X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss trzymamy bardzo mocno :) i będziemy czekać na relację :)

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Tess Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun - a z czego też ta słabość wynika? Może potrzebujesz jakiegoś ,,wmacniającego" pokarmu? (Wiem, że pewno się nie ma ochoty na jedzenie, ale bez tej ,,benzyny" ani rusz) Może jakiś rosół czy co innego? Bo na samym szpitalnym żarciu to i zdrowy może zachorować...

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    rybenka super wiadomosci!!!:)

Sunsun zobaczysz malutka jeszcze chwile wytrzyma w brzuszku oby jeszcze podrosla troszeczke:)

Kass powodzenia na wizycie!!! ciekawe czy tez masz mala kluseczke w brzuchu:)

Dziewczyny zdrowia dla Was chorych(dla mnie syrop prenalen byl skuteczny) oraz zdrowia dla chorych maluszkow!!!

Niunia daj znac jak tam malutkiej smakowało mleczko:)

Kaczmila a Twoj mały zuczek przybiera na wadze?? czym takie maluszki sa karmionne tylko Waszym mlekiem??

Ja od dzis calkowicie odstawiam slodycze!! strasznie sie boje wagi malej i to chyba jednyne co moge zrobic zeby nie rosła w takim tepie! mysle ze smae zdrowe posilki dobrze zrobia Małej i mi:)

wczoraj przegldalam zdjecia na komputerze mamy i nie moglam sie napatrzec na zdjecia bez brzucha;) smiesznie tak jak nie ja:) az trudno uwierzyc ze jeszcze tak kiedys bede wygladac:)

mamusie ktore juz rodziły jak to jest ten brzuch sie jakos wchlonie czy zawsze cos zostanie ?? chodzi mi o skore czy ona pozniej po prostu nie zwisa taka rozciagnieta??

milego dnia!!!:)
    Kochana tego nie da sie przewidziec...napewno skora jest mniej jedrna...jedne 3 dni po porodzie maja plaski alemwiekszosc potrzebuje czasu aby sie zmniejszyl

860isg18r6bpss11.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nasz brzuś do porodu zostało 40dni!!!
    25fisg7.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 18:27

MamaAdasia, gabi30, anet525, czekaja, Justyska89, Anastacia33, Rybeńka, gosiaczek31, Madzik82, Emca, Scarlett2014, Emartea, Krokodylica, loszcz, SunSun, bella82, noa8, madziutek 23, Ewelaa, Dorka1979 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Kaczamila, trzymam kciuki za laktację :)

Niunia, super że możesz nakramić małą ;)

Endi, SunSun, trzymajcie się dzielnie!

Kasss, wow, imponujący brzuchol!!!!

Rybeńko, fajna piłeczka ;)

Czekaja, u mnie po 1szym porodzie jak wychodziłam ze szpitala brzuch nie było, skóra nie wisiała, była taka dziwna, ale to szybko zeszło, jak krew zeszła i woda z organizmu. Brzuch wrócił do stanu sprzed ciąży, mam nadzieję, że teraz będzie tak samo :)

Trzymam kciuki za wizyty!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 12:05

czekaja, Niunia86 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasa super brzuszek :) fajnie ze juz tak niewiele zostalo do przywitania maleństwa :)
    niunia opisz nam potem jak wrażenia pi pierwszym karmieniu
    Kaczmila dobrze ze maly przybywa na wadze wiadomo ile bedziecie jeszcze w szpitalu???
    Sunsun trzymaj sie. Jestes napewno w dobrych rękach. Poki co rozwarcia nie ma wiec trzeba uzbroić sie w cierpliwość byc moze skurcze ci przejdą

Niunia86 lubi tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass wygladasz jakbys pilke polknela niesamowite jaki ten brzuch sterczacy!!!:) super:)

ja to mam takie wyobrazenie na temat brzucha po ciazy ze bedzie on wisiała tzn skora bedzie wisiec i bede musiala go odgarniac zeby guzik zapiac;)

mojej siostrze tak zostalo ale ona tyla duzo w ciazy a potem mocno chudla i mimo super figury skora sie nie zregenerowala.

znow pije koktajl pomarancza awokado i do tego kalerepka do chrupania:)

na obiad zupka pomidorowa:)

Krokodylica lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• czekaja Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass ale widac ze masz duzo wody nawet dlonie sa opuchniete

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny trochę dziś was poczytałam :) gratulacje dla pierwszych mam :) SunSun... doskonale wiem co przeżywasz ja od 13 tc leżałam plackiem i każdy dzień był na wagę złota... ale tyle wyleżałam i teraz już zaczynam się ruszać i jestem spokojniejsza już bo jak tyle się udało to teraz będzie już z górki... ja nawet nie potrafiłam się cieszyć z tej ciąży przez tyle tygodni bo nie wiedziałam jak to się zakończy... teraz już wiem że co by nie było to nasze dzieci są już na tyle duże że musi być dobrze ... i teraz bądźmy tylko takich myśli :) jak mój mały chciał wychodzić to ważył 0,5 kg :( szans na przeżycie wtedy praktycznie 0 :( to były strasznie długie tygodnie... ale teraz na nowo zaczynam się cieszyć i dziś będę wybierać kolor farb w jego pokoju :)

Rybeńka, gosiaczek31, Scarlett2014, Emca, Emartea, loszcz, Niunia86, czekaja, SunSun, bella82, Ewelaa, gabi30, Dorka1979 lubią tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)

U mie dziśkiepski dzień cukier mam wysoki i głowa me boli :(

trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

kaczamila super że Oskarek tak pieknie przybiera na wadzę i że coraz więcej możesz odciągnąć mleczka oby tak dalej :)

kasss super brzuszek

sunsun trzymam kciuki za ciebie i maleńką napewno wszystko bedzie dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 12:35

SunSun lubi tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss piękny brzusio :-* faktycznie jakbyś piłeczkę połknela i chyba pepek Ci wyskoczył co? :-)
    Blanka85 nawet nie wyobrażam sobie co musiałaś czuć... Ale teraz już wszystko będzie dobrze :-)

Blanka85, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Stosujesz masc...a probowalas czopki

anastacia ja stosuje tylko maść bo ja mam hemorojdy na zewnątrz ale tom maść możesz też stosować do środka tak jak czopki do tej maści jest dodany taki aplikator

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Rybeńka teraz już wszystko musi być dobrze przy takich wagach jakie mają nasze maluszki :) a czasem jak was czytałam jak opisywałyście co robicie jakie zakupy kupujecie itd... a ja leżałam plackiem i zastanawiałam się czy i mi będzie to jednak dane... zwłaszcza ze tyle czekaliśmy na to maleństwo ... a teraz mam już wszystko kupione i zaczynam znowu cieszyć się ciążą :))))

Sarah88, gosiaczek31, Emartea, Rybeńka, loszcz, czekaja, Dorka1979 lubią tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia wrote:
    Echhh ja znowu dziś walcze ze zbiciem cukru :/
    O 17:00 zjadłam 3 kromki ciemnego pieczywa z chuda wedlina i pomidorem...no i skusiłam sie na wafelka w czekoladzie (princesse) :/ Cukier 147.....3 razy wstrzykiwałam insuline po 5 jednostek...20 minut temu mierzylam cukier i spadl do 130tylko. CZyli tak jakby insulina w ogole nie dzialala :/
    Na szczescie teraz cukier wynosi 111.
    Ale 3 godziny mialam wysoki cukier:/ MAm wyrzuty sumienia ze zjadlam tego wafelka :(

Misiamonisia ja z cukrem walcze od wczoraj wieczora a nic takiego nie jadłam dziś na śniadanie zjadłam chleb z pomidorem i cukier 130 :( nie mam pojecia od czego ten cukier tak skacze i czemu tak wolno spada po insulinie :( Myślę że to nie ma az takiego związku z tym co jemy bo ja np jem dietetycznie i co i tak cukier jest nieraz ponad 130 i wyższy

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak właśnie czytam was, jak się stresujecie, ile musicie robić żeby było wszystko dobrze, jak się poświęcacie to aż mnie nerwy biorą i mam ochote pozabijać te ku*** które zabijają noworodki, nigdy to do mnie nie dotrze jakim trzeba być (no właśnie kim, bo to przeciez ludzie nie są) żeby zrobić coś takiego...teraz kiedy ja noszę w sobie to maleństwo, które czuje jak się rusza i oglądam na usg tym bardziej mnie boli i nie potrafie zrozumieć... :(

madziutek 23 lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarach ja też tego nie rozumiem ja matka może zabić swoje dziecko przecież jeśli nie stać ją na wychowane tego dziecka albo go nie chce to może je oddać do adopcji i dac szanse na szcześliwe życie tym bardziej że jest tyle par czekających na adopcje takiego maluszka

Sarah88, Rybeńka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss śliczny brzuszek mimo tego że tyle przytyłas i tak wyglądasz kwitnaco. Powiem Ci tak jak wiele osób mi mówi że ciąża ci służy do twarzy ci z ciąża :)

Blanka i właśnie ty jesteś przykladem ze wszystko może się udać mimo nieciekawie zapowiadajacej się sytuacji juz dobijasz do końca ciąży. I właśnie od takich osób powinniśmy się uczyc ze wszystko jest możliwe. Jeszcze niejedna z dziewczyn która miała taką sytuację donosi do końca ciążę :)

loszcz, Blanka85, gosiaczek31, kasss lubią tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zawsze to samo powtarzam, oddać nie zabijać! przecież mogą bez żadnych konsekwencji je oddać i tyle, czemu wiec tego nie robią ;/pewnie żeby nikt ich nie oceniał, zabiją bo myslą że się nikt nie dowie a potem idą do paki bo sprawa wyjdzie na jaw...

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle dziś rano zobaczyłam dużo gęstej białej wydzieliny, jak galaretka...czyżby czop śluzowy?

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet nie wiem ile jeszcze, ordynator to by mnie juz 3 dni temu wypisal. Za kazdym razem na obchodzie pyta co ta pani tu jeszcze robi? A powiem Wam ze jest taki przemial ze jestem w szoku. Od wczoraj mamy z lekkimi bolami albo bez posylaja do innego szpitala bo tu nie ma miejsca. Na korytarzu chyba z 5 kobitek w ciazy stoi i czeka na miejsce. Dzisiaj wypisali jedna dziewczyne ode mnie z sali w trzeciej dobie po cesarce i pierwsze przyszli i prosili zeby do 12 zwolnila lozko. A pozniej i tak od 9 chodzili i pytali kiedy wyjda.

powodzenia na wizytach,
    Kass fajny brzuuuuchool:)

‹‹ 1143 1144 1145 1146 1147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ