Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dobranoc zmęczonym Mamom
A tym, które jeszcze nie śpią pochwalę się:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/80f9ad63734176b3.html
Dla ułatwienia dodam, że Model/Modelka jest tyłem, widać tył głowy, plecy, a te kreseczki po bokach to rączkiAnulka26, Emily83, Scarlett2014, bella82, MamaAdasia, mizzelka, kasss, Dorka1979, Krokodylica, Anastazjaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie
Chciałam Was zapytać jak u was ze śluzem i różnymi wydzielinami z pochwy? Ja już kilka razy zauważyłam taki gęsty galaretowaty śluz (przeźroczysty jak płodny- ale bardzo gesty zupełnie jak galareta) pomieszany z kremowym śluzem. Ponoć to normalne jeśli jest to wydzielina bezwonna może towarzyszyć tworzeniu się czopa śluzowego, ale chciałam zapytać o Wasze doświadczenia? Miłego dnia mamusie
Madziq PIĘKNE maleństwo GratulujęWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 06:50
-
Anastazjaaa wrote:mniami mniami soczki z czarnej porzeczki
zapraszam ponad 20 słoików mi wyszło będzie na 2 lata he he
niunia 86 ja ze spaniem mam to samo o 4 pobudka na siku i nie moge zasnąć i tak sie kręce do rana tyle że ja rano już nie pośpie bo małą do przedszkola ale od jutra ma już wakacje to zobaczymy ona potrafi do 9 spać czasem
ja dziś usg umre do 17,30Niunia86, Anastazjaaa lubią tę wiadomość
-
Cześć mamusie
Dzisiaj przede mną wielki dzień. Idę do lekarza i mam nadzieję, że będzie to pomyślna wizyta i zobaczę już tak jak większość z was maleństwo z bijącym serduszkiem. Jestem bardzo podekscytowana i pełna optymizmu (bo przecież nie może być inaczej jak dobrze). Muszę sobie jeszcze tylko listę pytań napisać do ginekologa, aby o czymś nie zapomnieć w tych emocjachKrokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry!
Emily - życze pomyślnej wizyty! Na pewno będzie dobrze!
sylwia - kciuki za usg
bueno - wytrzymasz,.. a my z Tobą!
Ja wczoraj miałam usg..moje maleństwo ma już 17mm, serduszko bije 158 uderzeń na minute, położone prawidłowo - uff, kamień z serca.. gdy go podglądaliśmy maluszek nagle zaczął energicznie się poruszać, czym zszokował lekarza, który stwierdził, że bardzo żywotny jak na 8 tydzień oj da rodzicom popalić..
Za to moje starsze dziecię znowu skarży się na ból ucha.. ech,znowu musimy do lekarza..
a i na 10 mam kardiologa;
ja mam kryzys od 11 do 14, ale w pracy nie da się spac.. a w domu przy 3-latku tym bardziej, więc jestem wiecznie niedospana..Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 09:16
Emily83 lubi tę wiadomość
-
A ja już po badaniach Zadowolona jestem bo zaoszczędziłam 100zł. Co prawda musiałam dojechać 25km ale i tak jestem do przodu
Ja mam niestety wizyte dopiero za 2tyg ale cóż zrobić? Trzeba się uzbroić w cierpliwość i poczekać
A teraz wracam do łóżka,zeby dospać te poranne badania:) Dobranockonwalianka, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
AA pisałyście o lekarzach, mój spec od usg, bo to inny lekarz - zajmuje się tylko tym, jest rewelacyjny.. w szoku jestem.. czuję sie jakbym była tylka ja i on, całym jego światem w tym momencie.. wszystko tłumaczy, mówi co bedzie robił i jak.. jak przygotowywał sondę, to mówi.. najpierw żel dezynfekcyjny, teraz żel ułatwiający przesyłanie obrazu, teraz osłonka, i na to kropka żelu, a teraz proszę o przesunięcie stóp jak najbliżej pośladków, aby lepiej podejrzeć dzidizusia.. wogóle, tak mówi o zarodku (nie lubię tego słowa) już jak o człowieku, którym jest, a niektórzy lekarze wcale tak własnie nie mówią.. mówił np. oo proszę.. nasz mały człowieczek już nie jest taki mały, bo ma 17mm, prawda że kawał już malucha? Naprawdę rewelacja! Wszystko tłumaczy, pokazuje co jest na ekranie.. stara się od razu, aby nie denerwować mamy, mówić, nie robić takich cichych przerywników.. jestem zachwycona!
Niunia86, anka418, Emily83, MamaAdasia, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
konwalianka wrote:AA pisałyście o lekarzach, mój spec od usg, bo to inny lekarz - zajmuje się tylko tym, jest rewelacyjny.. w szoku jestem.. czuję sie jakbym była tylka ja i on, całym jego światem w tym momencie.. wszystko tłumaczy, mówi co bedzie robił i jak.. jak przygotowywał sondę, to mówi.. najpierw żel dezynfekcyjny, teraz żel ułatwiający przesyłanie obrazu, teraz osłonka, i na to kropka żelu, a teraz proszę o przesunięcie stóp jak najbliżej pośladków, aby lepiej podejrzeć dzidizusia.. wogóle, tak mówi o zarodku (nie lubię tego słowa) już jak o człowieku, którym jest, a niektórzy lekarze wcale tak własnie nie mówią.. mówił np. oo proszę.. nasz mały człowieczek już nie jest taki mały, bo ma 17mm, prawda że kawał już malucha? Naprawdę rewelacja! Wszystko tłumaczy, pokazuje co jest na ekranie.. stara się od razu, aby nie denerwować mamy, mówić, nie robić takich cichych przerywników.. jestem zachwycona!
Kochana a gdzie taki lekarz przyjmuje? chetnie bym sie wybrala
-
Hej mamuśki
Emyli83 na pewno bedzie już serduszko
Konwalianka pozazdroscic takiego lekarza
buenoo nie martw sie nic beta bedzie taka jak być powinna;) trzymamy kciuki
A ja zbieram sie dziś do sprzatania bo ostatnio zaniedbałam troszke i planuje obiadek jakiś dobry mężowi ugotować bo biedak też obiadku przez tydz nie miał no chyba że u teściowej;)Emily83 lubi tę wiadomość
[/url]
-
Witam,
Madzik, Konwalianka- gratuluję wizyt
Madzik- piękne zdjątko
Ja wczoraj miałam wizytę, pobraną cytologię, szyjka zamknięta 2.5 cm, USG mam to pierwsze prenatalne 28.08 już zaklepane.
Dostałam skierowanie na badania: morfologia,glukoza,anty Hiv, VDRL,TSH,mocz.
Mam już założoną kartę ciąży, ile tej papierologii.
Madziq lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty
Czekam na wieści.
U mnie dziś na obiad gołąbki,ziemniaczki i kompocik z malin.
Sylwia, ja nie robiłam nigdy dzemiku,ale może kiedyś spróbuję
W sierpniu planuję robić paprykę.
Acha, mam oprócz Femibion Natal 1 brać witaminę B6 z magnezem ( na te mdłości).
Czy i u Was jest tak duszno????????