Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej potem nadrobie wpadłam na chwile życzyć powodzenia pocahontas a to dorka też rodzi super dziewczyny trzymam za was kciuki już dzis zobaczycie swoje maleństwa noa wszystkiego najlepszego zdrówka dla ciebie i maleństwa to jest najwazniejsze;-)
noa8 lubi tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny witam się z Wami
My dzisiaj kończymy 3 tygodniei to dosłownie bo minęła 11.25
Jeszcze tydzień i będzie miesiąc
Noa wszystkiego naj naj najlepszego :*
Dorka trzymam kciuki i zazdroszczę warunków w szpitalu, powodzenia
Co do tłustego czwartku miałam wczoraj wielkie opory ale w końcu zjadłam 1 pączka, na szczęście z małym ok. U mnie dzisiaj na wadze -14 kgi dzieki temu zaczynam się dobrze ze sobą czuć, zachciało mi się umówić do fryzjera i kosmetyczki a to dobry znak
mam ochotę na jakąś zmiane chyba we fryzurze, zamarzyło mi się ombre
chociaż nie wiem czy jest dalej modne
Madziutek co do „naszego” szpitala to jeżeli chodzi o obecność 2 odwiedzających to zależy od położnej, jedne przymykają oko a inne wypraszały, na opiekę tam nie narzekałam ale muszę przyznać że co położna to inne zdanie miała na dany temat, jedna mówiła tak druga tak. Np. nie można uzywać smoczków na oddziale i jedna opieprzała mamy jak dawały dzieciom a inne wręcz pytały czy mają smoczki żeby uspokoić dziecko, tak samo z noszeniem dzieci na rękach, jedna jak weszła do nas na sale i tatuś trzymał dziecko to go tak opieprzyła że ma go odłożyć i w ogóle bo szpital odpowiada za dziecko a druga wręcz mówiła że ma wziąć dziecko na ręce bo płacze a mam po cesarce nie da rady…
gosiaczek31, belladonna, anet525, jasmin, MartaM, noa8, bella82, MamaAdasia, madziutek 23, Emartea lubią tę wiadomość
-
MartaM wrote:Noa wszystkiego, co najlepsze!
Dorka trzymam kciuki zaciśnięte!
Co do mojej niezależności od rodziców to wczoraj wylądowaliśmy z B. u rodziców na obiedzie, "bo prawe tydzień mnie nie widzieli"Koniec świata!
Wczoraj skończyłam prasowanie (nareszcie!), a dziś mam zamiar trochę poogarniać mieszkanie, chociaż jestem padnięta bo przez całą noc męczył mnie ból brzucha jak na @. W dodatku wróciły skurcze łydek - wiedziałam, ze tak będzie jak odstawie magnez!
Brzuch mi się opuścił, tzn. wizualnie bardzo tego nie widać, bo jestem niska i nadal mam piłkę przed sobą, ale u góry jest miękki, a na dole twardy. Wcześniej czułam twardą macicę pod samymi cyckami. No i lepiej mi się oddycha.
Piątek 13ego na pewno dla mnie nie jest pechowy. Bo w konsekwencji romantycznego wieczoru w piątek 13ego czerwca 2014 roku powstała Ninka
Zgodnie z datą wyznaczoną przez gin do porodu zostały równe 2 tygodnie! Ale niech się Mała zbiera, bo wytrzymałość mojego brzucha ma swoje granice i pęka coraz bardziej -
Witam.
Noa wszystkiego najlepszego, szczęśliwego rozwiązania
Dorka powodzenia trzymam kciuki.
Pocahontas trzymam kciuki. Ale dziś owocny dzień, będziemy mieć 3 dzieciaczków
Dzisiaj czeka nas szczęśliwy piątek 13-go
Miłego dzionkanoa8 lubi tę wiadomość
-
gosiaczek31 wrote:Mozna chyba smarowac juz przed porodem zeby przygotowac. Maltan chyba mial na ulotce ze pare tygodni przed mozna zaczac. Mnie ostatnio swedza sutki ale mysle ze to normalne. I niby nie cieknie za wiele ale pojedyncze kropelki sie pojawiaja. I sciemnialy ostatnio bardziej. Mleczarnia pewnie sie szykuje:-)
To zaczne sobie smarować bo mam Maltan, zobaczymy czy pomoże. -
nick nieaktualnyKaczamila ale ten czas zlecial juz 3 tygodnie ma Oskarek:-) fajnie ze czujesz sie tak dobrze jako mama, a zmiany zawsze sa dobrym znakiem:-) wiec zaszalej z fryzurka jesli taka masz ochote.
Troche dziwna ta polozna ktora nie pozwala na rekach tatusiowi nosic. Chyba powinny zachecac do kontaktu. Ze smoczkami faktycznie roznie bo u mnie tez krzywo patrzyly, i raczej sie chowalo do szafki w ciagu dnia zeby nie widzialy:-) w sumie troche racji w tym bo czesto noworodek jak zassie smoka to pozniej ma problem z prawidlowym lapaniem sutka. Tak to tlumaczyly. I zeby dawac ewentualbie dopiero jak nauczy sie prawidlowo efektywnie ssac piers.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 11:57
kaczamila lubi tę wiadomość
-
Sarah88 wrote:kurde a to ciekawe ze 13 czerwca w ciaze zaszlas...mysmy broili 7 i 11,a jestem 2 dni za toba...
Właśnie te terminy są takie dziwne. Gin wylicza z OM, ja musiałam mieć późno owulację. Z resztą nie wiem, bo nigdy nie śledziłam. Początkowo z usg wychodził termin koło 2.03, a później już Mała rosła jak na drożdżach. Dlatego niby wylicza się z OM.
-
nick nieaktualny
-
Justyska89 wrote:noa wszystkiego co najlepsze
i szybkiego porodu w terminie
Dorka to już niedługo dzisiaj zobaczysz swoją córeczkę
gratuluję nowych tyg ja zaczynam dzisiaj 35 42 dni do porodu niby a może mniej zależy który termin będzie prawdziwszy
jutro idę do kina z mężem na Greya ciekawe czy mój mąż nie usunie z nudów na tym filmie
wczoraj mój mąż stwierdził że ze mną coś dziwnego się dzieje i chyba tak jest bo jakoś źle się czuje sama ze sobą targach mną sprzeczne uczucia. i jakoś wcale nie jestem zadowolona z tego mieszkania naszego nigdy nie chciałam mieszkać na wsi a trraz jestem na to skazana i czuje ze jest mi tu źle czuje się taka przytoczone tu jeszcze mało osób tu znam a nie jestem typem osoby żebym kogoś na sile do siebie ciągnęła albo komuś się wpraszala i tak siedzę całymi dniami w domu i moja kondycja psychiczna się pogarsza. sorry ze przynudzam ale musiałam z siebie to wrzucići tez idziemy z mezem na graya. Zastastanawiam sie czy nie zaśnie w kinie hehe
-
Kaczamila ja ten czas leci juz 3 tyg ma maly. Ale ci zazdroszczę ze juz jesteś po wszystkim
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 12:07
kaczamila lubi tę wiadomość
-
gosiaczek31 wrote:Sluz tez mi sie zmienil na bardziej zolty i gesty. Wczesniej byl jak woda prawie. No i nie wiem czy tez tak macie ale mi od jakiegos tygodnia tak bulgocze w brzuchu przy kazdym ruchu ze az sama jestem zdziwiona...
-
Dzięki dziewczyny
Kaczamila poprawiłaś mi humor tymi -14kgrzeczywiście re 3 tyg zleciały w moment i masz już syneczka
Sylwia fajny plac zabaw może i ja namówie mojego teścia aby coś takiego zrobił
Kass napisz co u Ciebie lepszy humor od wczoraj?sylwia85, kaczamila lubią tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
hejka....
co ja tu czytam:P Dorka powodzenia!!ciekawe czy pocahontas dzisiaj czy w poniedziałek...
Ja kupiłam wczoraj stanik i jestem zadowolona...polecam wybrać się do atlantica bo mają naprawdę duży wybór i super ceny...nawet się nie spodziewałam...!
ja z końcem lutego kończę maraton urodzinowych i imieninowych imprez....zwieńczeniem będą targi budowlane męża...i potem czekam na Franka
Śluz też mam od jakiegoś czasu żółtawy i "glutowaty" (pozdrawiam Sarah
ale nic mi w brzuchu nie bulgocze...Franek chyba obrażony jakiś bo zjadłam już pomarańcza i kostke czekolady, a on dalej nic...
Gratuluje nowych tygodni...i życzę miłego dniaMadzik82, Sarah88, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Dorka trzymam kciuki za Was. Ale fajny dzień się zapoowiada.
Pogoda dziś rozpieszcza, siły jakoś więcej, na Greya też dziś idę, choć bez przekonania bo ma na imdb ocenę 3 na 10, książki nie czytałam wiec nie do końca wiem o czym będzie, ale kumpele nie chcą się dać przekonać na zmianę repertuarumaluszek słodko się rusza, obiad super pachnie, no i weekend się zbliża.
Szpitalne dziewczynki, trzymajcie się dzielnie, już niedługo.
Powodzenia na wizytach.MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
witam po wizycie
nasz maly nie jest juz taki maly bo chyba najwiekszy na forum ma 3500g plus/minus ok 500 tak pokazuje maszynaciaza ksiazkowa jak powiedzial gin, na mies srednio 2kg tyję a teraz ponoc i ja i Stas zwolnimy z waga, nast wizyta za 2tyg
juz nie za mies bo gin bedzie obserwowal czy nie robi sie rozwarcie itp
pytalam o opuchniete nogi, bolace pachwiny i caly dol no i to wszystko jest normalne u mnie
moja polozna zalecila na sutki maltan ale od 38tc
noa najlepszego
dorka, pocahontas kciuki za wasze porody
na greya lece z mezem w poniedzialekWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 13:02
Emca, MamaAdasia, Madzik82, bella82, noa8, Sarah88, gosiaczek31, kaczamila, kasss, jasmin lubią tę wiadomość