Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w pierwszej ciąży byłam tylko 8 tygodni i zdążyłam przytyć prawie 4kg. Teraz póki co jeszcze ani grama nie przytyłam. Oby tak dalej. A te dziewczyny które chudną to pytałyscie lekarzy czy to nie zaszkodzi?Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
Mi waga stoim w miejscu a moglaby troche zejsc:) mnie do slodyczy tez nie ciagnie bardziej nabial i owoce:) miesem tez nie pogardze:)
wcinam na potege serek wiejski ze szczypiorkiem twarozek domowy piatnicy i popijam maslanka albo kerirem:)
wlasnie musze isc do sklepu uzupelnic zapasay:) zawsze planuje ze zjem sobie wieczorem cos dobrego przychodzi wieczor i juz mi ochota przechodzi:)
kawy w ogole nie pije. moze jakos bym przelknela ale poki nie mam ochoty a nawet lekko mnie odpycha to nie pije:)
ja witaminek zadnych nie biore ale dopiwro w czwartek robie morfologie i sie okaze czy czegos mi nie brakuje.
marze jak nigdy o jesieni bo na sama mysl o wyjsciu na ten upal mi slabo i mi sie nie chce. ogolnie tak jakby ktos mi moc odebrala naprawde zero energi i poki kobieta sama nie doswiadczy tego na wlasnej skorze to nie wie co to znaczy.
takie typowe chce ale mi sie nie chce:) cale szczescie widze ze nie jestem sama:) czasem nawet pisanie na klawiaturze wydaj mi sie wyzwaniem:)
i tez momentami zaluje ze jestem na zwolnieniu lekarskim bo zanudzic sie mozna. ile mozna lezec ogladac tv albo siedziec w necie ale z drugiej strony nie dalabym rady w takie upaly a poza tym jesli lekarz uwaza ze l4 jest potzrebne to wie co mowi:)MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
kasss wrote:Niunia mi też pokazał ale wiem że u nie 3 mc zacznie się 3 sierpnia;) dziewczyny czy któraś z was zażywa może witaminy prenatal comlex podobno łagodzą mdłośći a u mnie nasilają sam zapach i mnie od razu odrzuca;(
U mnie też 3 miesiąc wejdzie 3 sierpni ale fajnie sie patrzy,że to już lada moment;) Zwłaszcza,że w poprzedniej ciąży w 6 tyg już nie było nadziei na więcej -
A co takich wag to moja siostra ma taka specjalistyczna tanity bo jest dietetykiem. dziala na zasadzie wprowadzania impulsow jakich do organizmu i na tej podstawie wylicza te wszystkie procenty wiek metaboliczny i inne taki rzeczy. super sprawa ale ja uczona ze na takiej wadze nie moga sie wazyc kobiety w ciazy, ludzie z rozrusznikiem i jeszcze kilka grup osob.
Nie wiem czy lazienkowe dzialaja na tej samej zasadzie ale wole sie wazyc na zwyklej bez procentow:)Krokodylica lubi tę wiadomość
-
czekaja wrote:Mi waga stoim w miejscu a moglaby troche zejsc:) mnie do slodyczy tez nie ciagnie bardziej nabial i owoce:) miesem tez nie pogardze:)
wcinam na potege serek wiejski ze szczypiorkiem twarozek domowy piatnicy i popijam maslanka albo kerirem:)
wlasnie musze isc do sklepu uzupelnic zapasay:) zawsze planuje ze zjem sobie wieczorem cos dobrego przychodzi wieczor i juz mi ochota przechodzi:)
kawy w ogole nie pije. moze jakos bym przelknela ale poki nie mam ochoty a nawet lekko mnie odpycha to nie pije:)
ja witaminek zadnych nie biore ale dopiwro w czwartek robie morfologie i sie okaze czy czegos mi nie brakuje.
marze jak nigdy o jesieni bo na sama mysl o wyjsciu na ten upal mi slabo i mi sie nie chce. ogolnie tak jakby ktos mi moc odebrala naprawde zero energi i poki kobieta sama nie doswiadczy tego na wlasnej skorze to nie wie co to znaczy.
takie typowe chce ale mi sie nie chce:) cale szczescie widze ze nie jestem sama:) czasem nawet pisanie na klawiaturze wydaj mi sie wyzwaniem:)
i tez momentami zaluje ze jestem na zwolnieniu lekarskim bo zanudzic sie mozna. ile mozna lezec ogladac tv albo siedziec w necie ale z drugiej strony nie dalabym rady w takie upaly a poza tym jesli lekarz uwaza ze l4 jest potzrebne to wie co mowi:)
Kochana jezeli moge cos doradzic to uwazaj z produktami mlecznymi w taki upal. ja w piatek po wypiciu jogurtu naturalnego dostalam strasznej biegunki. Jak rozmawialam wczoraj z gin to mi powiedziala, ze w upaly trzeba uwazac poniewaz nie wiemy jak sklepy przechowuja nabial i produkty mleczne.czekaja lubi tę wiadomość
-
witam sie i ja po wizycie chcialam dodac fotki ale niestety moj skaner zawiesza a dostalam ich az 3
a wiec wszystko jest ok mam zalozona karte ciazy widziałam moja sliczna dzidzie (usg 3d super sprawa) serduszko bije 129/min piekne przezycie az lezka mi sie zakrecila w oku moj maluszek ma wielkosc 0,80cm idealnie jak na ten wiek ciazy wiec jestem przeszczesliwa nastepna wizyta za miesiac z mezem i bedzie usg przez brzuszek nawet siostra chce isc posluchac serduszka ale pierwszenstwo ma maz aha duphaston mi sie skonczyl i juz nie musze go brac a luteine mam dokonczyc opakowanie czyli jeszcze mam na jakis 1tydz
Kaczmila jak chodzi o podroz nad morze to mialam daleko jechalismy jakies 6h siedzialam z przodu i jakos dalam radeWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 12:57
czekaja, kasss, mizzelka, Krokodylica, kaczamila lubią tę wiadomość
-
slodka100 gratuluję Tez chciałbym,żeby lekarz zrobił mi USD 3D jak pójde za 2 tyg ale nie wiem czy nie za wcześnie jeszcze.. Co do podróży nad morze to my jechaliśmy niecałe 5godz i jak zapytałam lekarza czy moge to powiedział,ze tak ale pod warunkiem,że nie będę prowadzić i najlepiej wygodnie rozłożyć się na tylnym siedzeniu Dodatkowo kazał wziąć przed samym wyjazdem nospe ale zapomniałam
W ogóle zauważyłam,że coraz rzadziej pobolewa mnie brzuch. Wcześniej mnie to martwiło,że co chwila jakiś ból,ukłucie czy coś a teraz tylko od czasu do czasu jajnik zakuje i czasem czuje,że się rozciągam;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 13:06
slodka100 lubi tę wiadomość
-
Witam w ten upalno duszny dzień,
Na dworzu masakra, uspałam właśnie synka, niech odpocznie
Ja jutro idę założyć kartę ciąży i pewnie gin zleci mi badania.
Ja też jestem na L4,ale absolutnie nie mam czasu na nudę, mój dwulatek nieźle potrafi dać popalić...i za to go kocham
Ja dziś rano zwymiotowałam znów (wymiotuję śliną,ew. zółcią) bo nie miałam czym, ale przynajmniej mdłosci odeszły
Słodka gratuluję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 13:22
czekaja lubi tę wiadomość
-
Bella dziekuje za rade ale nigdy mi sie nie zdazylo zeby kupujac w tesco cos bylo nie tak. maja zamykane lodowki i zawsze bylo ok ale bede zwracala na to uwage podczas zakupow:)
Slodka no teraz to prawdziwa ciezarna z Ciebie juz z karta ciazy:) ja w piatek bede miala zakladana jesli wszystko bedzie ok:)
Niunia mnie tez brzuch mniej boli ale czasem go poczuje jakies takie ciagniecie:)
bylam w sklepie zawsze to jakas rozrywka;)MamaAdasia, slodka100 lubią tę wiadomość
-
czekaja wrote:A co takich wag to moja siostra ma taka specjalistyczna tanity bo jest dietetykiem. dziala na zasadzie wprowadzania impulsow jakich do organizmu i na tej podstawie wylicza te wszystkie procenty wiek metaboliczny i inne taki rzeczy. super sprawa ale ja uczona ze na takiej wadze nie moga sie wazyc kobiety w ciazy, ludzie z rozrusznikiem i jeszcze kilka grup osob.
Nie wiem czy lazienkowe dzialaja na tej samej zasadzie ale wole sie wazyc na zwyklej bez procentow:)
działa na zasadzie fal radiowych, które i tak w życiu codziennym nas otaczają (przynajmniej ja taką mam) nie jest to też żadne promieniowanie więc jest bezpieczna i dla kobiet w ciąży.czekaja lubi tę wiadomość
-
Anulka- również gratuluję wizyty
Kasss- cieszę się, ze już lepiej z Tobą, wiem co znaczy mieć miskę w łóżku,znam ten ból.
Ja nie wiem, ile przytyłam, mam zepsutą wagę, ale jako wagę wyjściową obiorę sobie tą jutrzejszą i od niej bedę liczyć kg. -
Czekaja, odpoczywaj póki możesz - jeszcze się napracujesz przy maluszku, a teraz korzystaj !
Fajna sprawa taka waga, jaki jest jej koszt?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 13:27
czekaja lubi tę wiadomość
-
Żałuję, że ja nie sprawdzałam % (też mam taką wagę), jakoś o tym nie pomyślałam. Ale jak patrzę na mój brzuch, który przed wyjazdem majowym był płaski i wyćwiczony, a teraz wyłazi w każdej pozycji to chyba nie jest to woda
Słodka100 - już miałaś zrobione USG 3D? ciekawe jak taka mała Fasolka wyglądała Jak Ci się uda, to podziel się fotką.
slodka100 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MamaAdasia wrote:Anulka- również gratuluję wizyty
Kasss- cieszę się, ze już lepiej z Tobą, wiem co znaczy mieć miskę w łóżku,znam ten ból.
Ja nie wiem, ile przytyłam, mam zepsutą wagę, ale jako wagę wyjściową obiorę sobie tą jutrzejszą i od niej bedę liczyć kg.czekaja lubi tę wiadomość
[/url]