X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik, to mi w szpitalu wagę małej podali o 410 gr. wyższą niż dwaj rożni lekarze. Te wasze 50 gr. może rzeczywiście być wynikiem różnicy w sprzęcie.

Madzik82 lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzik nie martw się przecież jest jakaś tolerancja na tych sprzetach zawsze pisze +- a poza tym co lekarz to inna miara i nawet szczeze powiem ze ten sam lekarz dwa razy by tak samo dziecka nie wymierzył. a ty urodzisz najwyżej kruszynke a zobaczysz później ze jeszcze nadgoni ze nasze 3.5 kg dzieci przegoni

• Endi84 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    endi to trzymamy kciuki za Ciebie też ;*

a TY byłaś akurat w szpitalu czy pojechałaś ze skurczami?? bo nie pamiętam... ;/
    Po prostu mialam sie zglosic na oddzial- tak ustalilam z lekarzem prowadzacym.
    Zrobil mi badanie gin tak po mesku;) i powiedzial zebym poszla na ktg. Pozniej przyszedl i spradzil zapis. Usmiechnal sie i stwierdzil, ze dobrze rozmasowal szyjke. Teraz mnie pobolewa jak na @ ale wiem, ze teraz moze byc tylko gorzej z bolem.

atdc2n0ae5za2r0h.png

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi84 wrote:
    Po prostu mialam sie zglosic na oddzial- tak ustalilam z lekarzem prowadzacym.
    Zrobil mi badanie gin tak po mesku;) i powiedzial zebym poszla na ktg. Pozniej przyszedl i spradzil zapis. Usmiechnal sie i stwierdzil, ze dobrze rozmasowal szyjke. Teraz mnie pobolewa jak na @ ale wiem, ze teraz moze byc tylko gorzej z bolem.

aha... mnie też często boli jak na okres... od 15 boli tak że się prawie zwijam na łóżku... nawet okresu tak bolesnego nie miałam... ;/

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Endi84 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Jestem po szpitalu i troche sie zdenerwowalam. Ktg wyszlo super ale waga..w poniedzialek w gabinecie bylo 2600 a dzis w szpitalu 2550! Niby lejarz mowi ze kazda maszyna ma inny program itp ale martwie sie bardzo. W srode mam przyjsc do gabibetu jeszcze raz
    Madzik nie stresuj sie waga. Mi lekarz jak robil usg w 34 tyg podal wage 2600. Pozniej mialam wykonane usg w 35 tyg ale wagi juz nie chcial okreslic bo stwierdzil, ze jak wyjdzie nizsza to sie niepotrzebnie zdenerwuje. Dzis mialam usg - maly juz wazy 3300 a jestem w 37 tyg wiec sporo podrosl.

atdc2n0ae5za2r0h.png

• Endi84 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    aha... mnie też często boli jak na okres... od 15 boli tak że się prawie zwijam na łóżku... nawet okresu tak bolesnego nie miałam... ;/
    Wiec moze cos juz zaczyna sie dziac... Jesli nie ma plamien to poczekaj chwile a jak sa to lepiej jechac do szpitala.

madziutek 23 lubi tę wiadomość

atdc2n0ae5za2r0h.png

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek to chyba juz twoj czas!!

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za pocieszenie dziewczyny. Mam nadzieje ze to wina sprzetu bo inaczej moje dziecko by schudlo 50gr w 4 dni...
    Jest male i ok. Ale boje sie ze nie rosnie, ze mam cos z przeplywami albo lozyskiem.
    Pojade do niego we wtorek a nie w srode.
    Acha! Jezeli nie urodze wczesniej to planowana cesarke bede miala miedzy 24 a 27 lutym

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co to 13 lutego wszystkie rodzic zaczniecie heh jeszcze marca nie będzie a coś mi się zdaje że połowa rozpakowana będzie :)

madziutek 23, Sarah88 lubią tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile tych dzieciaczkow sie w ten weekend urodzi? Pocahontas, Dorka, Endi, Madziutek, Konwalianka?? Licze na dobre wiesci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 16:28

madziutek 23, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no w sumie oprócz tego bólu nic innego się nie dzieje.. skurczów nie czuje... albo ich nie ma albo ich nie potrafie odróżnić ;D Więc póki co leże... ;)

gotowa jestem w razie w ale myślę że przejdzie bo ostatnio to często się zdarza i przechodzi...

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh ja coś czuje ze wy wszystkie urodzicie a ja przenoszę ciążę do kwietnia heh wasze dzieciaczki będą miały po 2 miesiące a moje jeszcze się nie urodzi

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co... szpitale sa okropne!! Dzisiaj na IP widzialam zakrwawione dziewczyny w poczatkowej ciazy, cale zaplakane :( obok szczesliwe mamuski ktore czekaja na dzieci pod pokojem odbioru noworodkow. Jedne placza, drugie sie ciesza a ja pomiedzy nimi. Na IP pielegniarki kawka, herbatka i luzik... juz je chyba znieczulica bierze przez ta robote

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska i dobrze!! Urodzisz w piekna pogode i bedziesz dluzej na macierzynskim :) a my juz dawno w robocie hehe

madziutek 23, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh madzik ale wy już będziecie się cieszyli dzieciaczkami będziecie tu pisały o kupkach mleku itp a ja będę się jeszcze toczyła :):):)

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Wiecie co... szpitale sa okropne!! Dzisiaj na IP widzialam zakrwawione dziewczyny w poczatkowej ciazy, cale zaplakane :( obok szczesliwe mamuski ktore czekaja na dzieci pod pokojem odbioru noworodkow. Jedne placza, drugie sie ciesza a ja pomiedzy nimi. Na IP pielegniarki kawka, herbatka i luzik... juz je chyba znieczulica bierze przez ta robote

taaa dokładnie... ja też mam traumatyczne przeżycie z takiej sytuacji w szpitalu ale nie będę zaczynać przykrego tematu...

JUSTYŚKA tak jak pisze Madzik, są też tego plusy ... ;) albo np. my będziemy jeść jałowe jedzenie i zmagać się z kolkami a Ty będziesz się opychać pysznościami bez wyrzutów sumienia... ;D

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale szalejcie dzisiaj dziewczyny z tymi porodowymi akcjami:-) ten weekend jakis przelomowy.

Justyska nie martw sie. Mi belly pokazuje 24 do terminu a czuje w kosciach ze urodze pozniej. Na moje oko cos blizej 15 marca:-)

Tylko dzis kolezanka odebrala mi wyniki GBS i szlag ... Dodatni sukinsyn. Niby wiem ze antybiotyk szybko do spitala jak sie zacznie zeby zdazyc podac na 4 h przed urodzeniem dziecka. Ale skoro moj 1 porod w calosci nie trwal nawet 4 h to jakim cudem mam teraz zdarzyc wziac ten antybiotk tak zeby zaczal dzialac na dziecko. I dupa teraz sie tylko zamartwiam bo wiem czym to moze grozic.

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GOSIACZEK ja tak samo... GBS dodatni, szpital kawał drogi, jeszcze takie oblężenie że często odsyłają... mam nadzieje że u mnie zacznie się od skurczy a nie od odejścia wód...

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Po co przed porodem krem na sutki? Ja właśnie wczoraj dostałam prawie całą tubke tego kremu/maści.
    po to by sutki byly lepiej przygotowane na karmienie i mniej bolały ;)

Tygrysek lubi tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha jeszcze trochę i będziemy okazami które się zostaną w marcu :P ja nie sądze żebym wcześniej urodziła niż po pierwszym tyg. marca..

Madzik, chętnie bym się zamieniła z Tobą wagami dzieciaczków, bo mój to będzie "mały" gigant...

ja nie będę wcześniej się smarować żadną maścią..wydaje mi się, że jak ma boleć to będzie i ewentualnie w trakcie karmienia może maltan przyniesie ukojenie..

takk obraz szpitali jest straszny, ale najbardziej niezrozumiałe jest dla mnie jak można dopuścić żeby dziewczyna która właśnie poroniła leżała w jednej sali z brzuchatą, albo tą co urodziła dopiero...;/ to okropne i bezduszne...

Wszytkim mamusiom szpitalnym powodzenia!! ciekawe czy rodzi się właśnie któryś maluszek ;)

MamaAdasia, nick nieaktualny, anet525, Madzik82 lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
‹‹ 1266 1267 1268 1269 1270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ