X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Golenie- na czuja ;-)

Pedicure- chodze do znjomej pedicurzystki i mam piekne pazurki ;-)

Madzik trzymam kciuki by t objawy nie byly poczatkiem porodu!

Madzik82, Dorka1979, Krysti lubią tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no z goleniem i obcinaniem paznokci to robie takie wygibasy ze masakra a przy tym sapie bo sie mecze :P na szczescie przestalam malowac paznokcie u stop w pazdzierniku jak wyjezdzac poza obszar zaczelam a przy tym i tak bylan zmeczona i sciskalo brzuch,poza tym chcialam doprowadzic plytke zeby przy porodzie dobrze wygladalo a wiadomo ze po lakierach odbarwialo ja, u rak zawsze mam pomalowane a wiem ze gdzies musi byc widac czy sinieje pod paznokciami wiec wole miec pomalowane dlonie niz stopy tym bardziej ze chodzi sie w pelnych butach

Madzik82, gosiaczek31, Krysti lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie madzik do łóżka juz!!!i leżeć i nie wystawac. Starczy nam urodzen przedwczesnie następna pcha się na świat ja niewiem widzę ze u nas dziewczynki bardzo spieszą się na świat jeszcze sobie pobeda na świecie. żadnych rozwarc i skrocen szyjek juz na conajmniej dwa tyg

Ewelaa, Ewelaa, Madzik82, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juusti69 wrote:
    Pisze zeby powiedzieć ze urodzilam dzisiaj przez cc. Liliana ma 2010g 47cm. Wszystko stalo sie nagle. Tetno spadlo na ktg. Glowa juz wychodzila ja nic nie czulam. Bylo tyle azamieszania ze o matko. Pozniej wam napisze bo fatalnie sie czuje. Ale mala oddycha samodzielnie i ma 9punktow. Czekam co powiedzą pediatrzy
    Gratuluje.wracsj do sil

860isg18r6bpss11.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Loszcz, Ines moj maz ma identyczne objawy jak Ty. Zakladam, ze nie rodzi wiec moze Ciebie tez niestety cos rozklada :(
    Ale mi nic nie dolega :-) Ja tak tylko z ciekawości zmierzyłam temperaturę,a 37 stopni w UK mówią że norma,a w Pl to już stan podgoraczkowy ;-)

Madzik82 lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży niby jest podwyższona temp

loszcz, Krysti lubią tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U kobiet w ciąży Przedział 37,6–38,5ºC to stan podgorączkowy, a dopiero przy pomiarze powyżej 38,5ºC mówimy o gorączce w ciąży.

loszcz, Dorka1979 lubią tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli zdrowe jesteśmy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 20:11

Ewelaa, ines31, Dorka1979, Krysti lubią tę wiadomość

201503231678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia wrote:
    wczoraj przez godzine to musiałam stać w kolejce bo nikt mi nie ustąpił miejsca. Myślałam że zemdleje bo miałam wysoki cukier, a dzień przed skończyła mi się insulina :/ Zalałam się potem i kręciło mi się w głowie.

Faceci i młode siksy patrzyły się na mnie ale nikogo nie ruszyło. Dopiero po godzinie zwolniło się miejsce to usiadłam. Ludzie nie maja ani sumienia ani litości.
    Ja bym pewnie w tej sytuacji usiadła na podłodze, wiem co przezywałaś więc miała bym gdzieś czy podłoga jest czysta, po prostu bym usiadła. Może to by dało komuś do myślenia. Wczoraj jak byłam w sklepie i złapał mnie jakiś dziwny ból to prawie usiadłam na podłodze na szczęście trwało to tylko coś koło 7 minut.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 20:12

• Tess Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży jest lekko podwyższona temperatura - robimy w końcu za ,,inkubator".

Ja do obcinania pazurów u stóp, można powiedzieć, że wykorzystuję pozycję z jogi ;) Nogi i pachy golę bez problemów, a reszta... ,,saute" :) Przed porodem mąż się zaofiarował, więc chyba jemu powierzę tę odpowiedzialną funkcję :)

Krokodylica, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juusti69 GRATULACJE! Wracaj szybko do siebie. Dla wszystkich to był chyba szok, ale też ratowanie życia. Dobrze, że wszystko się skończyło pozytywnie.

Co do golenia, to ja jestem już umówiona na koniec lutego na wosk - nogi i bikini.
    Chodzę od 5 lat do jednej kosmetyczki i zawsze robię to samo. A z powodu krótkiej szyjki nie byłam od września praktycznie i już się nie mogę doczekać. Czuje się taka zapuszczona...

Nie mogę się doczekać też piątkowej wizyty...

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek to wizytujemy razem o której masz wizytę ???

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Nawet dzisiaj pytałam mojego czy chce być a on ze sam niewie widzę ze jest rozdarty ale ja nie naciskam zrobi jak będzie uważał
    Możesz mu przekazać słowa mojego M, : "nigdy by sobie nie darował gdyby nie poszedł do porodu, (bo też długo się zastanawiał, nawet w chwili gdy już się zaczęła pierwsza faza porodu, pytał teściowej co ma zrobić, on mu powiedziała że to jego decyzja, a on stwierdził że nie zostawi mnie tam samej i przyjechał), że uczucie nie do opisania w pozytywnym znaczeniu. A poza tym miał się czym chwalić przed kumplami którzy nie byli ze swoimi żonami.

Pocahontas lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    ja ost jak bylam w aptece to znalazlam jakias informacje ze inwalidzi wojskowi i honorowi dawcy krwi nie musza stac w kolejce ale o nas nic nie bylo napisane aszkoda :(

laski a do prania ciuszkow niemowlecych to macie specjalny płyn do płukania, płyn/proszek do prania kolorowych i jeszcze płyn/proszek do białych ciuszkow?????
    Ostatnio się śmiałam, że po porodzie zacznę oddawać honorow krew żeby być honorowym dawcą i wtedy będę wchodzić bez kolejki u lekarza i będą mogli mi wszyscy naskoczyć, bo u nas też taka notka wisi.

• Tess Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek - a do porodu to nie trzeba trochę więcej ,,obnażyć" niż tylko bikini? Mnie wosk w tej strefie przeraża ;)

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Juusti69 GRATULACJE! Wracaj szybko do siebie. Dla wszystkich to był chyba szok, ale też ratowanie życia. Dobrze, że wszystko się skończyło pozytywnie.

Co do golenia, to ja jestem już umówiona na koniec lutego na wosk - nogi i bikini.
    Chodzę od 5 lat do jednej kosmetyczki i zawsze robię to samo. A z powodu krótkiej szyjki nie byłam od września praktycznie i już się nie mogę doczekać. Czuje się taka zapuszczona...

Nie mogę się doczekać też piątkowej wizyty...
    Ja dlyszalam opinie ze lepiej nie golić nóg woskiem bo moga pojawic sie obrzęki i pajaczki

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ją jestem z zawodu kosmetyczka ale nie pracuje w zawodzie ale jak uczyłam się to na sobie ćwiczyłam depilację bikini i to nie dla mnie pachy nogi oki ale bikini to była dla mnie katorga może inaczej bym to przeszła jakby mi to robiła inna kosmetyczka

• MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:

Pozniej biegiem na pobranie GBS. Wynik za 2 tyg pewnie.
    dlaczego tak późno wynik?
    JA wymaz na GBS miałam pobierany wczoraj...i Pani w laboratorium kazała mi zadzwonić za 2 dni bo wynik prawdopodobnie już będzie.
    Czyli jutro zadzwonię i mąż pojedzie odebrać.

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka1990 wrote:
    Cześć dziewczynki
    Ja byłam dziś na ktg tetno małej w pożadku tylko mała prawie wcale sie nie ruszała i jutro znowu ide na ktg martwie sie ze coś jest nie tak :(

a ja po ktg zmęczona i obolała strasznie byłam. Chłopaki tak się wierciły i kopały, że zapisy sie nie chciały robić, dopiero dwie położne siadły obok mnie i każda pilnowała jednego, żeby chociaż końcówka zapisu była prawidłowa.

Ewa, wydaje mi się że skoro tętno prawidłowe, to nie ma powodów do niepokoju. Ale sprawdź jutro, może twoja córcia spokojna będzie:) jak ja się urodziłam, to byłam tak spokojna, że rodzice tylko zaglądali, by się upewnić czy oddycham:)

loszcz lubi tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Dzień doberek.
    Moja córcia ułożona niestety jest główką w górę. Mam szpital w którym mogłabym rodzić sn przy takim ułożeniu, ale się boję że dzidzia będzie niedotleniona czy coś. Tam cc robią tylko w przypadku zagrożenia życia matki lub dziecka.

Powiedzcie mi coś o KTG. Czy na to dostaje się skierowanie, kiedy się powinno zrobić pierwszy raz przy "prawidłowej" ciąży. Moja prowadząca niestety mnie nie oświeciła, a wizytę mam dopiero 24 lutego.
    Jesteśmy w tym samym czasie i ja już od 2 tygodni chodzę na KTG i dostałam skierowanie od mojej lekarki. A, i mam co tydzień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 20:36

‹‹ 1187 1188 1189 1190 1191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ