Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJustyska89 wrote:Spokojnie madzik do łóżka juz!!!i leżeć i nie wystawac. Starczy nam urodzen przedwczesnie następna pcha się na świat ja niewiem widzę ze u nas dziewczynki bardzo spieszą się na świat jeszcze sobie pobeda na świecie. żadnych rozwarc i skrocen szyjek juz na conajmniej dwa tyg
Dzisiaj Niutka nie ruszyła się od rana, więc złapałem stracha. Dobrze że mam detektor tętna płodu. Po sprawdzeniu okazało się że mała ma tętętno 144 więc jest ok. Dopiero teraz delikatnie coś się kręci. -
nick nieaktualny
-
anet - jeszcze jedno - położna zapytała czy mam już wypisane zwolnienie, to powiedziałam, że czekam na lekarza, a ta do mnie, że na nich to albo sie doczekam albo nie i żebym pamiętała na przyszłość, żeby chodzić, pytać się, domagać, bo inaczej sie na nic w szpitalu mogę nie doczekać
w moim przypadku dr za chwile przyszedł ze zwolnieniem, ale już wiem, że różnie to może być i czasem TRZEBA SIĘ DOPYTYWAĆ do czasu aż uzyska się odpowiedź... -
nick nieaktualnyTess wrote:Tygrysek - a do porodu to nie trzeba trochę więcej ,,obnażyć" niż tylko bikini? Mnie wosk w tej strefie przeraża
Tess lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tess wrote:W temacie depilacji... wyobraźcie sobie szał na sali porodowej jakby któraś z taką gwiazdką lub strzałką przyszła
https://dzidziusiowo.pl/po-godzinach/zdrowie-i-uroda/904-fryzury-intymne
Przeciwwskazania do depilacji okolic intymnych-zaawansowana ciąża. Nie wiedziałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 21:23
-
gosiaczek31 wrote:Misia mi powiedziala polozna ze na pewno okolo tygodnia. Moze to zalezy czy maja swoje laboratorium czy wysylaja gdzies. U mnie na miejscu nie robia. Zbieraja probki z calego dnia i wysylaja. Pozniej czekaja na wyniki z laboratorium. Rozdzielaja co od jakiego lekarza, z jakiej poradni i wkladaja w karty pacjenta. Takze dluga droga:-)
u mnie też na miejscu nie robią. Musieliśmy osobiście zawieźć do szpitala dziecięcego do Pracowni mikrobiologicznej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 22:51
Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
Tygrysek wrote:Jak pisałam od 5 lat robię to regularnie raz na ok.1,5 miesiąca. Nic takiego u mnie nie występuje. A obrzęki są chyba spowodowane zastojem wody, wiec zła praca nerek.
-
Dorka1979 wrote:Ostatnio się śmiałam, że po porodzie zacznę oddawać honorow krew żeby być honorowym dawcą i wtedy będę wchodzić bez kolejki u lekarza i będą mogli mi wszyscy naskoczyć, bo u nas też taka notka wisi.
ja jestem honorowym dawcą krwi a jeszcze w życiu bez kolejki do lekarza nie weszłam niestety -
A co myślicie o kremach do depilacji? Bo ja się nie lubię męczyć z maszynką, a po nich wlosy tak nie odrastają i nie mam mega krost i podrażnienia... ale zastanawiam się na ile to ,,bezpieczne" w ciąży zwłaszcza w intymnej okolicy... (wiem, że jeden znajomy do operacji gdzie musiał się ,,oskalpować" w miejscach strategicznych dostał od lekarzy właśnie krem).
-
Ja kiedyś chciałam wejść bez kolejki na badanie krwi (na drzwiach była karta że kobiety w ciąży bez kolejki) i stare pier......le moherowe berety zaczęły pyskować że w dzisiejszych czasach to każda młoda myśli że jak jest w ciąży to jest księżniczką o one w ciąży w polu do porodu zapierniczały. No i co... miałam ochotę przypierniczyć starym babom , ale co dziecko bym we więzieniu musiała rodzić
Od tego czasu się nie odzywam, chyba że ktoś wpadnie na to i mi zaproponuje że mi ustąpi. Ale to niestety zdarzyło się jeden raz
-
nick nieaktualnyDorka1979 wrote:Też bym się nie zastanawiała, niestety już dawno temu musiałam zrezygnować z tej firmy z powodu braku rozmiarów na mnie
Jak dzis przegladalam te cyckonosze to najwiekszy byl f. A ja potrzebuje wiekszego:-)
Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
Ines sluzu mam ostatnio wiecej i jakis taki gesty. dzisiaj mi sie wydawalo ze jest lekko rozowy.
W ogole co ktoras z Was rodzi albo trafi do szoitala to ja zaraz mam wszystkie objawy i tez "rodze". Za bardzo sie wczuwamgosiaczek31, Ewelaa, loszcz, madziutek 23, MamaAdasia lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
nick nieaktualnyKrem do depilacji chyba zbyt chemiczny w naszym stanie i to w tamtej okolicy. Ja bym nie ryzykowala. I tak mam wrazenie ze cala spuchnieta jestem tam.
Ja z przyzwyczajenia maszynka jednorazowa i ostatnio nawet nie wyszlo zle a golilan na czuja. Tylko efekt koncowy sprawdzilam w lusterku. -
nick nieaktualnyJustyska89 wrote:Właśnie mnie też to ciekawi i tez będzie mi GBS pobierał trochę widzę szybciej mi będzie pobierał niż wam ale tak mam wpisane w karcie ciąży
Justyska dowiedz sie ile wazny jest u ciebie w szpitalu wynik tego GBS. Bo mi dzis polozna powiedzia ze 3 tyg. A pozniej moga krecic nosem ze nieaktulany. Ponoc. A i potwierdzila ze jesli wynik jest dodatni to po odejsciu wod w ciagu 2 godzin do szpitala. I wtedy podaja antybiotyk ktory dziala prewencyjnie tez na dziecko. Jak pozniej to chyba dziecko dluzej zostaje na obserwacji i badaja mu crp czy nie ma infekcji. Tak mi tlumaczyla:-) -
Ja juz nie wiem... brzuch mam twardy, boli mnie jak na okres i jeszcze ten sluz. Wszystko sie zaczelo jak przeczytalam ze Lilianka przyszla na swiat.
Chyba musze sie zdystansowac do poniedzialku. Potem ciaza donoszona to moze sie dziac co chceNadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!!