X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa wrote:
    Madzik ja mam identycznie, jak dziewczyny zaczęły rodzić, to przecież mnie nagle wszystko bolało i myślałam że ja też już zacznę rodzić tak jak one
    Ja też momentalnie bardziej analizuje siebie i wszystkie objawy. Jak przykładowo ten stan gorąca który mnie wystraszył no i ten śluz, po prostu staje się bardziej podejrzliwa i przewrażliwiona. Ale jeszcze troszkę!!!
    Ktoś mi kiedyś powiedział, ze ciąża to najpiękniejszy stan jaki spotyka kobietę, może ja jestem jakaś dziwna ale chciałabym żeby się już skończyła. Zgadzam się, ciąża jest piękna dlatego że dzięki niej będę miała dzieciątko moje wymarzone. No i że mąż robi wszystko tak ja chcę i traktuje mnie jak królową ;) Więcej plusów nie widzę.

Madzik82, Ewelaa, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Gbs robiłam dwa tyg temu jutro odbiorę wynik przed wizyta. Kurde od wczoraj tak mnie czesie od środka chyba od ciśnienia dzis to wyglądam strasznie cala jestem spuchnieta aż się boje reakcji gina jutro

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines31 wrote:
    Sorry że tak zadam osobiste, niedyskretne pytanie ale śluz podejrzany to jest jaki? Mi już jakiś czas temu zmienił się z białego, przejrzystego na lekko żółty i teraz się zastanawiam czy to jest ok :/
    Możesz mieć infekcję jakąś, mi przy takim śluzie lekarka przepisuje clotrimazolum

• anet525 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess wrote:
    A co myślicie o kremach do depilacji? Bo ja się nie lubię męczyć z maszynką, a po nich wlosy tak nie odrastają i nie mam mega krost i podrażnienia... ale zastanawiam się na ile to ,,bezpieczne" w ciąży zwłaszcza w intymnej okolicy... (wiem, że jeden znajomy do operacji gdzie musiał się ,,oskalpować" w miejscach strategicznych dostał od lekarzy właśnie krem).
    Ja się depiluje tylko kremem i nie mam żadnego uczulenia wyniki moczu śluzu są bardzo dobre nie mam uczulenia krostek wiec stosuje.b
    Niunia cieszę się że z mała są postępy teraz bedzie tylko lepiej.
    Ja jestem juz po dwóch sterydach. Bolesne zastrzyki ale bola krotko. Dostaje ostatnia dawkę kroplówki ale ona sie nazywa fenerol czy cos takiego. Na usg jest wszystko ok. Krwawienie ustapilo. Jutro idę do lekarza pytać co dalej planują czy mnie wypuszcza w czwartek. Bo od jutra nie biorę chyba juz nic. Fakt ze tętno malej jest raz dobre raz wysokie ale ja uważam ze przez ta kroplowe i powiedzialam to poloznej ze jak mam większe dawki to moje ciało się telepie i serce mi chce wywalić i nad tym nie idzie zapanować wiec jak mala ma tez miec dobre tętno.

Madzik82, Tess, loszcz, gosiaczek31, Krokodylica lubią tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia85 wrote:
    a dziewczyny któraś z was pisała ze do porodu chce większy t-shirt teraz w auchan jest big t-shirt damski za 12 zł

http://www.auchan.pl/promocje/xxl_1_2015

To ja właśnie chcialam taką koszulkę do rodzenia. Właśnie kilka dni temu przez przypadek natrafiłam na tą w Auchan i kupiłam ją. Mam już tą do porodu i dwie inne do karmienia. Chyba wystarczy? Biustonosze do karmienia mam dwa takie zwykłe z allegro. Minimalnie jeszcze za duże, ale jak wsadzę wkładki to są ok. Takie ładniejsze już sobie upatrzyłam, ale kupię dopiero jakiś czas po porodzie.

Prawdę mówiąc to myślałam, że bliźniakowe mamy będą pierwsze się rozpakowywać. A tu proszę. Akurat Pocahontas ma się całkiem nieźle (czego gratuluję). A wiadomo co z Limcią?

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia85 wrote:
    ja jestem honorowym dawcą krwi a jeszcze w życiu bez kolejki do lekarza nie weszłam niestety
    No to zacznij korzystać z tego przywileju, oczywiście najpierw obadaj czy jest tam to honorowane ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 23:43

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet - dopiero doczytałam - dobrze, że miałaś usg i się uspokoiłaś, może moje poprzednie rady przydadzą się innym dziewczynom

Kaczamila zdjęcia małego super, z buzi to wygląda na małego pulpecika niech zdrowo rośnie

Niunia - cudownie, że małej wyjmią te welfrony, ja się ich mega boję, nigdy nie miałam, a przy cc zakładają, jednak zgodziłabym się na 10 byleby moi chłopcy ich nie mieli

Anastasia i mamaAdasia - fajnych macie mężów, też bym chciała, by mój sam mi zaoferował, że pójdzie ze mną rodzić…

misiaMonisia - współczuję przejść z tą cukrzycą, ale trzymam kciuki za to, byś po ciąży mogła o niej zapomnieć

Juusi69 - wow cóż za zaskoczenie, myślałam, że cię wypiszą, a tu wyjdziesz, ale nie sama, bo z dzidziusiem Lilianką :) ja czekam na cc, więc jak odpoczniesz to napisz tu na forum lub na priv jak o się odbyło, życzę szybkiego odzyskania sił:)

Ewka - też doczytałam teraz dopiero, fajnie, że powtórzone ktg wyszło lepiej, ja też mam jechać na ktg, ale u mnie ten problem, że się nie zapisuje, bo tak kopią, bo im za ciasno :C o liczeniu ruchów na razie nic mi nie mówili.

Loszcz- fajnie, że już spakowana może woda odejdzie i staniki, które kupiłaś będą dobre, kurcze, nie wiem, sama mam dwa różne, ale stwierdziłam, że na razie nie kupuję więcej, najpierw przetestuję te co mam i wtedy najwyżej coś dokupię

Ines 31 - ja tak miałam jednego wieczoru, nie wiedziałam co się dzieje, miałam raz uczucie gorąca, a raz zimne poty, wystraszyłam się, ale pomyślałam, że grypa mnie bierze, jednak przeszło samo, grypy nie było, jednak nie wiem czy u cb będzie tak samo:)

a teraz o mnie, byłam na obserwacji i po jednej nocy mnie wypuścili, bo wszystko wyszło dobrze, termin cc 13.02, chłopaki mają po 2100, miałam pobrane na ten posiew, szyjka z 35 do 29mm się skróciła, ale nic nie mówili, przepływy dobre i to chyba by było na tyle o nas:)

ines31, jasmin, Emca, Madzik82, MisiaMonisia, kasss, anet525, loszcz, Ewelaa, Niunia86, gosiaczek31, bella82, madziutek 23, czekaja, Rybeńka, Krokodylica, Emrica, MamaAdasia lubią tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • Emca Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juusti gratuluję córeczki. Cudownie, że z Wami wszystko ok :)

Pocahontas to już tak niedługo do narodzin chłopców, super!

Ja jutro kontrola szyjki, mam nadzieję, że jest ok.

Pocahontas lubi tę wiadomość

f2wl20mm925bvyc3.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea - nie tylko ty tak myślałaś:) bo chyba większość z nas. ja się głowię nad tym czy nie za wcześnie mi ustalili termin cc, a jak przeczytałam posta o urodzeniu Lilianki, to się zastanawiam, czy dotrwam te 10 dni, skoro to wszystko może się tak nagle potoczyć.

w czwartek wraca mąż i będzie na urlopie, ale mam w planach wyskoczyć z nim na kilka randek przed narodzinami chłopców, bo potem różnie może być w tych początkowych tygodniach, czy może nawet w miesiącach przy dwójce :)

Limcia - masz ustalony termin cc? Jak się czujesz?

Emartea lubi tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie ze moj lekarz nie robi gbs? W pierwszej ciazy pytalam dlaczego to mi powiedzial ze to mozna zlapac wszedzie i zawsze wiec dla bezpieczenstwa lepiej podac w szpitalu kroplowke.
    I tak tez bylo. Zapytali mnie czy mam wynik, powiedzialam ze nie i bikt o nic wiecej nie pytal. Kroplowka, cc i po wszystkim.
    Dziwne ze tego nie chce robic ale co tam

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Jasmin a co u Ciebie dawno się nie odzywalas? Już miałam pytać o Ciebie
    Misia to jest szczyt chamstwa ja kobieta w 9mc ciąży moze stac i nikt miejsca nie ustąpi!!
    kass kiedys te młode siksy tez będą w ciąży i mam nadzieje że spotka je coś podobnego, ze nikt im miejsca nie ustąpi nigdzie. Moze wtedy zrozumieją

Dorka1979 lubi tę wiadomość

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do nie przepuszczania kobiet w ciąży to brak słów, ale jeszcze jak policjanci w mundurach bezczelnie wpychają się przed ciężarne to szczyt chamstwa! eh musiałam przypomnieć! Tego na pewno nie zapomnę!

jak kiedyś była mega kolejka w przychodni a ja chciałam tylko o coś zapytać to spojrzałam na ludzi z kolejki i spytałam:
    "czy w tej przychodni obowiązuje zasada przepuszczania kobiet w ciąży?",
    ludzie nie wiedzieli jak na to zareagować, zaczeli sie na mnie gapić i na swoich sąsiadów z kolejki,coś pomrukiwali pod nosem, jeden gość burknął "obowiązuje, ale dla rodzących" - on stał pierwszy, jednak w tym samym momencie pani z recepcji powiedziała, oczywiście, że obowiązuje, obsłużę tego pana(stał już przy okienku, szukała mu karty) i później panią:) ich miny były bezcenne szczególnie tego pierwszego gbura :D

gosiaczek31, czekaja, Krokodylica lubią tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wstawiam zdjęcia naszej trójki, być może ostatnie z brzuchem, dziewczyny, wasze brzuszki też bym pooglądała, zaniedbałyście to wstawianie zdjęć, wraz z nowym tygodniem :( teraz zaczną się zdjęcia bobasków:) dwa już są :*
    5811bedf42f93e47med.jpg
    d75a095e9ede5417med.jpg
    b972a45acc44e7e6med.jpg

Madzik82, Emartea, Anastacia33, Justyska89, Tess, Dorka1979, gabi30, anet525, loszcz, Emca, noa8, Ewelaa, Niunia86, gosiaczek31, sylwia85, bella82, SunSun, madziutek 23, czekaja, Rybeńka, Krokodylica, kasss, Emrica, jasmin, Tygrysek, MisiaMonisia, kaczamila, ines31, MamaAdasia, Ewelcia lubią tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Możesz mieć infekcję jakąś, mi przy takim śluzie lekarka przepisuje clotrimazolum
    Jesli jest gesty i zoltawy to moze swiasdczyc o infekcji

Dorka1979 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas wygladasz super!!! Nie widac ze blizniaki, brzuszek zgrabny, figura extra.
    Ale przede wszystjim zazdroszcze ksiazkowej ciazy!!
    Termin masz juz na przyszly tydzien :)
    Ja termin cc mam planowaby na 27 lutego alecos czuje ze czytajac forum z emocji urodze wczesniej ;)
    Dobranoc dziewczyny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 23:31

Tess, Dorka1979, Pocahontas, gosiaczek31, Tygrysek lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas wrote:
    Anet - dopiero doczytałam - dobrze, że miałaś usg i się uspokoiłaś, może moje poprzednie rady przydadzą się innym dziewczynom

Kaczamila zdjęcia małego super, z buzi to wygląda na małego pulpecika niech zdrowo rośnie

Niunia - cudownie, że małej wyjmią te welfrony, ja się ich mega boję, nigdy nie miałam, a przy cc zakładają, jednak zgodziłabym się na 10 byleby moi chłopcy ich nie mieli

Anastasia i mamaAdasia - fajnych macie mężów, też bym chciała, by mój sam mi zaoferował, że pójdzie ze mną rodzić…

misiaMonisia - współczuję przejść z tą cukrzycą, ale trzymam kciuki za to, byś po ciąży mogła o niej zapomnieć

Juusi69 - wow cóż za zaskoczenie, myślałam, że cię wypiszą, a tu wyjdziesz, ale nie sama, bo z dzidziusiem Lilianką :) ja czekam na cc, więc jak odpoczniesz to napisz tu na forum lub na priv jak o się odbyło, życzę szybkiego odzyskania sił:)

Ewka - też doczytałam teraz dopiero, fajnie, że powtórzone ktg wyszło lepiej, ja też mam jechać na ktg, ale u mnie ten problem, że się nie zapisuje, bo tak kopią, bo im za ciasno :C o liczeniu ruchów na razie nic mi nie mówili.

Loszcz- fajnie, że już spakowana może woda odejdzie i staniki, które kupiłaś będą dobre, kurcze, nie wiem, sama mam dwa różne, ale stwierdziłam, że na razie nie kupuję więcej, najpierw przetestuję te co mam i wtedy najwyżej coś dokupię

Ines 31 - ja tak miałam jednego wieczoru, nie wiedziałam co się dzieje, miałam raz uczucie gorąca, a raz zimne poty, wystraszyłam się, ale pomyślałam, że grypa mnie bierze, jednak przeszło samo, grypy nie było, jednak nie wiem czy u cb będzie tak samo:)

a teraz o mnie, byłam na obserwacji i po jednej nocy mnie wypuścili, bo wszystko wyszło dobrze, termin cc 13.02, chłopaki mają po 2100, miałam pobrane na ten posiew, szyjka z 35 do 29mm się skróciła, ale nic nie mówili, przepływy dobre i to chyba by było na tyle o nas:)
    13 w piątek? Chyba bym poprosiła o inny termin

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas wrote:
    co do nie przepuszczania kobiet w ciąży to brak słów, ale jeszcze jak policjanci w mundurach bezczelnie wpychają się przed ciężarne to szczyt chamstwa! eh musiałam przypomnieć! Tego na pewno nie zapomnę!

jak kiedyś była mega kolejka w przychodni a ja chciałam tylko o coś zapytać to spojrzałam na ludzi z kolejki i spytałam:
    "czy w tej przychodni obowiązuje zasada przepuszczania kobiet w ciąży?",
    ludzie nie wiedzieli jak na to zareagować, zaczeli sie na mnie gapić i na swoich sąsiadów z kolejki,coś pomrukiwali pod nosem, jeden gość burknął "obowiązuje, ale dla rodzących" - on stał pierwszy, jednak w tym samym momencie pani z recepcji powiedziała, oczywiście, że obowiązuje, obsłużę tego pana(stał już przy okienku, szukała mu karty) i później panią:) ich miny były bezcenne szczególnie tego pierwszego gbura :D
    Ta, ciekawe co rodząca ciężarna robiła by w kolejce

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ślicznie wyglądasz
    Pocahontas wrote:
    wstawiam zdjęcia naszej trójki, być może ostatnie z brzuchem, dziewczyny, wasze brzuszki też bym pooglądała, zaniedbałyście to wstawianie zdjęć, wraz z nowym tygodniem :( teraz zaczną się zdjęcia bobasków:) dwa już są :*
    5811bedf42f93e47med.jpg
    d75a095e9ede5417med.jpg
    b972a45acc44e7e6med.jpg

Pocahontas lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spac nie moge...na dodatek corcia chyba mi sie rozchoruje bo kaszle.juz ja na jutro do lekarza zarejestrowalam

860isg18r6bpss11.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahntas super wyglądasz i to cudowne że już niedługo przywitasz swoich chłopców. Kurcze ja od was mam tak odlegly termin. Ze mna leży dziewczyna ktora tez jest w 33 tyg tez ma zagrożenie przedwczesnym porodem tyle ze u niej sytuacja jest o tyle powazniejsza ze wody jej odeszly częściowo i rozwarcie na 3 cm mimo to próbuj jej powstrzymać. Nie wiem jak to się skończy. Jak czytam jak juz jedna po drugiej sie rozpakowujecie to z jednej str chciałabym urodzić z drugiej wiem ze jak poczekam ten ponad miesiąc to nic mi nie będzie a córcia bedzie donoszona:)

Dorka1979, Ewelaa, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
‹‹ 1190 1191 1192 1193 1194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ