X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja znow bym chciala dziewczynkę ale mam przeczucie że chłopiec jest...

a zresztą i zrobi sie i dziewczynkę :D planuję trójkę :D

Krokodylica lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    ja znow bym chciala dziewczynkę ale mam przeczucie że chłopiec jest...

a zresztą i zrobi sie i dziewczynkę :D planuję trójkę :D
    Mi dwójka wystarczy.ja nie mam przeczucia co bedzie...

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez chcemy dwójkę :) chyba że drugim rzutem będą bliźniaki :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie zawsze marzyłam o dwójce najlepiej chłopaków ponieważ ja sama wychowałam się wśród chłopaków w sąsiedztwie w domu więc taka ze mnie chłopczyca lubiłam zawsze kopać piłkę i lalki nigdy mnie nie kręciły hahaha ;) Ale teraz jest mi płeć obojętna byle dzieciątko się urodziło i było zdrowe ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja o drugim i może trzecim pomyśle (może) jak pierwsze będzie na świecie :) idę spać, trzymajcie jutro proszę za mnie kciuki - mam wizytę u lekarza wieczorem. Nie ciążową ale w ciąży stresuje mnie podwójnie... mam guzki w piersiach niby niegroźne ale wizyty kontrolne i tak mnie stresują :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 21:05

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett trzymam kciuki. :)

Niunia86, noa8 lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tex befe trzymac kciuki.glowa do gory nedzie dobrze

860isg18r6bpss11.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam przeczucie ze dziewczynka ale moge sie mylic tak naprawde strasznie zalezymi na tym dziecku i nie śmiem nawet mówić co bym wolała ;-) jest mi to obojetne aby zdrowe bylo , jednak nie wiem czemu przeczucia mam skierowane ku córeczce...

chciala bym miec trójczke lecz nie wiadomo ile mi jest dane mieć dzieci ..

Scarlett2014 trzymam kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 21:42

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Czesc dziewczyny. Wreszcie umowilam sie do gina.masakra na kase chorych najszybciej 1 wrzesnia prywatnie ide 7 sierpnia

a mówiłas że jesteś w ciąży? u nas też sie tak czeka ale jak jesteś w ciąży to cie w najbliższy dzień piszą bez problemu a tak to trzeba nieraz 3 miesiące czekać

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam przeczucie że będzie dziewczynka zresztą u nas same baby sie rodzą nas było 3 w domu starsza siostra ma 3 dziewczyny ja na razie jedną dziewczynkę zobaczymy w sumie to mi wszystko jedno byle zdrowe o dziewczynce zawsze marzyłam i mam a jest chłopaczara taka że kiecki za nic w świecie nie założy w pokoju ma tapeta z bajki AUTA 2 lalki średio ją interesują z babskich zabawek to kucyki pony i pet schopy

Krokodylica lubi tę wiadomość

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • magdalena1991 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2014, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej milo was powitac jestem tu nowa, tak jak wy mam termin na marca ;)

Anastacia33, Emily83, Scarlett2014, diamonds, mizzelka, Krokodylica lubią tę wiadomość

Jajeczko 06,09,2014r 11 t.c. Maleństwo 01,11,2015r 10 t.c
    Śpijcie Aniołki [*][*]
    oar8vfxmq4zfza0s.png
  • magdalena1991 Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czuje ze bd chlopiec, mam samych chlopcow w rodzinie od strony taty 1 kuzynka ja i 7 chlopakow od strony mamy 2 kuzynki ja i 7 chlopakow sama mam 2 braci;/ u meza 3 chlopakow, 2 kuzynow i roczna kuzynka

Jajeczko 06,09,2014r 11 t.c. Maleństwo 01,11,2015r 10 t.c
    Śpijcie Aniołki [*][*]
    oar8vfxmq4zfza0s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    A PAPPA robisz o tak dla spokoju czy ze wskazań wiekowych bezpłatnie na nfz?
    Mi lekarz nie mówił nic więc jeśli z usg będzie wszystko dobrze, a innej wersji nie zakładam :-) nie będę się dodatkowo stresować tymi testami. Tym bardziej że nie ma w nich konkretnej odpowiedzi tylko prawdopodobieństwo jakiś chorób podane w stosunku 1 do iluś tam. Dla ,nie to stres ale jak bedzie potrzeba to zrobię.
    My w dalszym ciągu czekamy na zapisanie się na to usg genetyczne. Mam nadzieję że jutro jak w końcu pójdę zrobić wszystkie badania krwi i moczu będzie już możliwość zapisania się :-)
    Będę o wszystko pytać mojej lekarki ,bo poprzedni lekarz, który zresztą stwierdził, że jestem bezpłodna mówił mi że z racji wieku będzie mi dawał skierowanie i jeszcze mówił, że w 20 tygodniu wyśle mnie na płatne badanie echo serca do Poznania co jest jakieś 120-180 km ode mnie. Nie wiem dokładnie ile bo piszę na telefonie i nie mam jak sprawdzić. Ale nie sądzę żeby mnie moja nowa lekarka wysłała na to badanie i pewnie jak USG będzie dobre to nie będę musiała iść na Pappa

diamonds lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily83 wrote:
    cześć dziewczynki
    siedzę już parę ładnych godzin w necie i szukam jakiś dobrych garnków do gotowania na parze. Czy używacie takich i możecie coś mi polecić?
    Ja mam Zeptera i są dobre

Emily83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej ;) Ja właśnie zbieram się na badania tarczycy, muszę w końcu skontrolować. Czekałam tylko na kartę ciąży, żeby poprosić o wcześniejszą wizytę, ponieważ już teraz chodzę na NFZ i miałam termin na wrzesień, a tak Panie jeszcze na ten tydzień mnie wcisną ;) Miłego dnia życzę wszystkim mamusiom ;)

• sylwia85 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry wszystkim mamusiom

mała odstawiona do przedszkola a ja się biorę za dżemy z papierówek i sok z czarnej porzeczki będę produkować

miłego dnia ;)

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam witam ja po fioletowej stronie jestem od niedawna i termin mam na koniec marca :)albo początek kwietnia ;)
    Hmmm mnie jest wszystko jedno czy będzie chłopczyk czy dziewczyna, ważne żeby zdrowe było :)
    A w ogóle to chciałabym mieć dwójkę dzieci :)
    Miłego, spokojnego dzionka życzę Wszystkim mamuśką :)

diamonds, mizzelka, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Welonisia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) chciałam sie przywitać bo zadko ostatnio zaglądam na forum.
    Senność juz mnie nie męczy wiec nie przesypiam całych dni, czuje sie dobrze nawet bardzo dobrze, w pracy szef poinformowany o ciąży wiec od piątku ide na L4 :D
    Moze skorzystam troche z wakacji ;)

p19uskjohisr6juh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ja po raz kolejny usnęłam o 21, a obudziłam się chwilę po 5. Mój organizm chyba tak lubi:) Ale nic jakoś dam radę.

Kurcze dziewczyny męczy mnie myśl skąd mam wiedzieć które bóle są normalne w ciąży, a którymi powinnam się przejmować. Nie chcę wychodzić na paranoiczkę, ale i nie chcę czegoś zlekceważyć. I zawsze jak mnie coś boli to nie wiem jak do tego podchodzić :/

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laseczki

witam nową mamę ;)

scarlett trzymam kciuki

moja wizyta za 5 dni i mam coraz większego stresa... wczoraj się naczytałam że brak nudności może (aczkolwiek nie musi) być złym objawem, ponieważ im silniejsze mdłości tym większy poziom hormonu który stanowi o mocnej ciąży...

no i czywiście panika spać już nie mogłam.... ah kiedy ten poniedziałek???

co do płci to mi się wydaje że to drugi syn :)

mężu liczy na córcie ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ