Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelaa wrote:Madzik ja mam identycznie, jak dziewczyny zaczęły rodzić, to przecież mnie nagle wszystko bolało i myślałam że ja też już zacznę rodzić tak jak one
Ktoś mi kiedyś powiedział, ze ciąża to najpiękniejszy stan jaki spotyka kobietę, może ja jestem jakaś dziwna ale chciałabym żeby się już skończyła. Zgadzam się, ciąża jest piękna dlatego że dzięki niej będę miała dzieciątko moje wymarzone. No i że mąż robi wszystko tak ja chcę i traktuje mnie jak królowąWięcej plusów nie widzę.
Madzik82, Ewelaa, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyines31 wrote:Sorry że tak zadam osobiste, niedyskretne pytanie ale śluz podejrzany to jest jaki? Mi już jakiś czas temu zmienił się z białego, przejrzystego na lekko żółty i teraz się zastanawiam czy to jest ok
-
Tess wrote:A co myślicie o kremach do depilacji? Bo ja się nie lubię męczyć z maszynką, a po nich wlosy tak nie odrastają i nie mam mega krost i podrażnienia... ale zastanawiam się na ile to ,,bezpieczne" w ciąży zwłaszcza w intymnej okolicy... (wiem, że jeden znajomy do operacji gdzie musiał się ,,oskalpować" w miejscach strategicznych dostał od lekarzy właśnie krem).
Niunia cieszę się że z mała są postępy teraz bedzie tylko lepiej.
Ja jestem juz po dwóch sterydach. Bolesne zastrzyki ale bola krotko. Dostaje ostatnia dawkę kroplówki ale ona sie nazywa fenerol czy cos takiego. Na usg jest wszystko ok. Krwawienie ustapilo. Jutro idę do lekarza pytać co dalej planują czy mnie wypuszcza w czwartek. Bo od jutra nie biorę chyba juz nic. Fakt ze tętno malej jest raz dobre raz wysokie ale ja uważam ze przez ta kroplowe i powiedzialam to poloznej ze jak mam większe dawki to moje ciało się telepie i serce mi chce wywalić i nad tym nie idzie zapanować wiec jak mala ma tez miec dobre tętno.Madzik82, Tess, loszcz, gosiaczek31, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
sylwia85 wrote:a dziewczyny któraś z was pisała ze do porodu chce większy t-shirt teraz w auchan jest big t-shirt damski za 12 zł
http://www.auchan.pl/promocje/xxl_1_2015
To ja właśnie chcialam taką koszulkę do rodzenia. Właśnie kilka dni temu przez przypadek natrafiłam na tą w Auchan i kupiłam ją. Mam już tą do porodu i dwie inne do karmienia. Chyba wystarczy? Biustonosze do karmienia mam dwa takie zwykłe z allegro. Minimalnie jeszcze za duże, ale jak wsadzę wkładki to są ok. Takie ładniejsze już sobie upatrzyłam, ale kupię dopiero jakiś czas po porodzie.
Prawdę mówiąc to myślałam, że bliźniakowe mamy będą pierwsze się rozpakowywać. A tu proszę. Akurat Pocahontas ma się całkiem nieźle (czego gratuluję). A wiadomo co z Limcią? -
nick nieaktualnysylwia85 wrote:ja jestem honorowym dawcą krwi a jeszcze w życiu bez kolejki do lekarza nie weszłam niestety
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 23:43
-
Anet - dopiero doczytałam - dobrze, że miałaś usg i się uspokoiłaś, może moje poprzednie rady przydadzą się innym dziewczynom
Kaczamila zdjęcia małego super, z buzi to wygląda na małego pulpecika niech zdrowo rośnie
Niunia - cudownie, że małej wyjmią te welfrony, ja się ich mega boję, nigdy nie miałam, a przy cc zakładają, jednak zgodziłabym się na 10 byleby moi chłopcy ich nie mieli
Anastasia i mamaAdasia - fajnych macie mężów, też bym chciała, by mój sam mi zaoferował, że pójdzie ze mną rodzić…
misiaMonisia - współczuję przejść z tą cukrzycą, ale trzymam kciuki za to, byś po ciąży mogła o niej zapomnieć
Juusi69 - wow cóż za zaskoczenie, myślałam, że cię wypiszą, a tu wyjdziesz, ale nie sama, bo z dzidziusiem Liliankąja czekam na cc, więc jak odpoczniesz to napisz tu na forum lub na priv jak o się odbyło, życzę szybkiego odzyskania sił
Ewka - też doczytałam teraz dopiero, fajnie, że powtórzone ktg wyszło lepiej, ja też mam jechać na ktg, ale u mnie ten problem, że się nie zapisuje, bo tak kopią, bo im za ciasno :C o liczeniu ruchów na razie nic mi nie mówili.
Loszcz- fajnie, że już spakowana może woda odejdzie i staniki, które kupiłaś będą dobre, kurcze, nie wiem, sama mam dwa różne, ale stwierdziłam, że na razie nie kupuję więcej, najpierw przetestuję te co mam i wtedy najwyżej coś dokupię
Ines 31 - ja tak miałam jednego wieczoru, nie wiedziałam co się dzieje, miałam raz uczucie gorąca, a raz zimne poty, wystraszyłam się, ale pomyślałam, że grypa mnie bierze, jednak przeszło samo, grypy nie było, jednak nie wiem czy u cb będzie tak samo:)
a teraz o mnie, byłam na obserwacji i po jednej nocy mnie wypuścili, bo wszystko wyszło dobrze, termin cc 13.02, chłopaki mają po 2100, miałam pobrane na ten posiew, szyjka z 35 do 29mm się skróciła, ale nic nie mówili, przepływy dobre i to chyba by było na tyle o nas:)ines31, jasmin, Emca, Madzik82, MisiaMonisia, kasss, anet525, loszcz, Ewelaa, Niunia86, gosiaczek31, bella82, madziutek 23, czekaja, Rybeńka, Krokodylica, Emrica, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
Emartea - nie tylko ty tak myślałaś
bo chyba większość z nas. ja się głowię nad tym czy nie za wcześnie mi ustalili termin cc, a jak przeczytałam posta o urodzeniu Lilianki, to się zastanawiam, czy dotrwam te 10 dni, skoro to wszystko może się tak nagle potoczyć.
w czwartek wraca mąż i będzie na urlopie, ale mam w planach wyskoczyć z nim na kilka randek przed narodzinami chłopców, bo potem różnie może być w tych początkowych tygodniach, czy może nawet w miesiącach przy dwójce
Limcia - masz ustalony termin cc? Jak się czujesz?Emartea lubi tę wiadomość
-
A wiecie ze moj lekarz nie robi gbs? W pierwszej ciazy pytalam dlaczego to mi powiedzial ze to mozna zlapac wszedzie i zawsze wiec dla bezpieczenstwa lepiej podac w szpitalu kroplowke.
I tak tez bylo. Zapytali mnie czy mam wynik, powiedzialam ze nie i bikt o nic wiecej nie pytal. Kroplowka, cc i po wszystkim.
Dziwne ze tego nie chce robic ale co tamNadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
kasss wrote:Jasmin a co u Ciebie dawno się nie odzywalas? Już miałam pytać o Ciebie
Misia to jest szczyt chamstwa ja kobieta w 9mc ciąży moze stac i nikt miejsca nie ustąpi!!Dorka1979 lubi tę wiadomość
Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
co do nie przepuszczania kobiet w ciąży to brak słów, ale jeszcze jak policjanci w mundurach bezczelnie wpychają się przed ciężarne to szczyt chamstwa! eh musiałam przypomnieć! Tego na pewno nie zapomnę!
jak kiedyś była mega kolejka w przychodni a ja chciałam tylko o coś zapytać to spojrzałam na ludzi z kolejki i spytałam:
"czy w tej przychodni obowiązuje zasada przepuszczania kobiet w ciąży?",
ludzie nie wiedzieli jak na to zareagować, zaczeli sie na mnie gapić i na swoich sąsiadów z kolejki,coś pomrukiwali pod nosem, jeden gość burknął "obowiązuje, ale dla rodzących" - on stał pierwszy, jednak w tym samym momencie pani z recepcji powiedziała, oczywiście, że obowiązuje, obsłużę tego pana(stał już przy okienku, szukała mu karty) i później paniąich miny były bezcenne szczególnie tego pierwszego gbura
gosiaczek31, czekaja, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
wstawiam zdjęcia naszej trójki, być może ostatnie z brzuchem, dziewczyny, wasze brzuszki też bym pooglądała, zaniedbałyście to wstawianie zdjęć, wraz z nowym tygodniem
teraz zaczną się zdjęcia bobasków:) dwa już są :*
Madzik82, Emartea, Anastacia33, Justyska89, Tess, Dorka1979, gabi30, anet525, loszcz, Emca, noa8, Ewelaa, Niunia86, gosiaczek31, sylwia85, bella82, SunSun, madziutek 23, czekaja, Rybeńka, Krokodylica, kasss, Emrica, jasmin, Tygrysek, MisiaMonisia, kaczamila, ines31, MamaAdasia, Ewelcia lubią tę wiadomość
-
Pocahontas wygladasz super!!! Nie widac ze blizniaki, brzuszek zgrabny, figura extra.
Ale przede wszystjim zazdroszcze ksiazkowej ciazy!!
Termin masz juz na przyszly tydzien
Ja termin cc mam planowaby na 27 lutego alecos czuje ze czytajac forum z emocji urodze wczesniej
Dobranoc dziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 23:31
Tess, Dorka1979, Pocahontas, gosiaczek31, Tygrysek lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
nick nieaktualnyPocahontas wrote:Anet - dopiero doczytałam - dobrze, że miałaś usg i się uspokoiłaś, może moje poprzednie rady przydadzą się innym dziewczynom
Kaczamila zdjęcia małego super, z buzi to wygląda na małego pulpecika niech zdrowo rośnie
Niunia - cudownie, że małej wyjmią te welfrony, ja się ich mega boję, nigdy nie miałam, a przy cc zakładają, jednak zgodziłabym się na 10 byleby moi chłopcy ich nie mieli
Anastasia i mamaAdasia - fajnych macie mężów, też bym chciała, by mój sam mi zaoferował, że pójdzie ze mną rodzić…
misiaMonisia - współczuję przejść z tą cukrzycą, ale trzymam kciuki za to, byś po ciąży mogła o niej zapomnieć
Juusi69 - wow cóż za zaskoczenie, myślałam, że cię wypiszą, a tu wyjdziesz, ale nie sama, bo z dzidziusiem Liliankąja czekam na cc, więc jak odpoczniesz to napisz tu na forum lub na priv jak o się odbyło, życzę szybkiego odzyskania sił
Ewka - też doczytałam teraz dopiero, fajnie, że powtórzone ktg wyszło lepiej, ja też mam jechać na ktg, ale u mnie ten problem, że się nie zapisuje, bo tak kopią, bo im za ciasno :C o liczeniu ruchów na razie nic mi nie mówili.
Loszcz- fajnie, że już spakowana może woda odejdzie i staniki, które kupiłaś będą dobre, kurcze, nie wiem, sama mam dwa różne, ale stwierdziłam, że na razie nie kupuję więcej, najpierw przetestuję te co mam i wtedy najwyżej coś dokupię
Ines 31 - ja tak miałam jednego wieczoru, nie wiedziałam co się dzieje, miałam raz uczucie gorąca, a raz zimne poty, wystraszyłam się, ale pomyślałam, że grypa mnie bierze, jednak przeszło samo, grypy nie było, jednak nie wiem czy u cb będzie tak samo:)
a teraz o mnie, byłam na obserwacji i po jednej nocy mnie wypuścili, bo wszystko wyszło dobrze, termin cc 13.02, chłopaki mają po 2100, miałam pobrane na ten posiew, szyjka z 35 do 29mm się skróciła, ale nic nie mówili, przepływy dobre i to chyba by było na tyle o nas:) -
nick nieaktualnyPocahontas wrote:co do nie przepuszczania kobiet w ciąży to brak słów, ale jeszcze jak policjanci w mundurach bezczelnie wpychają się przed ciężarne to szczyt chamstwa! eh musiałam przypomnieć! Tego na pewno nie zapomnę!
jak kiedyś była mega kolejka w przychodni a ja chciałam tylko o coś zapytać to spojrzałam na ludzi z kolejki i spytałam:
"czy w tej przychodni obowiązuje zasada przepuszczania kobiet w ciąży?",
ludzie nie wiedzieli jak na to zareagować, zaczeli sie na mnie gapić i na swoich sąsiadów z kolejki,coś pomrukiwali pod nosem, jeden gość burknął "obowiązuje, ale dla rodzących" - on stał pierwszy, jednak w tym samym momencie pani z recepcji powiedziała, oczywiście, że obowiązuje, obsłużę tego pana(stał już przy okienku, szukała mu karty) i później paniąich miny były bezcenne szczególnie tego pierwszego gbura
-
nick nieaktualnyAle ślicznie wyglądasz
Pocahontas lubi tę wiadomość
-
Pocahntas super wyglądasz i to cudowne że już niedługo przywitasz swoich chłopców. Kurcze ja od was mam tak odlegly termin. Ze mna leży dziewczyna ktora tez jest w 33 tyg tez ma zagrożenie przedwczesnym porodem tyle ze u niej sytuacja jest o tyle powazniejsza ze wody jej odeszly częściowo i rozwarcie na 3 cm mimo to próbuj jej powstrzymać. Nie wiem jak to się skończy. Jak czytam jak juz jedna po drugiej sie rozpakowujecie to z jednej str chciałabym urodzić z drugiej wiem ze jak poczekam ten ponad miesiąc to nic mi nie będzie a córcia bedzie donoszona:)
Dorka1979, Ewelaa, gosiaczek31 lubią tę wiadomość