Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Niunia86 wrote:Witam
Kasss Fajny brzunio
Kaczamila Ty chyba pierwsza wrócisz z Oskarkiem do domku więc trzymam kciuki
Za nami pierwsze karmienie. Malutka zaczyna ładnie współpracować ale pociągnie kilka razy i się męczy więc póki co dostaje trochę ode mnie i trochę przez sonde. A jak mnie nie ma to ciągnie butle. Dzisiaj zjadła więcej niż wczoraj
Ja dzisiaj w 15min ściągnęłam "aż" 30ml pokarmu gdzie przeważnie udawało się to w ok 30min i niecałe 20ml. Chyba kangurowanie faktycznie pobudza laktacjeMogę zacząć sama jej zmieniać pieluszkę ale jeszcze troszkę się boję bo jest taka malutka i dostaje antybiotyki przez rurki i boje się,że mi się coś zaczepi,pociągnie bo ma w obu nóżkach wenflony
A to moja Królewna
loszcz, Niunia86, patryśka83, anet525, Krysti lubią tę wiadomość
-
Witam was kochane.
Jejku SunSun jakie okropne wieści przynosisz.Myślę,że masz pełne prawo czuć się gorzej.W końcu masz te skurcze codziennie od bardzo dawna.Nie ważne czy je czujesz czy nie to cały czas coś tam ci się dzieje i mięsnie ciągle pracują.To tak jakby robić brzuszki non stop przez 2 tyg.Już siły nie masz biedaczko.I do tego szpital nie sprzyja twojej psychice.Ciągłe zmartwienia,badania,przewijający się ludzie nie nastrajają najlepiej i można doła załapać.Może dlatego tętno małej się pogorszyło.W koncu ona czuje twój humor i jest pod cągłym działaiem wszystkich twoich hormonow.
Wszystkie tutaj bardzo mocno trzymamy za was kciuki.Całuję Cię i sciskam :-*
P.S. Może porozmawiaj z Blanką na priv?Jeśli ma na to ochotę i czas oczywiście.Jej się udała walka o utrzymanie ciazy.Nikt Cię lepiej nie zrozumie niż osoba w tej samej sytuacji.
SunSun lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiunia no prze kochana. A jakie ma oczka. Ja bym Wam wyslala zdjecie ale nie umiem z tabletu wstawc.
Niunia co do wyjscia to raczej szybko sie nie zapowiada, synek ma problemy z polykaniem i oddychaniem jednoczesnie, saturacja mu spada. Wiec cierpliwie czekam, chociaz powiem mam ze jest ciezko...Emartea, Niunia86 lubią tę wiadomość
-
SunSun szczescie w nieszczesciu, ze jestes juz w tak zaawansowanej ciazy! Niunia i Kaczmila urodzily w skonczonym 32tc a Ty juz masz 33! Wiadomo, ze im dluzej w brzuszku tym lepiej i walczycie o kazdy dzien ale najwazniejsze, ze dostalas sterydy na plucka wiec dziecko bezpieczne.
A jaka ma juz wage?SunSun, MamaAdasia lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Jejku Niunia, ale piękna jest ta Twoja Księżniczka!!!!!
niech zdrowo sobie rośnie
Niunia86 lubi tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
Niunia,sliczna córeczka, jakie ma ładne oczy, czyżby czarne?
Co do maty i karuzeli. Ja mam matę zwykłą Canpola, kupiłam uzywaną, sprawdziła się ok, a teraz kupiłam dla koleżanki razem z dwoma dziewczynami dla małej coś takiego, fajne ma żywe kolory:
http://allegro.pl/mata-edukacyjna-tunel-do-zabaw-2w1-dzwieki-iw100-i4974640672.html
Karuzelę mam chyba też Canpola, tez kupiłam uzywaną z pluszowymi konikami, ale nie uzywałam długo bo rehabilitantka kazał mi zdjąc, bo mały miał obniżone napięcie mięśni i za bardzo się wyginał, odchylał głowę więc zdjęłam.
Teraz na początku nic nie wieszam, póki się nie okaże ze mogę.
Współczuję Wam leżenia dziewczyny naprawdę.
Niunia86, Emca, Madzik82 lubią tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny:)
Kaczamila spokojnie. Moja mała też jak zjada butle to szybko się męczy i troszkę ta saturacja szaleje. Ale panie mówią,że to kwestia kilku dni bo już w 34 tc dzieci tę umiejętność opanowują. Moja w niedziele by skończyła równo 34 cWięc jestem dobrej myśli
MamaAdasia oczka ma ciemno-niebieskieWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 14:43
Madzik82 lubi tę wiadomość
-
Niunia jakie slicznosci!!! I TE OCZKA!!
hm no niestety nie wiem ile waży i co oznacza za mała.W poniedziałek będę mieć szczegółowe badanie wiec o wszystko wypytal.Dziś byłam na przeplywach i są ok.A jeśli rozwarcie sie nie powiększyło(będzie badane w poniedziałek) i szyjka jakos diametralnie nie zmniejszyła to mogłabym wyjść do domu w środę.To będzie skończony 34 tcNiunia86, loszcz, gosiaczek31, Madzik82 lubią tę wiadomość
-
Rubi wrote:I ja się witam z Wami...
współczuje Wam tej cukrzycy...ja w ogóle codziennie muszę zjeść kilka słodkich rzeczy jak jakiś narkoman...ale w zasadzie czy jestem w ciąży czy w niej nie byłam to tak samo pochłaniam słodkie..
No a teraz niestety ale ciężko się powstrzymać.....Choc wiem ze chodzi tu o zdrowie Maluszka....
Ale to tak jakby palaczowi kazali nagle rzucić palenie.
Słodycze to nałóg....Rubi lubi tę wiadomość
Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
Niunia sliczna Królewna :*
Ma cudne duze oczka
Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
Niunia śliczna dziewczynka i te oczka
SunSun trzymaj się, w szpitalu ciężko tyle się dzieje, ale dasz rade
Blanka cieszę się że problemy minęły i możesz się cieszyć ciążą.
Aby kolejne wizyty były udane, damy radę, jeszcze pare tygodni
PozdrawiamNiunia86, SunSun, Blanka85 lubią tę wiadomość
-
Madzik82 wrote:Emca przez pierwsze 2 miesiace nie mozna dzuecku wieszac nic nad glowa bo ma oczy za slabe, rozbiegaja sie, zezuje i to nie dobrze jak skupia wzrok na czyms co mu sie na dodatek rusza. Po 2gim miesiacu juz tak.
Mate mialam Rainforest ta duza, kwadratowa. Jest super i bardzo dlugo mi sluzyla. Kupilam uzywana na allegro za 100zl i ciagle jest jak nowa.
Karuzele mialam fisherprice z misiami i projektorem ale to jakas porazka. Mocowanie beznadziejne, balam sie ze mlodemu na glowe spadnie nie mowiac o tym ze baterie starczaly na 2 dni a tam sa 4 te najwieksze baterie. Wydatek okolo 20zl na baterie!! Poza tym dziecko zamiast zasnac gapilo sie na misie. Wiec sprzedalam ja szybko. Teraz nie bede miala wcale albo kupie jakas najzwyklejsza
Gosiaczek super wiesci po wizycie! Bardzo ladna waga!! Zazdroszcze!
Co do czopu to ja w pierwszej ciazy wcale go nie mialam. Odeszly mi wody ale nic nie wypadlo... ciekawe od czego to zalezy
dzięki za infoMadzik82 lubi tę wiadomość
-
Sun Sun trzymaj się!
Niunia śliczna ta twoja kruszyna
.dziewczyny ja teraz jak jechałam samochodem po córkę do szkoły zlapaly mnie skurcze ledwo weszłam do domu leze na łóżku i mnie strasznie napiera. Zaczynam się bać bo są dosyć mocneNiunia86 lubi tę wiadomość
-
Niunia, Twoja córeczka jest PRZEPIĘKNA !!! Aż się nie mogę nadziwić jakie cudeńka nosimy w naszych brzuszkach, że np moja może teraz tak wyglądać.. no wspaniała jest
-
nick nieaktualny