Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Kass no to granice 2,5kg masz osiągnietą super
Anet rzeczywiście narobiłaś stracha , już myślałam , że urodzisz ale najważniejsze ,że sytuacja opanowana!
Loszcz no czas najwyższy , żebyś odpoczeła , podziwiam Cię , że dajesz radę chodzić na nocki.
Ja jeszcze nic nie poprane ani spakowane , chociaż Czas powoli goniale luuz
wracając do masażu krocza to ja na serio podejde do tematu po 34 tyg. co to jest 5-10min dziennie skoro położne polecają to znaczy że działa. Wywarvz liści malin też będę pić , bo nie uśmiecha mi się chodzić po terminie , z tego co wiem to bardzo męczące to jest.
loszcz lubi tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
nick nieaktualny
-
gosiaczek31 wrote:MisiaMonisia Jak tylko czop odejdzie i nic wiecej sie nie dzieje to spokojnie w domu czekac. Mi odszedl prawie 3 tyg przed porodem wiec niekoniecznie to bezposrednio przed akcja:-)
Im bliżej tym bardziej się stresujeNikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
nick nieaktualnyDorka1979 wrote:Gosiaczek, od tego masażu krocza nie będzie Ci się nic działo z szyjką nawet jak na te 2 czy 3 cm wgłąb będziesz masować, bo do szyjki itak będziesz miała jeszcze daleko. W ciąży ta szyjka jest tak wysoko, że nie tak chop siup ją dotknąć. Wiem, bo starając się o dziecko prowadziłam kalendarzyk temperatury, śluzu i wysokości szyjki i po zajściu ona tak wysoko uciekła że ciężko było ją wybadać.
Dorka to gosiak z innego watku chyba styczniowki czy lutowki pisala ze po masazu jej sie szyjka skrocila mocno i zmiekla. Ja nie robilam i nie bede robila raczej. A tez mnie to zastanowilo czy jest jakas zaleznosc w skracaniu szyjki po tym masazu. Tez mi sie wydawalo ze niemozliwe. Ale jesli za gleboko i za intensywnie to kto wie.... Mysle ze u gosiaka to zbieg okolicznosci byl bo ona juz w 39 tc wiec szyjka juz naturalnie moze puszac.Dorka1979, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyczekaja wrote:
mamusie ktore juz rodziły jak to jest ten brzuch sie jakos wchlonie czy zawsze cos zostanie ?? chodzi mi o skore czy ona pozniej po prostu nie zwisa taka rozciagnieta??
milego dnia!!!noa8, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
Dorka1979 wrote:Czekaja, mi po obu ciążach brzuch się skurczył a brzuch miałam o wiele większy niż teraz. Tylko żałuję że nie nosiłam pasa poporodowego ale teraz kupiłam i będę nosić
Ja też sobie kupiłama powiedz mi czy odrazu moge go założyć? Czy odczekać pare dni?
Dorka1979 lubi tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
nick nieaktualny
-
Scarlet ja mam tak właśnie poukładane jasne-ciemne, rozmiarami i rodzajami...trochę było przy tym roboty bo np. niektóre 62 były jak 56 więc wszystko dopasowywałam do siebie...ale lubię mieć ład więc teraz jest pięknie
czekaja, Scarlett2014, Krokodylica, Emartea lubią tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
A co daje taki pas?? ja teoretycznie nie jestem zwolenniczka bo to takie odciazanie miesni i ona przestaja pracowac bo pras pracuje za nie. to jesli chodzi o miesnie ale jaki ma wplyw na skore to nie wiem i chetnie sie dowiem:)
scarlet ja raz nosze raz nie jak pamietam to wloze:) a co do rad na pewno bede wstawiala fajne propozycje na rozne dania dla mam karmiacych siostra napewno mi pomoze wrocic do formy:)
Kass moja mala tydzien temu miala 2700 wiec maly grubasek kochany;)
jeszcze tylko opieke kurczaczka i salatka cezar gotowa chociaz popoludniu mialam na nia wieksza ochote niz teraz no ale moze jeszcze zglodnieje:)
wczoraj ogladalam z mezem film snajper a dzis na wieczor Still Alice:)
kasss, gosiaczek31, Tess lubią tę wiadomość
-
A dzieki dziewczyny za rady odnosnie karuzeli. ja juz nad lozeczkiem mam powieszony fisher price rainforest ale po Waszych radach zdejme pałak z ruszajacymi sie elementami i zostawie poki co tylko pozytywke a pozniej jak maluszek dojrzeje to zalozymy ponownie:)
-
nick nieaktualnyDziewczyny a jakie pasy poporodowe kupiłyście? I jak dobrałyście rozmiar?
Rubi ja mam ten sam problem tzn. część ubranek albo nie ma rozmiaru albo firmy różnią się rozmiarami. Jak będę miała wszystko to będę dopasowywać jedno do drugiego i tak dzielić na rozmiary
Rubi też już przebierasz nóżkami na wizytę?ja nie byłam 3, 5 tygodnia i nie mogę się doczekać
Rubi lubi tę wiadomość
-
też jestem ciekawa jak z tym pasem chętnie sie dowiem
Czekaja to super siostra pomoże tobie a ty nam
to faktycznie troszkę większa
ja nie boje się o wage bo dla chcacego nic trudnego kg zrzucę mimo ze mam ich sporo boje się właśnie o tą skórę i rozstępy[/url]
-
Zdjęcie wrzucę jutro rano. Nie spodziewajcie się szału. Nie jest jak na zdjęciach, które prezentują pokoiki.
Ale mi się podoba. Miejsce jest, obok łóżko zwykłe i szafki obok.
Kartę nosze od około tygodnia ze sobą i pilnuję jak oka w głowie. A ciuszki poukładane mam rodzajami. W jednej szafce do rozmiaru 62-68, a w drugiej 68-74. Po wyżej 74 leża w kartonie w innej szafce. Ciężko je poukładać, bo nie które mają napis 62, a wielkością dorównują 68. -
nick nieaktualnyKurcze też zjadłabym sałatkę z kurczakiem ale zawsze dodawałam gorgonzole
O tym pasie słyszałam różne opinie od pozytywnych po podobne do tych o czym pisze czekaja. Sama nie wiem co myśleć
Karuzeli nie mam póki co. Maty też nie. Myślę że to mogę zamówić na Allegro nawet jak Junior będzie już na świecie. Z takich potrzebnych od razy rzeczy to nie mam wanienki. Cały czas o tym zapominam -
ja dalam parmezan scarlet a nie mozna?? nawet nie sprawdzilam...
ja mate tez kupie pozniej tak samo lezaczek. zreszta trzeba cos zostawic dla gosci bo narzekaja na mnie ze wszystko sama kupuje a oni pozniej nie bedea mieli co dac w prezencie;)
Wam tez tak trudno uwierzyc ze jeszcze bedziecie wygladac normalnie?? ja jakos tak mam w glowie ze ciagle mysle ze beda takim malym chodzacym sloniem;)MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
Ja karuzeli tez nie kupuje właśnie ze względu na to by oczka nie uciekały małej leżaczek i mate na pewno kupie ale poźniej nie jest na początku niezbędna
mi bardzo ciężko uwierzyć że wróce do wagi choć nie była idealna przed ciążą wczoraj wspominałam z mężem jak poznaliśmy sie w liceum ważyłam wtedy 50 kg codziennie robiłam brzuszki miałam super płaski i opalony brzuch
a on powiedział do kolegi że jak by nie to że jestem niska mogła bym być modelką oj chciało by się teraz taki komplement usłyszećgosiaczek31, Krokodylica lubią tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyParmezan w ciąży jadam. Gorgonzoli raczej unikam... choć na początku ciąży (nie wiedziałam jeszcze o niej) jadłam go w ogromnych ilościach
jak nigdy wcześniej
Dziewczyny a propos kulinarnych tematów czy któraś z Was robi sos do makaronu na bazie mascarpone? Ja nigdy nie robiłam a w poniedziałek w knajpce jadłam właśnie pyszny makaron z łososiem, pomidorami koktajlowi i rukolą. Z sosem na bazie mascarpone. Chciałabym coś takiego wyczarować w domu bo było pyszne! -
Ja pas poporodowy będę stosować głównie po to , żeby uelastycznić brzuch , aby nie został flak. Położna mówiła , że pomaga on macicy skurczyć się. Opinie na temat pasa faktycznie są różne , minusem jest to że odciąża on mięśnie brzucha ale stosując pas można troche poćwiczyć wtedy będzie ok. Nie kupiła bym go , Ale efekt tego pasa widziałam po mojej kuzynce która brzuch w ciąży miała wielgaśny , z natury zawsze dąży do perfekcji i przyznam że jej brzuch robi wrażenie. zresztą koszt nie jest duży bo zapłaciłam ok 20zł więc jak nie zda egzaminu to nie będzie mi szkoda.
w moim pasie rozmiar można regulować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 19:37
gosiaczek31 lubi tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia