X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass no to granice 2,5kg masz osiągnietą super ;-)

Anet rzeczywiście narobiłaś stracha , już myślałam , że urodzisz ale najważniejsze ,że sytuacja opanowana!

Loszcz no czas najwyższy , żebyś odpoczeła , podziwiam Cię , że dajesz radę chodzić na nocki.

Ja jeszcze nic nie poprane ani spakowane , chociaż Czas powoli goni ;-) ale luuz

wracając do masażu krocza to ja na serio podejde do tematu po 34 tyg. co to jest 5-10min dziennie skoro położne polecają to znaczy że działa. Wywarvz liści malin też będę pić , bo nie uśmiecha mi się chodzić po terminie , z tego co wiem to bardzo męczące to jest.

loszcz lubi tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • kasss Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia wrote:
    od samego początku noszę kartę ciąży w torebce ;)
    Ja też lekarz mówił żeby zawsze mieć karte i wszystkie badania przy sobie
    Kasha super że kącik gotowy pochwal się;)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia Jak tylko czop odejdzie i nic wiecej sie nie dzieje to spokojnie w domu czekac. Mi odszedl prawie 3 tyg przed porodem wiec niekoniecznie to bezposrednio przed akcja:-)

MisiaMonisia, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    MisiaMonisia Jak tylko czop odejdzie i nic wiecej sie nie dzieje to spokojnie w domu czekac. Mi odszedl prawie 3 tyg przed porodem wiec niekoniecznie to bezposrednio przed akcja:-)

Im bliżej tym bardziej się stresuje :P

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Gosiaczek, od tego masażu krocza nie będzie Ci się nic działo z szyjką nawet jak na te 2 czy 3 cm wgłąb będziesz masować, bo do szyjki itak będziesz miała jeszcze daleko. W ciąży ta szyjka jest tak wysoko, że nie tak chop siup ją dotknąć. Wiem, bo starając się o dziecko prowadziłam kalendarzyk temperatury, śluzu i wysokości szyjki i po zajściu ona tak wysoko uciekła że ciężko było ją wybadać.

Dorka to gosiak z innego watku chyba styczniowki czy lutowki pisala ze po masazu jej sie szyjka skrocila mocno i zmiekla. Ja nie robilam i nie bede robila raczej. A tez mnie to zastanowilo czy jest jakas zaleznosc w skracaniu szyjki po tym masazu. Tez mi sie wydawalo ze niemozliwe. Ale jesli za gleboko i za intensywnie to kto wie.... Mysle ze u gosiaka to zbieg okolicznosci byl bo ona juz w 39 tc wiec szyjka juz naturalnie moze puszac.

Dorka1979, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:

mamusie ktore juz rodziły jak to jest ten brzuch sie jakos wchlonie czy zawsze cos zostanie ?? chodzi mi o skore czy ona pozniej po prostu nie zwisa taka rozciagnieta??

milego dnia!!!:)
    Czekaja, mi po obu ciążach brzuch się skurczył a brzuch miałam o wiele większy niż teraz. Tylko żałuję że nie nosiłam pasa poporodowego ale teraz kupiłam i będę nosić

noa8, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• noa8 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Czekaja, mi po obu ciążach brzuch się skurczył a brzuch miałam o wiele większy niż teraz. Tylko żałuję że nie nosiłam pasa poporodowego ale teraz kupiłam i będę nosić

Ja też sobie kupiłam ;-) a powiedz mi czy odrazu moge go założyć? Czy odczekać pare dni?

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karty nie nosze ale czas juz zaczac pewnie. Choc po dzis nie licze na przedwczesny porod. Wyglada na to ze mam sporo czasu:-)

czekaja, Dorka1979, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet ja mam tak właśnie poukładane jasne-ciemne, rozmiarami i rodzajami...trochę było przy tym roboty bo np. niektóre 62 były jak 56 więc wszystko dopasowywałam do siebie...ale lubię mieć ład więc teraz jest pięknie ;)

czekaja, Scarlett2014, Krokodylica, Emartea lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co daje taki pas?? ja teoretycznie nie jestem zwolenniczka bo to takie odciazanie miesni i ona przestaja pracowac bo pras pracuje za nie. to jesli chodzi o miesnie ale jaki ma wplyw na skore to nie wiem i chetnie sie dowiem:)

scarlet ja raz nosze raz nie jak pamietam to wloze:) a co do rad na pewno bede wstawiala fajne propozycje na rozne dania dla mam karmiacych siostra napewno mi pomoze wrocic do formy:)

Kass moja mala tydzien temu miala 2700 wiec maly grubasek kochany;)

jeszcze tylko opieke kurczaczka i salatka cezar gotowa chociaz popoludniu mialam na nia wieksza ochote niz teraz no ale moze jeszcze zglodnieje:)

wczoraj ogladalam z mezem film snajper a dzis na wieczor Still Alice:)

kasss, gosiaczek31, Tess lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• czekaja Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzieki dziewczyny za rady odnosnie karuzeli. ja juz nad lozeczkiem mam powieszony fisher price rainforest ale po Waszych radach zdejme pałak z ruszajacymi sie elementami i zostawie poki co tylko pozytywke a pozniej jak maluszek dojrzeje to zalozymy ponownie:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakie pasy poporodowe kupiłyście? I jak dobrałyście rozmiar?

Rubi ja mam ten sam problem tzn. część ubranek albo nie ma rozmiaru albo firmy różnią się rozmiarami. Jak będę miała wszystko to będę dopasowywać jedno do drugiego i tak dzielić na rozmiary :)

Rubi też już przebierasz nóżkami na wizytę? :) ja nie byłam 3, 5 tygodnia i nie mogę się doczekać :)

Rubi lubi tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też jestem ciekawa jak z tym pasem chętnie sie dowiem
    Czekaja to super siostra pomoże tobie a ty nam ;)
    to faktycznie troszkę większa ;)
    ja nie boje się o wage bo dla chcacego nic trudnego kg zrzucę mimo ze mam ich sporo boje się właśnie o tą skórę i rozstępy

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjęcie wrzucę jutro rano. Nie spodziewajcie się szału. Nie jest jak na zdjęciach, które prezentują pokoiki. :) Ale mi się podoba. Miejsce jest, obok łóżko zwykłe i szafki obok.

Kartę nosze od około tygodnia ze sobą i pilnuję jak oka w głowie. A ciuszki poukładane mam rodzajami. W jednej szafce do rozmiaru 62-68, a w drugiej 68-74. Po wyżej 74 leża w kartonie w innej szafce. Ciężko je poukładać, bo nie które mają napis 62, a wielkością dorównują 68.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze też zjadłabym sałatkę z kurczakiem ale zawsze dodawałam gorgonzole :/

O tym pasie słyszałam różne opinie od pozytywnych po podobne do tych o czym pisze czekaja. Sama nie wiem co myśleć :/

Karuzeli nie mam póki co. Maty też nie. Myślę że to mogę zamówić na Allegro nawet jak Junior będzie już na świecie. Z takich potrzebnych od razy rzeczy to nie mam wanienki. Cały czas o tym zapominam :)

• czekaja Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://instagram.com/dietapodlupa/ podaje link do strony mojej siostry moze ktoras bedzie chciala wyprobowac przepisy przez nia podawane czy to na fb czy na instagramie:)

kasss, gosiaczek31, Scarlett2014, Tess lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• czekaja Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dalam parmezan scarlet a nie mozna?? nawet nie sprawdzilam...

ja mate tez kupie pozniej tak samo lezaczek. zreszta trzeba cos zostawic dla gosci bo narzekaja na mnie ze wszystko sama kupuje a oni pozniej nie bedea mieli co dac w prezencie;)

Wam tez tak trudno uwierzyc ze jeszcze bedziecie wygladac normalnie?? ja jakos tak mam w glowie ze ciagle mysle ze beda takim malym chodzacym sloniem;)

MamaAdasia lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• kasss Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karuzeli tez nie kupuje właśnie ze względu na to by oczka nie uciekały małej leżaczek i mate na pewno kupie ale poźniej nie jest na początku niezbędna
    mi bardzo ciężko uwierzyć że wróce do wagi choć nie była idealna przed ciążą wczoraj wspominałam z mężem jak poznaliśmy sie w liceum ważyłam wtedy 50 kg codziennie robiłam brzuszki miałam super płaski i opalony brzuch
    a on powiedział do kolegi że jak by nie to że jestem niska mogła bym być modelką oj chciało by się teraz taki komplement usłyszeć

gosiaczek31, Krokodylica lubią tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parmezan w ciąży jadam. Gorgonzoli raczej unikam... choć na początku ciąży (nie wiedziałam jeszcze o niej) jadłam go w ogromnych ilościach :) jak nigdy wcześniej :)

Dziewczyny a propos kulinarnych tematów czy któraś z Was robi sos do makaronu na bazie mascarpone? Ja nigdy nie robiłam a w poniedziałek w knajpce jadłam właśnie pyszny makaron z łososiem, pomidorami koktajlowi i rukolą. Z sosem na bazie mascarpone. Chciałabym coś takiego wyczarować w domu bo było pyszne!

• noa8 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pas poporodowy będę stosować głównie po to , żeby uelastycznić brzuch , aby nie został flak. Położna mówiła , że pomaga on macicy skurczyć się. Opinie na temat pasa faktycznie są różne , minusem jest to że odciąża on mięśnie brzucha ale stosując pas można troche poćwiczyć wtedy będzie ok. Nie kupiła bym go , Ale efekt tego pasa widziałam po mojej kuzynce która brzuch w ciąży miała wielgaśny , z natury zawsze dąży do perfekcji i przyznam że jej brzuch robi wrażenie. zresztą koszt nie jest duży bo zapłaciłam ok 20zł więc jak nie zda egzaminu to nie będzie mi szkoda.

w moim pasie rozmiar można regulować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 19:37

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

‹‹ 1149 1150 1151 1152 1153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ