Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój synuś leży główką w dół
Zresztą wiedziałam ze tak jest ułożony bo pod biustem wytykał mi nóżki
Ja pierwsze ktg będemiała za 2 tygodnie, czyli w 36 tc skończonym.
Skierowania żadnego nie potrzebuję, bo będę je miała robione w gabinecie u swojej ginki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 15:11
Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
Hej,
U mnie na KTG stawiam się w dniu terminu , w 40t0d jeśli nic sie nie dzieje, nie ma mocnych skurczy to odsyłają do domu,a później co 2 dni. Tydzień po wywołują, o ile samo się nie zacznie.
Ja mam do prania Lovela mleczko,Lovela proszek do białego i Bobini płyn ,a do płukania Lenor Sensitive.
Mój synek w 22tc był już główką w dół, a teraz w 33tc też był główkowo ułożony, więc tak zostanie mam nadzieję.
Mój mąż był przy 1szym porodzie, teraz też chce być i wszystkim to mówi
Moje dziecko od kilku już dni usilnie wpycha mi nogi w żebra, uciska przy tm strasznie, aż kłuje.
Zwierzaków nie mam, nie miałby kto się zająć, jak chłopcy podrosną to wtedy im kupimy.
Powodzenia na wizytach
Szpitalne mamusie, poczekajcie jeszcze trochę, najpierw luty niech się rozpakuje
Wczoraj kupiłam liście malin, babeczka w zielarskim mówiła, ze nie wcześniej niż 2 tyg przed terminem zacząć pić, więc jeszcze trochę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 15:31
Rubi, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Pisze zeby powiedzieć ze urodzilam dzisiaj przez cc. Liliana ma 2010g 47cm. Wszystko stalo sie nagle. Tetno spadlo na ktg. Glowa juz wychodzila ja nic nie czulam. Bylo tyle azamieszania ze o matko. Pozniej wam napisze bo fatalnie sie czuje. Ale mala oddycha samodzielnie i ma 9punktow. Czekam co powiedzą pediatrzy
sylwia85, Rubi, MoniaP, slodka100, Sarah88, flores, SunSun, kasss, Justyska89, Emrica, Ewelaa, czekaja, MisiaMonisia, loszcz, Madzik82, Rybeńka, bella82, ines31, Gosha, MamaAdasia, gosiaczek31, Krokodylica, Tess, Emca, Niunia86, kaczamila, konwalianka, Tygrysek, Dorka1979, noa8, anet525, Emartea, Pocahontas, gabi30, weronika86, jostek81 lubią tę wiadomość
-
justi69 Gratuluje córeczki troszke sie pośpieszyła ale dobrze że zdrowa i oddycha samodzielnie
u mnie już wszyscy pytaja kiedy a ja że mi sie nie śpieszy ale mąż na mnie burknoł troche żebym sie spakowała i zamówiłam brakujące rzeczy na allegro i dziś już doszły w sumie brakuje mi tylko łózeczka do salonu na dół
więc jutro mam zamiar spakować torbe do szpitalaKrokodylica, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJuusti69 wrote:Pisze zeby powiedzieć ze urodzilam dzisiaj przez cc. Liliana ma 2010g 47cm. Wszystko stalo sie nagle. Tetno spadlo na ktg. Glowa juz wychodzila ja nic nie czulam. Bylo tyle azamieszania ze o matko. Pozniej wam napisze bo fatalnie sie czuje. Ale mala oddycha samodzielnie i ma 9punktow. Czekam co powiedzą pediatrzy
justi gratuluje szcześliwego rozwiązania najwarzniejsze że wszystko dobrze sie skończyło i że mała sama oddycha napewno wszystko bedzie dobrze odpoczywaj bo potrzebujesz teraz dużo odpoczynku -
ja mam płyn do prania Lovela do płukania nie kupuje
właśnie poprałam części odpinane od wózka i fotelika jeszcze mi gondola została do odświerzenia
u mnie mała ułożona główkowo i to od dawna co do ktg to ja miałam robione na oddziale w przychodni nie robią na pewno u nas a jak leżałam w szpitalu to raz dziewczyna przyszła na oddział tylko na ktg i poszła do domu ale do ordynatorki prywatnie chodziła na wizyty to może dlatego
u mnie cc więc mąż tak ja przy pierwszym porodzie ma stać za drzwiami a potem chodzić za dzieckiem i patrzeć co jej robią -
a dziewczyny któraś z was pisała ze do porodu chce większy t-shirt teraz w auchan jest big t-shirt damski za 12 zł
http://www.auchan.pl/promocje/xxl_1_2015Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 16:34
Emartea lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyflores wrote:a ja mam pytanie o ulozenie Waszych maluszkow. Wiem, ze Madzikowa cora lezy miednicowo. A inne? Bo moj Maluch ulozyl sie...skosnie..Niby jeszcze 4 tygodnie na obrot ma chociaz to tez co lekarz to opinia. Mojej kolezance juz przed 30tc powiedzieli, ze nie ma szans na obrot i szykuja ja na CC...
Moja mała jest ułożona główką w dól -
nick nieaktualnyKrokodylica wrote:.
Któraś pytała o pieluszki, pierwsze słyszę aby pampers miał dwa rodzaje 1?
Premium Care
5-gwiazdkowa ochrona skóry
mikropory przepuszczające powietrze
wyjątkowy system chłonny
elastyczne boczki
miękkie jak bawełna
nasza najsuchsza i najcieńsza pieluszka
wkład, który pochłania luźne kupki (w roz. 1-3)
wskaźnik wilgotności
A drugi rodzaj to:
New Baby-Dry & Active Baby-Dry
do 12 godzin udowodnionej suchości
wytłaczna warstwa chłonna i wkład, który wchłania i zatrzymuje wilgoć wewnątrz pieluszki
nowe, wesołe obrazki
miękkie, elastyczne i rozciagliwe boczki zapewniają dokładne i wygodne dopasowanie
dostępne w rozmiarach 1, 2, 3, 4, 4+Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 16:37
loszcz, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mój M jest twardzielem i sam zdecydował że będzie przy porodzie ale ostatnio jak czytałam książke od babci o porodach i cos tam mu opowiedziałam nie pamiętam dokładnie co to stwierdził ze ja tam spokojnie o tym mówie a on zaczyna się bać;a zwykle to ja mdlałam na widok krwi)
Justyśka zawsze mąż może być przy tobie w czasie skurczy itp a w trakcie porodu zaczeka na korytarzu też moze byc tak że w ostatniej chwili zmieni zdanie i bedzie razem z Toba
ja ktg tez jeszcze nie miałam u nas chyba robią tydz przed planowanym porodem
Ja juz wczoraj pisałam ze kupiłam płyn i proszek Lovela tez jestem zwolenniczka kapsulek i szkoda ze nie robia ich dla dzieciecych ubranek[/url]
-
nick nieaktualnyKasha wrote:Dzień doberek.
Moja córcia ułożona niestety jest główką w górę. Mam szpital w którym mogłabym rodzić sn przy takim ułożeniu, ale się boję że dzidzia będzie niedotleniona czy coś. Tam cc robią tylko w przypadku zagrożenia życia matki lub dziecka.
Powiedzcie mi coś o KTG. Czy na to dostaje się skierowanie, kiedy się powinno zrobić pierwszy raz przy "prawidłowej" ciąży. Moja prowadząca niestety mnie nie oświeciła, a wizytę mam dopiero 24 lutego.
kasha przy prawidlowej ciąży ktg robi sie wtedy jak minoł termin porodu a dziecko jest jeszcze w brzuszku skierowanie nie jest potrzebne bo kazdy ginekolog raczej ma ktg w gabinecieNenaaa lubi tę wiadomość
-
Ale jestem gapa dziś zaczynam 9mc i kolejny 35tc jeszcze dwa tyg do donoszonej ciąży moja babcia jest Kochana juz tak nie może się doczekac prawnuczki że dziś już do brzucha mówiła zeby mała wychodziła;)
moja od sylwestra ułożona główkowo nóżki ma podobno długie i czesto pod biustem ja czuje a w nocy tak mi napiera na pęcherz ze jak sie przebudze na siku to jest jeszcze ok ale jak juz wstane z łózka do do łazienki dobiec nie mogęloszcz, bella82, gosiaczek31, sylwia85 lubią tę wiadomość
[/url]
-
A ja po wizycie. Mala waży 2350g-pani dr powiedziała że spora jest ;p szyjke badała ale nic nie powiedziala-mam nadzieje że jest ok. Mam zastój moczu w prawej nerce-W sumie od samego początku ciąży i dlatego na nast wizytę mam zrobic badanie moczu. Kolejna wizyta 24lutego.
Kilka godz mnie nie było a tu takie nowinki! !!! Justi gratulacje!kasss, Justyska89, loszcz, Rubi, Madzik82, bella82, ines31, MamaAdasia, gosiaczek31, sylwia85, Emca, Pocahontas, gabi30 lubią tę wiadomość