X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • kasss Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja juz po wizycie maluszek ma 15 mm i serduszko bije nowy gin dużo fajniejszy wogole to sttraszne kolejki do niego następna wizyta za 2 tyg mam infekcje grzybicza i tak się zastanawiam czy wcześniejszy gin mnie nią nie zaraził bo nie widziałam żeby zakładał prezerwatywę na sonde ale myślałam ze jakoś ja dezynfekuja ale juz sama nie wiem dostałam antybiotyk dopochwowy i z moim tsh mam iść do endokrynologa mam nadzieję ze juz będzie lepiej bo to drugi antybiotyk a to dopiero 8 rydz ciąży. Witam nowe mausie;-)

Madziq, mizzelka lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss no to teraz musi być tylko lepiej.

kurcze faktycznie dziwnie że nie założył gumki na sonde - masakra jakaś ci lekarze :/

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • _buenoo Debiutantka

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass w ktorym tyg pokazalo sie serducho??
    Jaki gin :| i idz tu do lekarza
    .. masakra

• _buenoo Debiutantka

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra widze ze napisalas ze w 8 :))

• kasss Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _buenoo wrote:
    Kass w ktorym tyg pokazalo sie serducho??
    Jaki gin :| i idz tu do lekarza
    .. masakra
    serduszko juz było jak byłam w 6t3dz;-)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Saphiraxl Nowa

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Mamusie :) termin na 16-03-15 :)

Krokodylica, Anastazjaaa, anka418, Scarlett2014, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Hej dziewczyny ja juz po wizycie maluszek ma 15 mm i serduszko bije nowy gin dużo fajniejszy wogole to sttraszne kolejki do niego następna wizyta za 2 tyg mam infekcje grzybicza i tak się zastanawiam czy wcześniejszy gin mnie nią nie zaraził bo nie widziałam żeby zakładał prezerwatywę na sonde ale myślałam ze jakoś ja dezynfekuja ale juz sama nie wiem dostałam antybiotyk dopochwowy i z moim tsh mam iść do endokrynologa mam nadzieję ze juz będzie lepiej bo to drugi antybiotyk a to dopiero 8 rydz ciąży. Witam nowe mausie;-)

Szok. Niektórzy lekarze mnie załamują.
    Ja też ostatnio byłam u innego gina, bo mój jest na urlopie i nie miałam się gdzie rozebrać, rozbierałam się przy drzwiach. :/ A na leżance co robi usg był papier który był poplamiony, jak lekarz zobaczył jak stoję i się na to patrzę to wziął malutki kawałek papieru i położył w miejscu tej plamy. :/ A czy zakładał prezerwatywę na sondę to nawet nie pamiętam.

U mojego gina to mam miejsce za parawanikiem żeby się rozebrać i zawsze daje czysty papier na całą leżankę po każdej pacjentce.

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saphiraxl wrote:
    witaj witaj :)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brrrry no serio nie zmieniają papieru na leżance.... rety

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Madziq Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss, super, że Maluszek zdrowo rośnie! :) Jeśli to gin Cię zaraził to faktycznie masakra... :/

gann3e3k88vy5y5g.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    brrrry no serio nie zmieniają papieru na leżance.... rety

No masakra, taki brudas.
    On mi kazał przyjść za tydzień (czyli w ten pon co był) na kolejne usg żeby potwierdzić ciążę ale uznałam, że nie idę do niego. Poczekam aż mój gin wróci. Bo u tamtego to nie czułam się zbyt komfortowo. :/

Poza tym stwierdzam że lekarze kompletnie nie potrafią słuchać. Byłam teraz u rodzinnej, laryngologa i tego ginekologa i żaden nie potrafi słuchać! Pytają o to, co im już powiedziałam, nieraz po dwa, trzy razy. Masakra.

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masz rację poczekaj na swojego gina, po co masz się stresować

Krokodylica lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze od wczoraj mam jakieś swędzenie w kaśce. Zaaplikowałam sobie wczoraj na noc Floragyn, i dzisiaj chyba że zaaplikuję.
    I malżowi powiem żeby gumek używał, bo może od seksienia mnie swędzi?

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane teraz się tak zastanawiam, gdzie się podział Tygrysek? Chyba dawno jej tu nie było??

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Jeszcze od wczoraj mam jakieś swędzenie w kaśce. Zaaplikowałam sobie wczoraj na noc Floragyn, i dzisiaj chyba że zaaplikuję.
    I malżowi powiem żeby gumek używał, bo może od seksienia mnie swędzi?
    oż kurcze ja też! tylko od dziś rana, aż bałam się pisać o tym aby nie było że panikuję

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka

a ja dziś naprodukowałam 22 soczki z czarnej porzeczki i 20 dżemów z papierówek będą witaminki dla dzidziusia na zimę jak znalazł

i od dwóch dni zaczynam dzień od zjedzenia śliwek i jakoś tak mniej mnie muli moge normalnie funkcjonować

dziś cały dzień żyje owocami i tym dżemem i sokiem i trzasnęłam sobie sałatkę teraz z ananasem pychotka ;)

ja ja byłam na usg prywatnie to gumkę na pewno zakładał a o papierze to nawet nie pomyślałam a wogule to pierwszy raz miałam usg dopochwowe w pierwszej ciąży od początku tylko przez brzuch

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mniami mniami soczki z czarnej porzeczki ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saphiraxl wrote:
    Witaj

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w miarę spokojnie przeżyłam moje Usg piersi - mam przez okres ciąży tym się nie martwić :) podsumowując mam dość wrażenie na dziś i marzę żeby położyć się spać.

Krokodylica, Madziq lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja idę spać. :)

‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ