X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • kasss Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    A i dzis ogladalam biustonsze do karmienia triumpha chyba kasss je polecala. I naprawde ladne, mi szczegolnie taki w szara koroneczke drobna sie pobal ale na mnie tam niestety rozmiarow nie ma:-) a i one na metce maja info ze rosna o 1 rozmiar z biustem:-) i byla promocja ze przy zakupie 2, 3-ci gratis (chyba nie pokrecilam) :-) gdyby nie moj mega ogromny biust to bym sie nie zastanawiala tylko brala tam:-)
    Gosiaczek ja jak kupowałam to było sporo fajnych w dużych rozmiarach ja kupiłam rozmiar F i jestem bardzo zadowolona juz je nosze a kupiłam troszke wieksze nie sa super sexi ale w koncu maja służyć do karmienia
    Justyska i Ewela ja te w h&m zamierzałam kupić i skończyło sie to płaczem jak wszystkie były małe ciesze sie że mam to z głowy ;)
    a z depilacja dacie rade Kochane jak ja to robie z takim brzucholkiem i to na czuja ;)
    a Jak wczoraj zobaczyłam moje stpy przed snem to sie przeraziłam a mąz odrazu po cisnieniomierz pobiegł wygladały jak 3 normalne masakra tak spuchły

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Ja bym pewnie w tej sytuacji usiadła na podłodze, wiem co przezywałaś więc miała bym gdzieś czy podłoga jest czysta, po prostu bym usiadła. Może to by dało komuś do myślenia. Wczoraj jak byłam w sklepie i złapał mnie jakiś dziwny ból to prawie usiadłam na podłodze na szczęście trwało to tylko coś koło 7 minut.
    tam są strasznie casne korytarze....do tego jeszcze ludzie siedzący na krzesłach...więc gdybym usiadła na podłodze to albo ktos by mnie zdeptał przechodząc albo nie mogłabym nawet wyciągnąćnóg. Jedyne wyjśce to kucanie. Ale to odpada...mam nie kucać ze wzgledu na krociutką szyjke i ból ud po wewnetrznej stronie......ciężko by było pozniej wstać :/
    Juz wiecej tam nie jade. Diabetolog chce mnie zobaczyc 16 lutego, ale ja sobie do Niej zadzwonie tego dnia i najwyzej powiem ze zle sie czuje.

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie ma szans żebym Was nadrobiła. Mąż wykończył mnie przemeblowanie a jeszcze nie skonczyliśmy :) no i znowu dopadł mnie katar :/ ale tak:

- Juusti ogromne gratulacje. Trzymam kciuki żebyście szybko wróciły razem do domu! :)
    - Czekaja jak bułeczki? :)
    - Z depilacją daje radę ale na czuja :) ze stopami problemu nie ma ale w sezonie zimowym nie maluje paznokci u stóp. No i teraz mam dzięki temu ładną płytkę
    - Ktg lekarz kazał mi zacząć robić od 36/37 tygodnia co tydzień.

Gratuluję udanych wizyt i nowych tygodni. Odpoczywajcie i nie zaczynacie jeszcze rodzić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia wrote:
    dlaczego tak późno wynik?
    JA wymaz na GBS miałam pobierany wczoraj...i Pani w laboratorium kazała mi zadzwonić za 2 dni bo wynik prawdopodobnie już będzie.
    Czyli jutro zadzwonię i mąż pojedzie odebrać.

Misia mi powiedziala polozna ze na pewno okolo tygodnia. Moze to zalezy czy maja swoje laboratorium czy wysylaja gdzies. U mnie na miejscu nie robia. Zbieraja probki z calego dnia i wysylaja. Pozniej czekaja na wyniki z laboratorium. Rozdzielaja co od jakiego lekarza, z jakiej poradni i wkladaja w karty pacjenta. Takze dluga droga:-)

• noa8 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi gratuluje kochana , w szoku jestem. Ale najważniejsze ze maleńka sobie radzi. Dużo zdrówka życze ;-)

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Tygrysek to wizytujemy razem o której masz wizytę ???

O 14 :)
    A Ty?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 20:52

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    O 14 :)
    A Ty?

Ja o 9.45 także ja wcześniej

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess wrote:
    Tygrysek - a do porodu to nie trzeba trochę więcej ,,obnażyć" niż tylko bikini? Mnie wosk w tej strefie przeraża ;)
    Nie rozumiem pytania. Do porodu to prawie gołym się jest, z tego co ja wiem.

Dorka1979 lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Mnie tak dzisiaj kluje w srodku w szyjce tak jakby. I sluzu mam wiecej w jakims takim kolorze momentami podejrzanym. Wiem ze szyjka mi sie skraca ale mam nadzieje ze to nie czop sluzowy i ze nie robi mi sie rozwarcie... NIE!!! Nie jeszcze przez minimum 5 dni!!
    Sorry że tak zadam osobiste, niedyskretne pytanie ale śluz podejrzany to jest jaki? Mi już jakiś czas temu zmienił się z białego, przejrzystego na lekko żółty i teraz się zastanawiam czy to jest ok :/

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Ja dlyszalam opinie ze lepiej nie golić nóg woskiem bo moga pojawic sie obrzęki i pajaczki

Jak pisałam od 5 lat robię to regularnie raz na ok.1,5 miesiąca. Nic takiego u mnie nie występuje. A obrzęki są chyba spowodowane zastojem wody, wiec zła praca nerek.

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa wrote:
    Loszcz no wlasnie ja dlatego jak najdluzej chce sie wstrzymac z kupnem stanika do karmienia, bo pewnie po porodzie jeszcze urosna i te co teraz kupie pewnie nie bd sie nadawac juz
    Oj urosną urosną. Jak się mleczarnia wypełni to nie uwierzysz w to co widzisz

Tygrysek, Tess, gosiaczek31, bella82 lubią tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Ja o 9.45 także ja wcześniej

Ciekawe ile waży juz mała. No i GBS będzie mi pobierał.

Natalka 03.2015 <3
  • Tess Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie depilacji... wyobraźcie sobie szał na sali porodowej jakby któraś z taką gwiazdką lub strzałką przyszła :D
    https://dzidziusiowo.pl/po-godzinach/zdrowie-i-uroda/904-fryzury-intymne

Dorka1979, Tygrysek lubią tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    A i dzis ogladalam biustonsze do karmienia triumpha chyba kasss je polecala. I naprawde ladne, mi szczegolnie taki w szara koroneczke drobna sie pobal ale na mnie tam niestety rozmiarow nie ma:-) a i one na metce maja info ze rosna o 1 rozmiar z biustem:-) i byla promocja ze przy zakupie 2, 3-ci gratis (chyba nie pokrecilam) :-) gdyby nie moj mega ogromny biust to bym sie nie zastanawiala tylko brala tam:-)
    Też bym się nie zastanawiała, niestety już dawno temu musiałam zrezygnować z tej firmy z powodu braku rozmiarów na mnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Ciekawe ile waży juz mała. No i GBS będzie mi pobierał.

Właśnie mnie też to ciekawi i tez będzie mi GBS pobierał trochę widzę szybciej mi będzie pobierał niż wam ale tak mam wpisane w karcie ciąży

Tygrysek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    Ines z czystej ciekawości zmierzyłam sobie temperaturę i też mam 37.
    Myślę że to obiaw ciąży.W końcu hormony buzuja...
    Wszystkie kobiety w ciąży mają podwyższoną temperaturę 37,2 to norma

• jasmin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi moje wielkie gratulacje. :)

relg2n0abn31771x.png
  • anet525 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juusti69 wrote:
    Pisze zeby powiedzieć ze urodzilam dzisiaj przez cc. Liliana ma 2010g 47cm. Wszystko stalo sie nagle. Tetno spadlo na ktg. Glowa juz wychodzila ja nic nie czulam. Bylo tyle azamieszania ze o matko. Pozniej wam napisze bo fatalnie sie czuje. Ale mala oddycha samodzielnie i ma 9punktow. Czekam co powiedzą pediatrzy
    justii serdeczne gratulacje dla ciebie i malej. Cos te marcowki szybko się rozpakowuja. Jak dojdziesz do siebie to napisz co i jak

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Ze stresu przestalam czuć ją chociaz przyszla polozna i mówi ze jest ok. Okaże sie. Nie ufam lekarzom wydaje mi się ze jak bylam w toalecie to czop sluzowy mi odpadł. Boje się bo juz raz po badaniu poleciała mi krew i stracilam mój kruszynę teraz znow krwawię i nie wiadomo czy przez badanie czy kroplówkę czy sterydy. I czy jest ok?

nie dziwię ci się, że się stresujesz, po tym co cię w życiu spotkało.
    ja mialam steryd - celeston (on podnosi cukier i jest bolący, pare minut boli po nim tylek, potem chyba dexawen i ten w ogole nie bolał).
    wczoraj w szpitalu wieczorem przyjęli dziewczynę i miala lekkie krwawienie i wody jej odchodziły, ale powoli, wiec dostala celeston, miala lezec, wody jej sie ciagle mimo sączenia uzupełniają, skurcze mijają, czeka na drugą dawkę sterydu, a potem powiedzieli, że bedzie mogla bezpiecznie rodzic

relgj44jmw4925t7.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess wrote:
    Niunia - a co tam u Was? :)

Dziękuję, dobrze :) Dzisiaj Malutkiej wreszcie odstawiają kroplówkę więc jak jutro rano do niej pójdę to juz nie bedzie miała wenflonów.I dla mnie to jest na razie najlepsza wiadomość bo już nie moge patrzeć na te siniaki na rączkach,nóżkach,teraz ma w głowie... Serce mi pęka... Ale już koniec i mam nadzieję,że jest na tyle silna ,że już sobie poradzi bez tego świństwa!

Zjada 10ml z butelki,reszte sondą bo sie jeszcze męczy. Ale pani mówi,ze ma jeszcze czas i za tydzień już powinna zjadać pieknie całą butle :) Takie dzieci szybko ponoc sie ucza:)

Tess, ines31, gosiaczek31, bella82, Madzik82, Emartea, Krokodylica, anet525, Emca, gabi30, loszcz, czekaja, Rybeńka, ewka1990 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
‹‹ 1188 1189 1190 1191 1192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ