X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • flores Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett - mam to samo. od wczoraj mam dziwne bóle..w nocy i w ciągu dnia też.
    Postanowiłam jednak pójść na to pierwsze USG już dzisiaj - bardziej żeby sprawdzić, czy pęcherzyk jest w macicy i czy jakiś krwiak mi się znowu nie robi..

f2w39n735mpdiyvo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 11:38

Krokodylica, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy można robić w ciąży henne na brwi? U mówiłam się na dzisiaj a szczerze mówiąc nie wiem czy można ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pomaga hela-Mag B6 gin kazał 3X1

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

anka418 lubi tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój termin to 4 marzec :)

Emily83, mizzelka, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:

moja wizyta za 5 dni i mam coraz większego stresa... wczoraj się naczytałam że brak nudności może (aczkolwiek nie musi) być złym objawem, ponieważ im silniejsze mdłości tym większy poziom hormonu który stanowi o mocnej ciąży...

)

wiesz co ja też mam dziwne objawy, a raczej ich brak, prócz tego że piersi rosną, bolą po bokach i wysypało mnie na całym ciele co nigdy sie nie zdarzało wczesniej to nic mi nie jest...mdłości raz miałam raz nie, ale większość czasu nie mam, natomiast ciągle mi słabo i nic mi się nie chce...

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Endi84 Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

hejka mamuśki,

witam kolejne nowe mamcie i te "nasze" marcowe.

Od rana chodzi u mnie wiatrak w pokoju bo nie da się wytrzymać w domu.

Jutra jedziemy do Ostródy więc teraz czeka mnie pakowanie walizek.

Czasami w ciągu dnia mam male skurcze ale to akurat mnie nie przeraża. Tak musi być.

Co do przeczuć to skłaniam się w stronę chłopaka.

Straaasznie lecą mi włosy podczas mycia!!!! Dziś myślałam, że się załamię.

W poprzedniej ciąży moje włosy były wzmocnione i piękne. A teraz?!!

Życzę wam spokojnego dnia.

atdc2n0ae5za2r0h.png

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam laseczki ;)
    Endi no to mozliwe ze bedzie chlopak masz porownanie do poprzedniej ciazy ;) choc niby kazda ciaza inna ;)

czy kazdą z was bola piersi???? :( mnie wcale nie bola ale tlumacze sobie to tym ze przy @ tez mnie nie bolaly

wczoraj wieczorem sie troche przestraszylam bo dlugo bolal mnie brzuch jak na @ wiec wzielam nospe :( mam nadzieje ze wszystko jest ok bo na wczorajszej wizycie bylo super :)

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też się witam..ja znowusz dziś jak kichnęłam to tak mnie jajnik strasznie zabolał jakby mi pękł...co do bólu brzucha to mnie tak tli czasem cały wieczór, czasem troszkę w dzień..taki to trochę ból miesiączkowy trochę jajnika..ciężko określić...

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ększego stresa... wczoraj się naczytałam że brak nudności może (aczkolwiek nie musi) być złym objawem, ponieważ im silniejsze mdłości tym większy poziom hormonu który stanowi o mocnej ciąży...

Tatusiowie przeważnie chca dziewcxynki
    no i czywiście panika spać już nie mogłam.... ah kiedy ten poniedziałek???

co do płci to mi się wydaje że to drugi syn :)

mężu liczy na córcie ;)[/QUOTE]

860isg18r6bpss11.png
  • zara Koleżanka

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Za namową Czekajki dołączam do Was :) U mnie 6t3d, po 7 miesięcznych staraniach. Trochę problemów u mnie było (mam nadzieję że nie wrócą). Miałam przez tydzień brązowe plamienia, leżałam od czwartku do wczoraj w szpitalu. Nie znają powodu plamień - nie był to żaden krwiak ani rozwarstwianie się kosmówki. Dali mi Duphaston i Cyclonamine. Oby to był koniec problemów. Nie zdążyłam nawet jeszcze wybrać lekarza prowadzącego! Ale muszę się pochwalić że wczoraj (6t2d) fasolka miała 6,2mm i serduszko ślicznie było widoczne :)

Emily83, mizzelka, czekaja lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tatusiowie przewaznie chcą dziewczynki

860isg18r6bpss11.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyłączę się do dziewczyn, które mają ból brzucha ja też od paru dni obserwuję u siebie jakiś ból, kłucie, sama nie wiem jak to opisać, nie jest to jakieś bardzo meczące bo nie biorę na to tabletek, ale ból od czasu do czasu sporadycznie powtarza się i też zastanawiam się czy to normalne, ale póki co da się z tym wytrzymać i nie sieję paniki, w czwartek idę do gina to się upewnię że wszystko jest w najlepszym porządku :)

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie to normalne skoro wszystkie to mamy. U mnie też ból nie jest mocy, to nawet nie ból tylko fakt, że czuje brzuch - jakby był cały spięty od środka plus czasami coś mnie kuje. Nie umiem tego inaczej wytłumaczyć :/

Rubi lubi tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily83 wrote:
    Przyłączę się do dziewczyn, które mają ból brzucha ja też od paru dni obserwuję u siebie jakiś ból, kłucie, sama nie wiem jak to opisać, nie jest to jakieś bardzo meczące bo nie biorę na to tabletek, ale ból od czasu do czasu sporadycznie powtarza się i też zastanawiam się czy to normalne, ale póki co da się z tym wytrzymać i nie sieję paniki, w czwartek idę do gina to się upewnię że wszystko jest w najlepszym porządku :)
    skoro jest nas tyle, znaczy że to normalne i tak ma być...

Emily83 lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie nie ma dnia, żeby coś mnie nie rwało, bolało, ukłuło, nawet czasem przy wstawaniu czuję ale to podobno dobrze, bo się wszystko w środku powiększa, więc musi być odczuwalne :)

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tez mam pokłuwanie w podbrzuszu ale nie cały dzień czy coś. Ja u siebie zauważyłam przy gwałtownych zmianach pozycji np z leżącej jak wstaje za szybko to mam ok 10 sekund takiego bólu jakby miesiączkowego.Mdłości od 4 dni mam takie,że obłęd...Schudłam 2 kg w tydzień,bo ledwo mogę coś przełknąć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 23:02

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ