X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    Cześć dziewczyny:)
    Hwesta witaj wśród marcowych mam:) Chociaż ja powinnam być raczej styczniowa ale tu mi dobrze :)

Anet trzymam kciuki za Was :)

Moja dziewczyna codziennie rano dostaje mleko butlą i już reszte dnia sondą,zeby jej nie męczyć. A Tu dzisiaj nagle zaskoczenie. O 15 w pore karmienia malutka dostała sondą mleko ale strasznie zaczęła płakac,wiercić się i pchać rączki do buzi. Poprosiłam więc o smoczek i tu zaskoczenie-jak zassała to nie chciala puścić i od razu się uspokoiła :D Więc po rozmowie z panią dr od jutra malutka dostaje butle częściej niż tylko rano i mam nadzieje,że teraz zacznie wcinać jak szalona:) No i znowu opuściła inkubator-mam nadzieję,że tym razem na dobre :D
    Madra dziewczynka:-) sama wie co dla niej lepsze:-)

Niunia86 lubi tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnio kolezanka mi mowila ze jesli chce karmic nie moge jesc smazonego i fastfoodow bo to zatrzymalo u jej siostry laktacje po 3 miesiacach

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    ostatnio kolezanka mi mowila ze jesli chce karmic nie moge jesc smazonego i fastfoodow bo to zatrzymalo u jej siostry laktacje po 3 miesiacach

Smazonego i fastfoodow trzeba unikac ale to bardziej ze wzgl na zdrowie dziecka:-) bo moze miec po tym kolki, problemy zoladkowe. Bo to ciezkostrawne, ma duzo soli, tluszczu, chemii itd. A czy zatrzymuje laktacje nie mam pojecia. Moze po takim jedzeniu dziecko poprostu nie chcialo pic mleka a laktacja dostosowuje sie do tego ile pije maluszek. Wiec jesli nie chc dzciatko pic to zaniknie po jakims czasie. Albo jak sie za malo przysawia.

• anet525 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia moje gratulacje masz dzielna corcie.
    Dziewczyny oszczędzajcie sie naprawde. To juz tak niewiele do mety.
    U mnie byl obchód mowie ze mam skurcze podlaczyli mi ktg z wykrywaczem skurczy. Wyszli ze miałam 9 skurczy na 40 min. Ciekawe co zrobia. Oczywiscie skurcze nie puszczają żeby nie bylo.

Niunia86 lubi tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smażonego i fastfoodow sie nie je bo się truje tym żołądek dziecka! W trakcie laktacji oczywiscie

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Hmm nie od magnezu? Ja mam 'taki' skutek uboczny
    właśnie ja nie łykam Magnezu

860isg18r6bpss11.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    właśnie ja nie łykam Magnezu
    O kurcze ,a jakieś inne witaminy ?
    Aha jeszcze kiwi tak działa...

ex2btv738sn49jef.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo po prostu anastacia organizm się sam oczyszcza. To ponoć naturalne, gdyż organizm przygotowuje się powoli do porodu.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    mój maz tak się przejął ze nie pozwoli mi z łóżka wyjść nawet po ciśnieniomierz nie pozwolił mi wstać tylko sam przyszed i zmierzył a ze ciśnienie było dobre to powiedział de teraz z łóżka już nie wyjdę bo jak leze to jest dobre
    Taki troskliwy mąż to skarb

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Albo po prostu anastacia organizm się sam oczyszcza. To ponoć naturalne, gdyż organizm przygotowuje się powoli do porodu.
    Nie za szybko na takie oczyszczanie?

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    O kurcze ,a jakieś inne witaminy ?
    Aha jeszcze kiwi tak działa...
    Aaa kiwi jem prawie codziennie

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) umnie dobrze dzis po usg Ignaś rosnie pięknie i wody się podniosły do 11.7 z 7.3 także pięknie :) Ułożony juz główką w dół :) i wazy 2008 kg:D duży klocek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 22:09

Emca, Anastacia33, Rybeńka, bella82, Madzik82, Emartea, ines31, Krokodylica, Niunia86, Tygrysek, Tess, MisiaMonisia, Dorka1979, gosiaczek31, Pocahontas, Sarah88, SunSun, czekaja, madziutek 23, kaczamila lubią tę wiadomość

• Emca Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś po wizycie, szyjka ok, nie skrociła się. Maluszek 2100 :)

Anastacia33, Rybeńka, bella82, kasss, Madzik82, ines31, Krokodylica, Niunia86, Tygrysek, Dorka1979, gosiaczek31, Scarlett2014, Sarah88, SunSun, czekaja, madziutek 23, kaczamila lubią tę wiadomość

f2wl20mm925bvyc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na KTG w szpitalu. Przed tym spakowałam się w torbę do szpitala bo myślałam że tym razem się nie wywinę z pozostania na oddziale, bo ciśnienie mi dziś skoczyło, a lekarka mówiła że jak mi skoczy to mam przyjechać a że miałam KTG to za jednym zamachem. Powiedziałam jej też o tym, że boli mnie strasznie głowa po tym dopegyt-cie i potworny szum w uszach mam. Kazała mi więc zmniejszyć dawkowanie z trzech na dwa razy dziennie, zbadała mnie dodatkowo i powiedziała, że mogę do domu jechać, że KTG super do tego Niutka wysoko siedzi, szyjka długa, wysoko i mała na świat się nie śpieszy.

Madzik82, Emartea, kasss, Niunia86, MisiaMonisia, Emca, gosiaczek31, Sarah88, SunSun, madziutek 23 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia wrote:
    WItajcie

Byłam dziś odebrać wynik na GBS....na szczęście ujemny :)
    Chociaż coś mam dobre :P
    Też dziś odebrałam i też mam dobry wynik

MisiaMonisia, gosiaczek31, SunSun lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunsun super ze w domku :)*

SunSun lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jak to jest z tą dietą jak się karmi piersią ,bede musiała wójka Google przeprosić :)

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bede miala zrobione GBS w 37 tygodniu takze jeszcze troche czasu pozostalo

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Właśnie jak to jest z tą dietą jak się karmi piersią ,bede musiała wójka Google przeprosić :)
    Ja karmiac piersia nie spożywalam nic smazonwgo zero fast foodow,nic gazowanego, pilam tylko slaba herbate i duzo kawy inki z mlekiem,No i kapuata brukselka fasola tez odpada.

Krysti lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Hwesta witamy ;-)

Dziewczyny ile sztuk pampersow brac do szpitala? Wy ile bierzecie?

Scarlet ja tez zrobiłam te bułeczki z dżemem w smaku pyszne ;-) dzieki za przepis.
    Ja spakowałam 39 szt, tyle dlatego że to była połowa z opakowania

‹‹ 1197 1198 1199 1200 1201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ