X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synuś leży główką w dół :)

Zresztą wiedziałam ze tak jest ułożony bo pod biustem wytykał mi nóżki :)

Ja pierwsze ktg będemiała za 2 tygodnie, czyli w 36 tc skończonym.
    Skierowania żadnego nie potrzebuję, bo będę je miała robione w gabinecie u swojej ginki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 15:11

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

U mnie na KTG stawiam się w dniu terminu , w 40t0d jeśli nic sie nie dzieje, nie ma mocnych skurczy to odsyłają do domu,a później co 2 dni. Tydzień po wywołują, o ile samo się nie zacznie.

Ja mam do prania Lovela mleczko,Lovela proszek do białego i Bobini płyn ,a do płukania Lenor Sensitive.

Mój synek w 22tc był już główką w dół, a teraz w 33tc też był główkowo ułożony, więc tak zostanie mam nadzieję.

Mój mąż był przy 1szym porodzie, teraz też chce być i wszystkim to mówi :D

Moje dziecko od kilku już dni usilnie wpycha mi nogi w żebra, uciska przy tm strasznie, aż kłuje.

Zwierzaków nie mam, nie miałby kto się zająć, jak chłopcy podrosną to wtedy im kupimy.

Powodzenia na wizytach :)

Szpitalne mamusie, poczekajcie jeszcze trochę, najpierw luty niech się rozpakuje :D

Wczoraj kupiłam liście malin, babeczka w zielarskim mówiła, ze nie wcześniej niż 2 tyg przed terminem zacząć pić, więc jeszcze trochę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 15:31

Rubi, Krokodylica lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisze zeby powiedzieć ze urodzilam dzisiaj przez cc. Liliana ma 2010g 47cm. Wszystko stalo sie nagle. Tetno spadlo na ktg. Glowa juz wychodzila ja nic nie czulam. Bylo tyle azamieszania ze o matko. Pozniej wam napisze bo fatalnie sie czuje. Ale mala oddycha samodzielnie i ma 9punktow. Czekam co powiedzą pediatrzy

sylwia85, Rubi, MoniaP, slodka100, Sarah88, flores, SunSun, kasss, Justyska89, Emrica, Ewelaa, czekaja, MisiaMonisia, loszcz, Madzik82, Rybeńka, bella82, ines31, Gosha, MamaAdasia, gosiaczek31, Krokodylica, Tess, Emca, Niunia86, kaczamila, konwalianka, Tygrysek, Dorka1979, noa8, anet525, Emartea, Pocahontas, gabi30, weronika86, jostek81 lubią tę wiadomość

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justi69 Gratuluje córeczki troszke sie pośpieszyła ale dobrze że zdrowa i oddycha samodzielnie

u mnie już wszyscy pytaja kiedy a ja że mi sie nie śpieszy ale mąż na mnie burknoł troche żebym sie spakowała i zamówiłam brakujące rzeczy na allegro i dziś już doszły w sumie brakuje mi tylko łózeczka do salonu na dół
    więc jutro mam zamiar spakować torbe do szpitala

Krokodylica, Dorka1979 lubią tę wiadomość

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juusti69 wrote:
    Pisze zeby powiedzieć ze urodzilam dzisiaj przez cc. Liliana ma 2010g 47cm. Wszystko stalo sie nagle. Tetno spadlo na ktg. Glowa juz wychodzila ja nic nie czulam. Bylo tyle azamieszania ze o matko. Pozniej wam napisze bo fatalnie sie czuje. Ale mala oddycha samodzielnie i ma 9punktow. Czekam co powiedzą pediatrzy

justi gratuluje szcześliwego rozwiązania najwarzniejsze że wszystko dobrze sie skończyło i że mała sama oddycha napewno wszystko bedzie dobrze odpoczywaj bo potrzebujesz teraz dużo odpoczynku

• Rubi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi kochana gratuluje...teraz odpoczywaj i życzę zdrówka i żeby wszystko było dobrze!!

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam płyn do prania Lovela do płukania nie kupuje
    właśnie poprałam części odpinane od wózka i fotelika jeszcze mi gondola została do odświerzenia

u mnie mała ułożona główkowo i to od dawna co do ktg to ja miałam robione na oddziale w przychodni nie robią na pewno u nas a jak leżałam w szpitalu to raz dziewczyna przyszła na oddział tylko na ktg i poszła do domu ale do ordynatorki prywatnie chodziła na wizyty to może dlatego

u mnie cc więc mąż tak ja przy pierwszym porodzie ma stać za drzwiami a potem chodzić za dzieckiem i patrzeć co jej robią

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi gratuluje:-)

ex2btv738sn49jef.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dziewczyny któraś z was pisała ze do porodu chce większy t-shirt teraz w auchan jest big t-shirt damski za 12 zł

http://www.auchan.pl/promocje/xxl_1_2015

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 16:34

Emartea lubi tę wiadomość

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flores wrote:
    a ja mam pytanie o ulozenie Waszych maluszkow. Wiem, ze Madzikowa cora lezy miednicowo. A inne? Bo moj Maluch ulozyl sie...skosnie..Niby jeszcze 4 tygodnie na obrot ma chociaz to tez co lekarz to opinia. Mojej kolezance juz przed 30tc powiedzieli, ze nie ma szans na obrot i szykuja ja na CC...

Moja mała jest ułożona główką w dól

• kasss Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi gratulacje;)
    lilianka na pewno jest sliczna;)
    jak dobrze że ty byłaś w tym szpitalu odpoczywaj teraz;)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    .

Któraś pytała o pieluszki, pierwsze słyszę aby pampers miał dwa rodzaje 1?
    Pieluszki firmy pampers mają dwa rodzaje jedyneczek:
    Premium Care
    5-gwiazdkowa ochrona skóry
    mikropory przepuszczające powietrze
    wyjątkowy system chłonny
    elastyczne boczki
    miękkie jak bawełna
    nasza najsuchsza i najcieńsza pieluszka
    wkład, który pochłania luźne kupki (w roz. 1-3)
    wskaźnik wilgotności
    A drugi rodzaj to:
    New Baby-Dry & Active Baby-Dry
    do 12 godzin udowodnionej suchości
    wytłaczna warstwa chłonna i wkład, który wchłania i zatrzymuje wilgoć wewnątrz pieluszki
    nowe, wesołe obrazki
    miękkie, elastyczne i rozciagliwe boczki zapewniają dokładne i wygodne dopasowanie
    dostępne w rozmiarach 1, 2, 3, 4, 4+

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 16:37

loszcz, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Emrica Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juusti gratuluje córeczki, trzymajcie się dzielnie, dużo zdrówka Wam życzę. :)

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi gratuluję córeczki jak dobrze ze byłaś w szpitalu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie po ktg wszystko jest z małą w porządku ale mam liczyć w domu ruchy małej a za tydzień kolejne ktg

kasss, loszcz, Madzik82, bella82, ines31, gosiaczek31, Krokodylica, Emca lubią tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M jest twardzielem i sam zdecydował że będzie przy porodzie ale ostatnio jak czytałam książke od babci o porodach i cos tam mu opowiedziałam nie pamiętam dokładnie co to stwierdził ze ja tam spokojnie o tym mówie a on zaczyna się bać;a zwykle to ja mdlałam na widok krwi)
    Justyśka zawsze mąż może być przy tobie w czasie skurczy itp a w trakcie porodu zaczeka na korytarzu też moze byc tak że w ostatniej chwili zmieni zdanie i bedzie razem z Toba
    ja ktg tez jeszcze nie miałam u nas chyba robią tydz przed planowanym porodem
    Ja juz wczoraj pisałam ze kupiłam płyn i proszek Lovela tez jestem zwolenniczka kapsulek i szkoda ze nie robia ich dla dzieciecych ubranek

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Dzień doberek.
    Moja córcia ułożona niestety jest główką w górę. Mam szpital w którym mogłabym rodzić sn przy takim ułożeniu, ale się boję że dzidzia będzie niedotleniona czy coś. Tam cc robią tylko w przypadku zagrożenia życia matki lub dziecka.

Powiedzcie mi coś o KTG. Czy na to dostaje się skierowanie, kiedy się powinno zrobić pierwszy raz przy "prawidłowej" ciąży. Moja prowadząca niestety mnie nie oświeciła, a wizytę mam dopiero 24 lutego.

kasha przy prawidlowej ciąży ktg robi sie wtedy jak minoł termin porodu a dziecko jest jeszcze w brzuszku skierowanie nie jest potrzebne bo kazdy ginekolog raczej ma ktg w gabinecie

Nenaaa lubi tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem gapa dziś zaczynam 9mc i kolejny 35tc jeszcze dwa tyg do donoszonej ciąży moja babcia jest Kochana juz tak nie może się doczekac prawnuczki że dziś już do brzucha mówiła zeby mała wychodziła;)
    moja od sylwestra ułożona główkowo nóżki ma podobno długie i czesto pod biustem ja czuje a w nocy tak mi napiera na pęcherz ze jak sie przebudze na siku to jest jeszcze ok ale jak juz wstane z łózka do do łazienki dobiec nie mogę

loszcz, bella82, gosiaczek31, sylwia85 lubią tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po wizycie. Mala waży 2350g-pani dr powiedziała że spora jest ;p szyjke badała ale nic nie powiedziala-mam nadzieje że jest ok. Mam zastój moczu w prawej nerce-W sumie od samego początku ciąży i dlatego na nast wizytę mam zrobic badanie moczu. Kolejna wizyta 24lutego.
    Kilka godz mnie nie było a tu takie nowinki! !!! Justi gratulacje! :)

kasss, Justyska89, loszcz, Rubi, Madzik82, bella82, ines31, MamaAdasia, gosiaczek31, sylwia85, Emca, Pocahontas, gabi30 lubią tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela to jest nas dwie z dużymi maluchami:-) justi gratulacje super już masz malutka:-) jest malutka ale zdrowa to najważniejsze:-) odpoczywaj!:-)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

‹‹ 1184 1185 1186 1187 1188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ