X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży byłam tylko 8 tygodni i zdążyłam przytyć prawie 4kg. Teraz póki co jeszcze ani grama nie przytyłam. Oby tak dalej. A te dziewczyny które chudną to pytałyscie lekarzy czy to nie zaszkodzi?

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi waga stoim w miejscu a moglaby troche zejsc:) mnie do slodyczy tez nie ciagnie bardziej nabial i owoce:) miesem tez nie pogardze:)

wcinam na potege serek wiejski ze szczypiorkiem twarozek domowy piatnicy i popijam maslanka albo kerirem:)

wlasnie musze isc do sklepu uzupelnic zapasay:) zawsze planuje ze zjem sobie wieczorem cos dobrego przychodzi wieczor i juz mi ochota przechodzi:)

kawy w ogole nie pije. moze jakos bym przelknela ale poki nie mam ochoty a nawet lekko mnie odpycha to nie pije:)

ja witaminek zadnych nie biore ale dopiwro w czwartek robie morfologie i sie okaze czy czegos mi nie brakuje.

marze jak nigdy o jesieni bo na sama mysl o wyjsciu na ten upal mi slabo i mi sie nie chce. ogolnie tak jakby ktos mi moc odebrala naprawde zero energi i poki kobieta sama nie doswiadczy tego na wlasnej skorze to nie wie co to znaczy.

takie typowe chce ale mi sie nie chce:) cale szczescie widze ze nie jestem sama:) czasem nawet pisanie na klawiaturze wydaj mi sie wyzwaniem:)

i tez momentami zaluje ze jestem na zwolnieniu lekarskim bo zanudzic sie mozna. ile mozna lezec ogladac tv albo siedziec w necie ale z drugiej strony nie dalabym rady w takie upaly a poza tym jesli lekarz uwaza ze l4 jest potzrebne to wie co mowi:)

MamaAdasia lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Niunia mi też pokazał ale wiem że u nie 3 mc zacznie się 3 sierpnia;) dziewczyny czy któraś z was zażywa może witaminy prenatal comlex podobno łagodzą mdłośći a u mnie nasilają sam zapach i mnie od razu odrzuca;(

U mnie też 3 miesiąc wejdzie 3 sierpni ale fajnie sie patrzy,że to już lada moment;) Zwłaszcza,że w poprzedniej ciąży w 6 tyg już nie było nadziei na więcej :/

iv09cbxm68yuj78z.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co takich wag to moja siostra ma taka specjalistyczna tanity bo jest dietetykiem. dziala na zasadzie wprowadzania impulsow jakich do organizmu i na tej podstawie wylicza te wszystkie procenty wiek metaboliczny i inne taki rzeczy. super sprawa ale ja uczona ze na takiej wadze nie moga sie wazyc kobiety w ciazy, ludzie z rozrusznikiem i jeszcze kilka grup osob.

Nie wiem czy lazienkowe dzialaja na tej samej zasadzie ale wole sie wazyc na zwyklej bez procentow:)

Krokodylica lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• bella82 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    Mi waga stoim w miejscu a moglaby troche zejsc:) mnie do slodyczy tez nie ciagnie bardziej nabial i owoce:) miesem tez nie pogardze:)

wcinam na potege serek wiejski ze szczypiorkiem twarozek domowy piatnicy i popijam maslanka albo kerirem:)

wlasnie musze isc do sklepu uzupelnic zapasay:) zawsze planuje ze zjem sobie wieczorem cos dobrego przychodzi wieczor i juz mi ochota przechodzi:)

kawy w ogole nie pije. moze jakos bym przelknela ale poki nie mam ochoty a nawet lekko mnie odpycha to nie pije:)

ja witaminek zadnych nie biore ale dopiwro w czwartek robie morfologie i sie okaze czy czegos mi nie brakuje.

marze jak nigdy o jesieni bo na sama mysl o wyjsciu na ten upal mi slabo i mi sie nie chce. ogolnie tak jakby ktos mi moc odebrala naprawde zero energi i poki kobieta sama nie doswiadczy tego na wlasnej skorze to nie wie co to znaczy.

takie typowe chce ale mi sie nie chce:) cale szczescie widze ze nie jestem sama:) czasem nawet pisanie na klawiaturze wydaj mi sie wyzwaniem:)

i tez momentami zaluje ze jestem na zwolnieniu lekarskim bo zanudzic sie mozna. ile mozna lezec ogladac tv albo siedziec w necie ale z drugiej strony nie dalabym rady w takie upaly a poza tym jesli lekarz uwaza ze l4 jest potzrebne to wie co mowi:)

Kochana jezeli moge cos doradzic to uwazaj z produktami mlecznymi w taki upal. ja w piatek po wypiciu jogurtu naturalnego dostalam strasznej biegunki. Jak rozmawialam wczoraj z gin to mi powiedziala, ze w upaly trzeba uwazac poniewaz nie wiemy jak sklepy przechowuja nabial i produkty mleczne.

czekaja lubi tę wiadomość

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja po wizycie ;) chcialam dodac fotki ale niestety moj skaner zawiesza :/ a dostalam ich az 3 ;)

a wiec wszystko jest ok ;) mam zalozona karte ciazy ;) widziałam moja sliczna dzidzie (usg 3d super sprawa) serduszko bije 129/min piekne przezycie az lezka mi sie zakrecila w oku ;) moj maluszek ma wielkosc 0,80cm ;) idealnie jak na ten wiek ciazy ;) wiec jestem przeszczesliwa :) :) :) nastepna wizyta za miesiac z mezem :) i bedzie usg przez brzuszek ;) nawet siostra chce isc posluchac serduszka ale pierwszenstwo ma maz :) aha duphaston mi sie skonczyl i juz nie musze go brac a luteine mam dokonczyc opakowanie czyli jeszcze mam na jakis 1tydz :)

Kaczmila jak chodzi o podroz nad morze to mialam daleko jechalismy jakies 6h siedzialam z przodu i jakos dalam rade ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 12:57

czekaja, kasss, mizzelka, Krokodylica, kaczamila lubią tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 gratuluję ;) Tez chciałbym,żeby lekarz zrobił mi USD 3D jak pójde za 2 tyg ale nie wiem czy nie za wcześnie jeszcze.. Co do podróży nad morze to my jechaliśmy niecałe 5godz i jak zapytałam lekarza czy moge to powiedział,ze tak ale pod warunkiem,że nie będę prowadzić i najlepiej wygodnie rozłożyć się na tylnym siedzeniu ;) Dodatkowo kazał wziąć przed samym wyjazdem nospe ale zapomniałam :/
    W ogóle zauważyłam,że coraz rzadziej pobolewa mnie brzuch. Wcześniej mnie to martwiło,że co chwila jakiś ból,ukłucie czy coś a teraz tylko od czasu do czasu jajnik zakuje i czasem czuje,że się rozciągam;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 13:06

slodka100 lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ten upalno duszny dzień,
    Na dworzu masakra, uspałam właśnie synka, niech odpocznie :)

Ja jutro idę założyć kartę ciąży i pewnie gin zleci mi badania.
    Ja też jestem na L4,ale absolutnie nie mam czasu na nudę, mój dwulatek nieźle potrafi dać popalić...i za to go kocham <3

Ja dziś rano zwymiotowałam znów (wymiotuję śliną,ew. zółcią) bo nie miałam czym, ale przynajmniej mdłosci odeszły :)

Słodka gratuluję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 13:22

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella dziekuje za rade ale nigdy mi sie nie zdazylo zeby kupujac w tesco cos bylo nie tak. maja zamykane lodowki i zawsze bylo ok ale bede zwracala na to uwage podczas zakupow:)

Slodka no teraz to prawdziwa ciezarna z Ciebie juz z karta ciazy:) ja w piatek bede miala zakladana jesli wszystko bedzie ok:)

Niunia mnie tez brzuch mniej boli ale czasem go poczuje jakies takie ciagniecie:)

bylam w sklepie zawsze to jakas rozrywka;)

MamaAdasia, slodka100 lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Emily83 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    A co takich wag to moja siostra ma taka specjalistyczna tanity bo jest dietetykiem. dziala na zasadzie wprowadzania impulsow jakich do organizmu i na tej podstawie wylicza te wszystkie procenty wiek metaboliczny i inne taki rzeczy. super sprawa ale ja uczona ze na takiej wadze nie moga sie wazyc kobiety w ciazy, ludzie z rozrusznikiem i jeszcze kilka grup osob.

Nie wiem czy lazienkowe dzialaja na tej samej zasadzie ale wole sie wazyc na zwyklej bez procentow:)

działa na zasadzie fal radiowych, które i tak w życiu codziennym nas otaczają (przynajmniej ja taką mam) nie jest to też żadne promieniowanie więc jest bezpieczna i dla kobiet w ciąży.

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka- również gratuluję wizyty :)

Kasss- cieszę się, ze już lepiej z Tobą, wiem co znaczy mieć miskę w łóżku,znam ten ból.

Ja nie wiem, ile przytyłam, mam zepsutą wagę, ale jako wagę wyjściową obiorę sobie tą jutrzejszą i od niej bedę liczyć kg.

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaja, odpoczywaj póki możesz - jeszcze się napracujesz przy maluszku, a teraz korzystaj !

Fajna sprawa taka waga, jaki jest jej koszt?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 13:27

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • Madziq Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żałuję, że ja nie sprawdzałam % (też mam taką wagę), jakoś o tym nie pomyślałam. Ale jak patrzę na mój brzuch, który przed wyjazdem majowym był płaski i wyćwiczony, a teraz wyłazi w każdej pozycji to chyba nie jest to woda ;)
    Słodka100 - już miałaś zrobione USG 3D? ciekawe jak taka mała Fasolka wyglądała :) Jak Ci się uda, to podziel się fotką. :)

gann3e3k88vy5y5g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Czekaja, odpoczywaj póki możesz - jeszcze się napracujesz przy maluszku, a teraz korzystaj !

Fajna sprawa taka waga, jaki jest jej koszt?

Za swoją w promocji daliśmy całe 80 zł :p

• Emily83 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to tanio, ja mam niemiecką wagę ale dostałam ją w prezencie wiem że wtedy kosztowała za jakieś 400 zł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 14:05

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też jestem ciekawa jak takie maleństwo w tym czasie coś koło 7 tygodnia wygląda na USG 3D :D

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka ja też dzisiaj polatałam po bazarku masakra jakie gorąco na lodzika poleciałam a teraz musze iść po małą do przedszkola a placu zaaw nie przepuści nawet w najwiekszy upał

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra za wage tanita dala 8tys;) ale to juz taka profesjonalna waga wiec dlatego taka droga:)

miały byc schabowe ale rozklepalam kotlety i ochota mi przeszla...
    maz bedzie jadla a ja ziemniaki i salate ze smietana;)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• czekaja Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedobrze mi:(

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• kasss Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Anulka- również gratuluję wizyty :)

Kasss- cieszę się, ze już lepiej z Tobą, wiem co znaczy mieć miskę w łóżku,znam ten ból.

Ja nie wiem, ile przytyłam, mam zepsutą wagę, ale jako wagę wyjściową obiorę sobie tą jutrzejszą i od niej bedę liczyć kg.
    dzięki już dużo lepiej myśle że to przez ten antybiotyk ale już go nie biore siły już powróciły nawet zupe pomidorową sobie gotuje i w sklepie byłam a to duży postęp ;)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ