X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow MamaAdasia to szans na kruszyne nie masz. Trzymam kciuki zebys nie przenosila w takim razie.

Ja dla malej tez juz nic nie kupuje bo mam mnostwo ciuchow. Ale ba synka bodziaka wzielam :)

MamaAdasia lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik ja tych globulek nie biore, ale mam za to Luteine dopochwowa i ona mi leci jak biala woda

Madzik82 lubi tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik, ja brałam Pimafucin i Nystatynę to było dużo śluzu takiego gęstego po tych globulkach.

Chciałabym urodzić w terminie albo kilka dni przed.Ale to nie my decydujemy :D

Ja Adasiowi ostatnio majteczki i podkoszulki na ramiączkach w Lidlu brałam.

Gosiaczek a ty gdzie rodzisz ?????

u mnie GBS pobrała gin w 34tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 11:11

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak bralam Pimafucin to tez mialam gesty max sluz

MamaAdasia, Madzik82 lubią tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    A ja myślałam że ten pen działa podobnie jak ta igła do mierzenia cukru, jak patrzyłam jak teściu sobie wbijał insulinę to tak to wyglądało tylko właśnie musiał dłużej przytrzymać aby tą insulinę do końca wprowadzić
    nie nie..igły do mierzenia cukru nie widać....masz swiadomość ze Cię ukłuje jak naciśniesz ale to jest takie rach ciach ;)
    A w penie igła cały czas jest widoczna (albo 8mm albo 6mm)...tylko u góry kreci się pokretlem zeby ustwaić jednostki ile ma sie wstrzyknąć no i pozniej celujesz igłą w wybrane miejsce na reku czy nodze.....i musisz ją wbić sobie całą....

Dorka1979 lubi tę wiadomość

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta trzymaj sie, oj mala daje ci popalic. Uparcie chc na swiat. Ciekawe ile jeszcze dadza rade ja powstrzymywac

Madzik mysle ze to po globulkach. One sie roztapiaja w srodku i mi zawsze tez cos tam rano wyplywalo:-) to chyba gliceryna.

Endi trzymam kciuki zeby bylo dobrze i za wyjscie do domku.

Madzik82, Endi84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Moj okruszek nie ma szans na mase Pudziana. W mojej rodzinie i rodzinie meza wszystkie dzieci miedzy 2800 - 3100.
    W poniedzialek bede miala rowno 37tc skonczony i mam nadziehe ze malutka bedzie miala 2600 ...

Do Lidla wyslalam meza po bodziaki z myszka miki dla starszego synka.

Mam pytanue do dziewczyn ktore braly globulki clotrimazol. Jak bierzecie je na noc to rano po wstaniu tez Wam tak duzo bialej wody leci? To ta globulka rozpuszczona? Bo juz sie zastanawialam czy to nie wody!!

witajcie dziewczyny, czytam was od kilku tygodni i muszę podziękować bo dzięki wam skorzystałam z wielu bardzo praktycznych rad :)

ja biorę te globulki i rano mam pełno białego sluzu, zaniepokoiło mnie to i myslałam , że to wody. wyczytałam ,żę wyciek sprawdza sie za pomocą papierka lakmusowego i jeżeli zabarwi sie na zielono, niebiesko , granatowo to wody płodowe. w moim przypadku jest żółty więc spokojnie to nie wody tylko te globulki tak działają :)

Madzik82, madziutek 23, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia chcialam w Warszawie tak jak poprzednio ale nie dam rady dojechac:-) mam 130 km i 2,5 h jazdy samochodem. Pewnie bym nie zdarzyla:-) nie chce ryzykowac porodem gdzies na parkingu albo poboczu:-) Ole urodzilam w 3,5 godziny od pierwszych skurczy teraz mnie nastraszyli ze moze byc nawet szybciej. Bo mi bardzo szybko postepowala akcja.
    Wiec teraz bede rodzila w Siedlcach wlasnie ze wzgl na mozliwosc Zzo. Tez musze dojechac ale to duzo szybciej. W 30 min powinnam byc na miejscu. A w moich najblizszych szpitalach znieczulen nie ma. Tylko gaz. A tego nie chce.

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w Siedlcach super opieka, mojej mamy najmłodsza siostra rodziła dwukrotnie i bardzo sobie chwali :) I jest ZZO.

A w Wawie gdzie rodziłaś? Ja na Inflancką jadę jednak, pół godziny i będę albo i szybciej,do Wołomina mam 3 min ale nie dają znieczulenia tylko głupiego jasia.

Endi, trzymam kciuki za wyjście :)

Aneta, dzielna jesteś, trzymaj się kobieto !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 11:20

Endi84, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A orientujecie sie jak na Karowej jest ze znieczuleniem??

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta, http://www.szpitalkarowa.pl/

Dają ZZO.

hwesta lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W warszawie chyba wszystkie szpitale maja w pakiecie Zzo na zyczenie. Trzeba tylko miec badanie na krzepliwosc chyba ze soba. Albo pobieraja przy przyjeciu do szpitala.
    Ja rodzilam w 2012 na starynkiewicza bo tam lezalam na patologii wczesniej z malowodziem i pozniej bezposrdnio przed porodem ze wzgl na tetno malej. Warunki masakra ale opieka super. Rodzilam bez stresu. W rezultacie nie patrzac na warunki pobytowe bylam bardzo zadowolona. Wogole to szpital straszy wygladem ale ma 3 st referencyjnosci wiec specjalisci najlepsi:-)

Inflancka ma super warunki, komfortowo po remontach i tez dobrych lekarzy maja wiec dobrze wybralas:-)
    Na karowej bylam raz na konsultacji i polozne strasznie nie mile wrazenie na mnie zrobily. Ale opieke lekarska tez maja super. Ciaze z ryzykiem tam czesto biora. Cukrzycowe chyba to ich konik:-)

MamaAdasia, hwesta lubią tę wiadomość

• Tess Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calines - witaj :)

calines lubi tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Moj okruszek nie ma szans na mase Pudziana. W mojej rodzinie i rodzinie meza wszystkie dzieci miedzy 2800 - 3100.
    W poniedzialek bede miala rowno 37tc skonczony i mam nadziehe ze malutka bedzie miala 2600 ...

Mam pytanue do dziewczyn ktore braly globulki clotrimazol. Jak bierzecie je na noc to rano po wstaniu tez Wam tak duzo bialej wody leci? To ta globulka rozpuszczona? Bo juz sie zastanawialam czy to nie wody!!
    Ja mam tak samo :-D i też sie zastawiałam czy to nie wody bo całe majtki mokre miałam ;-) ale też mi badali tymi paskami i też ok.I później już zawsze rano niestety ...woda w majtkach hehe

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny

anet trzymaj się i odpoczywaj :)

w Lidlu byłam ale już kolo 11 i nic nie kupiłam ale faktycznie ludzie mieli ponapychane wózki dziwnie się na to patrzy jak ludzie się rzucają na takie rzeczy co jakąś promocja.

byłam dzisiaj wózek zamówić i łóżeczko. myślałam że łóżeczko będzie odrazu a tu dupa trzeba czekać 2 tyg. wódek zamówiłam camarelo carmela cr23. najbardziej za tym kolorem był mój mąż bo on będzie miał jeszcze synka a ten wózek jest i dla dziewczynki i chłopca to są jego slowa heh:)
    mam pyt kupujęcie bazę do fotelika bo mnie trochę cena dzisiaj przerazila fotelik będzie maxi cosi i bazy jednsk narazie nie zamówiłam poczekam trochę na przypływ gotówki albo nie kupię co myślicie ????

• Emrica Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska my bazy do fotelika tez nie kupujemy, tez mamy fotelik maxi cosi, bez problemu przypniesz ten fotelik do siedzenia w samochodzie pasami. Nam pani w sklepie pokazywala nawet jak to prawidlowo zrobić.

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha bo sama baza 600 zł ponad to się przerazilam

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justuska jesli macie fotele z ISoFIX to fajnie miec taka baze, ale nowa kosztuje sporo, wiec ja sie zastanawiam nad uzywana, a fotelik mam maxi cosi cabrio fix. Pamietaj jeszcze ze do maxi cosi musisz dokupic adaptery zeby mozna bylo wpinac w wozek :)

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    W poniedzialek bede miala rowno 37tc skonczony i mam nadzviehe ze malutka bedzie miala 2600 ...

Mialam tak samo przy globulkach

860isg18r6bpss11.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak adaptery do wozka kosztują 50 zł i też kupiłam aby wpiąć fotelik do stelaża wózka, ale jeśli chodzi o bazę do samochodu to nie ma sensu tyle wydawać zresztą taki fotelik użytkuje sie krótko i lepiej zainwestować ta kasę w drugi foteli który będzie służył przez kilka lat, a wiekszość te pierwszy fotelik przypina pasami. No chyba że będziesz dużo jeżdzić podrózować to wtedy można się zastanowić.

Ewelaa, Sarah88 lubią tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
‹‹ 1201 1202 1203 1204 1205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ