X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja znow bym chciala dziewczynkę ale mam przeczucie że chłopiec jest...

a zresztą i zrobi sie i dziewczynkę :D planuję trójkę :D

Krokodylica lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    ja znow bym chciala dziewczynkę ale mam przeczucie że chłopiec jest...

a zresztą i zrobi sie i dziewczynkę :D planuję trójkę :D
    Mi dwójka wystarczy.ja nie mam przeczucia co bedzie...

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez chcemy dwójkę :) chyba że drugim rzutem będą bliźniaki :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie zawsze marzyłam o dwójce najlepiej chłopaków ponieważ ja sama wychowałam się wśród chłopaków w sąsiedztwie w domu więc taka ze mnie chłopczyca lubiłam zawsze kopać piłkę i lalki nigdy mnie nie kręciły hahaha ;) Ale teraz jest mi płeć obojętna byle dzieciątko się urodziło i było zdrowe ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja o drugim i może trzecim pomyśle (może) jak pierwsze będzie na świecie :) idę spać, trzymajcie jutro proszę za mnie kciuki - mam wizytę u lekarza wieczorem. Nie ciążową ale w ciąży stresuje mnie podwójnie... mam guzki w piersiach niby niegroźne ale wizyty kontrolne i tak mnie stresują :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 21:05

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett trzymam kciuki. :)

Niunia86, noa8 lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tex befe trzymac kciuki.glowa do gory nedzie dobrze

860isg18r6bpss11.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam przeczucie ze dziewczynka ale moge sie mylic tak naprawde strasznie zalezymi na tym dziecku i nie śmiem nawet mówić co bym wolała ;-) jest mi to obojetne aby zdrowe bylo , jednak nie wiem czemu przeczucia mam skierowane ku córeczce...

chciala bym miec trójczke lecz nie wiadomo ile mi jest dane mieć dzieci ..

Scarlett2014 trzymam kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 21:42

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Czesc dziewczyny. Wreszcie umowilam sie do gina.masakra na kase chorych najszybciej 1 wrzesnia prywatnie ide 7 sierpnia

a mówiłas że jesteś w ciąży? u nas też sie tak czeka ale jak jesteś w ciąży to cie w najbliższy dzień piszą bez problemu a tak to trzeba nieraz 3 miesiące czekać

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam przeczucie że będzie dziewczynka zresztą u nas same baby sie rodzą nas było 3 w domu starsza siostra ma 3 dziewczyny ja na razie jedną dziewczynkę zobaczymy w sumie to mi wszystko jedno byle zdrowe o dziewczynce zawsze marzyłam i mam a jest chłopaczara taka że kiecki za nic w świecie nie założy w pokoju ma tapeta z bajki AUTA 2 lalki średio ją interesują z babskich zabawek to kucyki pony i pet schopy

Krokodylica lubi tę wiadomość

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • magdalena1991 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2014, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej milo was powitac jestem tu nowa, tak jak wy mam termin na marca ;)

Anastacia33, Emily83, Scarlett2014, diamonds, mizzelka, Krokodylica lubią tę wiadomość

Jajeczko 06,09,2014r 11 t.c. Maleństwo 01,11,2015r 10 t.c
    Śpijcie Aniołki [*][*]
    oar8vfxmq4zfza0s.png
  • magdalena1991 Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czuje ze bd chlopiec, mam samych chlopcow w rodzinie od strony taty 1 kuzynka ja i 7 chlopakow od strony mamy 2 kuzynki ja i 7 chlopakow sama mam 2 braci;/ u meza 3 chlopakow, 2 kuzynow i roczna kuzynka

Jajeczko 06,09,2014r 11 t.c. Maleństwo 01,11,2015r 10 t.c
    Śpijcie Aniołki [*][*]
    oar8vfxmq4zfza0s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    A PAPPA robisz o tak dla spokoju czy ze wskazań wiekowych bezpłatnie na nfz?
    Mi lekarz nie mówił nic więc jeśli z usg będzie wszystko dobrze, a innej wersji nie zakładam :-) nie będę się dodatkowo stresować tymi testami. Tym bardziej że nie ma w nich konkretnej odpowiedzi tylko prawdopodobieństwo jakiś chorób podane w stosunku 1 do iluś tam. Dla ,nie to stres ale jak bedzie potrzeba to zrobię.
    My w dalszym ciągu czekamy na zapisanie się na to usg genetyczne. Mam nadzieję że jutro jak w końcu pójdę zrobić wszystkie badania krwi i moczu będzie już możliwość zapisania się :-)
    Będę o wszystko pytać mojej lekarki ,bo poprzedni lekarz, który zresztą stwierdził, że jestem bezpłodna mówił mi że z racji wieku będzie mi dawał skierowanie i jeszcze mówił, że w 20 tygodniu wyśle mnie na płatne badanie echo serca do Poznania co jest jakieś 120-180 km ode mnie. Nie wiem dokładnie ile bo piszę na telefonie i nie mam jak sprawdzić. Ale nie sądzę żeby mnie moja nowa lekarka wysłała na to badanie i pewnie jak USG będzie dobre to nie będę musiała iść na Pappa

diamonds lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily83 wrote:
    cześć dziewczynki
    siedzę już parę ładnych godzin w necie i szukam jakiś dobrych garnków do gotowania na parze. Czy używacie takich i możecie coś mi polecić?
    Ja mam Zeptera i są dobre

Emily83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej ;) Ja właśnie zbieram się na badania tarczycy, muszę w końcu skontrolować. Czekałam tylko na kartę ciąży, żeby poprosić o wcześniejszą wizytę, ponieważ już teraz chodzę na NFZ i miałam termin na wrzesień, a tak Panie jeszcze na ten tydzień mnie wcisną ;) Miłego dnia życzę wszystkim mamusiom ;)

• sylwia85 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry wszystkim mamusiom

mała odstawiona do przedszkola a ja się biorę za dżemy z papierówek i sok z czarnej porzeczki będę produkować

miłego dnia ;)

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam witam ja po fioletowej stronie jestem od niedawna i termin mam na koniec marca :)albo początek kwietnia ;)
    Hmmm mnie jest wszystko jedno czy będzie chłopczyk czy dziewczyna, ważne żeby zdrowe było :)
    A w ogóle to chciałabym mieć dwójkę dzieci :)
    Miłego, spokojnego dzionka życzę Wszystkim mamuśką :)

diamonds, mizzelka, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Welonisia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) chciałam sie przywitać bo zadko ostatnio zaglądam na forum.
    Senność juz mnie nie męczy wiec nie przesypiam całych dni, czuje sie dobrze nawet bardzo dobrze, w pracy szef poinformowany o ciąży wiec od piątku ide na L4 :D
    Moze skorzystam troche z wakacji ;)

p19uskjohisr6juh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ja po raz kolejny usnęłam o 21, a obudziłam się chwilę po 5. Mój organizm chyba tak lubi:) Ale nic jakoś dam radę.

Kurcze dziewczyny męczy mnie myśl skąd mam wiedzieć które bóle są normalne w ciąży, a którymi powinnam się przejmować. Nie chcę wychodzić na paranoiczkę, ale i nie chcę czegoś zlekceważyć. I zawsze jak mnie coś boli to nie wiem jak do tego podchodzić :/

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laseczki

witam nową mamę ;)

scarlett trzymam kciuki

moja wizyta za 5 dni i mam coraz większego stresa... wczoraj się naczytałam że brak nudności może (aczkolwiek nie musi) być złym objawem, ponieważ im silniejsze mdłości tym większy poziom hormonu który stanowi o mocnej ciąży...

no i czywiście panika spać już nie mogłam.... ah kiedy ten poniedziałek???

co do płci to mi się wydaje że to drugi syn :)

mężu liczy na córcie ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ