej ale jak patrze na siebie to jakoś tego nie widze...

Krokodylica lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • mala czarna Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak na razie kilogram przytylam. Ale większość to woda w organizmie bo mam wagę z pomiarami % :-)

benitka lubi tę wiadomość

mala czarna
    85993e3k24ci8hp9.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja waze sie co poniedzialek. No i waga leci w dol. Juz ponad 2kg mniej. Ale spokojnie.... Nadrobie. Ostatnio ruszylam w drugim trymestrze z waga. I przytylam w sumie 8kg.

A co do dzwigania... Caly dzien nosze synka - 12kg wazy. Jeszcze slabo chodzi wiec ciagle musze go nosic, wsadzac do wozka, do krzeselka, zaniesc po schodach do sypialni... I tak juz pewnie bede dzwigac do konca ciazy :/ eh... Zycie

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny o jeden krok robię do przodu pęcherzyk był a teraz fasolka ma już tentno 163 :-) oby wszystko nadal szło tak pięknie bnoję się narazie cieszyć niech te 3 m-ce miną

mizzelka, czekaja, kaczamila lubią tę wiadomość

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wylądowałam dziś u kardiologa mam leki na ciśnienie

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Ja waze sie co poniedzialek. No i waga leci w dol. Juz ponad 2kg mniej. Ale spokojnie.... Nadrobie. Ostatnio ruszylam w drugim trymestrze z waga. I przytylam w sumie 8kg.
    Malutko przytulas tylko 8 kg.ja w 1 ciąży przytylam 14,5kg
    A co do dzwigania... Caly dzien nosze synka - 12kg wazy. Jeszcze slabo chodzi wiec ciagle musze go nosic, wsadzac do wozka, do krzeselka, zaniesc po schodach do sypialni... I tak juz pewnie bede dzwigac do konca ciazy :/ eh... Zycie

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna0071 wrote:
    Hej dziewczyny o jeden krok robię do przodu pęcherzyk był a teraz fasolka ma już tentno 163 :-) oby wszystko nadal szło tak pięknie bnoję się narazie cieszyć niech te 3 m-ce miną
    Wszystko bedzie dobrze zobaczysz

860isg18r6bpss11.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Pewnie że biore i biore te wsztstkie tabletki na raty bo 5 tabletek jedna po drugiej to masakra a tak sie cieszyłam że nie mam mdłości do 6 tyg
    mam nadzieje ze ci minie po skonczonej kuracji.. wcinaj jogurciki aby sie nie odwodnić...

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no super wieści :)

a pro po mam nadzieje że koleżanka Groszek sie nie obrazi na mnie i wstawię jej link z muzyką relaksacyjną, polecam :) miło się słucha :)

https://www.youtube.com/watch?v=kxkwnBX6LGg

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Madziq Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do częstego USG, ja też słyszałam od innego lekarza, że samo USG nie szkodzi, bo sonda nie grzeje, ale słuchanie bicia serca nie powinno się robić we wczesnej ciąży.
    I teraz się zastanawiam...ja już 2 razy słyszałam bicie serca mojego Maciupiątka, więc jak to tak? W środę idę na wizytę kontrolną, bo mam koniec 2 tyg. zwolnienia, więc go wypytam. Ufam mojemu lekarzowi, ale ta informacja mnie troszkę zaniepokoiła...

Współczuję Wam tych wymiotów. To musi być masakra...Szczególnie przy normalnym funkcjonowaniu.
    Ja do tej pory oprócz bolących piersi, i zmiany charakteru z normalnej żony w "senną Zołzę" nie mam żadnych objawów. No, oprócz tej zachcianki za szarlotkę raz :)

gann3e3k88vy5y5g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 11:36

• Bentlej Debiutantka

Wysłany: 28 lipca 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane! Ja też się melduję :)

diamonds, Niunia86, Emily83, mizzelka, kaczamila lubią tę wiadomość

9ffcdb4327.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 11:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak u mnie bez zmian ciastka zagryzam bułkąz kiełbasą ze słoika i musztardą.
    Melduję się jak zwykle po północy

diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie jak zwykle po 4.00 obudził katar i całkowicie zapchany nos i nie śpie już drugą godzine.... masakra z tym moim katarem-już drugi tydz tak mam. Znając życie to zasne o 7 i znowu będę spała do 10. Jedyny lek,który zawsze mi pomagał i katar znikał w 5min jest zabroniony w ciąży :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 06:04

iv09cbxm68yuj78z.png
  • mala czarna Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2014, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie mamuśki z rana :)
    współczuje wam tych mdłości, ja prócz częstego latania siusiu i bolących piersi nie mam takich akcji.

Odpoczywajcie spokojnie. Ja zaraz do pracy śmigam z nadzieją, że zwolnią o 15:00 :)

mala czarna
    85993e3k24ci8hp9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie ;)
    Przedstawiam Wam moje maleństwo z pięknie głośno bijącym serduszkiem ;)
    70jfrn.jpg
    Lekarz zrobił mi wczoraj szybciutkie usg ( ponieważ co do waszej dyskusji faktycznie na początku nie powinno się przesadzać z usg- chodzi tu nie o ultradzwięki ale naruszanie szyjki macicy stąd u niektórych plamienia i bóle podbrzusza po usg- poczekajmy z częstszymi usg do czasu kiedy będzie wykonywane przez brzuch) A u nas wszystko zgodne z tygodniem ciąży wymiary oraz tętno. Termin na 14 marca ;) Usłyszeć bicie serca własnego dziecka- BEZCENNE ;)
    Jestem po prostu zwyczajnie szczęśliwa, dziękuję Bogu z a ten cud i nadal się modlę, żeby wszystko było dobrze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 07:54

Emily83, czekaja, mizzelka, MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    Witam sie z wami po powrocie z nad morza ;)

Hej slodka100, powiedz mi a jak droga nad morze i powrót?? daleko miałaś? Jak minęła droga czy miałaś jakieś problemy?? bo z mężem wyjeżdżamy w czwartek nad morze a mamy 600 km i troszkę się boję drogi... pozdrawiam

• czekaja Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczynki milego dnia:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ