Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymadzik nie martw się przecież jest jakaś tolerancja na tych sprzetach zawsze pisze +- a poza tym co lekarz to inna miara i nawet szczeze powiem ze ten sam lekarz dwa razy by tak samo dziecka nie wymierzył. a ty urodzisz najwyżej kruszynke a zobaczysz później ze jeszcze nadgoni ze nasze 3.5 kg dzieci przegoni
Madzik82 lubi tę wiadomość
-
madziutek 23 wrote:endi to trzymamy kciuki za Ciebie też ;*
a TY byłaś akurat w szpitalu czy pojechałaś ze skurczami?? bo nie pamiętam... ;/
Zrobil mi badanie gin tak po mesku;) i powiedzial zebym poszla na ktg. Pozniej przyszedl i spradzil zapis. Usmiechnal sie i stwierdzil, ze dobrze rozmasowal szyjke. Teraz mnie pobolewa jak na @ ale wiem, ze teraz moze byc tylko gorzej z bolem. -
Endi84 wrote:Po prostu mialam sie zglosic na oddzial- tak ustalilam z lekarzem prowadzacym.
Zrobil mi badanie gin tak po mesku;) i powiedzial zebym poszla na ktg. Pozniej przyszedl i spradzil zapis. Usmiechnal sie i stwierdzil, ze dobrze rozmasowal szyjke. Teraz mnie pobolewa jak na @ ale wiem, ze teraz moze byc tylko gorzej z bolem.
aha... mnie też często boli jak na okres... od 15 boli tak że się prawie zwijam na łóżku... nawet okresu tak bolesnego nie miałam... ;/ -
Madzik82 wrote:Jestem po szpitalu i troche sie zdenerwowalam. Ktg wyszlo super ale waga..w poniedzialek w gabinecie bylo 2600 a dzis w szpitalu 2550! Niby lejarz mowi ze kazda maszyna ma inny program itp ale martwie sie bardzo. W srode mam przyjsc do gabibetu jeszcze raz
-
madziutek 23 wrote:aha... mnie też często boli jak na okres... od 15 boli tak że się prawie zwijam na łóżku... nawet okresu tak bolesnego nie miałam... ;/
madziutek 23 lubi tę wiadomość
-
Dzieki za pocieszenie dziewczyny. Mam nadzieje ze to wina sprzetu bo inaczej moje dziecko by schudlo 50gr w 4 dni...
Jest male i ok. Ale boje sie ze nie rosnie, ze mam cos z przeplywami albo lozyskiem.
Pojade do niego we wtorek a nie w srode.
Acha! Jezeli nie urodze wczesniej to planowana cesarke bede miala miedzy 24 a 27 lutymmadziutek 23 lubi tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
nick nieaktualny
-
Ile tych dzieciaczkow sie w ten weekend urodzi? Pocahontas, Dorka, Endi, Madziutek, Konwalianka?? Licze na dobre wiesci
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 16:28
madziutek 23, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
nick nieaktualny
-
Wiecie co... szpitale sa okropne!! Dzisiaj na IP widzialam zakrwawione dziewczyny w poczatkowej ciazy, cale zaplakane
obok szczesliwe mamuski ktore czekaja na dzieci pod pokojem odbioru noworodkow. Jedne placza, drugie sie ciesza a ja pomiedzy nimi. Na IP pielegniarki kawka, herbatka i luzik... juz je chyba znieczulica bierze przez ta robote
nick nieaktualny
-
Madzik82 wrote:Wiecie co... szpitale sa okropne!! Dzisiaj na IP widzialam zakrwawione dziewczyny w poczatkowej ciazy, cale zaplakane
obok szczesliwe mamuski ktore czekaja na dzieci pod pokojem odbioru noworodkow. Jedne placza, drugie sie ciesza a ja pomiedzy nimi. Na IP pielegniarki kawka, herbatka i luzik... juz je chyba znieczulica bierze przez ta robote
taaa dokładnie... ja też mam traumatyczne przeżycie z takiej sytuacji w szpitalu ale nie będę zaczynać przykrego tematu...
JUSTYŚKA tak jak pisze Madzik, są też tego plusy ...albo np. my będziemy jeść jałowe jedzenie i zmagać się z kolkami a Ty będziesz się opychać pysznościami bez wyrzutów sumienia...
-
nick nieaktualnyAle szalejcie dzisiaj dziewczyny z tymi porodowymi akcjami:-) ten weekend jakis przelomowy.
Justyska nie martw sie. Mi belly pokazuje 24 do terminu a czuje w kosciach ze urodze pozniej. Na moje oko cos blizej 15 marca:-)
Tylko dzis kolezanka odebrala mi wyniki GBS i szlag ... Dodatni sukinsyn. Niby wiem ze antybiotyk szybko do spitala jak sie zacznie zeby zdazyc podac na 4 h przed urodzeniem dziecka. Ale skoro moj 1 porod w calosci nie trwal nawet 4 h to jakim cudem mam teraz zdarzyc wziac ten antybiotk tak zeby zaczal dzialac na dziecko. I dupa teraz sie tylko zamartwiam bo wiem czym to moze grozic. -
haha jeszcze trochę i będziemy okazami które się zostaną w marcu
ja nie sądze żebym wcześniej urodziła niż po pierwszym tyg. marca..
Madzik, chętnie bym się zamieniła z Tobą wagami dzieciaczków, bo mój to będzie "mały" gigant...
ja nie będę wcześniej się smarować żadną maścią..wydaje mi się, że jak ma boleć to będzie i ewentualnie w trakcie karmienia może maltan przyniesie ukojenie..
takk obraz szpitali jest straszny, ale najbardziej niezrozumiałe jest dla mnie jak można dopuścić żeby dziewczyna która właśnie poroniła leżała w jednej sali z brzuchatą, albo tą co urodziła dopiero...;/ to okropne i bezduszne...
Wszytkim mamusiom szpitalnym powodzenia!! ciekawe czy rodzi się właśnie któryś maluszekMamaAdasia, gosiaczek31, anet525, Madzik82 lubią tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️