Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKasss widac o ile lekarz robi dokladnie i sprawdza tam przeplywy. U mnie bylo widac conajmniej 2 mies wczesniej. Prowadzaca byla za cc i na to mnie nastawiala dla bezpieczenstwa. Reszta lekarzy lacznie z tymi w szpitalu w ktorym rodzilan mowila ze to nie jest problem i wprost ze panikuje, cc uwazali za ostatecznosc jak juz bedzie kryzys podczas porodu.
-
nick nieaktualnyKonwalianka mam nadzieję że piękne chwile szybko wyprą te ciężkie!
Ale Pocahontas zrobiła nam niespodziankękiedy my prawie wszystkie byliśmy przekonane że ona ma już chłopców w ramionach okazało się że nadal czeka
ale to chyba dobrze. Trzeba korzystać że wszystko jest w porządku.
Ja nie śpię od pierwszej... przeniosłam się tylko z łóżka na kanape i włączyłam telewizormam tylko nadzieje że nie będziemy z Juniorem odsypiać na porannym KTG.
-
nick nieaktualny
-
Te podduszenia dzieci przy porodzie sa okropne. Tak czesto sie zdarzaja i nie ma dobrego sposobu by im zapobiec. Albo moze to wina lekarzy/poloznych ze w odpowiednim momencie czegos nie zrobia, nie sprawdza. Koszmar.
U mnie dzis w nocy pobudka co godzine. Zgaga, twardy i bolesny brzuch. Boli jak cholera, moze mala gdzies sie tam wciska, bo co jakis czas sie strasznie wierci. Ide do wanny moze troche przejdzie. -
Współczuje Wam dziewczyny tych bezsennych nocy ja na szczęście śpię dobrze , choć to w każdej chwili może ulec zmianie ,jeszcze mam czas
Konwalianka współczuje takich przeżyć , oby wspaniałe chwile z małym wymazały z pamięci ten poród.
A na śniadanko zaraz zrobie sobie naleśniki z serkiem waniliowym
nie mogę się doczekać środy i wizyty u fryzjera !Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 07:01
MamaAdasia lubi tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
Jejku jak przeczytałam o konwaliance to mi dreszcze przeszly. Bidulka ile musiała przejść. Bardzo jej współczuję na szczęście juz po wszystkim i dobrze ze z malutkim wszystko dobrze.
Ja czuje ciągle ból w dole brzucha jak do okresu i silne bole kręgosłupa czasami aż wyje z bólu. Mąż masuje mnie ale to pomaga tylko na chwilę. Ten ost miesiąc chyba będzie ciężki dla mnie -
Konwalianka najwazniejsze ze juz jest ok. jestes bardzo dzielna.
obysmy nigdy wiecej opisów takich ciezkich trudnych porodow na watku nie musiały czytac. teraz juz same lekkie i przyjemne porody!!
Scarlet widze i ciebie dopadla bezsennosc. ja niestety ostatnie noce spalam w drugim pokoju. smutno mi bo nie lubie spac bez meza ale to jedyny sposob na to zeby sie wyspac. inaczej budze sie z kazdym ruchem meza i po spaniu. a w pokoju na kanapie przesypiam cala noc.
ja juz po sniadanku i zwijam sie na blogi relaks do kosmetyczki:) jak wyjde moge rodzic bo bede juz przygotowana;)
Scarlet powodzenia na KTG daj znac:)
milego dnia:)
hi hi dzis rano wyobrazalam sobie jak wciagam na tylek rurki zapinam pasek i zakladam obcisla bluzke i do tego ubieram moje piekne zimowe buty na obcasie:)
a potem wstalam ubralam tunike ktora byla niedawno sukienka a teraz robi za dlugi sweter i do tego spodnie w ktorych ostatniego guzika juz nie zapinam;)madziutek 23, MamaAdasia, kaczamila lubią tę wiadomość
-
Boże biedna konwalinka! Teraz dużo zdrówka dla Maluszka i Mamusi życzę :-*
A ja nadal walczę z przeziębieniem. Kurcze jakoś nie widzi mi się poród z takim samopoczuciem.
Miłego dnia Kobietki :-*Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
Witajcie kochane,
U mnie jak narazie bez zmian. Lezymy i czekamy na obchod.
Konwalianka az wlos sie jezy od relacji z porodu.Na szczescie wszystko sie szczesliwie zakonczylo.
Szpitalnym mamom zycze duuuuzo wytrwalosci i miare spokojnych nocek;)MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
Chyba w każdej ciąży przychodzą takie noce z bezsennoscia. U mnie są, raz nie.
To przykre co spotkało Konwaliankę, ale już dobrze i może nie będzie to miało skutków później. Kochana wszystkie byłyśmy myślami z Tobą. Tak jak juz kosztu pisał, oby te pozytywne momenty pomogły Ci zapomnieć i oby wynagrodzily ból i strach.
Każdej może się zdarzyć, musimy być silne, bo kto jak nie my?
Natalka 03.2015
-
Witam z rana. Wlaśnie czekam sobie na KTG. Ponieważ tu położne nie mają zbyt wiele czasu na analizowanie z pacjentką wykresów, a takie inf jak "to jest tętno a to wykres skurczów" mi nie wystarczą, znalazłam coś takiego:
http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=14315#
Niejaka 4krotka wstawiła fajny opis wraz z fotką takiego zapisu. Mi trochę wyjaśniła. Może wam też się przyda.
A potem będzie obchód i być może dowiem się co dla mnie zaplanowali.loszcz, gosiaczek31, noa8, Krokodylica, MamaAdasia, ewka1990, Dorka.1979 lubią tę wiadomość
-
cześć... ja też mam paskudną noc za sobą... grr od 2 do 5 siedziałam na łóżku bo jak się położyłam to od razu mi było niedobrze... i w tym czasie to chyba z 6 razy byłam w wc... masakra ;/
KONWALIANKA na pewno synek Ci wynagrodzi te chwile cierpienia ... ;* współczuje takiego porodu, bo niby szybki ale ile musiałaś przejść przy tym ;/
POCAHONTAS to dobrze że "NASZYM" bliźniakom się nie spieszy)
ciekawe jak tam Limcia z dziewczynkami :* -
Madziutek współczuje ci takiej nocy , człowiek chciał by sie wyspac zanim dziecko nam to nie umożliwi ale nie da rady;/
Patrze na twój suwak i Ty jutro 39 kończyszwow ! Kiedy wracasz do swojego domku ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 09:58
madziutek 23 lubi tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
Hej my też dziś do szpitala na kontrole badań i ktg ale myśle że bedzie wszystko ok i wrócimy do domu ja wyjatkowo sie wysypiam wstaje o 3 i 6 na siku ale jak spie to w jednej pozycji a przy wstawaniu mąż mnie podnosi samej mi bardzo ciężko
trzymam kciuki za wizyty jak są i ktg
Madziutek ty chyba pzenosisz tą ciąże?
gosiaczek to chore ja bym sie nie zgodzila rodzic sn wiedzac ze dziecko jest owiniete pepowina caly czas bym miala w glowie ze cos moze sie stacmadziutek 23 lubi tę wiadomość
[/url]