X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss super ze wizyta udana

• czekaja Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass myslalam ze chociaż Twoja malutka będzie towarzyszyć mojemu małemu grubaskowi;-) super że wszystko ok:-)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Kasha Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to prawie koniec przygotowań. Łóżeczko skręcone, kącik gotowy. Pomalowane, posprzątane, ciuszki poukładane, jedna torba do połowy spakowana. Jeszcze tylko drobne zakupy, druga torba i mogę zacząć wypoczywać jak na ciężarówkę przystało. :)

Gratuluję udanych wizyt. Zaraz postaram się Was nadgonić. Ale wpierw obiadko kolacja :)

gosiaczek31, kasss, MisiaMonisia, bella82, noa8, Krokodylica, Emartea, MamaAdasia lubią tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    No to prawie koniec przygotowań. Łóżeczko skręcone, kącik gotowy. Pomalowane, posprzątane, ciuszki poukładane, jedna torba do połowy spakowana. Jeszcze tylko drobne zakupy, druga torba i mogę zacząć wypoczywać jak na ciężarówkę przystało. :)

Gratuluję udanych wizyt. Zaraz postaram się Was nadgonić. Ale wpierw obiadko kolacja :)
    No to pięknie. ..ja jeszcze nic nie mam spakowane jakos sie zabrac za to nie moge

MamaAdasia lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet dobrze ze skurcze sie uspokoiły niech mała jak najdłużej siedzi w brzuszku

anet525 lubi tę wiadomość

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASHA u mnie też postępy bo dzisiaj torbę spakowałam ;))

KASS extra ze dobre wieści przynosisz ;))

loszcz, Dorka1979 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    W tym wypadku to szczególna sytuacja,a to dlatego że ja z Anet mamy terminy dzień po dniu i tak jakoś się z nią bardzo utożsamiam.
    Masz rację spróbuję "wyluzować" bo jak się porody rozkręcą i po kolei będziecie wszystkie do szpitala jeździć to tu chyba oszaleje.Tak już mam.
    Nie jest łatwo wyluzować. I dobrze cie rozumiem. Ja się modle by nie rodzic wczesniej. Najgorsze jest to ze leżenie mi pomaga a przy starszym dziecku nie da się leżeć. Jutro corka ma występ w szkole i musze zrobic 4 kursy do szkoly i martwię sie czy to mi nie zaszkodzi a nie ma kto mi jej zawozić. Boje się by się to wszystko nie nasiliło

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass ciesze sie ze i u Ciebie dobre wiadomosci po usg:-) nasze coreczki ida z waga identycznie:-) mi powiedzial ze zapowiada sie na 3500-3600 przy porodzie wiec ok. Takie przecietne dziecko.

Kasha fajnie ze masz juz przygotowane miejsce dla malucha:-) torby i bedziesz gotowa czekac na swoja kolejke:-)

Anett dobrze ze skurcze puscily. Bo juz sie martwilam ze w szpitalu cie zatrzymali czy cos innego:-) odpoczywaj kochana w miare mozliwosci.

anet525, kasss lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass cudowne wieści przynosisz! :)

Anet podziwiam Twój spokój. Ja pewnie już 3 razy byłabym w szpitalu! Ale dobrze że jest lepiej.

Trochę mnie wystraszyłyście więc wyprałam kolejną porcję ciuszków i dziś prasowałam. I wiecie co? po całym dniu pracy nie jestem tak zmęczona :) więc cieszę się że jutro wracam do biura :)

Czekaja jak jak Ci zazdroszczę siostry dietetyka :) jak urodzimy to koniecznie będziesz nam musiała tłumaczyć co jesz :)

Siostra mojej przyjaciółki po ciąży z problemami choć nie jakimś dramatycznymi urodziła wczoraj zdrowego synka. Kolejna historia z happy endem :) coraz więcej ich ostatnio :)

kasss, gosiaczek31, loszcz, bella82, czekaja, Krokodylica lubią tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    Kass myslalam ze chociaż Twoja malutka będzie towarzyszyć mojemu małemu grubaskowi;-) super że wszystko ok:-)
    Czekaja a ile twoja waży?
    a gin dziś mówił że ciąża wcale nie jest starsza o dwa tyg jak juz cos to o kilka dni i powiem wam że jak próbowałam wstać z leżanki co wcale z moim brzucholem nie jest takie łatwe gin podał mi rękę i pomugł się podnieść miłe to było z jego strony bo mężowi np nie przyszło do głowy by to zrobić

gosiaczek31, Krokodylica lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasa super ze wizyta udana. Ja po dzisiejszym dniu odrazu spakowałam torby. Najwyżej wode dowiezie mi mąż. Resztę mam.ale powiem wam ze w niezlym strachu dzis byłam.

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie....Jesli odejdzie czop śluzowy to trzeba się zgłosic do szpitala czy nie trzeba panikować i można spokojnie dalej czekać w domu "na dzień porodu" ?

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass super wiadomości.Zapomiałam ci napisać że zdjęcie brzuszka też śliczne.Myślę,że mamy wielkością podobne choć inny kształt, twój brzunio jest taki wystający spiczasty a moj bardziej "zwisający" hihi :-)
    Co do wymiotów to ostatnio nie wymiotuje jakoś często ale myślę że to jednorazowy wydarzenie.

kasss lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja torbe mam spakowana jakies tam tylko pierdoly dorzuce, klapki pod prysznic, soczewki, plyn, pojemniczki itp gazdzety i moge jechac:-) nawet wode mam w malych buteleczkach:-) torba dla dziecka tez czeka.
    Za to ja kacika maluszkowego jeszcze nie ruszylam. Nie moge sie zdycydowac czy lozeczko wstawic do sypialni czy zostawic w pokoju Oli i tam z dzidziusiem zostac.

• loszcz Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha super że już masz główne przygotowania za sobą :-)
    Kurcze większość spakowana to ja też zaraz się wezmę.
    Zapomiałam się wam pochwalić,że znalazłam dziewczyne na zastępstwo i od następnego tyg idę na urlop macierzyński :-) Dziś miałam pracować ale mało ludzi więc jestem "na telefon".Dobrze ,że do pracy mam 2 min pieszo .

gosiaczek31, bella82, czekaja, Dorka1979, MamaAdasia lubią tę wiadomość

201503231678.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia wrote:
    Dziewczyny mam pytanie....Jesli odejdzie czop śluzowy to trzeba się zgłosic do szpitala czy nie trzeba panikować i można spokojnie dalej czekać w domu "na dzień porodu" ?

Wydaje mi się że spokojnie możesz czekać w domku, aż skurcze nadejdą, tylko uważać na miejsce intymne. Bo czop chroni maluszka przed wirusami itp. Albo właściwie zadzwoń do położnej. Ona będzie wiedzieć najlepiej co i jak.

W teorii pozostało mi 33 dni. Ten czas tak szybko przeleciał, że musiałam się w końcu zabrać za to. Najważniejsze że do 10 lutego będzie 100% koniec.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo gosiaczek dobrze że piszesz o soczewkach :) też muszę pamiętać. Póki co 9 mam wizytę u okulisty. Teoretycznie mam małą wadę i nie powinnam mieć problemów z porodem naturalnym z tego powodu ale lekarz powiedział że warto sprawdzić :)

W ogóle myślę że wydrukuje listę rzecz do szpitala, dopisze rzeczy typu ładowarka i powiesze na lodówce. W chwili stresu przyda się taka check-lista :)

Rzeczy dla Juniora jeszcze nie pakuje. Jak skończe prać i prasować to poukładam je rozmiarami i rodzajami i wtedy łatwiej będzie mi wybrać.

Nosicie kartę ciąży w torebce? Ja właśnie dziś wrzuciłam i postanowiłam już jej nie wyciągać.

loszcz lubi tę wiadomość

• MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Wydaje mi się że spokojnie możesz czekać w domku, aż skurcze nadejdą, tylko uważać na miejsce intymne. Bo czop chroni maluszka przed wirusami itp. Albo właściwie zadzwoń do położnej. Ona będzie wiedzieć najlepiej co i jak.

W teorii pozostało mi 33 dni. Ten czas tak szybko przeleciał, że musiałam się w końcu zabrać za to. Najważniejsze że do 10 lutego będzie 100% koniec.
    nie nie spokojnie...czop mi jeszcez nie odszedł....ale chcę juz wiedzieć co robić w razie coś ;) Dziękuję ;)

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Przeczytalam ten arytkul:-) z ciekawosci. No i faktycznie gosiak po takim masowaniu moze zaczac si cos dziac bo ewidentnie pisza o masowaniu tez wnetrza pochwy a nawet kilkoma palcami na raz. To i sie nie dziwe. Ale troche jestem zdziwiona bo ja wczesniej slyszalam tylko o masowaniu samego przedsionka pochwy i to kciukiem. Bez zadnego naciskania podszypywania i wsadzania w glab palcow. Tak bym chyba nie ryzykowala jednak.
    Gosiaczek, od tego masażu krocza nie będzie Ci się nic działo z szyjką nawet jak na te 2 czy 3 cm wgłąb będziesz masować, bo do szyjki itak będziesz miała jeszcze daleko. W ciąży ta szyjka jest tak wysoko, że nie tak chop siup ją dotknąć. Wiem, bo starając się o dziecko prowadziłam kalendarzyk temperatury, śluzu i wysokości szyjki i po zajściu ona tak wysoko uciekła że ciężko było ją wybadać.

noa8, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Oooo gosiaczek dobrze że piszesz o soczewkach :) też muszę pamiętać. Póki co 9 mam wizytę u okulisty. Teoretycznie mam małą wadę i nie powinnam mieć problemów z porodem naturalnym z tego powodu ale lekarz powiedział że warto sprawdzić :)

W ogóle myślę że wydrukuje listę rzecz do szpitala, dopisze rzeczy typu ładowarka i powiesze na lodówce. W chwili stresu przyda się taka check-lista :)

Rzeczy dla Juniora jeszcze nie pakuje. Jak skończe prać i prasować to poukładam je rozmiarami i rodzajami i wtedy łatwiej będzie mi wybrać.

Nosicie kartę ciąży w torebce? Ja właśnie dziś wrzuciłam i postanowiłam już jej nie wyciągać.
    od samego początku noszę kartę ciąży w torebce ;)

jusa lubi tę wiadomość

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

‹‹ 1148 1149 1150 1151 1152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ