X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    Ktos w ogole zostanie na marzec??:)

Ja raczej nie. Dziś na obchodzie lekarz powiedział, że wahają się między wypuszczeniem mnie a rozwiązaniem. Ale boi się mnie wypuścić dlatego w poniedziałek chyba pomyślą nad terminem i raczej nie będą czekać do marca.

Madzik82, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    Dzięki dziewczyny za dobre słowa.Szczerze to ja już bym chciała urodzić.Synek wystarczająco duży i rozwinięty.Wszystko gotowe na jego "przybycie".
    Coś mnie postraszyli ze istnieje ryzyko wypadniecia pepowiny i jeszcze jakieś tam pierdy mierdy więc myślę że lepiej gdybym go urodziła teraz dopóki moja macica daje radę utrzymać "klocka" i 2 litry wody niż jak mały jeszcze podrośnie,wody pójdą w górę i będę miała problem.Już gadalam z brzuszkiem ze może już wychodzić i oszczędzić mamusi wiele nieprzyjemnych badań i nawet cesarki.Zobaczymy czy posłucha :-)
    co Ty go tak popedzasz? gdyby sie teraz urodził byłby uznany jako wczesniak i on by Tobie oszczędzil nieprzyjemnych badan ale Ty jemu nie, bo potem mialby wiele wizyt i badan

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea jestes donoszona wiec pewnie zaraz powiekszysz grono szczesliwych mam :)

ja za tydzien dostane termin cesarki na 24-27 luty. Wiec marcowa tez na pewno nie bede. Jeszcze przyszly tydzien szalenstwa i koniec slodka wolnosci - witaj Nadia ;)

gosiaczek31, Emartea, Ewelaa, MamaAdasia, loszcz, Krokodylica lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka gratulacje:-) zdrowka i szczescia dla Was:-) czekamy oczywiscie na fotki naszych najmlodszych pociech. ale obfity weekend mamy:-) i kto by sie tylu niepodzianek spodziewal:-)

• kasss Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka grstulacje napisz coś więcej szybciutko poszło;)
    na pewno ktoś na marzec zostanie a nawet na kwiecień ale myśle że dużo z nas będzie lutówkami;)
    loszcz niech maluszek troche poczeka przynajmniej do 37tc;)
    polecacie jakiś film na walentynki?

loszcz lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na drugą połowę marca i na razie nie zapowiada się inaczej :)

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moonia81 witaj. Ja się kilka razy zastanawiałam, która z nas to ta ze śliczną gromadką córeczek, ale głupio mi było, że nie pamiętam więc nie pytałam. Jak ty się czujesz?

4e3f84b95f.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    co Ty go tak popedzasz? gdyby sie teraz urodził byłby uznany jako wczesniak i on by Tobie oszczędzil nieprzyjemnych badan ale Ty jemu nie, bo potem mialby wiele wizyt i badan
    Właśnie nie koniecznie.Tu gdzie mieszkam (w Wielkiej Brytanii) jeśli dziecko urodzi się wcześniej ,ma powyżej 2500 i jest zdrowe to nie traktują go inaczej niż donoszone.Tu jest zupełnie inaczej niż w Pl.
    Prawda jest taka że ja go mogę poganiac a jeśli chce siedzieć w brzuchu to bedzie więc w sumie i tak od niego zależy co i jak.
    Mam nadzieję że nikt nie weźmie mnie za wyrodna matkę bo jeśli byłaby taka potrzeba (znaczy NIE byłabym pewna ze mały może już bezpiecznie sam funkcjonować) to mogę w tej ciąży nawet kolejne 3 miechy być i cały ten czas w szpitalu leżeć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 22:06

czekaja, MamaAdasia lubią tę wiadomość

201503231678.png
  • Endi84 Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej ile niespodzianek w ten weekend.
    Pocahontas, dorka i konwalianka mega gratulacje!!!!!!
    Ja jeszcze w dwupaku ale jak to lekarz określił jestem na wylocie na porodowke. Dziś w nocy i w ciągu dnia brzuch pobolewal dosyć często. Nawet odszedł czop sluzowy:) mam nadzieję, że w niedługim czasie coś się zadzieje.
    Miłego wieczoru walentynkowego;)

gosiaczek31, loszcz, Krokodylica lubią tę wiadomość

atdc2n0ae5za2r0h.png

• moonia81 Koleżanka

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea bardzo mi miło że ktoś mnie zapamiętał. no ja niestety źle przechodzę tą ciąże,od samego początku jest ona całkiem inna. w 34 tygodniu trafiłam do szpitala z krwawieniem i po zrobieniu usg okazało się że mam wielowodzie a malutka ma za krótką kość udową. jak lekarka wykonująca usg zapytała czy robiłam badanie z krwi na syndrom downa to teraz cały czas jestem przerażona czy moja kruszynka urodzi się zdrowa. a tak wogóle to wszystko mnie dosłownie boli,spojenie ,brzuch a skurcze to mam codziennie.

3i498iikv1ryry89.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    Ktos w ogole zostanie na marzec??:)
    Ja na bank:-)

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• ines31 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Gratulacje mamusiom!!! Zdrówka dla dzieciaczków i powrotu do formy dla mamusiek!!!
    Obfity weekend w dzieciaczki mamy :)

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moonia nie wiem jaka jest jednostka.W papierach mam tylko napisane 24,9 i też młody ma krótką kość udowa (na samej dolnej granicy normy)a główka i brzuszko dużo powyżej 95 centyla.Miałam robione badania na Downa i nic nie wykazały :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 19:49

201503231678.png
  • flores Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy macie wieści od Pocahontas?
    Scarlett odezwij się. Czekamy na relację.

f2w39n735mpdiyvo.png
  • moonia81 Koleżanka

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz ja w 34 tygodniu miałam 30,6. w Anglii niby norma jest do 25 więc ja ją przekraczam.

3i498iikv1ryry89.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto królestwo mojego dudusia ;)
    2i6hvmg.jpg
    el2r5t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 19:55

loszcz, gosiaczek31, kasss, Emartea, Ewelaa, jasmin, noa8, MisiaMonisia, Scarlett2014, Emrica, MamaAdasia, Tygrysek, bella82, gabi30, Emca, madziutek 23, Justyska89, Rybeńka, Krokodylica, Niunia86 lubią tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • moonia81 Koleżanka

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie robiłam tych badań,do tego za późno dowiedziałam się o ciąży i prenatalnych też nie miałam więc stresa mam.

3i498iikv1ryry89.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moonia81 wrote:
    Loszcz ja w 34 tygodniu miałam 30,6. w Anglii niby norma jest do 25 więc ja ją przekraczam.
    To sporo przekraczasz :-(
    Ja mam wpisane ze norma to 24 więc nie wiem o co chodzi :-\

201503231678.png
  • moonia81 Koleżanka

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a będą ci to kontrolować,bo ja jak poszłam z wynikiem usg do położnej to zbagatelizowała to tylko że to nie była moja położna tylko jakaś na zastępstwo bo moja zachorowała

3i498iikv1ryry89.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moonia81 wrote:
    a będą ci to kontrolować,bo ja jak poszłam z wynikiem usg do położnej to zbagatelizowała to tylko że to nie była moja położna tylko jakaś na zastępstwo bo moja zachorowała
    Wiesz,że tu co lekarz i położna to inna opinia.Wczoraj mi mówili ze zrobią kolejne USG za 2 tygodnie aby poobserwowac wody i wagę młodego ale mówiąc szczerze to nie wiem czy za 2 tygodnie nie zmienią zdania.Ja mieszkam w Szkocji i też nie jestem zadowolona z opieki.Już trzy osoby podejrzewaly u mnie cukrzycę a mam skierowanie na krzywą cukrową dopiero na wtorek.Zapytałam czy jest sens robić badania w 35 tygodnie kiedy mogli je robić na początku stycznia kiedy padło pierwsze podejrzenie.Wtedy zrobili mi zwykle jedno pobranie i oznaczyli cukier (oczywiście byłam już po jedzeniu śniadania bo miałam wizytę na 14:30 więc nie ma mowy aby być na czczo przez tyle godzin i to nie było dla nich problemem),miałam też białko w moczu itd ale "everything is ok"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 20:25

201503231678.png
‹‹ 1276 1277 1278 1279 1280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ