X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss super ze wizyta udana

• czekaja Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass myslalam ze chociaż Twoja malutka będzie towarzyszyć mojemu małemu grubaskowi;-) super że wszystko ok:-)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Kasha Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to prawie koniec przygotowań. Łóżeczko skręcone, kącik gotowy. Pomalowane, posprzątane, ciuszki poukładane, jedna torba do połowy spakowana. Jeszcze tylko drobne zakupy, druga torba i mogę zacząć wypoczywać jak na ciężarówkę przystało. :)

Gratuluję udanych wizyt. Zaraz postaram się Was nadgonić. Ale wpierw obiadko kolacja :)

gosiaczek31, kasss, MisiaMonisia, bella82, noa8, Krokodylica, Emartea, MamaAdasia lubią tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    No to prawie koniec przygotowań. Łóżeczko skręcone, kącik gotowy. Pomalowane, posprzątane, ciuszki poukładane, jedna torba do połowy spakowana. Jeszcze tylko drobne zakupy, druga torba i mogę zacząć wypoczywać jak na ciężarówkę przystało. :)

Gratuluję udanych wizyt. Zaraz postaram się Was nadgonić. Ale wpierw obiadko kolacja :)
    No to pięknie. ..ja jeszcze nic nie mam spakowane jakos sie zabrac za to nie moge

MamaAdasia lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet dobrze ze skurcze sie uspokoiły niech mała jak najdłużej siedzi w brzuszku

anet525 lubi tę wiadomość

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASHA u mnie też postępy bo dzisiaj torbę spakowałam ;))

KASS extra ze dobre wieści przynosisz ;))

loszcz, Dorka1979 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    W tym wypadku to szczególna sytuacja,a to dlatego że ja z Anet mamy terminy dzień po dniu i tak jakoś się z nią bardzo utożsamiam.
    Masz rację spróbuję "wyluzować" bo jak się porody rozkręcą i po kolei będziecie wszystkie do szpitala jeździć to tu chyba oszaleje.Tak już mam.
    Nie jest łatwo wyluzować. I dobrze cie rozumiem. Ja się modle by nie rodzic wczesniej. Najgorsze jest to ze leżenie mi pomaga a przy starszym dziecku nie da się leżeć. Jutro corka ma występ w szkole i musze zrobic 4 kursy do szkoly i martwię sie czy to mi nie zaszkodzi a nie ma kto mi jej zawozić. Boje się by się to wszystko nie nasiliło

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass ciesze sie ze i u Ciebie dobre wiadomosci po usg:-) nasze coreczki ida z waga identycznie:-) mi powiedzial ze zapowiada sie na 3500-3600 przy porodzie wiec ok. Takie przecietne dziecko.

Kasha fajnie ze masz juz przygotowane miejsce dla malucha:-) torby i bedziesz gotowa czekac na swoja kolejke:-)

Anett dobrze ze skurcze puscily. Bo juz sie martwilam ze w szpitalu cie zatrzymali czy cos innego:-) odpoczywaj kochana w miare mozliwosci.

anet525, kasss lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass cudowne wieści przynosisz! :)

Anet podziwiam Twój spokój. Ja pewnie już 3 razy byłabym w szpitalu! Ale dobrze że jest lepiej.

Trochę mnie wystraszyłyście więc wyprałam kolejną porcję ciuszków i dziś prasowałam. I wiecie co? po całym dniu pracy nie jestem tak zmęczona :) więc cieszę się że jutro wracam do biura :)

Czekaja jak jak Ci zazdroszczę siostry dietetyka :) jak urodzimy to koniecznie będziesz nam musiała tłumaczyć co jesz :)

Siostra mojej przyjaciółki po ciąży z problemami choć nie jakimś dramatycznymi urodziła wczoraj zdrowego synka. Kolejna historia z happy endem :) coraz więcej ich ostatnio :)

kasss, gosiaczek31, loszcz, bella82, czekaja, Krokodylica lubią tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    Kass myslalam ze chociaż Twoja malutka będzie towarzyszyć mojemu małemu grubaskowi;-) super że wszystko ok:-)
    Czekaja a ile twoja waży?
    a gin dziś mówił że ciąża wcale nie jest starsza o dwa tyg jak juz cos to o kilka dni i powiem wam że jak próbowałam wstać z leżanki co wcale z moim brzucholem nie jest takie łatwe gin podał mi rękę i pomugł się podnieść miłe to było z jego strony bo mężowi np nie przyszło do głowy by to zrobić

gosiaczek31, Krokodylica lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasa super ze wizyta udana. Ja po dzisiejszym dniu odrazu spakowałam torby. Najwyżej wode dowiezie mi mąż. Resztę mam.ale powiem wam ze w niezlym strachu dzis byłam.

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie....Jesli odejdzie czop śluzowy to trzeba się zgłosic do szpitala czy nie trzeba panikować i można spokojnie dalej czekać w domu "na dzień porodu" ?

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤

💊 Euthyrox N100
    💊 Metocard

Starania od : luty 2019 r.

16.10 - widoczny pęcherzyk ciążowy
    5.11. USG . Jest ❤️🥰 (8t+0d)

12.12. I USG prenatalne - Dzidziuś zdrowy ❤️
    Ryzyko wad genetycznych - niskie ❤️

30.01. II USG prenatalne

preg.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass super wiadomości.Zapomiałam ci napisać że zdjęcie brzuszka też śliczne.Myślę,że mamy wielkością podobne choć inny kształt, twój brzunio jest taki wystający spiczasty a moj bardziej "zwisający" hihi :-)
    Co do wymiotów to ostatnio nie wymiotuje jakoś często ale myślę że to jednorazowy wydarzenie.

kasss lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja torbe mam spakowana jakies tam tylko pierdoly dorzuce, klapki pod prysznic, soczewki, plyn, pojemniczki itp gazdzety i moge jechac:-) nawet wode mam w malych buteleczkach:-) torba dla dziecka tez czeka.
    Za to ja kacika maluszkowego jeszcze nie ruszylam. Nie moge sie zdycydowac czy lozeczko wstawic do sypialni czy zostawic w pokoju Oli i tam z dzidziusiem zostac.

• loszcz Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha super że już masz główne przygotowania za sobą :-)
    Kurcze większość spakowana to ja też zaraz się wezmę.
    Zapomiałam się wam pochwalić,że znalazłam dziewczyne na zastępstwo i od następnego tyg idę na urlop macierzyński :-) Dziś miałam pracować ale mało ludzi więc jestem "na telefon".Dobrze ,że do pracy mam 2 min pieszo .

gosiaczek31, bella82, czekaja, Dorka1979, MamaAdasia lubią tę wiadomość

201503231678.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia wrote:
    Dziewczyny mam pytanie....Jesli odejdzie czop śluzowy to trzeba się zgłosic do szpitala czy nie trzeba panikować i można spokojnie dalej czekać w domu "na dzień porodu" ?

Wydaje mi się że spokojnie możesz czekać w domku, aż skurcze nadejdą, tylko uważać na miejsce intymne. Bo czop chroni maluszka przed wirusami itp. Albo właściwie zadzwoń do położnej. Ona będzie wiedzieć najlepiej co i jak.

W teorii pozostało mi 33 dni. Ten czas tak szybko przeleciał, że musiałam się w końcu zabrać za to. Najważniejsze że do 10 lutego będzie 100% koniec.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo gosiaczek dobrze że piszesz o soczewkach :) też muszę pamiętać. Póki co 9 mam wizytę u okulisty. Teoretycznie mam małą wadę i nie powinnam mieć problemów z porodem naturalnym z tego powodu ale lekarz powiedział że warto sprawdzić :)

W ogóle myślę że wydrukuje listę rzecz do szpitala, dopisze rzeczy typu ładowarka i powiesze na lodówce. W chwili stresu przyda się taka check-lista :)

Rzeczy dla Juniora jeszcze nie pakuje. Jak skończe prać i prasować to poukładam je rozmiarami i rodzajami i wtedy łatwiej będzie mi wybrać.

Nosicie kartę ciąży w torebce? Ja właśnie dziś wrzuciłam i postanowiłam już jej nie wyciągać.

loszcz lubi tę wiadomość

• MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Wydaje mi się że spokojnie możesz czekać w domku, aż skurcze nadejdą, tylko uważać na miejsce intymne. Bo czop chroni maluszka przed wirusami itp. Albo właściwie zadzwoń do położnej. Ona będzie wiedzieć najlepiej co i jak.

W teorii pozostało mi 33 dni. Ten czas tak szybko przeleciał, że musiałam się w końcu zabrać za to. Najważniejsze że do 10 lutego będzie 100% koniec.
    nie nie spokojnie...czop mi jeszcez nie odszedł....ale chcę juz wiedzieć co robić w razie coś ;) Dziękuję ;)

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

💊 Euthyrox N100
    💊 Metocard

30.01. II USG prenatalne

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Przeczytalam ten arytkul:-) z ciekawosci. No i faktycznie gosiak po takim masowaniu moze zaczac si cos dziac bo ewidentnie pisza o masowaniu tez wnetrza pochwy a nawet kilkoma palcami na raz. To i sie nie dziwe. Ale troche jestem zdziwiona bo ja wczesniej slyszalam tylko o masowaniu samego przedsionka pochwy i to kciukiem. Bez zadnego naciskania podszypywania i wsadzania w glab palcow. Tak bym chyba nie ryzykowala jednak.
    Gosiaczek, od tego masażu krocza nie będzie Ci się nic działo z szyjką nawet jak na te 2 czy 3 cm wgłąb będziesz masować, bo do szyjki itak będziesz miała jeszcze daleko. W ciąży ta szyjka jest tak wysoko, że nie tak chop siup ją dotknąć. Wiem, bo starając się o dziecko prowadziłam kalendarzyk temperatury, śluzu i wysokości szyjki i po zajściu ona tak wysoko uciekła że ciężko było ją wybadać.

noa8, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Oooo gosiaczek dobrze że piszesz o soczewkach :) też muszę pamiętać. Póki co 9 mam wizytę u okulisty. Teoretycznie mam małą wadę i nie powinnam mieć problemów z porodem naturalnym z tego powodu ale lekarz powiedział że warto sprawdzić :)

W ogóle myślę że wydrukuje listę rzecz do szpitala, dopisze rzeczy typu ładowarka i powiesze na lodówce. W chwili stresu przyda się taka check-lista :)

Rzeczy dla Juniora jeszcze nie pakuje. Jak skończe prać i prasować to poukładam je rozmiarami i rodzajami i wtedy łatwiej będzie mi wybrać.

Nosicie kartę ciąży w torebce? Ja właśnie dziś wrzuciłam i postanowiłam już jej nie wyciągać.
    od samego początku noszę kartę ciąży w torebce ;)

jusa lubi tę wiadomość

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

💊 Euthyrox N100
    💊 Metocard

30.01. II USG prenatalne

preg.png
‹‹ 1148 1149 1150 1151 1152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ