Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    Ktos w ogole zostanie na marzec??:)

Ja raczej nie. Dziś na obchodzie lekarz powiedział, że wahają się między wypuszczeniem mnie a rozwiązaniem. Ale boi się mnie wypuścić dlatego w poniedziałek chyba pomyślą nad terminem i raczej nie będą czekać do marca.

Madzik82, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    Dzięki dziewczyny za dobre słowa.Szczerze to ja już bym chciała urodzić.Synek wystarczająco duży i rozwinięty.Wszystko gotowe na jego "przybycie".
    Coś mnie postraszyli ze istnieje ryzyko wypadniecia pepowiny i jeszcze jakieś tam pierdy mierdy więc myślę że lepiej gdybym go urodziła teraz dopóki moja macica daje radę utrzymać "klocka" i 2 litry wody niż jak mały jeszcze podrośnie,wody pójdą w górę i będę miała problem.Już gadalam z brzuszkiem ze może już wychodzić i oszczędzić mamusi wiele nieprzyjemnych badań i nawet cesarki.Zobaczymy czy posłucha :-)
    co Ty go tak popedzasz? gdyby sie teraz urodził byłby uznany jako wczesniak i on by Tobie oszczędzil nieprzyjemnych badan ale Ty jemu nie, bo potem mialby wiele wizyt i badan

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea jestes donoszona wiec pewnie zaraz powiekszysz grono szczesliwych mam :)

ja za tydzien dostane termin cesarki na 24-27 luty. Wiec marcowa tez na pewno nie bede. Jeszcze przyszly tydzien szalenstwa i koniec slodka wolnosci - witaj Nadia ;)

nick nieaktualny, Emartea, Ewelaa, MamaAdasia, loszcz, Krokodylica lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka gratulacje:-) zdrowka i szczescia dla Was:-) czekamy oczywiscie na fotki naszych najmlodszych pociech. ale obfity weekend mamy:-) i kto by sie tylu niepodzianek spodziewal:-)

• kasss Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka grstulacje napisz coś więcej szybciutko poszło;)
    na pewno ktoś na marzec zostanie a nawet na kwiecień ale myśle że dużo z nas będzie lutówkami;)
    loszcz niech maluszek troche poczeka przynajmniej do 37tc;)
    polecacie jakiś film na walentynki?

loszcz lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na drugą połowę marca i na razie nie zapowiada się inaczej :)

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moonia81 witaj. Ja się kilka razy zastanawiałam, która z nas to ta ze śliczną gromadką córeczek, ale głupio mi było, że nie pamiętam więc nie pytałam. Jak ty się czujesz?

4e3f84b95f.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    co Ty go tak popedzasz? gdyby sie teraz urodził byłby uznany jako wczesniak i on by Tobie oszczędzil nieprzyjemnych badan ale Ty jemu nie, bo potem mialby wiele wizyt i badan
    Właśnie nie koniecznie.Tu gdzie mieszkam (w Wielkiej Brytanii) jeśli dziecko urodzi się wcześniej ,ma powyżej 2500 i jest zdrowe to nie traktują go inaczej niż donoszone.Tu jest zupełnie inaczej niż w Pl.
    Prawda jest taka że ja go mogę poganiac a jeśli chce siedzieć w brzuchu to bedzie więc w sumie i tak od niego zależy co i jak.
    Mam nadzieję że nikt nie weźmie mnie za wyrodna matkę bo jeśli byłaby taka potrzeba (znaczy NIE byłabym pewna ze mały może już bezpiecznie sam funkcjonować) to mogę w tej ciąży nawet kolejne 3 miechy być i cały ten czas w szpitalu leżeć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 22:06

czekaja, MamaAdasia lubią tę wiadomość

201503231678.png
  • Endi84 Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej ile niespodzianek w ten weekend.
    Pocahontas, dorka i konwalianka mega gratulacje!!!!!!
    Ja jeszcze w dwupaku ale jak to lekarz określił jestem na wylocie na porodowke. Dziś w nocy i w ciągu dnia brzuch pobolewal dosyć często. Nawet odszedł czop sluzowy:) mam nadzieję, że w niedługim czasie coś się zadzieje.
    Miłego wieczoru walentynkowego;)

nick nieaktualny, loszcz, Krokodylica lubią tę wiadomość

atdc2n0ae5za2r0h.png

• moonia81 Koleżanka

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea bardzo mi miło że ktoś mnie zapamiętał. no ja niestety źle przechodzę tą ciąże,od samego początku jest ona całkiem inna. w 34 tygodniu trafiłam do szpitala z krwawieniem i po zrobieniu usg okazało się że mam wielowodzie a malutka ma za krótką kość udową. jak lekarka wykonująca usg zapytała czy robiłam badanie z krwi na syndrom downa to teraz cały czas jestem przerażona czy moja kruszynka urodzi się zdrowa. a tak wogóle to wszystko mnie dosłownie boli,spojenie ,brzuch a skurcze to mam codziennie.

3i498iikv1ryry89.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    Ktos w ogole zostanie na marzec??:)
    Ja na bank:-)

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• ines31 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Gratulacje mamusiom!!! Zdrówka dla dzieciaczków i powrotu do formy dla mamusiek!!!
    Obfity weekend w dzieciaczki mamy :)

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moonia nie wiem jaka jest jednostka.W papierach mam tylko napisane 24,9 i też młody ma krótką kość udowa (na samej dolnej granicy normy)a główka i brzuszko dużo powyżej 95 centyla.Miałam robione badania na Downa i nic nie wykazały :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 19:49

201503231678.png
  • flores Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy macie wieści od Pocahontas?
    Scarlett odezwij się. Czekamy na relację.

f2w39n735mpdiyvo.png
  • moonia81 Koleżanka

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz ja w 34 tygodniu miałam 30,6. w Anglii niby norma jest do 25 więc ja ją przekraczam.

3i498iikv1ryry89.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto królestwo mojego dudusia ;)
    2i6hvmg.jpg
    el2r5t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 19:55

loszcz, nick nieaktualny, kasss, Emartea, Ewelaa, jasmin, noa8, MisiaMonisia, nick nieaktualny, Emrica, MamaAdasia, Tygrysek, bella82, gabi30, Emca, madziutek 23, nick nieaktualny, Rybeńka, Krokodylica, Niunia86 lubią tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • moonia81 Koleżanka

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie robiłam tych badań,do tego za późno dowiedziałam się o ciąży i prenatalnych też nie miałam więc stresa mam.

3i498iikv1ryry89.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moonia81 wrote:
    Loszcz ja w 34 tygodniu miałam 30,6. w Anglii niby norma jest do 25 więc ja ją przekraczam.
    To sporo przekraczasz :-(
    Ja mam wpisane ze norma to 24 więc nie wiem o co chodzi :-\

201503231678.png
  • moonia81 Koleżanka

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a będą ci to kontrolować,bo ja jak poszłam z wynikiem usg do położnej to zbagatelizowała to tylko że to nie była moja położna tylko jakaś na zastępstwo bo moja zachorowała

3i498iikv1ryry89.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moonia81 wrote:
    a będą ci to kontrolować,bo ja jak poszłam z wynikiem usg do położnej to zbagatelizowała to tylko że to nie była moja położna tylko jakaś na zastępstwo bo moja zachorowała
    Wiesz,że tu co lekarz i położna to inna opinia.Wczoraj mi mówili ze zrobią kolejne USG za 2 tygodnie aby poobserwowac wody i wagę młodego ale mówiąc szczerze to nie wiem czy za 2 tygodnie nie zmienią zdania.Ja mieszkam w Szkocji i też nie jestem zadowolona z opieki.Już trzy osoby podejrzewaly u mnie cukrzycę a mam skierowanie na krzywą cukrową dopiero na wtorek.Zapytałam czy jest sens robić badania w 35 tygodnie kiedy mogli je robić na początku stycznia kiedy padło pierwsze podejrzenie.Wtedy zrobili mi zwykle jedno pobranie i oznaczyli cukier (oczywiście byłam już po jedzeniu śniadania bo miałam wizytę na 14:30 więc nie ma mowy aby być na czczo przez tyle godzin i to nie było dla nich problemem),miałam też białko w moczu itd ale "everything is ok"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 20:25

201503231678.png
‹‹ 1276 1277 1278 1279 1280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ