X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka zdrówka dla maleństwa i dla ciebie :* . Przeżycia nie do pozazdroszczenia, ale myślę że najważniejszy efekt końcowy- czyli dzieciątko!

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedna konwalianka dobrze że już po wszystkim czy na usg nie widać że dziecko jest owinięte pępowiną nie można zrobic wtedy cc? zdrówka dla maluszka i mamusi;)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss widac o ile lekarz robi dokladnie i sprawdza tam przeplywy. U mnie bylo widac conajmniej 2 mies wczesniej. Prowadzaca byla za cc i na to mnie nastawiala dla bezpieczenstwa. Reszta lekarzy lacznie z tymi w szpitalu w ktorym rodzilan mowila ze to nie jest problem i wprost ze panikuje, cc uwazali za ostatecznosc jak juz bedzie kryzys podczas porodu.

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże to przykre co przeżyła konwalianka

860isg18r6bpss11.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna :( ale jestem w szoku ze pekla bo dzieciaczek chyba mial byc malutki, okolo 2kg. Chyba ze to przez te komplikacje.
    Znamy wage malucha?

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję tak dramatycznych przeżyć.

201503231678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 02:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka mam nadzieję że piękne chwile szybko wyprą te ciężkie!

Ale Pocahontas zrobiła nam niespodziankę :) kiedy my prawie wszystkie byliśmy przekonane że ona ma już chłopców w ramionach okazało się że nadal czeka :) ale to chyba dobrze. Trzeba korzystać że wszystko jest w porządku.

Ja nie śpię od pierwszej... przeniosłam się tylko z łóżka na kanape i włączyłam telewizor :/ mam tylko nadzieje że nie będziemy z Juniorem odsypiać na porannym KTG.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 03:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Biedna :( ale jestem w szoku ze pekla bo dzieciaczek chyba mial byc malutki, okolo 2kg. Chyba ze to przez te komplikacje.
    Znamy wage malucha?
    Chyba 2600 o ile pamietam, z innego watku na forum.

• MartaM Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te podduszenia dzieci przy porodzie sa okropne. Tak czesto sie zdarzaja i nie ma dobrego sposobu by im zapobiec. Albo moze to wina lekarzy/poloznych ze w odpowiednim momencie czegos nie zrobia, nie sprawdza. Koszmar.

U mnie dzis w nocy pobudka co godzine. Zgaga, twardy i bolesny brzuch. Boli jak cholera, moze mala gdzies sie tam wciska, bo co jakis czas sie strasznie wierci. Ide do wanny moze troche przejdzie.

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem taka zmeczona. Chce spać!

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuje Wam dziewczyny tych bezsennych nocy ja na szczęście śpię dobrze , choć to w każdej chwili może ulec zmianie ,jeszcze mam czas ;-)

Konwalianka współczuje takich przeżyć , oby wspaniałe chwile z małym wymazały z pamięci ten poród.

A na śniadanko zaraz zrobie sobie naleśniki z serkiem waniliowym ;-)

nie mogę się doczekać środy i wizyty u fryzjera ! ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 07:01

MamaAdasia lubi tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jak przeczytałam o konwaliance to mi dreszcze przeszly. Bidulka ile musiała przejść. Bardzo jej współczuję na szczęście juz po wszystkim i dobrze ze z malutkim wszystko dobrze.
    Ja czuje ciągle ból w dole brzucha jak do okresu i silne bole kręgosłupa czasami aż wyje z bólu. Mąż masuje mnie ale to pomaga tylko na chwilę. Ten ost miesiąc chyba będzie ciężki dla mnie

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka najwazniejsze ze juz jest ok. jestes bardzo dzielna.

obysmy nigdy wiecej opisów takich ciezkich trudnych porodow na watku nie musiały czytac. teraz juz same lekkie i przyjemne porody!!:)

Scarlet widze i ciebie dopadla bezsennosc. ja niestety ostatnie noce spalam w drugim pokoju. smutno mi bo nie lubie spac bez meza ale to jedyny sposob na to zeby sie wyspac. inaczej budze sie z kazdym ruchem meza i po spaniu. a w pokoju na kanapie przesypiam cala noc.

ja juz po sniadanku i zwijam sie na blogi relaks do kosmetyczki:) jak wyjde moge rodzic bo bede juz przygotowana;)

Scarlet powodzenia na KTG daj znac:)

milego dnia:)

hi hi dzis rano wyobrazalam sobie jak wciagam na tylek rurki zapinam pasek i zakladam obcisla bluzke i do tego ubieram moje piekne zimowe buty na obcasie:)

a potem wstalam ubralam tunike ktora byla niedawno sukienka a teraz robi za dlugi sweter i do tego spodnie w ktorych ostatniego guzika juz nie zapinam;)

madziutek 23, MamaAdasia, kaczamila lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże biedna konwalinka! Teraz dużo zdrówka dla Maluszka i Mamusi życzę :-*

A ja nadal walczę z przeziębieniem. Kurcze jakoś nie widzi mi się poród z takim samopoczuciem.

Miłego dnia Kobietki :-*

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Endi84 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane,
    U mnie jak narazie bez zmian. Lezymy i czekamy na obchod.
    Konwalianka az wlos sie jezy od relacji z porodu.Na szczescie wszystko sie szczesliwie zakonczylo.
    Szpitalnym mamom zycze duuuuzo wytrwalosci i miare spokojnych nocek;)

MamaAdasia lubi tę wiadomość

atdc2n0ae5za2r0h.png

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba w każdej ciąży przychodzą takie noce z bezsennoscia. U mnie są, raz nie.

To przykre co spotkało Konwaliankę, ale już dobrze i może nie będzie to miało skutków później. Kochana wszystkie byłyśmy myślami z Tobą. Tak jak juz kosztu pisał, oby te pozytywne momenty pomogły Ci zapomnieć i oby wynagrodzily ból i strach.

Każdej może się zdarzyć, musimy być silne, bo kto jak nie my?

Natalka 03.2015 <3
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana. Wlaśnie czekam sobie na KTG. Ponieważ tu położne nie mają zbyt wiele czasu na analizowanie z pacjentką wykresów, a takie inf jak "to jest tętno a to wykres skurczów" mi nie wystarczą, znalazłam coś takiego:

http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=14315#

Niejaka 4krotka wstawiła fajny opis wraz z fotką takiego zapisu. Mi trochę wyjaśniła. Może wam też się przyda.

A potem będzie obchód i być może dowiem się co dla mnie zaplanowali.

loszcz, gosiaczek31, noa8, Krokodylica, MamaAdasia, ewka1990, Dorka.1979 lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć... ja też mam paskudną noc za sobą... grr od 2 do 5 siedziałam na łóżku bo jak się położyłam to od razu mi było niedobrze... i w tym czasie to chyba z 6 razy byłam w wc... masakra ;/

KONWALIANKA na pewno synek Ci wynagrodzi te chwile cierpienia ... ;* współczuje takiego porodu, bo niby szybki ale ile musiałaś przejść przy tym ;/

POCAHONTAS to dobrze że "NASZYM" bliźniakom się nie spieszy ;))

ciekawe jak tam Limcia z dziewczynkami :*

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek współczuje ci takiej nocy , człowiek chciał by sie wyspac zanim dziecko nam to nie umożliwi ale nie da rady;/

Patrze na twój suwak i Ty jutro 39 kończysz ;-) wow ! Kiedy wracasz do swojego domku ? ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 09:58

madziutek 23 lubi tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • kasss Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my też dziś do szpitala na kontrole badań i ktg ale myśle że bedzie wszystko ok i wrócimy do domu ja wyjatkowo sie wysypiam wstaje o 3 i 6 na siku ale jak spie to w jednej pozycji a przy wstawaniu mąż mnie podnosi samej mi bardzo ciężko
    trzymam kciuki za wizyty jak są i ktg
    Madziutek ty chyba pzenosisz tą ciąże?
    gosiaczek to chore ja bym sie nie zgodzila rodzic sn wiedzac ze dziecko jest owiniete pepowina caly czas bym miala w glowie ze cos moze sie stac

madziutek 23 lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
‹‹ 1282 1283 1284 1285 1286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ