X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    ale super beda rzeczy od 2lutego w lidlu,dla Dzieci i dla domu :)
    Dzieki za info ;) Będę wracać od lekarza to wstąpie ;) Rzeczywiście fajne rzeczy :)

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mojego synusia serduszko zdrowiutkie:) ale ulga. Jedyne co mnie zmartwilo ale to podobno norma u wczesniakow to to ze nie jest jeszcze do konca rozwiniety proces ssanie-polykanie-oddychanie. Czyli jak moj maly ssie pokarm i go polyka to przestaje oddychac wiec bedzie jeszcze lezal w inkubatorku i dochodzil do siebie. Moj Skarbus kochany. Powiem Wam w ciagu praktycznie jednej sekundy (moment przyjscia na swiat) moj swiat sie zmienil, jestem na maxa zakochana, zauroczona moim synkiem. Mam teraz dwoch mezczyzn do kochania;*

jasmin, Scarlett2014, MisiaMonisia, loszcz, noa8, gosiaczek31, Ewelaa, Pocahontas, Madzik82, SunSun, Rybeńka, Emartea, Krokodylica, Sarah88, anet525, bella82, czekaja, Emca, konwalianka, kasss, ines31, MamaAdasia, ewka1990 lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    limcia wrote:
    Anastacia ale duże już te Twoje dzieciątko

Madzik najważniejsze, że malutka zdrowa i wszystko w porządku.

Ines jaka to jest firma tego wózka? Mimo, że pewnie nie ma takiego dla bliźniaków bardzo mi się podoba,chciałabym wiedzieć.
    Okazały chlopak....bedzie chłop jak dąb he he

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    Dziewczyny u mojego synusia serduszko zdrowiutkie:) ale ulga. Jedyne co mnie zmartwilo ale to podobno norma u wczesniakow to to ze nie jest jeszcze do konca rozwiniety proces ssanie-polykanie-oddychanie. Czyli jak moj maly ssie pokarm i go polyka to przestaje oddychac wiec bedzie jeszcze lezal w inkubatorku i dochodzil do siebie. Moj Skarbus kochany. Powiem Wam w ciagu praktycznie jednej sekundy (moment przyjscia na swiat) moj swiat sie zmienil, jestem na maxa zakochana, zauroczona moim synkiem. Mam teraz dwoch mezczyzn do kochania;*

Super....cieszę się ze serduszko zdrowe :*
    Z dnia na dzień będzie coraz lepiej :)

kaczamila lubi tę wiadomość

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ja 2 tez pójdę do lidla po wizycie...

Kaczamila, super wiadomość...to teraz mały musi się wygrzać i do domciu...

dziś mój gówniany dzień..rok temu trafiłam do szpitala, a za dwa dni już miałam zabieg :( i ciągle mnie dziś coś kłuje i wydaje mi się, że mały się nie rusza...chyba sobie to wmawiam...;/ policzyłam ruchy i są spokojne ale w ilości zadowalającej...

torbę sobie trochę spakowałam..eh..

jeśli chodzi o wagę maluchów to mój Franek chyba wygrywa w klasyfikacji ogólnej..a jeśli nie to jest jednym z tych największych marcowych dzidziusiów..

Madzik jednak nie dałam rady obejrzeć tego filmiku cc- wyłączyłam po 40s. (pomyślałam, że jak bym miała mieć cesarkę, to mimo, że nie boli, to czuje się szarpanie i ciągnięcie, więc zacznę sobie wizualizować co widziałam na filmiku i może mi się zrobić słabo czy coś) ale za to pokazałam mężowi i mówi, że jakby zobaczył to na żywo to by odpadł...

ahh jak już się tak rozpisałam to jeszcze mam jedno spostrzeżenie...jak to jest, że co oglądam filmiki z porodówki to te dzieciaczki tak ciągną za głowe wszyscy?;/ że nic im się nie stanie...aa mąż był przerażony że tak głęboko wkładają tą gruszkę do noska żeby udrożnić...i że się w ogóle nie patyczkują..

Madzik82, kaczamila, MamaAdasia lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila super ze serduszko malego zdrowe !! Z kazdym dniem bd coraz silnejszy i w koncu do domku razem pojedziecie ;)

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila super wiadomosc, serduszko zdrowe wiec zostaje wam tylko cierpliwie czekać na wyjście do domku. Maly nabierze wprawy w jedzeniu, oddychaniu i będzie dobrze. A co do zakochania to wiem co czujesz:-) malo tego ja jestem zdania ze ta miłość do dziecka jest nawet silniejsza niż do meza czy zony w druga strone z punktu widzenia faceta. Zrozumialam to jak zobaczylam jak mój G patrzy w szpitalu na córeczkę:-)

• noa8 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ta gazetka z lidla jest od 5 lutego dopiero. I super rzeczy są ale z ubrankami nie będę przesadzać na tak małe dziecko nie ma co przeginać z garderobą Mój ma całą komode ubranek od 0-3 i cud będzie jak zaliczy wszystkie bodziaki i reszte, szybko wyrośnie. Ale poluje na te zabezpieczenia szafek przed dziećmi.

Doświadczone mamy używacie coś takiego? jak chronicie swoje dzieci żeby nie otwierały szafek z środkami czystości?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 20:43

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez te ubranka maja byc od 5 z tego co kojarze

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi tez się dziwilam jak położne te dzieci obracają na wszystkie strony i wogole z taka rutyna i jednak niewielka delikatoscia się obchodzą z noworodkiem. Ale taka ich praca, doświadczenie, rutyna . a dla nas to jedyne w swoim rodzaju wyjątkowe nasze malenstwo i się nad im "trzesiemy" :-) obchodzimy jak z jajkiem:-)

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie Rubi! Na pierwsza cesarke szlam z nysla "przecinaja brzuch i wyciagaja dziecjo". Po tym filmie jestem przerazona, ze TO mi wlasnie robili!!!
    I musze to przezyc jeszcze raz :(

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczmila Twoj Oskarek swietnie sobie daje rade!! Jest duzy i silny. Moja Nadia jeszcze nie ma jego wagi urodzeniowej a mam juz 35t i 2dni.
    Dzielny chlopak

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noa ja miałam takie zabezpieczenia do szafek z babyono ale moja lobuzica szybko to rozpracowala i pozrywala, bo były mocowane klejem a ze silna baba to klej nie wytrzymał:-) wiec wiem juz teraz ze jedyna opcja to takie mocowane na śrubki ale mi szczerze mowiac szkoda wiercic nowe meble:-)
    Teraz cala chemie domowa trzymam wysoko poza jej zasięgiem i tyle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 21:27

noa8 lubi tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila cudowne wieści, bardzo się ciesze, ze z serduszkiem wszystko dobrze. Teraz juz z dnia na dzień będzie tylko lepiej :*

Co do ruchów Maleństwa, to mnie to czasem strasznie boli, zwłaszcza jak się rączkami odpycha od biodra i wspina plecki po prawej stronie, wtedy mi się robi taka wielgachna góra na brzuchu :)

Gratuluję wszystkich udanych wizyt :) mordka sama się cieszy jak się to czyta :)

Rubi tez się zastanawiam nad tym, że oni nie zrobią krzywdy takiemu Maleństwo jak go tak za głowę wytargaja.... ale widocznie tak trzeba.
    Ja filmik wyłączyłam po 10 sekundach haha wole nie wiedzieć :p

a co do wagi Malutkiej to moja w 34+3 ważyła 2049gram? I cały czas wychodzi tydzień młodsza.
    Ale póki co się tym nie martwie, lekarz twierdzi ze jest ok.

Dobranoc Brzuchatki :* jutro mam cały dzień zawalony, to pewnie w nocy będę miała kilkanaście stron do nadrobienia :D

kaczamila, gosiaczek31, loszcz lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Bylam dziś u siostry, której najmłodsza córka ma 19 miesięcy i się trochę przeraziłam, bo ona nosi jeszcze ubranka w rozmiarze 68. Kupiłam dużo w tym rozmiarze z myślą, że będą na późne lato/jesień! I teraz sie obawiam, że mam za mało tych na 56.
    Ja raczej też będę miała cc, ale nawet nie włączam tego filmiku. I tak się już boję. Wolę szczegółów nie znać.

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wsparcie. Nawet nie wiecie ile to dla mnie znaczy. Gosiaczek masz racje w tym co ppiszesz bo widze jak maz patrzy na synka. Naprawde w tym spojrzeniu jest tyle milosci ale widze ze na mnie tez patrzy inaczej. Nie mowie ze wczesniej nie patrzyl bo patrzyl ale teraz to jest tak jak pisala wczesniej loszcz ze patrzy na kobiete ktora urodzila mu dziecko i jest to bardzo fajne bo wiem ze "zyskalam" w jego oczach. Mam nadzieje ze rozumiecie:)

Buziaki i dobrej nocy :*

gosiaczek31, Emartea, Tess, Ewelaa, loszcz, SunSun, noa8, kasss, Krokodylica, ines31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja po zakupach i szkole rodzenia pije sobie teraz herbatkę z sokiem malinowym ostatnio mi posmakowala. Byłam kupić zlew kuchenny jeszcze nam tylko blaty zostały a z tym coś czuje największy problem będzie. Po kupiłam tez trochę rzeczy do kuchni przypraw itp bi się śmieje ze jak tam pójdę mieszkać to na pierwsze zakupy spozywcze wydam 1000 zł albo będę wszystko od babci z dołu pożyczać u oczywiście moje dziecko dostało przy okazji sweterek :) a jak przyjechałam z moim wypakować wszystko u nas w mieszkaniu to okazało się ze następna porcja rzeczy jest dla mojej Hani od ciotki ale dalej rozmiary 68 74 heh dobrze ze caly czas kupowałam na 62 bo moje dziecko na 68 to ma już tyle ze szok heh

Na SR mówili jak poród wygląda i niewiem czy złapie ze to juz się zaczyna chyba że będę tak jak mówiła położna ze niektóre dziewczyny za każdym zakluciem i bólem po 38 tyg przyjeżdżają na IP i mówiła ze niektóre są co 2 dni.

Dzisiaj dostałam takiego kopa od mojej córeczki ze aż łzy w oczach mi stanęły a mój tylko zaczął się śmiać ze dziecko mnie bije

Chyba nie wszystkie dzieci się pchają do szafek wiec według mnie chyba można z tym poczekać ??? Z tego co mi moja mama mówiła to ani ja ani moja siostra nie interesowalysmy się szafkami i nie musiała nic robić żebyśmy nie zaglądały tam. Tak samo moja 6 letnia kuzynka z tego co pamiętam to tez nie interesowała się szafkami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 21:43

gosiaczek31, loszcz, Krokodylica, maaadzik1207 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisałam masakra

Kaczamila super ze z małym dobrze zobaczysz wszystko się unormuje cały czas o was myślę i trzymam kciuki :)

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea jestes pewna, ze 68 a nie 86?
    Moj synek jest w tym wieku i nosi 92!! 86 to mozliwe ale 68 nosza 4-5 miesieczne dzieci max

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogóle madzik szkoda ze mala nie fiknela uparciucha jedna :) ale cos mi się zdaje że moja tez juz głową do góry ale zobaczymy najwyżej przylacze się do mam z upartymi dzieciaczkami

Madzik82 lubi tę wiadomość

‹‹ 1133 1134 1135 1136 1137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ