X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze ktoras z mam nie ma jeszcze wozka dlatego oferuje swoj w super cenie :) Mozna zobaczyc na ponizszym linku. Mam tez osobno fotelik do wozka.

http://olx.pl/oferta/wozek-2w1-tylko-dzis-CID88-ID83wDh.html

kaczamila lubi tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• ines31 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Inescma racje nie obwiniaj siebie bo to natura działa i tyle. Ważne ze z toba i dzidzia jest ok.
    Jesteście kochane i doceniam wasza troskę mąż jak wróci z pracy zostanie z corka a ja pojadę najwyżej prywatnie bo do 20 czy 21 przyjmuje
    grzeczna dziewczynka ;) będziesz wiedzieć na czym "stoisz" a jeżeli się nic nie dzieje to po prostu się uspokoisz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 14:00

anet525 lubi tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    A ja już torbę mam spakowaną od jakiegoś tygodnia :) jakoś wolę być przygotowana, bo nie wiem czy potem mąż by to ogarnął :p
    He he ja po pierwszej ciazy wiem ze moj by nie ogarnal tematu z torba....he he bo wtedy wielu rzeczy nie spakowal choc mial liste

Rybeńka lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Inescma racje nie obwiniaj siebie bo to natura działa i tyle. Ważne ze z toba i dzidzia jest ok.
    Jesteście kochane i doceniam wasza troskę mąż jak wróci z pracy zostanie z corka a ja pojadę najwyżej prywatnie bo do 20 czy 21 przyjmuje
    No i teraz madrze piszesz kolezanko☺i pamietaj zebykoniecznie dac nam znac po wizycie

860isg18r6bpss11.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ;-) Ja dzisiaj troszkę Malutka podkarmilam piersią ale z nakładkami bo mam póki co zbyt płaskie brodawki... Teraz mała leży w łóżeczku poza inkubatorem i czekamy czy nie będzie traciła ciepła.

Akurat jak ja przewijalam to zrobiła mega kupę :-D

MisiaMonisia, Ewelaa, ines31, MamaAdasia, bella82, anet525, kasss, loszcz, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    wlasnie sie zastanawiam czy jesli zaczyna sie cos dzial,albo porod przedwczesny to trzeba jechac do najblizszego szpitala czy mozna do tego ktory sie wybralo( dalej)?
    Teraz nie ma juz renonizacji i mozesz rodzic w szpitalu jakim chcesz pod warunkiem,ze bedzie wolne miejsce

860isg18r6bpss11.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila nie obwiniaj się bo jesteś dobrą mamą i każdy wie że chcesz i w czasie ciąży również chciałaś jak najlepiej dla waszego dzieciątka ;*

Anet a Ty jak najprędzej jedź do lekarza bo to nie ma żartów z tymi skurczami... a najlepiej by było jakbyś pojechała na IP i dali by Ci sterydy na płucka w razie co...;*

aa i widzę że Klaudiaaa poleca wózek... jeśli którejś się podoba i jest zainteresowana to polecam bo ja od niej kupiłam leżaczek i jestem bardzo zadowolona bo jest w idealnym stanie i za pare "groszy" :) :*

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Tak, oeparol wkładamy sobie dopochwowo.
    Ale tylkonoeparol czy inne też, bo ja nie mam tego oeparol tylkobinny zwykły ale na pewno też bo też jest w kapsułkach.

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Kangurek Kochany już w łóżeczku <3

sqlaja.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 14:53

Ewelaa, MamaAdasia, ewka1990, Justyska89, Rybeńka, Sarah88, Emartea, MoniaP, bella82, noa8, Scarlett2014, anet525, Tess, Anastacia33, kasss, Emca, madziutek 23, czekaja, Juusti69, loszcz, MisiaMonisia, Krokodylica, gosiaczek31, Dorka1979, ines31, Zosia_Tosia, jasmin, gabi30, Tygrysek, kaczamila lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki
    gratuluje nowych tygodni i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    Mój Kangurek Kochany już w łóżeczku <3

sqlaja.jpg

niunia śliczna ta twoja córeczka poprostu cudo

Niunia86, Ewelaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia jeszcze raz powtórzę ze śliczna jest :)

Wogóle to dostałam przed chwila paczkę z gemini te podkłady mnie przeraziły masakra ale jesten już spokojna mam prawie wszystko teraz tylko zostaje wózek łóżeczko i pościel. I kilka drobiazgów ale z tym to już spokojnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 14:58

Niunia86, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    Powiem Wam ze mimo tego ze to nie jest moja wina ze wczesniej urodzilam bo to wina crp a mysmy z lekarzem probowaly je zbic to i tak mam wyrzuty sumienia. Jeszcze jak patrzylam na ta mala istotke w tym inkubatorze z rurkami, iglami i cala aparatura to az niekiedy poplakalam przy inkubatorze. Zastanawianie sie co by bylo gdyby... gdybym wiecej lezala, gdybym brala wiecej luteiny, gdybym tyle nie chodzila....

kaczamila ne czuj się winna bo to nie twoja wina tak widocznie musiało być sama natura o tym zdecydowała najwarzniejsze że Oskarek jest zdrowy bedzie wszystko dobrze

• Rubi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    wlasnie sie zastanawiam czy jesli zaczyna sie cos dzial,albo porod przedwczesny to trzeba jechac do najblizszego szpitala czy mozna do tego ktory sie wybralo( dalej)?
    to zależy od szpitala....ja chcę rodzić w prywatnym, który oferuje poród za darmo bo ma umowę z NFZ od listopada, ale jeśli coś zadziało by się przedwcześnie to niestety muszę jechać do państwowego, bo w tym moim nie ma oddziału noworodka...;/ obym nie musiała jechać do tej fabryki dzieci...bo tam jest ruch jak w tramwaju jedna urodzi ciach następna i następna..ale przynajmniej sobie tłumaczę, że w razie czego mają dobry sprzęt i wielu specjalistów

Kaczamila teraz nie ma co już analizować, nie miałaś na to wpływu...maluch jest zdrowy i teraz nabiera siły...cudownie że masz go już przy sobie i karmienie idzie z górki ;)

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia twoja malutka macha raczkando swoich e-cioci :) albo moze piatke chce przybic :) Kochama max jest ;)

Niunia86 lubi tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Ale tylkonoeparol czy inne też, bo ja nie mam tego oeparol tylkobinny zwykły ale na pewno też bo też jest w kapsułkach.
    Tak, każdy inny też będzie dobry.

Dorka1979 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia przepiękna jest ta Twoja córeczka ;* oczka ma takie, że można się w nich zakochać od pierwszego wejrzenia; *

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Tess Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały śliczny szkrabik... Niunia - jak Ty się nie boisz jej przewijać czy przebierać? :) Mnie by się chyba ręce trzęsły

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    kaczamila nie obwiniaj się bo jesteś dobrą mamą i każdy wie że chcesz i w czasie ciąży również chciałaś jak najlepiej dla waszego dzieciątka ;*

Anet a Ty jak najprędzej jedź do lekarza bo to nie ma żartów z tymi skurczami... a najlepiej by było jakbyś pojechała na IP i dali by Ci sterydy na płucka w razie co...;*

aa i widzę że Klaudiaaa poleca wózek... jeśli którejś się podoba i jest zainteresowana to polecam bo ja od niej kupiłam leżaczek i jestem bardzo zadowolona bo jest w idealnym stanie i za pare "groszy" :) :*

Dzieki :*

madziutek 23 lubi tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• loszcz Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Justyna zadne glupie pytanie. Ja tak nie mam ale moja kolezanka czesto wymiotowala pod koniec ciazy i wlasnie tak nagle. Zdarzylo jej sie na ulicy kilka razy. Corka tak mocno jej uciskala na zoladek. Ja czasem mam takie parcie na kupe przez kilka sekund.
    Wszystkie narzady mamy tak ucisniete ze wszystko mozliwe.
    Też tak mam.Dziś udało mi się zwymiotowac na środku miasta i to 2 razy,a kilka dni temu miałam tak na kupe że myślałam że w gacie narobie za kierownicą.Stalam na światłach 2 min od domu,aż mi się gorąco zrobiło ale przeszło po chwili.

201503231678.png
‹‹ 1157 1158 1159 1160 1161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ