X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea najważniejsze by wszystko dobrze przebieglo.
    Czy my mamy w końcu na fb grupę zalozoną?

Emartea lubi tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie , ja czekam do marca :D

Piję ten wywar z liści, smakuje byle jak...

Kaczamila , myślę ze sos ze śmietany np 18% czy innej nie powinien zaszkodzić. Bez przesady.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 15:05

kaczamila lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NOA wszystkiego najlepszego!! :)

Dorka, Pocahontas, trzymam za Was mocno kciuki !! :)

Kaczamila, ja rozmawiałam z doktorką odnośnie diety w czasie karmienia, ogólnie to się smiała że wszystkie kobiety panikują a tak na prawde można jeść wszystko. Oczywiście oprócz potraw wzdymających: kapusta groch bób fasola kalafior brokół. cytrusów, cebuli, czosnku. no i oczywiście alkoholu. Słyszałam też że pomidory mogą uczulać ale Pani nic o tym nie mówiła, nie dajmy się zwariować, bo ja ten tydzień wszystkiego sobie odmawiałam i tylko chodzę głodna a laktacja na prawde zabiera mi wszystkie siły i na dodatek co wieczór mam gorączke. Nie wiem jak jest u Ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 15:05

gosiaczek31, kaczamila, noa8 lubią tę wiadomość

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki:)

Dorka , pocachontas powodzenia życzę i trzymam kciuki napewno wszystko bedzie dobrze

Ja mam nadzieje wytrzymać do marca ;)

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    endi to trzymamy kciuki za Ciebie też ;*

a TY byłaś akurat w szpitalu czy pojechałaś ze skurczami?? bo nie pamiętam... ;/

Endi84 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Czy my mamy w końcu na fb grupę zalozoną?

Mamy. W pierwszym poście Rybeńki jest coś o tym.

4e3f84b95f.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Trzymam kciuki.ja z córką kak trafilam na porodowke to mialam 3 cm rozwarcia 20 minut na pilce i bylo 10cm
    oj zazdroszczę.. ja z 4cm rozwarciem chodziłam 2 tygodnie.., dopiero później uznano, że to za długo i oxy.. mały urodził się w zielonych wodach, więc zdecydowanie było to za długo.. teraz moja szyjka przepuszcza dwa palce, czyli też jakieś 4cm..

Jeśli chodzi o dietę, to różnie bywa i najczęściej dolegliwości żołądkowe zaczynają się po 2 tygdniu życia dziecka.. wszelkie kolki i boleści brzuszka maluszka.. mój syn był bardzo wrażliwy i gdybym nie miała diety, to niestety ale byłby ciągły płacz, bo i tak było..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 15:18

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi to trzymam kciuki:-) fajnie dzieci nam sie rodza jak grzyby po deszczu:-)

MisiaMonisia zdrowka zycze!

Endi84, MisiaMonisia lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    oj zazdroszczę.. ja z 4cm rozwarciem chodziłam 2 tygodnie.., dopiero później uznano, że to za długo i oxy.. mały urodził się w zielonych wodach, więc zdecydowanie było to za długo.. teraz moja szyjka przepuszcza dwa palce, czyli też jakieś 4cm..

Jeśli chodzi o dietę, to różnie bywa i najczęściej dolegliwości żołądkowe zaczynają się po 2 tygdniu życia dziecka.. wszelkie kolki i boleści brzuszka maluszka.. mój syn był bardzo wrażliwy i gdybym nie miała diety, to niestety ale byłby ciągły płacz, bo i tak było..
    Powiem szczerze ze kicanie nz tek piłce przyjemne nie byli bolalo jak cholera ale pomoglo i szybko szyjka sie rozwierala.

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia wrote:
    Szymańska?
    Ewka skąd jesteś jeśli moge wiedzieć?
    Bo moja diabetolog też nazywa się Szymańska :)

Misiamonisia jestem z okolic kowalewa pomorskego wiec jezdze do torunia na Rydgiera do wojewódzkiego do szymańskiej wychodzi na to że chodzimy do tej samej diabetolog bo o ile dobrze pamietam to ty jesteś z toruni prawda?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy karmieniu piersia pierwsze 3 mce bardzo pilnowalam diety. Wszystko jalowe. Smietany tez nie uzywalam tylkl jogurtu zamiast a mala i tak miala kolki straszne. Wiec nie ma reguly. Gdybym jadla wszystko to byloby jeszcze gorzej pewnie. Ale znam dziewczyny co jedza wszystko i smazone i tluste i slodycze i dzieci nie reaguja. Wiec zalezy od wrazliwosci dziecka. Kaczamila chyba musisz sprobowac i ocenic reakcje malego.

• kasss Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewzyny samopoczucie dużo lepsze ale jakas taka zestresowana jestem bo prawdopodobnie będzie u mnie cc a ja się zawsze bałam leze sobie grzecznie na łóżku składam ubranka a maz wszystko robi co mu mowie nawet baldachim rozwiesil oczywiście w bardzo wolnym tepie ale ważne ze robi a ja co 30 min ciśnienie mierze tak się boje jeszcze babcia do mnie zadzwoniła bo jak to ona mowi zle jej się snilo ale musi być dobrze jak tylko cis będzie nie tak od razu jadę do szpitala.
    Endi trzymamy kciuki ale to szybko zlecialo już tyle naszych dzieciaczków bedzie;-) ja mieszkam w małym miasteczku do Krk mam 30 km ale przyzwyczaiłam się teraz nie mogę doczekać się spacerkow z moja dżudką;-)
    A mam jeszcze pytanie mam laktator od kolerzanki w czym mam go wyparzyc?

Endi84 lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po szpitalu i troche sie zdenerwowalam. Ktg wyszlo super ale waga..w poniedzialek w gabinecie bylo 2600 a dzis w szpitalu 2550! Niby lejarz mowi ze kazda maszyna ma inny program itp ale martwie sie bardzo. W srode mam przyjsc do gabibetu jeszcze raz

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RYBEŃKA jak będziesz na FB to ja też zaproszenie wysłałam... ;)

Rybeńka lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juusti69 wrote:

Kaczamila, ja rozmawiałam z doktorką odnośnie diety w czasie karmienia, ogólnie to się smiała że wszystkie kobiety panikują a tak na prawde można jeść wszystko. Oczywiście oprócz potraw wzdymających: kapusta groch bób fasola kalafior brokół. cytrusów, cebuli, czosnku. no i oczywiście alkoholu. Słyszałam też że pomidory mogą uczulać ale Pani nic o tym nie mówiła, nie dajmy się zwariować, bo ja ten tydzień wszystkiego sobie odmawiałam i tylko chodzę głodna a laktacja na prawde zabiera mi wszystkie siły i na dodatek co wieczór mam gorączke. Nie wiem jak jest u Ciebie?

No właśnie u mnie była położna i dała mi surowe wytyczne co moge jeść a co nie... Nie chcę wariować bo wiem ze trzeba mieć też z czego to mleko produkować tylko mój maluszek niekiedy się męczy przy kupce a nie chciałabym by było gorzej... jem gotowane mięso z warzyw to wg położnej mogę ziemniaki, marchewka i buraczki gotowane i tyle. owoce to jabłko ale najlepiej nie surowe i pół banana, a tak to kasze ryż makarony, ryby i właśnie gotowane mięso...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Jestem po szpitalu i troche sie zdenerwowalam. Ktg wyszlo super ale waga..w poniedzialek w gabinecie bylo 2600 a dzis w szpitalu 2550! Niby lejarz mowi ze kazda maszyna ma inny program itp ale martwie sie bardzo. W srode mam przyjsc do gabibetu jeszcze raz

Madzik napewno wszystko bedzie dobrze z małym a ta różnica wyszła tak jak lekarz mówi przez to że urządzenia mają inne programy i waga może sie bardzo różnic

Madzik82 lubi tę wiadomość

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    a Ty ta opuchlizne tez masz tak jak ja caly czas? że nie przechodzi?
    caly dzien mam opuchniete stopy ale na wieczor najgorzej wiec teraz staram sie nogi w gorze trzymac tylko tyle moge zrobic ;)

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:

moja polozna zalecila na sutki maltan ale od 38tc

Po co przed porodem krem na sutki? Ja właśnie wczoraj dostałam prawie całą tubke tego kremu/maści.

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila ja tak wlasnie jadlam na samym poczatku. Najadalam sie nawet. Ale strasznie monotonne to jest. No i unikalam soli, mocnych przypraw. Duzo jogurtow naturalnych jadlam, np z platkami jakimis na sniadanie. Owsianki z bananem:-) ryz z jablkami. Cos mozna pokombinowac z takim gotowaniem zeby nie zwariowac. Biszkopty do herbatki. Albo domowy biszkopt z musem jablkowym i galaretka nawet jadlam. W sumie dopiero jak malej przeszly kolki to zaczelam wprowadzac pomalu zwykle jedzenie. Okolo 3 miesiaca czy nawet przed jadlam chyba juz calkiem duzo normalnych potraw.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik nie martw sie, napewno jest wszystko dobrze. To nie jest jakas wielka roznica. A prawidlowa waga donoszonego dziecka zaczyna sie juz wlasnie od 2500, wczoraj o tym czytalam.

Madzik82 lubi tę wiadomość

‹‹ 1265 1266 1267 1268 1269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ