X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • kasss Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki ja po 5 dniach antybiotyku czuje się jak nowo narodzona wiedziałam ze przez niego tak się czuje. Wczoraj wzięłam ostatni raz a dzis juz znaczna poprawa jak ja się cieszę ze to już za mną jutro do nowego gin i mam nadzieje ze juz wszystko będzie dobrze;-)

bella82, czekaja, Rubi, mizzelka lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Hej mamuśki ja po 5 dniach antybiotyku czuje się jak nowo narodzona wiedziałam ze przez niego tak się czuje. Wczoraj wzięłam ostatni raz a dzis juz znaczna poprawa jak ja się cieszę ze to już za mną jutro do nowego gin i mam nadzieje ze juz wszystko będzie dobrze;-)

super, bardzo sie ciesze :-)
    a u mnie chyba z kazdym dniem gcoraz gorsze mam mdlosci, do tego doszly wymioty :-( czuje sie kiepsko :-/

• kasss Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    super, bardzo sie ciesze :-)
    a u mnie chyba z kazdym dniem gcoraz gorsze mam mdlosci, do tego doszly wymioty :-( czuje sie kiepsko :-/
    Bella ja też wymiotuje ale w porównaniu z tym co było jest dużo lepiej oby tobie też szybko minęło ale jeszcze miesiąc i powinno być lepiej podobno 2 trymestr jest lżejszy a jesteś w domu czy pracujesz?

gann3e3k1ojenyv4.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Bella ja też wymiotuje ale w porównaniu z tym co było jest dużo lepiej oby tobie też szybko minęło ale jeszcze miesiąc i powinno być lepiej podobno 2 trymestr jest lżejszy a jesteś w domu czy pracujesz?

Jestem w domu, i wczoraj dostalam kolejne zwolnienie do 22.08, nie byloby szans bym normalnie mogla chodzic do pracy. Dla mnie poranki to istny koszmar.
    a Ty pracujesz?

• Madziq Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    To ja mogę za któraś iść do pracy :) nie nawidze się nudzić... mąż mi sprzątać nie pozwala jedynie drobne porządki wiec całe dnie leżę przed tv i netem plus wyrwe się na spacer z psem... nie wie jak ja wytrzymam do rozwiązania ;) później juz będę miała się kim zająć :)

Rozumiem Cię, nawet nie wiesz jak bardzo :) Myślałam, że leżenie i nic-nie-robienie będzie takie fajne, a już nie wiem, na którym boku mam się położyć :) W domu bałagan, bo mąż się stara, ale tak "po swojemu" ;) a ja leżę! Już nie mogę się doczekać aż będę mogła posprzątać (nie myślałam, że kiedyś wypowiem takie zdanie :) )

anka418 lubi tę wiadomość

gann3e3k88vy5y5g.png
  • Madziq Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem ciekawa, a jak Wasza waga?

Ja przytyłam już 1,8 kg, niby na wykresie wagi w pasku mieszczę się, ale wydaje mi się, że to tylko od leżenia i jedzenia, a nie od ciąży...

gann3e3k88vy5y5g.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczęta ciężko za wami nadążyć

u mnie dziś lepiej z mdłościami a od raza zjadłam śliwek i loda na nic innego nie mam chęci wogule to sie śmieją ze mnie że jem jak małe dziecko kanapki z dżemem albo naleśniki kakao idt itp moja córka nie narzeka bo też lubi jeszcze na gofry mam chęć musze od ciotki chyba gofrownice pożyczyć bo swojej sie jeszcze nie dorobiłam

Niunia86 mi też mięso odrzuciło w pierwszej miałam tak samo jedyne mieso jakie przyswajałam to był kurczak z kfc i na 3 dni miałam spokój z rzygankiem potem

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam jakis kilogram na plusie.

Sylwia85 a mnie kompletnie odrzucilo od slodkiego, miesa tez nie moge :-/ ogolnie malo rzeczy mi podchodzi wiec czesto zmuszam sie do jedzenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja doszłam do wniosku, że najlepiej czuje się w pracy :) bo jak tylko przyjdę do domu to albo mnie coś zakuje, albo coś zaboli albo kręcę się głodna po kuchni a na nic nie mam ochoty. Ewentualnie mnie lekko zemdli na jakiś zapach (bez wymiotów). A w pracy jakoś czas szybciej mi leci :)

Co do wagi - ja nie wchodzę na moją:) zważę się na wizycie - ale jak mi od czegoś tyłek urósł to raczej od tego co jem a nie od ciąży. Bo z jogurtów, sałatek etc. przeszłam na bułki i inne mączne wyroby. To jedyne co jestem w stanie zjeść, na nic innego nie mam ochoty.

• kasss Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziq wrote:
    Rozumiem Cię, nawet nie wiesz jak bardzo :) Myślałam, że leżenie i nic-nie-robienie będzie takie fajne, a już nie wiem, na którym boku mam się położyć :) W domu bałagan, bo mąż się stara, ale tak "po swojemu" ;) a ja leżę! Już nie mogę się doczekać aż będę mogła posprzątać (nie myślałam, że kiedyś wypowiem takie zdanie :) )
    U mnie jest to samo a tak chciałam pracować to końca sierpnia przez 5 dni nie mogłam z łóżka wstać maz gotował sprzątał a ja tylko myślałam kiedy wstane i porobie po swojemu w pracy czas szybko leci z ludźmi się przebywa ale co zrobić dla dziecka zrobimy wszystko.
    Bella ja też jestem na l4 do 7 sierpnia s później zobaczymy co powie lekarz

gann3e3k1ojenyv4.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    ja mam jakis kilogram na plusie.

Sylwia85 a mnie kompletnie odrzucilo od slodkiego, miesa tez nie moge :-/ ogolnie malo rzeczy mi podchodzi wiec czesto zmuszam sie do jedzenia.

na typowe słodycze taż nie mam parcia ale dżem jest ok najbardziej mi idzie z papierówek tyle że sie kończy ale siostra mi już łatwi papierówki

u mnie każdy dzień to inny chodze i szukam co by tu zjeść wczoraj miałam chęć na kanapki z sandwich a dziś jeszcze nie wiem

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też męczą mdłości i wymioty, tez mam nadzieje, ze za kilka tygodni to minie, bo też tylko leżę i myślę co potem zjem, bo nic mi nie wchodzi. I niestety też zrobiła się ze mnie leżąca i nic nie robiąca żona :-( myślałam, że jak będę w domu to będę gotować, sprzątać itp. Ale niestety ciężko. Życzę Mam wszystkim żeby ten 2 trymest przyniósł nam dużo energi ;-) miłego dnia Kobitki :-*

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj ponowiłam próbę zjedzenia jakiegokolwiek mięsa i wybrałąm parówki. Wiem,ze to raczej śmieci a nie mięso ale zawsze coś poza tym i tak smakowały jakoś dziwnie -pół zjadł pies (jak dobrze,że go mam). Chyba dalej będę jechać na jogurtach,owocach i rosole. ROSÓŁ - jedyna rzecz,na którą mam chęć zawsze i o każdej porze :)
    Co do wagi to tak jak pisałam wczoraj -3 kg :) Pewnie dlatego,że wcześniej jadłam wszystko a teraz nie dość,ze nie mam apetytu to jak już jestem głodna to najczęściej wpycham w siebie jabłko,pomarańcze albo kiśc winogron. Sikam jak głupia ale co zrobić? Grunt,że nie wymiotuje i mam nadzieje,ze tak już zostanie :D

mala czarna lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Ja mam urządzenie do gotowania na parze - chyba firmy Tefal jeśli się nie mylę plus garnek jakiś zwykły kupiony pewnie w jakimś markecie więc trudno polecać. Ogółem jeszcze gotowane na parze średnio mi smakuje:/

chciałam się przerzucić na gotowanie na parze i szukam i szukam dobrych garnków i już od nadmiaru informacji w necie głupieję :D

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily83 wrote:
    chciałam się przerzucić na gotowanie na parze i szukam i szukam dobrych garnków i już od nadmiaru informacji w necie głupieję :D

Chcieć to ja też kiedyś chciałam:) z realizacją poszło mi gorzej:)

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam parowar na trzy pojemniczki i jak mi sie chce to w jednym układam mięsko,w drugim warzywka a w trzecim np. ryż. 25min i jedzonko gotowe :) Chociaż odkąd jestem w ciąży to jeszcze go nie używałam :)

PS. Dzisiaj BBF pokazało mi,że zaczynam 3 miesiąc ciąży :) Ale fajnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 12:15

anka418, Scarlett2014, MamaAdasia lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a pro po chudnięcia to też schudłam ale 2 kg ale to dlatego, że całkowicie darowałam sobie słodycze, po prostu jakoś mnie do słodkiego póki co nie ciągnie i jem na pewno zdecydowanie zdrowiej niż przed ciążą jem częściej i mniej.

A na gotowanie na parze to się bardzo ale to bardzo nastawiłam pozytywnie :D

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia mi też pokazał ale wiem że u nie 3 mc zacznie się 3 sierpnia;) dziewczyny czy któraś z was zażywa może witaminy prenatal comlex podobno łagodzą mdłośći a u mnie nasilają sam zapach i mnie od razu odrzuca;(

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziq wrote:
    Dziewczyny, jestem ciekawa, a jak Wasza waga?

Ja przytyłam już 1,8 kg, niby na wykresie wagi w pasku mieszczę się, ale wydaje mi się, że to tylko od leżenia i jedzenia, a nie od ciąży...

Ja mam plus 3 kg od początku ciąży ale większość to woda bo ma wagę z %.

• Emily83 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam taką wagę elektroniczną która pokazuję % wody, % tłuszczu i % masy mięśniowej fajna sprawa taka waga :D

anka418 lubi tę wiadomość

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ